Close
Verzameling: beertje Paddington

Verzameling: beertje Paddington

Vandaag een blogje over een verzameling die ik heb! Beertje Paddington! :-) Je zou denken, oh, die heeft een paar knuffeltjes, maar er is meer…

project-life

Hier begon het allemaal mee… :-) Vlak na mijn geboorte kreeg ik dit beertje van vrienden van mijn ouders. Dit was het eerste beertje Paddington dat ik kreeg. Toen zag hij er echter nog wel een stuk beter uit… (Eerder schreef ik trouwens al over volwassenen met knuffels)

project-life-1

Toen ik klein was had ik een kamer die geverfd was in de kleuren van beertje Paddington. Daar paste dit kleedje natuurlijk perfect bij. Ik heb hem nog steeds in mijn kamer liggen, hihi.

project-life-2

En natuurlijk de boeken. Waar nummer 6 is weet ik niet. Dat is een beetje raar. Volgens mij zijn de twee meest linkse nummer 1 & 2, maar waar nummer 6 is weet ik niet… Vroeger zijn deze boeken eindeloos aan mij voorgelezen. Ik kon er geen genoeg van krijgen.

project-life-3

Nog meer dingen voor in mijn kamer! Of nou ja, twee schilderijtjes… :-) Ook had ik een Paddington portemonnee. De twee kleine houten figuurtjes die je ziet komen van zo’n meetlat-ding… Je weet wel, zo eentje die kindjes hebben en waar dan eens in de zoveel tijd een nieuw streepje bij kon als je gegroeid was. Die had ik ook, met Paddingtons erop. :-)

project-life-4

En de hele familie bij elkaar. Je kunt zien dat er twee geen jasje hebben. Er ligt wel een los jasje bij. Deze was zo versleten dat ik het jasje van mijn favoriete Paddington (de kapotte) omruilde voor het jasje van een nieuwere Paddington. Inmiddels is het jasje ook kapot gegaan.
Ik heb zoveel beertjes omdat ik altijd al enorm gehecht ben aan mijn beertje. We waren altijd bang dat deze op een dag kwijt zou raken of iets dergelijks. Ik moest dus “back up Paddy’s” hebben. Echter waren deze nooit zoals de “échte”. De “échte” had een paar plekjes waar ik aan kon ruwen (geen idee hoe ik dat moet omschrijven, het zijn stukjes stof die wat ruw aanvoelen in plaats van zacht, dit bijvoorbeeld langs mijn lip halen of langs mijn hand maakt en maakte mij rustig). De vervangers hadden dit allemaal niet.

Toch ben ik heel blij met mijn verzameling beertjes. :-) Er zitten nu ook twee vilten beertjes bij. Deze zal ik sowieso niet gaan gebruiken als knuffel, want vilt vind ik helemaal geen prettige stof, maar het is wel erg leuk om ze te hebben, als je ze verzamelt. :-)

project-life-5

Een klok kon natuurlijk niet ontbreken in mijn kamer. :-)

project-life-6

Ik had ook echt een heleboel Paddington kleding. Hieronder een aantal foto’s daarvan. project-life-7

Leuk feitje: deze trui had ongeveer de stof van het “ruwe” van de Paddington. Als ik op school was of ergens anders waar ik mijn beertje niet mee mocht nemen, kon ik mijzelf toch rustig maken door middel van deze trui.

project-life-8

Een pyjama.

project-life-9

project-life-10

Ondergoed en sokken, hahah. project-life-11

project-life-12

project-life-13

project-life-14

Ook voor mijn verjaardag kreeg ik beertje Paddington kaarten! :-)

project-life-15

Mijn mappen van school werden ook voorzien van Paddington stickers.

project-life-16

In mijn Paddington kamer had ik ook een Paddington lamp. :-)

project-life-17

En een spiegel!

project-life-18

Dit doosje kreeg ik van een zoon van een vriend van mijn vader. Volgens mij heb ik er heel lang mijn sieraden in bewaard. En mijn Pokémon kaarten.

project-life-19

Mijn poëziealbum was natuurlijk ook van beertje Paddington… :-)
project-life-20

En we hebben een Paddington verjaardagskalender! Deze is echter al heel oud en we zouden graag een nieuwe willen, maar hij is nergens te vinden.

project-life-21

Ongeveer twee jaar (?) geleden hadden ze bij de Xenos ineens Paddington adventskalender! HEBBEN!

project-life-22

Niet zo’n hele duidelijke foto, maar aan een lamp in onze woonkamer hangen drie plaatjes van beertje Paddington. Deze zijn nog van toen ik 19 of 20 werd. Ze hangen er al een tijdje. ;-) Maar ze blijven leuk! :-D

project-life-23

In dit doosje zaten allemaal kaarten met Paddington erop. Het doosje hebben we bewaard.

project-life-24

Een dvd (zo hip!) en een cd. :-)
project-life-25

Paddington in Parijs en in New York. Die beer reist wat af… Overigens is mijn beertje Paddington in beide steden met mij ook geweest.

project-life-26

Een tasje! Zo schattig. Ik zou willen dat ik een grote Paddington-tas kon vinden.

project-life-27

Deze map heb ik ook al sinds de basisschool, de stickers zijn geplakt op het moment dat ook die andere sticker op een map werd geplakt… :-)

project-life-28

De linkse en middelste mok zie ik regelmatig voorbij komen! Vrij veel mensen hebben deze. :-) De rechter is echt een kinderbeker en van plastic.
project-life-29

Links een klein bakje waar je iets (?) in kunt opbergen en rechts een broodtrommel. Deze heb ik gebruikt tot de knop waarmee je hem open kon maken eraf viel… Ik was kennelijk toen nog niet sterk genoeg om hem zonder knopje open te maken, haha. :-)

Dit was nog niet eens alles, maar wel alles dat ik kon vinden. Ik weet dat ik een dekbedovertrek heb gehad, voor in mijn Paddington-kamer, en nog zo wat van die dingen, haha. :-)

Nou, dat was me een hele Paddington-blog. Iemand zin om het aantal keer dat ik Paddington in deze blog heb geschreven te tellen? Ik niet…. ;-) Een verzameling, dat is het. En ik vind het leuk. <3

Heb jij een verzameling?

Liefs

13 thoughts on “Verzameling: beertje Paddington

  1. Wat leuk om te zien! Je hebt echt veel spullen van beertje Paddington :) ik had vroeger ook een hele knuffelverzameling (ook wel andere dingen trouwens) en dat vond ik altijd heel fijn. Knuffels helpen je door de moeilijkste tijden heen.

    1. Ja, het is een hele verzameling inmiddels. En wat je schrijft over knuffels is helemaal waar. Ik had er ook een hoop. Ik had ook twee best grote honden. Eentje leek op een Labrador of een Golden Retriever, die mocht bij mij in bed slapen. De ander zag er in mijn ogen meer uit als een waakhond. Deze zette ik elke avond voor mijn bed neer, zodat hij voor mij kon “waken”.

  2. Wow, wat een verzameling! Leuk! Die mokken hadden wij ook! Ik heb eigenlijk niet echt zo iets gespaard. Ik had over wel wat van :-).

  3. Hahaha, die linkse mok staat hier links van mijn laptop met mijn thee in terwijl ik dit stukje lees!!

      1. Hoi Kim. Ik heb een heleboel Paddington spullen zoals knuffels maar ook limited edition schilderijtjes. Mocht je interesse hebben, dan stuur ik je graag een foto. Groetjes Marjolein

  4. wat gaaf, heel veel herkenbare spullen die ik ook nog altijd heb, ben zelf ook al jaren helemaal gek van beertje paddington, heb 2 hele grote paddington beren (groter dan 1m) en echt een heleboel knuffels. toen ik zwanger was van mijn eerste, heb ik zelf een paddington peuterbedje gemaakt, beide zonen hebben hier jaren in gelegen, en verder heb ik klokken, mokken, advent kalenders enz ik wil nog altijd een paddington tattoo hebben maar wil deze echt van de oude paddington, het plaatje wat op je rugzakje staat, daar wil ik een tattoo van op mijn enkel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: