Close
Persoonlijke update: uitslag onderzoek, medicatie afbouwen en syndroom van Horner

Persoonlijke update: uitslag onderzoek, medicatie afbouwen en syndroom van Horner

Deze week is voor mij een spannende week. Er speelt een heleboel. Hopelijk komen er deze week (eindelijk?) antwoorden op vragen. Hopelijk wordt er eindelijk een en ander in gang gezet.

Syndroom van Horner 
Allereerst even iets over Hond. Hij heeft al een hele tijd iets geks met zijn oog. “Horror-oog” noemde ik het. Gister zijn we even bij de dierenarts geweest en zij gaf aan dat het vrijwel zeker is dat het het syndroom van Horner is. Nu is het dus geen horror-oog meer, maar een Horner-oog. Dit houdt in dat er een aandoening is aan de zenuwen die het aangezicht sturen. Hierdoor ontstaat een soort verlamming, in dit geval van het oog.
Waar het vandaan komt is (nog) niet duidelijk. Het kan komen door een klap aan de kant van het “Horner-oog”. Voor zover wij weten heeft hij nergens mee gebotst en heeft hij ook nergens een klap van gehad. Er kan ook een ontsteking zijn ontstaan. De zenuwen waar het om gaat lopen helemaal vanuit de nek door het hoofd richting het oog. Er kan dus over een groot stuk iets mis gaan. Wat zou kunnen is dat hij veel aan de lijn heeft getrokken. We zullen hem daarom de komende tijd zijn tuigje om doen in plaats van zijn gewone riem.
Vanmiddag hebben we weer een afspraak bij de dierenarts. Hond krijgt dan druppeltjes in zijn oog. Als er binnen 20-30 minuten verbetering optreedt dan mogen we hiermee doorgaan voor ongeveer 4-6 weken en dan zouden de zenuwen vanzelf moeten helen. Het kan echter ook dat er ergens een tumor op de zenuw drukt. Dat hopen we natuurlijk niet! Eerst de afspraak met de dierenarts maar even afwachten. Duimen jullie mee?

Uitslag onderzoek naar autisme
Morgen heb ik een afspraak met mijn vorige psychiater om het onderzoek te bespreken wat hij heeft afgenomen. Wat ik hier van moet en kan verwachten weet ik op dit moment niet zo goed. Ik ben best een beetje (heel erg) gespannen. “Waarom?” zou je denken… Op dit moment ben ik niet zo gespannen over de uitkomst op zich. Het hele etiketjes-verhaal, tja. Die zijn nu eenmaal nodig voor verzekering en behandelingen. Mij maakt dat allemaal niet zo veel uit.

Ik ben vooral erg benieuwd hoe het resultaat zal zijn onderbouwd. Er zijn een aantal dingen wat vreemd verlopen. Door deze dingen is het voor ons wat lastig om de uitkomst aan te nemen. Niet zozeer omdat wij denken dat er juist wel, of juist geen autisme uit moet komen, maar omdat er in het onderzoek een heleboel dingen raar en niet zo professioneel zijn verlopen. Gelukkig is er altijd de mogelijkheid van een second opinion. Dit houden we in ons achterhoofd. Zowel bij de uitkomst dat de diagnose blijft zoals hij nu is, als bij de uitkomst autisme. Dit wil ik even verduidelijken, omdat ik niet wil dat iemand denkt dat ik het er sowieso niet mee eens ben als er geen autisme uitkomt. Als er wel autisme uitkomt, maar wij vinden de onderbouwing niet oké, dan gaan we als nog ergens een second opinion aanvragen. We gaan het zien!

Medicatie afbouwen 
Het is een behoorlijke tijd geleden dat ik schreef over mijn stappen naar vrijheid. Iets duidelijker: over het afbouwen van de oxazepam zodat ik minder afhankelijk ben van dit medicijn. Ik kan er kort over zijn. Ik heb het héél erg lang uitgesteld. Zag het totaal niet zitten. Ik durfde niet. Bang om de vreselijk heftige paniek weer terug te krijgen. Het ergste dat er kan gebeuren? Waarschijnlijk gebeurt er niet zo veel, maar het blijft vreselijk beangstigend om ervan overtuigd te zijn dat je dood gaat. Zeker wanneer je heel erg bang bent voor de dood.

Gelukkig is er ook “goed” nieuws. De afgelopen drie dagen heb ik een klein stukje van de helft van een tablet afgebroken. Dit is natuurlijk heel weinig mg. Toch vond ik het erg spannend. Gelukkig gaat het tot nu toe goed. ’s Avonds heb ik geen grote paniekaanvallen. Ik heb wel het idee dat ik wat moeilijker in slaap val, maar dat is niet zo erg. Wat ik ook merk is dat ik me ’s ochtends de afgelopen dagen fysiek erg slecht voel. Veel fysieke panieksymptomen en overall “meh”. Of dit komt door het afbouwen? Ik weet het niet. Ik blijf nog een paar dagen deze hoeveelheid er af halen, om nog wat meer vertrouwen te krijgen in mijn lichaam. Ik denk dat ik vanaf vrijdag meer van het tablet zal afhalen.

Dit was de update voor nu. We gaan het allemaal wel zien. Stapje voor stapje…

Liefs

13 thoughts on “Persoonlijke update: uitslag onderzoek, medicatie afbouwen en syndroom van Horner

 1. Goed bezig meis! Echt onwijs goed dat je aan het afbouwen bent en probeer daarin echt op jezelf te vertrouwen, want dat kun je! Vervelend van dat oog… Ik hoop met je mee! Xoxo

  1. Lief van je. Dankjewel! De dierenarts belde vandaag dat het toch morgen zal worden. Nog even blijven hopen dus. :-) x

 2. Goed artikel! Ik heb 1x Oxazepam gekregen toen ik last had van mijn rug (gebotst met karten 🙈). Als spierverslapper. Als je afbouwt kun je pijntjes juist weer gaan voelen.

  Wil je iets zeggen over de ASS tests en wat je inhoudelijk niet goed vond gaan?

 3. Goedemorgen bezig hoor. En al noemde je het ergens op social media gek: ik vind d het super dapper Hoe je toch in kleine stapjes aan het afbouwen bent. Ieder beetje telt. Hoe klein het ook is.

  Hopelijk komt het snel goed met Hond en is het geen tumor. Dat zou echt heel naar zijn.

  En nu al de uitslag van je autismeonderzoek? Dat is snel! 😉

 4. Sneu voor de hond. Ik hoop dat het meevalt.
  Goed trouwens dat je zo nodig een second opinion wil doen. Hoe is het gesprek met de psychiater gegaan? Ik kan me overigens voorstellen dat je dat niet online wil gooien hoor.
  Knap van je dat je bent begonnen met afbouwen. Neem daar echt de tijd voor hoor meis!

  1. Het valt gelukkig mee met Hond! :-) De druppels lijken goed aan te slaan. Over het gesprek komt nog een keer een blog online. Wanneer weet ik alleen nog niet. ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: