Close
Kleine gelukjes #9

Kleine gelukjes #9

Het gaat wat minder goed, dat heb ik al gedeeld in een persoonlijke update. Dat betekent (nog steeds) niet dat er geen fijne kleine gelukjes zijn! Deze deel ik graag met jullie. :-)

Het is alweer een tijd geleden dat mijn vorige kleine gelukjes online kwam! Ik heb het even opgezocht en 28 juli was de laatste. Dat moet snel veranderen. :-)

 • Een goed boek lezen in de schaduw
  Maar mét mijn benen in de zon! Heerlijk vind ik dat. Ik hou ontzettend van de zon, maar soms is het gewoon even wat té allemaal. Ik zou kunnen gaan klagen, maar in plaats daarvan ga ik lekker onder de parasol zitten. Stoel tegenover me en mijn benen daar op.. Heerlijk! :-) Oh ja, en het fijne boek: Let’s Get Lost. Echt een aanrader. Het heeft verder helemaal niks te maken met ‘mental health’, of nou ja, vrij weinig. Zonder al te veel te verklappen kan ik zeggen dat het geen boek dat ik zou aanraden om meer te weten te komen over bepaalde stoornissen. Het is gewoon een heel tof boek. Je kunt een paar quotes uit dit boek zien in mijn weekoverzicht. (Mochten jullie trouwens Goodreads hebben… Zullen we dan vriendjes worden? :-) Ik ben te vinden via deze link!)
 • Lieve mailtjes
  De afgelopen dagen/weken heb ik een hele hoop lieve mails ontvangen in mijn blog-mailbox. Mensen die meedenken, of gewoon even iets kwijt willen. Zelfs mensen die mijn vragen beantwoorden. Super lief en leuk vind ik dat! Heel erg bedankt allemaal, ook via deze weg. Jullie zijn lieverds. Ik vind het fijn dat mensen meedenken. In principe sta ik open voor alles wat zou kunnen helpen. Het “probleem” is dat bij veel andere mensen komen kijken en daar lopen we dan weer vast, maar wie weet vind ik ooit ineens iets wat ook op dit moment haalbaar is. :-)
 • Behandeling zoeken (en vinden?)
  Ik kijk in de periodes waarin ik extra baal van het feit dat niks lukt meer op websites van instellingen die behandelingen aanbieden. Ik zoek dingen die eventueel aan kunnen sluiten. Aan de ene kant vind ik wat dingen, aan de andere kant ben ik heel erg bang dat ik mezelf te “ernstig” inschat en iedereen vindt dat er niks aan de hand is. Toch is dit wel een lichtpuntje voor me, omdat het me een klein beetje hoop geeft. Misschien is er nog iets mogelijk. Ik hou jullie op de hoogte – tenzij jullie dat niet willen natuurlijk.
 • Nieuwe brillen
  Ik mocht al een tijdje een nieuwe bril uitzoeken, maar ja, keuzestress. Dat lukte dus niet. Uit eindelijk zijn we er op uit gekomen dat ik gewoon nieuwe glazen in mijn oude bril laat zetten. Mijn sterkte was namelijk wel achteruit gegaan. Gelukkig hoefde ik mijn bril niet in te leveren, maar hebben we gewoon een afspraak om de glazen er in te laten zetten. Aangezien het lichtpuntje het meervoud was van ‘bril’ verwacht je vast dat er nog meer komt. En dat is ook zo! Bij een andere winkel heb ik een zonnebril (en nog een want je kreeg er 1 gratis als je er 1 kocht) op sterkte gekocht. :-) Eindelijk kan ik ook naar de stad bijvoorbeeld een bril op waarmee ik goed zie, hihi.
 • Op zoek naar een camera/lens
  We hebben thuis een camera (Canon 450D en Sony A200). Geen professionele maar het zijn wel goedwerkende spiegelreflexen. Ik wil al erg lang een nieuwe lens, het liefst een 50mm lens. Maar nu twijfel ik of ik niet een Nikon zal kopen en daar dan ‘verder op gaan’. Beetje gek verhaal en het klinkt nogal alsof ik met geld gooi, haha. Het is een beetje te moeilijk uit te leggen, maar goed: laten we het erop houden dat ik er twee kan verkopen en een nieuwe kan kopen, óf een fijne extra lens kan kopen voor de Canon. What to do? Ik vind het in elk geval heel erg fijn om ermee bezig te zijn en dingen uit te zoeken. Welke lens raad jij aan? Vind jij Nikon of Canon fijner?
 • Vakantie plannen
  Het is de bedoeling dat mamma en ik in september op vakantie gaan. De plannen zijn erg leuk en ik vind het heerlijk om de plannen te maken. Ik maak me echter ook wel heel erg veel zorgen om alles dus dat is niet zo fijn. En dan zijn er de dilemma’s van ‘moeten we het wel doen of niet’ door mijn angst. Daar baal ik erg van. Maar goed, dit is toch een lichtpuntje want reisjes plannen is fijn! :-)

Tony Chocolonely Karamel en zeezout ♥ Dat de NvvP en GGZNederland mijn interview hebben ge(re)tweet ♥ Mijn Donut Worry beker ♥ Bij mamma mogen slapen ♥ De oordopjes die we nog vonden ♥ Ons nieuwe roze iPhone-oplaad-kabeltje ♥ Het feit dat ik nu geen medicatie meer slik ♥ Mijn lieve hond ♥ En natuurlijk Meneer Konijn ♥ Het feit dat vrijdag de Ziggo monteur komt voor de tv ♥ Dat we straks een tijdje gratis HBO hebben ♥ Woordgrapjes ♥ Dat ik minder moe ben ♥

Wat waren jouw kleine gelukjes van de afgelopen tijd?

Liefs

40 thoughts on “Kleine gelukjes #9

 1. Vind het zo naar om te horen dat het minder gaat. Nooit bang zijn dat je jezelf te ernstig inschat. Je weet zelf het beste hoe je je voelt en daar is geen meting voor. Ik vind het heel knap en goed dat je toch nog van deze kleine dingen in het leven kan genieten. Blijf dat ook zien en voelen! En ga gewoon op vakantie! Doe het! :)

 2. Hopelijk voel je je snel beter
  Hou je vast aan het positieve, elk positief dingetje/geluksmomentje is er een. En er komen er steeds meer.
  Sterkte!

 3. Mooie lichtpuntjes!
  Als je canon gewend bent kan de overstap naar Nikon best lastig zijn omdat die net even anders werkt. Het zijn beide goede merken, maar de bediening verschilt. Misschien kan je eens naar een camerawinkel om een Nikon vast te houden en wat op knopjes te drukken? Dan kan je kijken of het je bevalt of dat je liever bij canon blijft. En als je liever een nieuwere/betere camera wilt kan je natuurlijk alsnog de 2 camera’s verkopen en een nieuwe canon kopen.

 4. Ik vind het zo knap dat je ondanks een slechte periode nog zoveel lichtpuntjes op kan noemen! Ik moest van mijn psycholoog elke dag drie dingen opschrijven die ik goed had gedaan of tevreden over was en dat vond ik altijd zo’n opgave omdat ik veel te groot dacht altijd. Neem jou als voorbeeld dat ook de kleine dingen er mogen zijn :)

 5. Goed om te lezen dat je alsnog lichtpuntjes kunt zien! En we zijn nu vriendjes op Goodreads (ik heb je toegevoegd :)). Zelf hebben wij altijd een Nikon gehad (D60, een oudje inmiddels), dus dat vind ik fijner, maar volgens mij zijn beide merken echt prima.

 6. Wat een mooie fijne lichtpuntjes, meis! Die Donut Worry mok is inderdaad geweldig, waar heb je die van? Ik wil hem ook hihi, ben een sucker voor mokken met een leuk printje en mijn verzameling groeit langzaam maar gestaag… ;)

 7. Wat een mooie fijne lichtpuntjes! Het lijstje word steeds langer.

  En persoonlijk vind ik canon fijn, een 450D is een prima camera hoor, ik heb deze ook heel lang gehad. Nu niet meer omdat ik door de Fibromyalgie geen zware camera kan vasthouden en een statief werkt ook voor mij niet. Maar terug naar de vraag. Ik zou een nieuwe lens kopen voor je 450D.

  Succes

 8. Fijn, zoveel mooie lichtpuntjes! <3
  Ook al heb je het zwaar of ga je door een lastige periode; mijn ervaring is dat er altijd lichtpuntjes zijn, als je er rustig voor gaat zitten en erover nadenkt. Ik ben vrij positief ingesteld en heb nooit moeite om ze te zien, dat helpt me weer op andere gebieden. Ik ga ze toch even opschrijven, dat maakt het vaak 'sterker' dan ze alleen in je hoofd te hebben…
  – M'n spv-er is op vakantie (lastig!) en door mijn eigen vakante heb ik het moeilijk, maar er zijn 3 (!!!) vervangers die samen heel goed voor me zorgen. Dankbaar.
  – Lekkere citroen waterijsjes eten
  – 3 nieuwe boeken gekocht
  – Fysiek in staat zijn om lange afstanden te kunnen rennen <3 Liefde!
  – M'n nieuwe doos met kleurpotloden
  Liefs!

 9. Heerlijk een boek lezen met je benen in de zon, moet ik ook weer eens doen! Ik kan je niet met je keuze helpen, heb altijd canon gehad :)

 10. Yay, fotografie! <3 Ik heb wel een mening daarover. Je kunt het beste investeren in een goede lens. Slechte camera's worden niet (meer) gemaakt, maar in lenzen zit heel veel kwaliteitsverschil.

  De keus tussen Canon en Nikon kan ik je niet bij helpen, ik heb met geen van beide ervaring. Canon is over het algemeen wat goedkoper, de sensor van een Nikon is beter, maar de vraag is of je dat wel nodig hebt (waarschijnlijk niet). Bij grotere fotografiewinkels mag je vaak wel uitproberen. Ik weet niet of je dat durft? Het is een stuk makkelijker een keuze maken als je de camera op zijn minst hebt vastgehouden.

  Laatste tip: The best camera is the one you shoot with. Houd dat vooral in gedachten. Toen ik toe was aan een nieuwe camera wilde ik wel een semi professionele DSLR, maar die zijn groot en zwaar. Ik ben uiteindelijk voor een systeemcamera gegaan (de micro four thirds stroming, vanwege de grote keuze aan lenzen). Voor sommige mensen is een iphone ideaal, voor anderen een premium compact die tegen een stootje kan, of de voorkeur is de mogelijkheden van een spiegelreflex. Het maakt niet, het een maakt je geen betere fotograaf dan het andere. Het gaat erom welke camera jij gaat gebruiken.

  1. Ik ga eens heel goed op internet zoeken naar welke lenzen er allemaal zijn (ik wil het liefst een 50mm lens :))
   Bedankt voor je woorden en advies!

 11. Fijn dat je nog aan de positieve dingen kunt denken. :) Een reisje plannen is inderdaad erg leuk! Ik hoop dat je de zorgen opzij kunt zetten en samen met jouw moeder een leuk reisje kunt maken. :)

 12. Ah wat fijn dat jullie een vakantie aan het plannen zijn :) Even weggaan kan heel erg goed doen! HBO is leuk hè? Wij hebben sinds kort HBO (nu we zijn overgestapt op KPN) en heb sinds maaanden weer eens een paar films gezien, hah!

 13. Een goed boek lezen en fijne emailtjes is altijd top<3
  Mooi lijstje! Goed dat je hier bij stil staat.

 14. Ik heb ook een nieuwe bril gekocht, een nieuw statief voor mijn camera & ook ik ben bezig met een nieuwe behandeling (voor chronische vermoeidheid). Het duurt nog even omdat de huisarts nu op vakantie is en ik een verwijsbrief nodig heb, maar het geeft inderdaad hoop.

 15. Hey Kim,

  Wat betreft Canon vs Nikon en een 50mm lens. De 50mm lens van Canon is een stuk goedkoper als die van Nikon. Aangezien lenzen/objectieven blijvend zijn en weinig in kwaliteit veranderen, blijven ze ook dezelfde prijs. Ik heb destijds gekozen voor een Nikon camera en heb lang gezocht naar een betaalbare 50mm lens. Tweedehands gevonden en erg blij mee. Maar ik heb ook gelezen en van anderen gehoord dat de Plastic Fantastic 50mm van Canon echt een hele fijne lens is. Hij wordt plastic fantastic genoemd omdat veel onderdelen van plastic zijn. Maar ik denk niet dat het iets afdoet aan de kwaliteit van de foto’s die je ermee kunt maken. Ik zou dus lekker voor de betaalbare 50mm van canon gaan. Zodat je nog geld over hebt voor andere dingen. Ben wel nieuwsgierig waarom je een 50mm lens wilt?

  Liefs Eef

 16. Ik hoop dat je wel op vakantie kan (en er ook van kan genieten), zou fijn zijn! Wat betreft je camera’s: ik ben niet heel erg thuis in Sony’s, maar ik denk dat ik die zou verkopen, een 50mm lens van Canon zou kopen en als je het echt leuk vindt en meer wilt een nieuwe Canon kopen (als je je 450D verkoopt en nog wat geld overhebt van die Sony hoef je niet eens extreem veel bij te leggen denk ik). De overstap naar Nikon vind ik zelf niet echt logisch of nodig, maar ik ben dan ook nogal Canon-fan en niet zo van de Nikons (oeps).

 17. Nieuw leven! Kleine gelukjes, een jaar waarin ik ondanks enkele financiële tegenslagen en kleine probleempjes die snel zullen opgelost worden, toch zoveel mogelijk probeer te genieten van kleine gelukjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: