Close
3 maanden bloggen: wat bloggen mij heeft gebracht

3 maanden bloggen: wat bloggen mij heeft gebracht

Hoera, hoera, hoera! Vandaag bestaat Dansen in de storm drie maanden! In die drie maanden heeft bloggen mij al een heleboel gebracht. Ben je benieuwd wat? Lees dan snel verder! 

Toen ik mijn blog opstartte verwachtte ik eerlijk gezegd dat ik snel niet meer zou posten. Zo gaat het bij mij namelijk meestal. Ik vind alles een dag leuk en kijk er dan nooit meer naar om. Met deze blog is het helemaal anders! Sinds 7 april blog ik dagelijks en ik vind het heerlijk. Ik kijk er telkens naar uit om stukjes te schrijven. Bloggen heeft mij in die drie maanden al een hele hoop positieve dingen gebracht.

Een van de dingen die bloggen mij heeft gebracht is vertrouwen. Zowel in mijzelf als in anderen. In mijzelf omdat ik nu weet dat ik wel degelijk iets kan volhouden. Ik heb het nu drie maanden volgehouden om te bloggen, en het voelt niet eens als ‘volhouden’. Het is gewoon iets wat ik doe, omdat ik dat heel erg leuk vind. Ook krijg ik een klein beetje vertrouwen in mijzelf door de lieve dingen die onder mijn blogs worden geschreven. Dat betekent overigens niet dat ik schrijf om lieve reacties te krijgen, maar ik ga ook niet ontkennen dat ze mij blij maken. :-)

In anderen heb ik door mijn blog ook meer vertrouwen gekregen. Niet alle mensen zijn slechte mensen. Er bestaat hele mooie, waardevolle en lieve mensen op deze wereld. Mensen die steun bieden, zelfs aan mensen die ze helemaal niet kennen. Niet iedereen kraakt anderen af, en wanneer mensen wél kritiek geven bedoelen ze dat niet altijd gemeen. Dat laatste vind ik heel erg moeilijk om te geloven, maar stapje voor stapje brengt mijn blog me wel dichter bij dit geloof. Af en toe merk ik dat een reactie mij helemaal van de kaart brengt. Als ik later dan nog eens rustig terugkijk besef ik mij dat ik veel te heftig reageerde. Iemand gaf me hooguit een tip. Dat is geen ramp. Dat is oké. Dat besef komt beetje bij beetje.

Bloggen geeft mij naast vertrouwen ook een heleboel energie. Waar ik eerst geen puf had om wat dan ook te doen, heb ik nu in elk geval dagelijks puf om aan mijn blog te werken. Bloggen is iets dat mij energie geeft. Dat is prettig om te merken. Eerder had ik namelijk geen dingen die mij energie gaven (behalve misschien slapen): alles kostte energie en dat gaat op de lange termijn niet goed. Gelukkig kan ik mezelf nu af en toe wat positieve energie geven door aan mijn blog te werken. Fijne foto’s toe te voegen, leuke stukjes te schrijven, reacties te lezen en andere blogs te lezen. Dat vind ik heel fijn.

Mijn motivatie heeft ook een boost gekregen door mijn blog. Eerder wist ik niet waarvoor ik moest vechten, ik had niks waar ik me aan kon optrekken. Dat vind ik nog steeds een heel moeilijk iets, maar het lukt me soms. Met mijn blog kan ik een beginnetje maken met anderen helpen, dat maakt mij gelukkig. Het heeft me motivatie te geven om door te gaan, om niet op te geven. Ik besef me weer dat dát is wat ik graag doe: mensen helpen. Zorgen voor een ander. Op een groter niveau (zoals een opleiding, vrijwilligerswerk, of iets in die richting) lukt dat me nu nog niet, maar via mijn blog wel en dat geeft een fijn gevoel. (Kleine disclaimer: ik kan me voorstellen dat je nu denkt: “Eh, Kim, je helpt niemand hiermee, je schrijft alleen maar over jezelf.” Klopt! Wat ik in dit geval ook bedoel met helpen is herkenning bieden voor anderen)

Iets wat ik totaal niet had verwacht, was dat mijn blog mij moed en dapperheid zou brengen. Waar ik in het echte leven niet eens aan mijn familie durf te vragen of ik bijvoorbeeld een plastic tasje mag lenen (raar voorbeeld, maar goed), durf ik wel degelijk dingen aan andere bloggers te vragen. Het verbaast me enorm. En eigenlijk is het alleen maar fijn. :-) Tot nu toe reageren mensen eigenlijk altijd super fijn en aardig. Daar komen we weer terug bij het feit dat mensen niet altijd slecht zijn. :-)

En als laatste heeft mijn blog mij ook een heleboel contacten opgeleverd. Ik heb contact met andere bloggers en met lezers. Dat vind ik leuk! Contact is niet altijd vervelend, zoals ik mezelf eerder wijs maakte. Het bloggen heeft ervoor gezorgd dat ik weer een beetje uit mijn isolement ben gekomen. Ik zie nog steeds niemand ‘in real life’, maar spreek wel mensen via het internet en dat is een begin! :-)

Wat levert bloggen jou op?

Liefs

 

 

78 thoughts on “3 maanden bloggen: wat bloggen mij heeft gebracht

 1. Ik begin steeds meer respect voor jou te hebben. Hoe jij ons steeds meer laat zien wat het is om te hebben wat jij hebt. Dat is lef hebben.

 2. Wat mega fijn dat het bloggen je zo veel positieve en fijne dingen heeft gebracht. Dat is je zo gegund! Je schrijft ook echt goede verhalen met inhoud en genoeg persoonlijke verhalen ertussendoor. Dat vind ik echt heel knap in jouw situatie! (: Ik hoop dat je nog heel lang met veel plezier blijft bloggen! X

 3. Oooh lieve Kim, dit blogje doet me zo goed! En zoals ik laatst al zei, ben ik het er helemaal mee eens dat je mensen helpt. Je weet precies de punten te benoemen die anderen vermijden of niet willen geloven (en helemaal niet betweterig ;)). Ik ben heel blij dat je weer in de appgroep zit!

   1. Thank you for the beautiful writing on this blog. Your quotes from Abram remind me of another Jewish philosopher, Martin Buber, who I happened to be writing about yesterday and who said ‘All real living is me8gnit.&#e217;

 4. Wat een hele mooie dingen heb je al overwonnen door het bloggen! Het is echt heerlijk om zo contacten op te doen en idd de reacties die je krijgt zijn zo fijn! Mensen zijn idd niet altijd slecht en ik hoop dat je in real life ook een aantal van deze overwinningen gaat krijgen!

  1. Mihin polttopulloja enää tarvitaan kun on haamupullojakin? Niitä kun kävisi viskomassa muutaman rikki vihamiehensä talon seinään! Kiinnijäädessä ei tulisi tuÃytyh¶syotettä, korkeintaan käräjähaaste kotirauhan rikkomisesta ja vahingonteosta. Poltergeistit sitten vain riehuisivat vainolaisen tyyssijassa valtoimenaan. Niitä ei voisi poliisi pidättää eikä tuomari tuomita. Kiistakumppanilla olisi sangen tukalat oltavat.

 5. Wat vind ik het fijn om te lezen dat je uit het bloggen zoveel positieve dingen haalt! Heel knap dat je al drie maanden bezig bent. Ik kon ook van sommige reacties heel erg teleurgesteld worden. Ik kreeg een keer een tip om een andere achtergrond te gebruiken voor de foto’s die ik maakte. Ik baalde hier zo van! Toen keek ik later weer en toen dacht ik.. Ja, je hebt gelijk. Ik reageerde daar ook veel te heftig op.

  1. ‘Grappig’ hè, hoe je je soms achteraf kan realiseren dat je misschien wat te heftig hebt gereageerd? Heel knap dat dat je toen is gelukt! :)
   Dankjewel! :)

 6. Ik blog sinds september. Wat bloggen mij tot nu toe gebracht heeft. Is vooral inzage in Seo gedoe. Tevens hoe je sommige dingen html. ( hier ben ik nog bezig om meer te leren.) Jammer genoeg nog niet veel nieuwe vrienden/contacten. Daar ben ik nog te klein voor. Klein maar fijn

  1. Dat komt wel. :) Vooral zelf ook veel contact zoeken, als je graag contact wilt. :)
   Heel veel succes!

 7. Kim je mag echt trots zijn op jezelf. Ik heb veel bewondering voor je. Hoe je schrijft over behoorlijk lastige onderwerpen, je openheid en nog veel meer. Wat fijn dat het bloggen jou zoveel gebracht heeft. Ik hoop dat je er nog heel lang plezier aan beleeft!

 8. Wauw zo mooi om te lezen dit. Echt fijn voor je. Bloggen geeft mij ook zoveel meer dan ik had verwacht, helemaal ik gestopt ben met mijn beautyblog en een persoonlijke feelgood blog ben gestart.

  1. Dat kan ik me goed voorstellen! Fijn dat het jou ook zoveel brengt. Dat vind ik mooi om te horen. :)

 9. Van harte gefeliciteerd met je eerste drie maanden! Ik weet nog goed toen je aan het begin van je blog, op wordpress.com zelfs nog, een gast artikel voor me schreef. Dat je nu zoveel verder bent gekomen is echt leuk om te zien!

  Ik ben trots op je, op alles wat je hebt bereikt en ik vind het reuze gezellig om contact met je te hebben!

  Liefs,

 10. Wat ontzettend fijn om dit te lezen. Ik ben heel blij dat je bent begonnen met bloggen, want ik lees je blog ontzettend graag.
  Het is trouwens niet erg dat je mensen alleen online spreekt: als het ooit irl zal zijn, dan komt dat vanzelf wel. Online is ook waardevol. Het is niet ‘nep’. :)

 11. Wat fijn dat bloggen je zoveel voldoening geeft! Zoveel positieve dingen in 3 maanden tijd, helemaal top! Lekker doorgaan!!

 12. Gefeliciteerd meid! Ik word echt even stil van dit blogje. Prachtig om te lezen dat het bloggen jou zoveel gebracht heeft. Dat verdien je. Ik hoop echt dat het stapje voor stapje steeds beter met je gaat!

 13. Wauw, wat fijn dat het bloggen je zo veel goeds brengt. Dat is je ook van harte gegund! Je doet echt iets goeds!

 14. Fijn dat het bloggen je zoveel mooie dingen gebracht heeft! Door mijn blog heb ik ook heel veel leuke mensen mogen leren kennen, dat maakt het bloggen zo leuk voor mij :-)

 15. Ik wist niet dat je pas drie maanden blogde joh! Heel erg mooi om te lezen dat het je zoveel goeds brengt, dat is ook wel te merken. Ik ben zelf ook met mijn blog gestart toen ik wel wat afleiding kon gebruiken en dat werkte enorm goed omdat het echt iets is waar je je volledig op kan storten.

 16. Pas 3 maanden bloggen, wat knap van je en dat in jouw situatie! Ik blog zelf sinds Maart, na een moeilijke periode en het heeft mij ook zo geholpen. Er zijn inderdaad zoveel leuke en lieve mensen! Ik hoop dat je nog heeel lang doorgaat met bloggen :-)

 17. Sinds kort praat ik met een gz psycholoog. In het begin schaamde ik mij hiervoor. Ik was heel onzeker en dacht dat het nooit meer goed zou komen. Sinds ik jouw blog lees, merk ik dat ik er minder moeite mee heb. Ik voel me veel beter! Ik durf meer over mijn emoties te praten en ben ook minder zenuwachtig voor een gesprek met mijn psycholoog! Dankjewel!! Ik zal je blog blijven lezen! :-)

  1. Wat mooi om te lezen!
   Heel erg fijn dat je je nu veel beter voelt en meer durft te praten tijdens de gesprekken met je psycholoog! Ik hoop dat hij of zij je nog veel zal kunnen helpen! Veel succes de komende tijd. Mocht je eens je verhaal kwijt willen of iets dergelijks, dan mag je me altijd mailen op kim@dansenindestorm.nl!

   Liefs

 18. Het verbaast me dat je nog maar 3 maanden blogt. Ik had eerder gedacht dat je al naar het half jaar ging. Ik kan me nog herinneren dat ik bij jou kwam lezen in het begin en dat ik je artikelen echt heel erg sterk vond. Dat vind ik nu nog steeds. Ik lees echt met heel veel plezier en interesse bij je. Je schrijfstijl is fijn en je artikelen zitten goed in elkaar. Je hebt in korte tijd een mooi blog opgezet met een grote groep vaste volgers. Daar kan je echt enorm trots op zijn! ♥

 19. Gefeliciteerd Kim! Ik ben groot voorstander van het vieren van mijlpalen, want als jij je leven niet ‘viert’, wie dan wel?
  Is het ‘pas’ drie maanden? Het voelt alsof ik je al veel langer ken. Zo zie je maar hoeveel indruk je hebt gemaakt – op mij en op anderen – de afgelopen tijd. Ga zo door meis, blijf schrijven en anderen inspireren!

 20. Leuk om te lezen! Bloggen geeft mij ook veel energie maar ik moet toch af en toe opletten dat ik er ook niet teveel energie insteek hahaha!

  -X-

 21. wat fijn dat bloggen je zoveel moois gebracht heeft!
  Mij brengt het vooral structuur, en het dingen kunnen blijven proberen en leren, naast inderdaad contact met heel veel mooie, lieve mensen :-)

 22. Lieve Kim, ik heb het al eens eerder gezegd, maar ik ben zó trots op jou. Dankjewel dat je me keer op keer een beetje beter laat begrijpen wat er allemaal in dat koppie omgaat. <3

  1. Eu fiz na 8ª semana de gestação e foi a melhor coisa que poderia ter feito naquele momento!!! Já contamos a novidade de uma nova gravidez informando o sexo do nosso bebê, uma delícia!! Super rendoecmo!!

 23. Wow dat je nog maar zo kort blogt en al zoiets hebt neergezet! Heel erg goed van je, daar mag je trots op zijn. Wat fijn dat het je zelf zoveel oplevert! Ga zo door.

 24. Waaaauw, Kim

  Wat ben jij gegroeid! En wat fijn dat bloggen jou dat allemaal heeft gegeven. Ik zelf durf het nog niet ivm dat ik kritiek kan krijgen (daar reageer ik echt heel heftig op, zoals huilen en dan denk ik meteen dat de hele dag is verpest omdat ik iets fout heb gedaan). Daarom vind ik het zo knap dat je dit durft!!!!! Je bent een tijger en echt heel erg dapper.

  Liefs, Alice

  1. Heel erg herkenbaar inderdaad. Tot nu toe gaat het hier redelijk goed (maar mensen lijken ook wel heel voorzichtig te zijn met kritiek. Er wordt namelijk maar weinig gezegd dat ik als kritiek op vang. En ik vang werkelijk bijna alles op als kritiek, hihi).

   Lief!!!!

 25. Al zoveel bereikt in 3 maanden en wat heb je het mooi geschreven. Het doet me goed om te lezen dat het jou zoveel voldoening geeft. Verder kan ik me alleen maar aansluiten bij wat mijn voorgangers al hebben gezegd! X

   1. With my playstyle, playing with RL friends tends to be a hindrance more than anything else. I work from home and none of my friends do, so I have tons of time to play games and it usually ends up in me leaving everyone behind pretty quickly. I try to make other chars just to play with them, but when they don’t log in for days at a time… it makes it hard to play with friends. Ther&e#8217;s only 1 guild that I’ve kept in contact with over a series of MMOs and that’s Casualties … mostly because it’s where I met all the bloggers

 26. Ongelooflijk in hoeveel ik me kan terugvinden wat je schrijft, vooral dat stukje over vertrouwen. Voor mij zijn het de contacten die er uitspringen. Zoveel lieve mensen die ik anders nooit zou gekend hebben.

 27. Auuwh lieverd, ik moest bijna huilen.. zo mooi vond ik jou artikel! Ik kende jou blog niet maar nu ga ik je zeker volgen. Ik heb jou verhaal ook al een beetje gelezen op Made by Leine. Nog een blog vriendin. <3

 28. Heel mooi om te lezen dat het bloggen je meer vertrouwen geeft in jezelf en in anderen, daar herken ik me best wel in!

 29. Wat ik zo mooi vind aan het bloggen is dat je interactie krijgt met mensen, wat tegenwoordig in real life met bijv in het openbaar vervoer niet zo snel meer gebeurd. Mensen tonen medeleven, ondanks dat ze je misschien niet eens in real life kennen en dat geeft een boost! Ik ben ook blij dat ik jou heb leren kennen ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: