Close
Kleine gelukjes #2

Kleine gelukjes #2

Het is weer tijd voor een blogje over de fijne dingen, de kleine gelukjes in het leven! Er zijn een heleboel lichtpuntjes te zien, als je maar goed kijkt. Het gaat steeds beter met het zien van de lichtpuntjes. Ik voel me werkelijk een stukje positiever, denk ik. Het stond me altijd heel erg tegen om lichtpuntjes te noteren, omdat het zo geforceerd voelt. Het valt me tot nu toe gelukkig erg mee! Een tijdje geleden kwam er ook een “kleine gelukjes” artikel online. Daar kreeg ik toen hele lieve en positieve reacties op, dus vandaag deel twee! :-)

 • Fijn nieuws in de familie
  Na een aantal behoorlijk slechte berichten hebben we de afgelopen we(e)k(en) eindelijk weer goed nieuws gekregen! Het feit dat iedereen voor nu weer gezond en blij is, doet me heel erg goed. Geen enge ziektes, allemaal fijne nieuwtjes en berichten. Fijn om de mensen in je omgeving zo te zien stralen.

 

 • Oude mensen
  Haha, als je alleen de kop leest staat het nogal raar. Ik word blij van oude mensen. Nee, ik zal het even beter uitleggen. Toen ik onderweg naar therapie was zat ik in de tram. Er kwamen een oude mevrouw en meneer de tram in. De vrouw ging naast me zitten. Ze pakte een zakje uit haar tas en gaf het aan de man. In het zakje zat een heel overlevingspakket aan lekkere dingen. Hij kreeg een chocolade koek, een rijstwafel en een aantal dropjes. Heel schattig, vond ik dat.

 

 • Openheid
  Op Twitter sprak ik met Sanne over openheid en delen. Ik vertelde haar dat ik op mijn blog nog “redelijk anoniem” ben en niet open durf te zijn tegenover vriendinnen. Ineens besefte ik me hoe ontzettend hypocriet ik bezig was. Schrijven over openheid en het verminderen van het stigma, maar vervolgens zelf verstoppertje spelen en niks delen. Ik besloot mijn blog ook te delen op mijn persoonlijke Twitter. Ik kreeg allemaal lieve reacties. Achteraf ben ik blij dat ik gedeeld heb. Het is nog niet hetzelfde als delen op Facebook bijvoorbeeld, want daar zijn allemaal mensen die ik echt goed ken zoals familie en vrienden, maar het is een goed begin! Het heeft me tot nu toe alleen maar positieve dingen opgeleverd.

 

 • Bezoekersaantallen en reacties
  De laatste tijd heb ik mijn bezoekersaantallen best wel zien stijgen en dat maakt me blij! Ik blog natuurlijk niet om hoge bezoekers aantallen, maar het is altijd leuk als je ‘gezien’ wordt. Dat merk ik ook heel erg door alle lieve en bijzondere reacties die ik krijg van jullie. De laatste dagen heb ik een heleboel mooie reacties gekregen waar ik heel erg blij mee ben. Bedankt lieve allemaal! Jullie maken mij blij.

 

 • Met mamma praten over pappa
  Op 5 mei is het twee jaar geleden dat mijn vader overleed. Ik vind het fijn om wat met mamma over pappa te praten. Soms komt het onderwerp zomaar langs, soms begint een van ons er echt over. Ik vind het heel fijn om met haar herinneringen op te halen en samen te praten over hoe we het vinden dat het nu al bijna twee jaar geleden is.

 

 • Dagen die niet voelen als jaren
  Wanneer ik me heel slecht voel lijken alle dagen wel een paar jaar te duren. Wanneer ik wat te doen heb valt dit vaak mee en kom ik de dag een stuk beter door. Het is fijn te merken dat niet meer alle dagen voelen als ’te veel’ en ’te lang’. Ik ben nog steeds blij wanneer ik om 22.00 van mezelf naar bed mag (nog een lichtpuntje!), maar de ochtend en de middag kom ik meestal wel redelijk door.

 

 • Bomen die in bloei staan
  Hier in de wijk staan nu een heleboel prachtige bomen en struiken in bloei. Ze zijn er zó mooi uit en ruiken vaak heerlijk. Het is fijn om tussen de bomen door te lopen wanneer het zonnetje schijnt en de heerlijke geur te ruiken. Ik zou wel willen dat ik die geur kon opvangen en voor altijd kon bewaren!

Dit zijn mijn kleine gelukjes van de afgelopen tijd. Ik hoop dat je een beetje vrolijk wordt van het lezen van mijn gelukjes!

Wat zijn jouw geluksmomentjes? Waar geniet jij van?

Liefs

27 thoughts on “Kleine gelukjes #2

 1. Wat een mooie gelukspuntjes. Ontzettend fijn dat er nu alleen positief nieuws is vanuit de familie, zeker als het daarvoor best wel negatief was. Ik wist niet dat je vader is overleden, sterkte ook alvast voor morgen, ik kan me voorstellen dat het dan een lastige dag wordt. Fijn dat je er zo goed met je moeder over kan praten, dat is denk ook heel belangrijk.
  Fijne nieuwe week met nog meer gelukspuntjes gewenst!

 2. Fijne geluksmomentjes om te lezen! Oh ik zie het helemaal voor me dat schattige oudere echtpaar. Sterkte morgen. Ik zal aan je denken, meis. X

 3. Wat een mooie geluksmomenten! Goede gezondheidsberichten. Dat zal een opluchting geven, denk ik. Veel kracht toegewenst voor morgen, ik denk aan je!

 4. Ik vind oude mensen ook vaak zo lief. Een paar dagen geleden liep ik naar een winkel in het dorp, maar een klein eindje lopen. Toen kwam er een oud vrouwtje in haar auto langs en vroeg ze of ik ging winkelen. Dan mocht ik wel meerijden. Ik bedankte vriendelijk en vertelde haar dat ik het lopen wel fijn vond. “Groot gelijk, veel gezonder ook”, zei ze en toen reed ze weer verder.

 5. Oude mensen zijn ook vaak lief om te zien! Volgens mij had Ali B daar een programma over? Jongeren ‘met problemen’ die dan een tijdje optrokken met oudere mensen. Vond ik erg mooi om te zien.
  Heel veel sterkte morgen! Ik zal aan je denken.

 6. Sterkte morgen! Voor de rest waren het hele fijne geluks momentjes!
  Ik zal aan je denken!
  Liefs Iep

 7. Mooi artikel. De meeste dingen zijn zeker geen kleine gelukjes..! Goed nieuws en gezondheid is zeker een groot geluk! Goed dat je je blog hebt gedeeld, vind ik ook nog altijd lastig om te doen.. Sterkte morgen.

 8. Gek he dat soms de kleine dingen het fijnst zijn en dat het goed is om jezelf daaraan te helpen herinneren. Ik zou ook eens zo’n lijstje moeten maken. En dat anoniem bloggen heb ik ook gek genoeg. Ik zou veel meer lezers willen die ook reageren. Nu weet ik dat voor mijn directe omgeving stiekem meeleest en niemand eigenlijk reageert of er iets over zegt.

  1. Dat is lastig! Zou je durven vertellen dat je het ongemakkelijk vindt dat ze alleen telkens stiekem meelezen en niks zeggen? Is helemaal niet gek!
   Liefs

 9. Fijn dat je familie weer helemaal gezond is! Ik weet niet wat er aan de hand was, maar het klinkt niet leuk. Dubbel zo fijn dus nu dat alles weer goed is :)

 10. prachtig artikel, zo word ik ook blij om dit te lezen. Oude mensen die hand in hand lopen maakt mij stiekem ook wel blij.

 11. Bomen in bloei, ja mooi! ik kam een tijdje geleden een mooie tulp tegen en prachtige foto’s van gemaakt. Om blij van te worden

 12. Mooie momentjes noem je! Ik zie die oude mensen in de tram nu helemaal voor me en dat tovert een glimlach op mijn gezicht. Toch goed om vaker bij de kleine dingen die je om je heen ziet stil te staan, dat doe ik nog te weinig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: