Close
Kijktip: Kati Morton

Kijktip: Kati Morton

Dat er blogs bestaan van psychologen wist ik wel, maar dat er ook een YouTube kanaal van een psycholoog bestond dat wist ik niet. Een tijdje geleden stond ze ineens in mijn ‘wat je kunt bekijken’ lijst. Kati Morton, licensed marriage & family therapist. Ze is Amerikaans en maakt filmpjes over mentale gezondheid en psychische ziektes. Ze probeert het stigma rond psychische ziektes te verminderen, precies wat ik met mijn blog probeer te doen! Ik vind haar echt een heel leuk mens: ze is vrolijk en heel eerlijk (en heeft een héle fijne stem). De filmpjes zijn hele fijne afleiding wanneer dat nodig is. :-)

Eerst postte ze vijf dagen per week filmpjes op haar YouTube kanaal. Tegenwoordig post ze nog maar twee filmpjes per week, helaas. Op maandag post ze een ’thema’ video en op donderdag beantwoord ze vragen of post ze iets anders wat ze leuk of belangrijk vindt. Eerder postte ze op maandag een thema en alle andere dagen beantwoordde ze vragen. Inmiddels heeft ze al zóveel vragen van kijkers beantwoordt dat er nog maar weinig onbeantwoorde vragen te bedenken zijn. Even zoeken op haar kanaal en de kans is groot dat je vindt wat je zoekt. Op zich is het geen probleem dat ze nu minder post, want als je haar nog niet kende dan heb je nog genoeg om terug te kijken!

Op haar website biedt ze ook twee gratis zelfhulpboeken aan. Eentje voor eetstoornissen en eentje voor zelfbeschadiging. Bij mij is er iets mis gegaan met het downloaden van het eetstoornissen zelfhulpboek, maar die voor zelfbeschadiging heb ik wel. Er staan echt handige tips in, dus het is zeker het downloaden waard. Je hoeft alleen je emailadres in te vullen en je krijgt een link toegestuurd naar het document.

Hieronder een paar van mijn favoriete filmpjes:

En er zijn nog heel veel andere mooie filmpjes. Ik vind haar echt heel goed. Een tijdje geleden zat ik heel erg vast in therapie en heeft zij me eigenlijk meer geholpen dan mijn begeleiders in therapie. Dat was heel bijzonder, maar vooral heel erg fijn.

Kende je Kati al? Wat vind jij van haar? 

Liefs

8 thoughts on “Kijktip: Kati Morton

  1. Ik kende haar nog niet, maar zal eens een kijkje nemen. Het klinkt bijna alsof je haar filmpjes als vervanging van therapie kan gebruiken.

    1. Bijna, maar dit is natuurlijk niet op jouw individueel afgestemd dus echt vervangen kan denk ik niet. Aanvullen wel :-)

  2. Leuk, ik ga eens kijken. :) Kun je dat eetstoornis boek niet opnieuw downloaden? Als je wil (en het technisch mogelijk is) wil ik het wel voor je downloaden en naar je toe sturen?

  3. Wat goed dat ze dit doet! Ook voor de mensen die om de een of andere reden geen hulp/psycholoog kunnen krijgen, maar het wel nodig hebben. Dan is dit tenminste iets.

    1. En waarschijnlijk maakt ze het begrip ‘psycholoog’ ook iets minder eng omdat zij gewoon zo normaal is ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: