Close
The Rabbit Tag

The Rabbit Tag

De Rabbit Tag zag ik bij Simone en Celine langskomen. Dat vind ik een hele leuke tag, dus die ga ik zeker invullen. Hopelijk zijn jullie nog niet klaar met mijn konijn-gespam. :-)

Hoeveel konijnen heb je?
Eentje! Dit is een mannetje en ik wil graag tegen de tijd dat hij gecastreerd is nog een vrouwtje erbij nemen. Een leuk vriendinnetje voor hem. Dan weet ik zeker(der) dat hij niet eenzaam is.

Hoe he(e)t(en) jouw konijn(en)?
Haha, dat is een leuke, want hij heeft nog geen officiële naam. Goed, ik heb wel ideeën natuurlijk, maar ik vind het heel erg moeilijk. Ik denk dat ik ‘m op mijn blog maar gewoon Meneer Konijn ga noemen. ;-) Dat is lekker makkelijk voor hier. Op de een of andere manier vind ik het ook ongemakkelijk om namen hier te plaatsen. Het is je misschien ook wel opgevallen dat ik nooit de naam van mijn hond plaats. Altijd ‘hond’.

Hoe oud is hij/zij?
Nog niet zo oud! Volgens mij een weekje of 10 nu. Helemaal precies weet ik het nu even niet, maar in elk geval nog jong!

Waar komt hij/zij vandaan?
Hij komt van een mevrouw uit Rotterdam. Ik kwam haar posts tegen in de Facebookgroep ‘Konijnen’ (ja, die bestaat!) en wilde al erg lang een konijntje. Toen ik zag dat zij een nestje jonge konijntjes had nam ik contact met haar op. Dit lieverdje was nog beschikbaar. Ik was zo blij! Hij komt uit een fantastisch huis. Er werd zeker weten heel goed voor hem gezorgd. Dat vind ik heel fijn om te weten.

Wat is het favoriete speeltje van jouw konijn of konijnen?
De wilgentunnel. Daar kun je zo leuk mee gooien. Het liefst in het gat waar het trapje naar beneden ook is. Zodat je je daarna er lekker door moet wurmen als je naar beneden wil. Helemaal handig! Of springen op het hooihuis, er weer af springen, via de ene ingang er in, via de andere eruit. Zoveel leuke dingen te doen de hele dag.

image

Wat krijgen ze te eten?
Biks van het merk Selective gecombineerd met wat overgangsvoer van de mevrouw waar hij vandaan komt.

Wat is hun favoriete snoepje?
Eigenlijk krijgt hij vooral biks en groente! Van groente is denk ik andijvie zijn favoriet op dit moment. :-) Op internet las ik vooral veel slechte dingen over snoepjes voor konijnen dus ik wist niet zo goed watvoor snoepje ik nou goed kon geven. Hebben jullie een idee?

Wat is zijn/haar favo groenvoer?
Oh, oeps, haha. Dit heb ik net dus al beantwoord. Ik denk andijvie, maar eigenlijk vindt hij alles lekker. Hij heeft nog niet super veel groente gehad. Hij is nu gewend aan wortel, witlof, andijvie, paprika en komkommer.

Wat vind je het leukst aan je konijn(en)?
Dat ‘ie zo lekker bezig is en zo nieuwsgierig is altijd, maar tegelijkertijd is het ook een enorme knuffelkont. Hij vindt het heel leuk om z’n hok te verbouwen (waterbakje boven? Nee joh! Moet naar beneden *hups*). Vind ik zo heerlijk om naar te kijken.

Laat een foto zien van het verblijf van jouw konijn(en)
Omdat er een klein probleempje is met het toevoegen van foto’s aan mijn blog op dit moment doe ik het even zo! Via deze link kun je het verblijf zien. :-) Je kunt me ook direct volgen op Instagram, haha. https://instagram.com/p/4CNrzmHH34/?taken-by=dansenindestorm

Zou jij zelf ook stiekem wel eens konijn willen zijn?
Het lijkt me best leuk om een konijntje te zijn. Lekker rondhupsen de hele dag. Beetje eten, beetje slapen, beetje spelen. Klinkt best goed!

Heb jij een huisdier? 

Liefs

17 thoughts on “The Rabbit Tag

 1. Aaahhh.. wat een lieverd. Ben ook een groot dierenfan! Ik heb lang een cavia gehad en die was dol op van die melkachtige snoepjes. Maar ik denk als je het niet geeft ze het ook niet missen.

 2. Wat heb je hem leuk ingevuld! Qua snoepjes kunnen ze best wel wat hebben hoor, als hij het niet lekker vindt eet ie het gewoon niet op, zo zijn ze ook weer. Yoghurt/groente drops (verkrijgbaar in de supermarkt) vond Lobke altijd heel lekker, maar Summer en Balou eten altijd stokjes van de Action (ieder zo zijn ding). Het enige wat onze konijnen niet lekker vonden waren de hamburger snoepjes (al zagen die er ook niet echt lekker uit ).

  Wacht maar totdat je je konijntje wortel of paprika geeft, dan ineens heeft ie zon schattig oranje/rood snoetje. Cuteness overload. Het enige waar je mee op moet passen is sla, en vochtig groenvoer want daar krijgen ze diarree van. En natuurlijk een beetje van alles, vooral nu ie nog zo klein is.

 3. Wat een leuke tag! Ik heb laatsschattif. Zo’n soort tag ingevuld voor mijn konijntjes. Wat goed om te lezen dat je mannetje nog een leuk vriendinnetje krijgt. Ik vind het zelf persoonlijk heel erg leuk dat ze met z’n tweeën zijn, elkaar de hele dag een beetje liggen of dicht tegen elkaar aan liggen, zo schattig. Ik vind je konijntje echt een schatje!

 4. Vind je het niet irritant dat hij nog geen naam heeft en je hem dus niet kan roepen? Ik weet niet hoe erg een konijn daar op reageert hoor, maar ik vond het heel vervelend dat onze kat de eerste dag nog geen naam had :P

 5. Als snoepjes zou ik geen commerciële dingen geven maar eerder gedroogd fruit of op zn tijd een framboos of aardbei :)
  Of een stukje gedroogd brood vinden ze ook heerlijk! Lekker knabbelen. Daarnaast zijn er wilgentakken, niet alleen supergezond maar ook nog eens een lekkere bezigheid. Deze kan je kopen uit het koelvak in de dierenwinkel of natuurlijk ophalen bij iemand die zijn wilgen knot.

 6. Wat een leuke tag! Ik ben helemaal verliefd op jouw konijn! Ik wil er ook wel een, maar dat kan niet omdat mijn vader er allergisch voor is:( Voorlopig geniet ik dus lekker van al de geweldig schattige foto’s die jij op instagram plaatst! Liefs!

 7. Wat een leuke tag! Ik kwam hier via via terecht :) Je konijn is echt een schatje zeg! Fijn ook dat je weet dat ie uit een goed huis komt.
  Sinds afgelopen vrijdag hebben wij twee konijntjes uit de konijnenopvang, die zijn al flink wat keren verhuisd (zijn ongeveer 2 jaar oud nu), erg sneu dus we willen ze nu een echt fijn thuis geven. Wij hebben twee vrouwtjes, zusjes van elkaar die al hun hele leven bij elkaar zitten dus; erg fijn, ze zijn zo lief naar elkaar :) En ook naar ons toe trouwens, hoewel ze nog wel even moeten wennen. Onze heten Inca en Maya – en het konijnenhok heb ik Macchu Picchu gedoopt haha!

 8. Leuk leuk leuk! Het is een tag, nu moet je wel mensen taggen hoor Kim. ;)

  Bij Bunny Bunch, online informatieplatform over konijnen en webshop, verkopen ze gezonde snacks. Ik wil daar binnenkort eens wat bestellen. Nu heb ik luzerne sticks van de Action. Mijn konijnen zijn er gek op! Ook lekker betaalbaar: 0,59 (dacht ik) voor een zakje van 50 gram.
  Fruit “chips” vinden ze ook erg lekker, maar het echte spul vinden ze nog vele malen lekkerder. Als ik s ochtends een banaan door de havermout doe krijgen zij ook altijd een stukje. Daar likken ze mijn vingers bij af. ;)

 9. Wat een ontzettend leuke tag is dit! Meneer Konijn heeft zijn looks zeker mee; hij ziet er echt schattig uit. En wat heeft hij een fantastische Villa! Leuk om te zien, beter dan al die veel te kleine kooitjes waar mensen hun konijn nog wel eens in willen stoppen… Volgens mij wordt Meneer Konijn goed verwend bij jou.
  Zelf heb ik twee katten, een cavia en, jawel, een konijn… ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: