Close
Van alles en nog meer

Van alles en nog meer

Mijn blogschema is ver te zoeken, heè? Wanneer je blogjes verwacht komen ze niet en wanneer je ze niet verwacht komen ze wel. Het is net als de liefde. Wanneer je er hard naar op zoek bent vind je het niet (snel), maar wanneer je niet actief zoekt komt je zomaar iemand tegen. Of zo. Eigenlijk heb ik daar geen ervaring mee. De afgelopen tijd ben ik heel erg bezig met allerlei plannen maken, dingen bedenken en uitvoeren. Dat gaat met vallen en opstaan, maar het gaat. Plannen maken vind ik soms best spannend, vooral als het dingen zijn die ik voor de langere termijn vast moet leggen. Dingen die echt verplichtingen worden vind ik lastig, omdat ik bang ben niet aan de verplichtingen te kunnen voldoen (niet geheel onterecht).

Ik heb nog steeds vrij veel last van mijn vermoeidheid. ’s Middags slapen blijft noodzakelijk. Ik probeer op rustige dagen in bed te lezen in plaats van te slapen, omdat ik me er bewust van ben dat te veel slapen niet goed is. Te veel liggen ook niet. Te veel zitten ook niet. Met de hele dag wandelen zijn de mensen om mij heen het ook niet eens. Eigenlijk is niets goed, dus. ;-)

De plannen waar ik over schreef gaan veelal over mijn 17 uitdagingen in 2017. Je kunt je misschien wel voorstellen dat het bezig zijn met het maken van deze plannen behoorlijk wat energie kost. Het zijn allemaal dingen die ik erg spannend vind om te doen. Het er aan denken is vaak al spannend. Toch ook goed en belangrijk, denk ik. Hoop ik. :-)

Op mijn blog heb ik het helemaal nog niet genoemd, maar een van de dingen van mijn 17 dingen in 2017 was een ergens opnieuw proefles turnen volgen. Nu ga ik aanstaande dinsdag kennismaken bij turnen! Hoe gaaf! Maar ook super spannend natuurlijk. Ik kijk er heel erg naar uit, ondanks mijn spanning. Het is niet helemaal de vorm die ik eerder heb geprobeerd (en die niet werkte) maar een vorm die voor mij beter past. Dat hopen we, tenminste. Er zal een proefperiode zijn. Daarna kijken we verder. Goed, zo ver zijn we nog helemaal niet, eerst maar eens kennismaken.

Vanavond ga ik naar de Vrienden van Amstel live. Net als vorig jaar op deze datum. Toevallig! Toen ging het gepaard met heel erg veel paniek. Hopelijk is dat vandaag minder. Vorig jaar zijn we ongeveer op de helft van de show weggegaan, omdat het toen genoeg was. Nu hoop ik er de hele show bij te kunnen zijn. Dat zou ik heel erg leuk vinden. Wederom: spannend, maar leuk.

Dat lijkt een beetje het thema op dit moment… Het uitproberen van nieuwe dingen, spannende dingen die ook leuk zijn. Natuurlijk doe ik ook regelmatig spannende dingen die ik helemaal niet leuk vind, maar als ik nadenk over alle plannen die ik maak zijn het dingen die ik spannend én leuk/belangrijk vind. De minder leuke dingen horen er nu eenmaal ook bij en komen zo nu en dan ook voorbij. Dat hoort erbij. Dat is ook belangrijk denk ik. Het leven is nu eenmaal niet alléén maar leuk. Soms moeten er ook stomme spannende dingen gebeuren.

Ik ga nu even uitrusten om fit te zijn voor vanavond! :-)

Liefs!

5 thoughts on “Van alles en nog meer

 1. Start and don’t stop. Vind ikzelf niet zo’n goed advies hoor.
  Start, en bouw op…kan je overal op toepassen. Ga niet naar het Amstelconcert met het idee dat je de hele tijd moet volbrengen, ga met het idee dat alles meer dan een half uur mooi meegenomen is. Ga je weer turnen? Bouw dan ook op, begin met een kwart les meedoen en verder in de zaal blijven(boekje,zijkant, beetje kijken, erheen gaan en omkleden prikkelt al genoeg sensoren, in de zaal zijn dat overprikkelt ook al genoeg) Bouw dat op. Door de grenzen in de opstart wat lager te leggen, of de lat :) in dit geval, ben je minder snel teleurgesteld.

  1. Start and don’t stop is in mijn geval meer: blijf proberen. Blijf zoeken naar mogelijkheden. :-) <3

 2. Mooie tekst en alles zo herkenbaar. Je blijft doorgaan, proberen, respect daarvoor.

 3. Hahaha, bij mij lijkt het meer op kleren kopen: als je ze zoekt vind je ze niet, en als je ze niet zoekt zijn er ineens overal mooie kleren!

  Je hoeft jezelf toch helemaal geen verplichtingen op te leggen? Je plannen hoeven niet zo concreet te zijn dat het verplichtingen worden, maar kunnen ook wat abstracter zijn. Als je weet waar je heen wilt, is het al lang prima! Je moet namelijk helemaal niks.

  Heel veel plezier vanavond. Geniet ervan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: