Close
Mijn week #6

Mijn week #6

Een wekelijks terugkerende rubriek op mijn blog is ‘mijn week’. Hierin laat ik jullie met een aantal foto’s zien wat ik de afgelopen week heb gedaan. Ik hoop dat je het leuk vindt om te zien!

blogplanning     sudoku

Maandagochtend kwam ik erachter dat ik mijn blog planner nog niet had ingevuld voor de week. Ik vind het altijd fijn om een duidelijk overzicht te hebben van wat ik ga plaatsen in een week, dus ik heb het snel bijgewerkt. Door het invullen van de planner is het direct een stukje rustiger in mijn hoofd, omdat ik weet waar ik aan toe ben qua blogs!

We krijgen het AD nu, via een actie, elke vrijdag, zaterdag en maandag. Ik vind het altijd leuk om de sudoku’s te maken. Dat is eigenlijk het voornaamste wat ik met de krant doe, haha. Meestal blader ik hem wel door, maar veel lezen doe ik niet. Al het nieuws heb ik toch al meegekregen via het internet. Ik had nu een tijd geen sudoku’s meer gedaan en moest er echt weer even inkomen, merkte ik. Hopelijk gaat het na wat oefening weer wat beter.

park in delft     image

Dinsdagmiddag liep ik met mijn moeder in een park met de hond. De vorige keer dat we daar waren was een man met een groot apparaat bagger uit de sloot aan het scheppen – dat was echt heel vies, haha. Nu was het allemaal opgedroogd en leek het gewoon een soort aarde. Ik vond het wel een gaaf gezicht zo, die gescheurde “aarde”! Dit lag zo langs de hele route! Gelukkig stonk het niet meer. :-)

’s Avonds kwamen mijn opa en oma koffie drinken en stonden deze koekjes op tafel. Echt jeugdsentiment, want vroeger had ik deze wel eens mee naar school. Toen waren ze per één verpakt! Jammer alleen dat die eerste smartie niet scherp is hè? ;-)

loesje      terrasje delft

Dit vond ik een hele mooie quote! Ik vond hem op de achterkant van mijn Loesje scheurkalender-pagina van dinsdag.

Woensdagmiddag was er markt in de stad en ging ik met mijn moeder even wat drinken op een terrasje. We lopen altijd eerst een rondje door de stad om de hond ook even te laten lopen en gaan dan even wat drinken. Ik nam weer een lekkere ice tea green!

fietsen runkeeper app     image

Woensdagmiddag ben ik voor het eerst zelf gaan fietsen! Lekker op m’n gemakje een stukje door de wijk gefietst, en eigenlijk ging het best goed! Ik was van plan tien minuutjes te gaan fietsen, maar ik fietste lekker door en maakte er 18 minuten van! Helemaal geen last gehad van paniek, al was ik me er wel erg van bewust. Dat was fijn, want normaal als je je heel bewust bent van de mogelijkheid van het krijgen van paniek, krijg je juist last van paniek.

Een selfie achteraf! ;-) Beetje gekke foto, maar hé, ik had net gefietst! Ik wilde het moment graag vastleggen. Ben stiekem best trots dat het is gelukt, dat had ik niet verwacht.

opgeruimde schuur     kleine eendjes

Nog een ietwat slechte foto, sorry! Buiten was het heel zonnig en in de schuur was het heel donker. Ik wilde graag even showen hoe opgeruimd de schuur nu is. Ik heb geen “voor” foto gemaakt, helaas, maar nu ziet het er zo uit! Voor veel mensen misschien nog heel rommelig, maar het is al stukken beter dan het was! Wat links op de plank tegen de achterste muur (heb je ‘m nog?) ligt gaat sowieso ook nog uit de schuur! Dat komt uit het hok wat ik aan het verven ben. :-)

Ik zag ook nog een keertje kleine eendjes! Dat maakt me nog steeds zo vrolijk. Waar ik op dat moment was waren een heleboel kleine eendjes, rietganzen en meerkoetjes! Zo schattig.

haren gewassen     armbandje winactie

Woensdagavond hielp mijn moeder mij met het wassen van mijn haren. Dat klinkt misschien heel erg gek, maar wanneer ik douche en mijn haren was krijg ik heel erg veel last van paniek helaas. Mijn moeder waste dus mijn haar en daarna voelde ik me weer wat fijner. :-) Het gevoel van vies haar hebben is niet fijn. Op bovenstaande foto kun je zien hoe mijn haar eruit ziet als ik het gewoon laat drogen zonder er verder iets mee te doen.

Woensdag ontving ik ook deze mooie en toffe armband van Ise, heel erg bedankt! :-) Ik vind ‘m heel erg mooi (en mijn moeder ook, dus ik moet nog op gaan passen dat zij hem niet gaat claimen!)

menukaart strandtent     kijkduin strand

Donderdag was het Hemelvaartsdag. Mijn moeder was vrij en we besloten naar het strand te gaan. Het was best wel zonnig, dus dat was heerlijk!

Op een gegeven moment kwam er alleen een gigantische windvlaag en waaide er een grote parasol mét voet omver. Dat was even schrikken, haha. Zelfs alle honden die op het terras zaten hadden de benen genomen omdat ze zo schrokken, dat was sneu voor ze. Zo snel als de windvlaag was komen zetten, was hij ook weer verdwenen en daarna konden we weer lekker van het zonnetje genieten.

asperges     dwdd university

Donderdagavond maakte ik voor mijn moeder asperges. Zelf lust ik ze niet en daarom eet mijn moeder ze ook nooit (ze vindt het te veel werk om ze voor zichzelf te maken?). Ik vond het vervelend dat zij ze ook nooit kon eten terwijl ze ze wel lekker vindt, dus ik besloot ze te maken. Ik was nogal onzeker over het resultaat, maar mijn moeder zei dat ze goed smaakten! Ik heb zelf ook een stukje geproefd… En je raadt het nooit… Ik vond het best lekker, haha! Asperges waren altijd echt hetgeen wat ik écht niet lustte. Als er een heel klein stukje ergens door zat merkte ik het direct. Nu lust ik ze dus ook gewoon! Yes!

Ook was het ’s avonds tijd voor de laatste DWDD University door Erik Scherder. Die man vind ik echt fantastisch les geven en vertellen! Jammer dat het nu voorbij is.

Kaartje uit Barcelona     Kaars waxtard

Vrijdag voelde ik me niet heel erg goed. Ik was erg moe en alles was te veel. Ik ontving wel het kaartje van Celine uit Barcelona – dat vond ik super leuk! :-) Maakte mijn dag een heel stuk vrolijker!

Voor het slapen gaan brandde ik nog even mijn kaarsje met het brandertje. Er zit nog een stukje van de Yankee Candle wax tart in die ik een tijd geleden kreeg. Fijne manier om te gaan slapen!

verven     mindfullness NRC

Zaterdagochtend ging ik even verder met het schilderen van het “klompenhok” (een hokje van 1,5 bij 1,5 aan ons huis?). Alles zit nu bijna in de verf. Nog een paar kleine dingetjes en dan mag alles nog één keer. En dan is het klaar! :-) Ik moet alleen nog een mooie quote bedenken voor op de muur. Heb jij een leuke tip?

“Je hebt gedachten, maar je bent ze niet”. Dit vind ik een mooi uitgangspunt voor het omgaan met gedachten. Het komt uit Mindfulness, dat is iets wat ik sowieso erg mooi vind. Deze quote vond ik in het NRC die we kregen toen we ’s middags even in de stad liepen. Ik wil de komende tijd meer met mindfulness gaan doen. Ik houd jullie op de hoogte!

Dit was mijn week! Tot volgende week!

Hoe zag jouw week eruit?

Liefs

36 thoughts on “Mijn week #6

 1. Leuk om te lezen. En nu weet ik het zeker, ik vind je haar prachtig! Mijn week stond gevoelsmatig volledig in het teken van verhuizen. Terwijl ik eigenlijk alleen donderdag daadwerkelijk heb geklust en verhuisd ben. Morgen is mijn moeder jarig, ze viert het vandaag. Ik ga er tegen de avond pas heen, want ’s middags is er veel visite (vind ik niet fijn).

  1. Haha, dankjewel! Je mag het nog steeds gratis en voor niks hebben.
   Verhuizen is zo iets groots en belangrijks dat ik me kan voorstellen dat dat eigenlijk je hele week heeft ‘overgenomen’.
   Alvast gefeliciteerd met je moeder! Fijn dat je hebt gekozen om ’s avonds pas te gaan als dat voor jou fijner is. Hoop dat het gezellig is!

 2. Wat goed dat je ging fietsen! En en en? Hoe voelde het? Ik ben super blij en trots op je dat je het hebt gedaan, en dat 18 minuten lang!! Asperges vind ik echt super lekker, alleen dat kopje vind ik er alleen al heel luguber uit zien, dus daar waag ik me maar niet aan (al schijnt dat het lekkerste te zijn van de hele asperge). Superlief dat je mijn kaartje er tussen zette, vind ik erg leuk! Ben blij dat ‘ie veilig is aangekomen.

  Liefs,

  1. Haha, men zegt inderdaad dat het kopje het lekkerst is maar daar heb ik me ook nog niet aan gewaagd!
   Ben ook heel blij dat ‘ie veilig is aangekomen! Bedankt!
   Liefs, Kim

 3. Wat een mooi haar heb je! Goed van je dat je lekker hebt gefietst! Dat heb je toch maar mooi weer gedaan. En die asperges, mmmmm, die heb ik deze week maar liefst twee keer op haha. Ik hoop dat de aankomende week weer fijn is voor je!

  1. Hihi, dankjewel!
   Het fietsen was echt best fijn, gelukkig!
   Tot vorige week had ik je vol ongeloof aangekeken, maar nu… Ze waren echt lekker, haha.
   Dankjewel, ik hoop dat jouw week ook fijn is!

 4. Goed van het fietsen! En die koekjes met chocola erop waren inderdaad altijd zooo lekker! Mijn week was geloof ik niet zo bijzonder haha.

 5. Wat goed dat je bent gaan fietsen! Hartstikke fijn en je mag zeker trots op jezelf zijn! :) Grappig dat je nu asperges lust! Ik had dat ook, dat ik keihard riep dat ik iets niet lustte en nu eet ik het ook allemaal :)
  Fijne week komende week!

  1. Dankjewel :-)
   Haha, gek hè, dat je ergens zo van overtuigd kan zijn en dat het dan niet waar blijkt te zijn.
   Dankjewel, jij ook!
   Liefs, Kim

 6. Wat lekker dat je zomaar even naar het strand kan! Heerlijk zeg! En dat fietsen mag je zeker trots op zijn. Goed dat je het moment hebt vastgelegd. Mooi moment.

 7. Kim, prachtige meid! En je haren staan hartstikke mooi :)
  Die koekjes komen me érg bekend voor, volgens mij at ik die vroeger ook. En leuk die eendjes he! Ik werd vanmiddag helemaal blij van de eendjes bij het Nieuwe Meer, haha.
  18 minuten fietsen vind ik erg knap! Ik heb vandaag een paar minuutjes naar het nieuwe meer gefietst en een paar minuten terug. Gelukkig viel het qua paniek ook reuze mee, maar mijn conditie is dramatisch slecht..

  1. Super goed dat je naar het Nieuwe Meer (haha!) bent gefietst! Fijn dat je weinig last had van paniek :)
   Dankjewel!
   Liefs

 8. Wat een leuke week om te lezen. Leuk zeg..en die koekjes…. jeugdsentiment ♡♡ ik denk dat ik ze van de week gelijk ga kopen. Ik heb daar nu ineens zin in zegg! Haha

 9. Wat een leuke week!
  Die koekjes zijn trouwens wel echt nostalgie voor mij; lang geleden dat ik die gezien heb, laat staan gegeten..!

 10. Ah fijn dat je zo blij bent met de armband! Klinkt als een goede week voor jou :) Mijn week was ook erg goed (alleen daardoor vandaag wat minder haha)

  1. Mooi dat jouw week ook fijn was. :-) Jammer dat vandaag niet fijn was… Hopelijk wordt de rest van de week beter.
   Liefs

 11. Wat een hele mooie week!!! En super knap dat je hebt durven te fietsen, dat is echt heel erg knap van je.
  Ik heb deze week helaas heel veel stress gehad. Ik had namelijk verjaardag en ging voor het eerst in 5 jaar een feestje houden. Ik moest veel regelen en daar word ik heel erg stressig van, want straks doe iik het niet goed, of vinden mijn gasten het niet leuk. Of kunnen ze het niet met elkaar vinden. Ik was dus heel erg prikkelbaar, en mijn moeder weet soms niet wat ze ermee moet. Gelukkig heb ik mijn vriend dan die me helpt :). MAAR HET FEEST WAS EEN GIGANTISCH SUCCES!. Iedereen vond het heel erg leuk, en ik ben echt gigantisch verwend! Ik zit er zelfs aan te denken om volgend jaar weer een feest te houden :D (Beetje trots!!!) Het was alle spanning dubbel en dwars waard :D

  Liefs, Alice

  1. Dankjewel :-) Nog gefeliciteerd! Wat ontzettend fijn dat je feest zo fijn was! Daar heb je het voor gedaan toch? En het was ook nog eens onwijs meegevallen ondanks al die spanning. Op naar een feest volgend jaar (met minder spanning vooraf!) :-)
   Liefs, Kim

   1. Dank je wel! Ja het was echt heel leuk, ik kreeg ook heel vaak te horen hoe leuk het was.

 12. Wat een leuke week heb je achter de rug! Schattige eendjes, heerlijke asperges, een eindje gefietst: dat doe je goed! :)

 13. Ik denk inderdaad dat Mindfulness voor jou geen slecht idee zou zijn. Ik heb sinds het einde van de cursus geen enkele paniekaanval meer gehad en die had ik toch wel eens per maand daarvoor. Ik besef het nu eigenlijk pas terwijl ik het schrijf, haha!
  Ga je er alvast maar wat meer in Mindfulness verdiepen. Lijkt me wel wat voor jou!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: