Close
Mijn week #9

Mijn week #9

Het is weer zondag en dus tijd om mijn week in foto’s aan jullie te laten zien! :-) Ik heb deze week lekkere dingen gemaakt en fijn gewandeld (en nog veel meer!) Kijk je mee?

clingendael     image

Zondagmiddag ging ik nog een keertje met mijn moeder en hond wandelen in een bos in Den Haag. Het was heel regenachtig die dag, maar dat maakte de bloemen eigenlijk alleen nog maar mooier. Dat maakt het door de regen wandelen ineens een stuk minder vervelend. Deze foto lijkt een beetje op een aantal van de foto’s van mijn vorige week in foto’s, maar hé, ze blijven mooi en vrolijk, toch?

’s Middags deed ik mijn spijkerbroek in de was en moest ik dus een andere aan. Oei, dat is bij mij nogal een probleem. Broeken zijn sowieso een probleem. Rokjes niet, zolang ze op de hoogte van mijn spijkerbroek vallen (lekker duidelijk hè? Ik bedoel de bijvoorbeeld rokjes die ‘beginnen’ bij de taille wel een probleem zijn). Maar goed, eigenlijk heb ik helemaal geen rokjes, dus daar hoeven we het niet over te hebben. Ik trok een van mijn ‘mooie’ spijkerbroeken aan. Ik heb mooie en fijne spijkerbroeken. Ik draag eigenlijk alleen maar de fijne, de mooie kan ik niet uitstaan. De mooie zijn namelijk strak. Dat staat netter, vind ik, maar ik kan ze nauwelijks verdragen. Zo ook zondag niet. Ik voelde me een olifant/rollade in mijn broek en werd strontchagrijnig. Ik heb de broek maar een half uurtje aangehad, tijdens het wandelen met de hond ’s avonds. Daarna heb ik hem héél gauw uitgetrokken en mijn wijde pyjamabroek aangedaan. Ik kan er zo niet tegen als iets strak zit, ahhh! Het zorgt dat er weer een hoop afval en eetstoornis gedachten om de hoek komen kijken. Stom!

 

go                        klompenhok verven af

Maandagochtend deed ik mijn ‘fijne broek met gat erin’ aan en voelde ik me weer beter. Ik ging mezelf niet kwellen, daaaag! Dus met hernieuwde motivatie begon ik de dag. Ik ging er een fijne dag van maken. Daarom maakte ik een positieve selfie met mijn hond, die overigens zoals altijd languit lag te slapen, haha.

Maandagmiddag verfde ik het klompenhok met de nieuwe verf die we hadden gehaald, de oude was op. Als het goed is, is het nu klaar en kunnen de spulletjes er terug in. Eindelijk een wat opgeruimdere woonkamer. :-)

 

ikbenirisniet enchiladas recept     enchiladas ikbenirisniet recept klaar

’s Avonds maakte ik alweer de enchiladas! Ik vind ze zo lekker, haha. :-) Op de linkerfoto zie je ze gevuld, voordat de tomatensaus en kaas er overheen gaan. Op de rechterfoto zie je ze nadat de saus en de kaas er overheen zijn gegaan. Ze smaakten weer net zo lekker als de vorige keer! Echt een aanrader voor iedereen (kleine disclaimer: je moet wel tomaat lusten natuurlijk, anders vind je het waarschijnlijk niet zo lekker).

 

spin voor raam     boek hetvaltwelmaarnietmee

Ahhh! Elke avond komt er een grote, dikke spin voor mijn raam zitten. Hij heeft inmiddels een enorm web gemaakt en hij wordt met de dag dikker. Sorry voor alle mensen die bang zijn voor spinnen, trouwens. Maareh, je angsten moet je aan gaan toch? Nou, bij deze wat exposure: een spin. Op een foto. Hij kan niet naar je toe komen. Geen gevaar.

Toen ik wilde gaan slapen was mijn lichaam veel te onrustig (en mijn hoofd eigenlijk ook). Ik ging eerst even naar beneden om nog wat te drinken, maar het werd niet minder. Toen ben ik maar gaan lezen in het boek van Deborah de Poorter. Het is echt heel erg mooi tot nu toe. Ik laat jullie weten hoe ik ‘m vond als hij uit is, dat beloof ik!

 

image     image

Dinsdagochtend werd ik na een korte nacht wakker en was ik nog erg moe. Niets fijner dan de dag beginnen met een grote kop thee. Als deze ook nog in mijn do nut worry mok zit maakt dat het natuurlijk alleen nog maar leuker!

Toen mijn opa en oma er waren om te helpen in huis bladerde ik de Allerhande door die mijn oma voor me mee had genomen. Er staan weer hele lekkere receptjes in en laat meer koken nou net een van mijn doelen voor juni zijn! Komt dat even goed uit! :-)

image     image

Ook maakte ik ’s ochtends een carrot cake! Op de linkerfoto zie je de schaal die ik gebruikte om alles te mengen. Er was nog een heel klein beetje over toen ik de cakemix in het bakje had gedaan, dus ik kon een beetje van het deeg opeten. Dat vind ik altijd zo lekker, hihi.

Dit was hoe de cake eruit zag nadat hij uit de oven kwam. Er zat toen nog geen icing op of tussen. Het lijkt zo net een soort kruidcake!

 

image     image

Terwijl de cake aan het afkoelen was ging ik wandelen in het park, met de hond natuurlijk. Het waaide erg hard en de bomen op de foto zwaaiden enorm heen en weer. Leuk om te zien vind ik dat altijd.

En toen kwamen we ineens een look-a-like van onze hond tegen haha. Ik kon bijna niet zien wie wie was. ;-) Gelukkig maar dat de andere hond een tuigje aan had. Ze hadden dezelfde kleur en ook de ‘structuur’ van het haar was erg gelijk. Bijzonder! Meestal zien we geen honden die zo’n rommelpot zijn als de onze, haha. Zijn haren groeien werkelijk alle kanten op (en zijn veel lichter dan die van een groot deel van de Golden’s)

 

image                        image

’s Middags zat ik wat foto’s terug te kijken en kwam ik ook langs deze foto. Ik verbaasde me enorm over mijn uiterlijk. Ik kan nu niet meer begrijpen hoe ik toen dacht dat ik dik was. Op deze foto vind ik mijn armen helemaal niet zo dik! Juist oké en normaal. Gek, zo’n inzicht.

Om dat inzicht te vieren nam ik een stukje van mijn zelfgemaakte worteltaart! ;-) Het was heerlijk! Zelfs mijn opa, die geen wortel lust(!), vond het lekker. Nu moet ik zeggen dat het ook helemaal niet veel naar wortel smaakt, maar toch, om even te illustreren hoe lekker het was, haha.

image     image

Om mijn niet-zo-mooie (understatement) voetjes zomerklaar te maken smeer ik nu twee keer per dag deze Scholl eeltcreme op mijn voeten. Geen idee of het helpt, maar het is het proberen waard. Het lijkt wel wat te helpen, dus dat is fijn. Ik heb ook nog hele lelijke nagels (kalknagel, bah) en daar schijnt niet echt iets aan te doen zijn, behalve hele zware medicijnen waar ik niet zo op zit te wachten. Heeft iemand een goede tip? :-)

Om 12.30 had ik een afspraak met mijn psych. Lekker “handige” tijd, ik moest dus onderweg lunchen. Nog steeds stiekem best moeilijk, maar dit bakje maakt me vrolijk. De kleur is leuk en het brood wordt er niet in geplet. Dat maakt onderweg eten toch fijner dan wanneer je geplette boterhammen uit een saai zakje moet eten. :-) Ik heb overigens ook nog een hele leuke lunchbox waar ‘yay lunch’ op staat. Deze nam ik mee toen ik op intake ging bij de Ursula een tijd geleden. Ik moest daar stiekem zelf altijd wel om lachen.

 wachtkamer     luchtig toetje campina

Wachtkamers maken me altijd een beetje ongemakkelijk. Gelukkig hoefde ik deze keer niet zo lang te wachten. :-)

’s Avonds at ik als toetje Zacht & Luchtig van Campina. Zo lekker! Ik heb inmiddels alle smaken geprobeerd, maar vanille blijft mijn favoriet. Vroeger dacht ik altijd dat vanille betekent dat iets naar ‘niks’ smaakte, haha. Zo dacht ik ook dat de blauwe Wicky water was. Gek hè?

kaasstengel     delft koe park wandelen

Donderdagmiddag lunchte ik alleen. Het brood was op dus ik moest naar de bakker. Dat was een uitgelezen kans op weer eens iets ‘bijzonders’ bij de lunch te nemen. Een kaasstengel deze keer! Beetje gekke foto, sorry daarvoor. Hij was wel ontzettend lekker. Het doet me denken aan vroeger. Op woensdagmiddag ging ik altijd na school naar mijn opa en oma en dan kreeg ik bij de lunch altijd een kaasstengel.

Mijn moeder was laat thuis dus ik wandelde zelf met de hond. Het was heerlijk weer. Toen we door het park liepen kwamen we loslopende koeien tegen. Mijn hond vindt het altijd maar rare beesten en komt gelukkig niet te dichtbij. :-)

jochem myjer luxor     jochem myjer luxor rotterdam

’s Avonds ging ik met mijn moeder naar Jochem Myjer in het Nieuwe Luxor in Rotterdam. Ik was hier nog nooit geweest, maar het is echt een heel mooi theater. Ruim, fijne stoelen en vlak aan de Maas. :-) Tijdens de pauze kon je zelfs even buiten op een soort balkon staan. Fijn!

De show was echt geweldig weer. Ik hou ontzettend veel van zijn shows. Deze show vind ik zijn meest persoonlijke show, waarin ook zijn ziekte, operatie en ziekenhuisopname aan bod komen (“tumorhumor”). Heel bijzonder. Zoals de ‘advertentie’ al zei: Jochem Myjer wist al hoe hij mensen aan het lachen moest maken, nu weet hij ook hoe hij ze stil moet krijgen. Helemaal waar. Ik heb genoten.

ontbijt in tuin     goldenretriever

Vrijdag zou het (volgens het weerbericht) heel erg warm worden. Dat betekende ook dat ik ’s ochtends in de tuin kon ontbijten! Lekker. :-) Dat geeft altijd zo’n fijn zomers gevoel.

De hond kwam ook gezellig in de tuin liggen. Hij heeft natuurlijk een dikke vacht, dus hij heeft het altijd snel warm. Toch gaat hij altijd in de zon liggen. Net toen ik deze foto maakte stond hij op, vandaar de vreemde foto, haha. Hij draaide een rondje en plofte weer neer. Geen idee waarom hij in de volle zon gaat liggen als hij ook in de schaduw kan liggen. Ik zat zelfs in de schaduw, haha.

zomertijd strandtent     strand zomertijd

Vrijdagochtend had mijn moeder vrijgekomen. Het was inderdaad prachtig weer dus we gingen lekker naar het strand. We bestelden een grote fles water en lazen wat. Heerlijk!

lichtpuntjes        image

Zaterdagochtend kwam ik deze fijne quote tegen. Weer even een herinnering aan lichtpuntjes. :-) Ik vind hem heel erg mooi. :-)

’s Middags ging ik nog even met mijn moeder naar de stad (verassing!). Het was nog steeds super lekker weer (en dus ook heel druk op de terrasjes). We hebben uit eindelijk een fijn plaatsje gevonden om wat te drinken. Ik koos weer voor een lekkere icetea green. :-) En die tas die je ziet staan links… Daarin zit konijnenvoer! :-D En een konijnenwc. Jup.

image     image

Ik was namelijk iets daarvoor even in de dierenwinkel geweest! :-) Ze hadden een klein konijntje en heel veel hele kleine baby cavia’s! Zo ontzettend lief. Het liefst nam ik ze allemaal mee naar huis, maar ja. Het konijntje zag er wel een beetje zielig uit, ik hoop maar dat ‘ie niet ziet was. De caviaatjes waren heel erg levendig en kropen allemaal over elkaar heen. Heel grappig om te zien. Ze zijn al een stuk gegroeid, want toen ik een paar weken geleden daar was waren ze nog veel kleiner, en kaler! Heel leuk. :-)

Dat was mijn week in foto’s weer. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien wat ik deze week deed!

Hoe zag jouw week eruit?

Liefs

21 thoughts on “Mijn week #9

 1. Ik kan ook uren doorbrengen in de dierenwinkel en word altijd meteen verliefd op alle cavia’s en konijntjes. Zucht… Wat leuk dat je zoveel samen met je moeder op pad gaat. Fijn voor jullie. Apart is dat hè, die foto’s van eerder. Ik heb foto’s gezien van mezelf dat ik 20 kilo lichter was en mezelf dikker ”voelde” dan nu. Een eetstoornis is zo complex. Gelukkig dat je het nu zo ziet. Mooi inzicht. Fijne zondag!

  1. Fijn is dat hè? Zo jammer dat je ze altijd achter moet laten.
   Het is inderdaad een fijn inzicht. Wel heel erg bijzonder en gek!
   Liefs

 2. Ik krijg echt spontaan zin in enchiladas als ik je foto’s zie! En wat fijn om te lezen dat je genoten hebt bij Jochem Myjer.

 3. Leuke week! Je do not worry mok is zo sweet . Cakebeslag is lekker he? Zo lekker om te snoepen als je druk bezig geweest bent met ’t deeg. Heb nu ook zin in iets versgebakken

 4. Ziet er uit alsof je een gezellige week achter de rug hebt! Toen ik vroeger nog hondjes had ging er ééntje ook altijd pal in de zon liggen, het leek alsof ze het niet meer kon verdragen, die hitte, maar nee hoor, ze bleef liggen.

  1. Echt hè? Ontzettend gek! En dan keihard hijgen… Kan me nauwelijks voorstellen dat het fijn is.
   Liefs

 5. Je hebt weer een fijne week gehad volgens mij. Ik ga die enchiladas ook maken. Vorige keer zagen ze er ook al zo lekker uit! En leuk dat het steeds ‘echter’ wordt van je konijntje.

 6. Wat een leuke foto’s! Ik vind de mok van BLOND zo geweldig! En de eerste quote foto (die over het gevoel in plaats van hoe je eruit ziet): wauw! Die kende ik nog niet, maar ik vind hem zo mooi!

 7. Het mooie weer heeft je goed gedaan zo te lezen. Ik ben eigenlijk maar weinig buiten geweest. Nu ik alleen woon durf ik dat niet meer (? snap het zelf ook niet?) Ik hou echt van buiten ontbijten, lunchen, avondeten (bbq!) en borrelen (ik drink geen alcohol, maar je snapt wat ik bedoel). Ach ja, we hebben nog een hele zomer voor de boeg!

 8. Ooo, die enchiladas en de worteltjestaart! <3 Heerlijk! Ik kan mij trouwens uren vermaken met het doorbladeren van kookboeken of -bladen. Lekkere inspiratie op doen! :) Die mok van Blond Amsterdam vind ik echt ontzettend leuk! :)

  1. Fijn hè? Meestal maak ik maar weinig uit de bladen, maar het is zo leuk om te kijken, haha.
   Dankjewel, ik vind ‘m ook super leuk! :-)

 9. Oeh, zacht en luchtig vla, jammie! Banaan is mijn favoriete smaak. Wat een leuk versje over lichtpuntjes trouwens! :)

 10. Wauw wat herkenbaar. Ik ben ook vaak helemaal van mijn stuk als ik een strakke broek aan heb. Ondertussen spreek ik dat gewoon uit, en dan kijkt de persoon die bij me is me meestal heel vreemd aan..
  Leuke week in foto’s!
  Liefs, Sofie ♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: