Close
Een kijkje in mijn bullet journal

Een kijkje in mijn bullet journal

Toen ik noemde dat ik een bullet journal gebruikte kreeg ik de rvaag of ik daar eens een blog over wilde schrijf. Natuurlijk! Bij deze. :-) Een kijkje in mijn bullet journal.

Wat is een bullet journal?
Een bullet journal is eigenlijk een soort agenda waar je ook allerlei lijstjes kunt verwerken. Eigenlijk kun je er alles in verwerken wat je maar wilt. Lisanne heeft er een duidelijk artikel over geschreven, met wat meer uitleg. Om alles te weten te komen over een bullet journal klik dan hier!

Een kijkje in mijn bullet journal

bullet-journal-dansenindestorm

Dit is mijn bullet journal. Het is een blauwe Leuchtturm 1917. Dotted. Met stipjes dus. Nu snel een kijkje “binnen”! (Excuses voor de kreukels in mijn laken ;-))

bullet-journal-dansenindestorm

Dit is de eerste pagina. Hier heb ik een “flapje” gemaakt met de key, dus hoe ik alles aangeef ik mijn bullet journal. Ook heb ik hier mijn naam, adres en telefoonnummer staan voor het geval ik hem kwijtraak.

bullet-journal-dansenindestorm

Dit is de index. Hier ben ik niet helemaal tevreden over, maar goed. Het moet maar. :-) Zoals je hier kunt zien is mijn bullet journal tweetalig opgevoed. Soms vind ik dingen mooier of handiger in het Nederlands en soms in het Engels.

bullet-journal-dansenindestorm

Hier zie je een simpel overzicht van 2016.

bullet-journal-dansenindestorm

Hier wat meer in detail. Hier heb ik een overzicht per maand gemaakt van o.a. verjaardagen, evenementen en dat soort dingen.

bullet-journal-dansenindestormIk vind het leuk om ook een beetje te tekenen in mijn bullet journal. Beetje versieren. Hier oefende ik wat. Achteraf zijn het helemaal niet alleen maar banners geworden, maar goed, hè, niet erg.

bullet-journal-dansenindestorm

Ook heb ik twee pagina’s gewijd aan wandelingen. Georganiseerde wandeltochten en knooppuntwandelingen. Hier heb ik helaas sindsdien niets meer aan toegevoegd. We moeten dus snel weer eens gaan wandelen.

bullet-journal-dansenindestorm

Dit is hoe mijn maandoverzichten eruit zien. Iedereen doet het op z’n eigen manier, maar ik vind dit een fijne manier en het geeft een duidelijk overzicht.

bullet-journal-dansenindestorm

Dit was een van de eerste weekoverzichten die ik maakte.

 

bullet-journal-dansenindestormHier probeerde ik een andere versie van een weekoverzicht, maar zoals je ziet was ik toen al erg moe. ;-)

bullet-journal-dansenindestorm

bullet-journal-dansenindestorm

bullet-journal-dansenindestorm

Hierboven wat voorbeelden van daily’s. Lijstjes met dingen die ik die dag moet/wil doen.

bullet-journal-dansenindestorm

Elke maand maak ik ook een habit tracker. Aan het einde van de maand juni zat ik in Frankrijk en heb ik mijn habit tracker niet bijgehouden, vandaar alle lege vakjes aan het einde.

bullet-journal-dansenindestorm

Ik maakte laatst ook een pagina met stukjes van al mijn washi tapejes. Leuk om zo een overzichtje te hebben.

Naast deze lijstjes en pagina’s heb ik ook nog een spending log (dus wat ik uitgeef), een to read lijst, een read lijst voor 2016 en bijvoorbeeld een pagina met overwinningen op mezelf. Deze heb ik hier nu om verschillende redenen niet gedeeld.


Dit zijn de pennen die ik gebruik in mijn bullet journal.

Volgens mij heb je zo al wel een beetje een beeld van hoe een bullet journal eruit kan zien. Onthoud: iedereen doet dit op zijn of haar eigen manier. Het is maar net wat bij je past, en dat is zoeken.

Heb jij een bullet journal?

Liefs

 

17 thoughts on “Een kijkje in mijn bullet journal

 1. Wow, jij maakt er echt iets moois van. Ik was ook gestart met een bullet journal, maar dat is echt heel saai. Nu heb ik weer inspiratie gekregen, dus wie weet start ik maar weer.

  1. Het gaat uit eindelijk niet om hoe “mooi” het is. Ik vind het leuk om er een beetje bij te kleuren etc. maar als een minimalistische stijl beter bij je past kan je die gewoon gebruiken. Op instagram de hashtag #bujo of #bujocommunity wil ook nog wel eens inspiratie geven, mocht je wel willen “versieren” :-)
   Liefs

 2. het ziet er echt zo leuk uit, ik zelf heb het nog niet, want waarschijnlijk als ik het wel zou nemen kan ik het toch niet bijhouden..

 3. Ik was een “bullet journal” gestart toen ik in het ziekenhuis lag. Toen hield ik met een tracker alle onderzoeken bij. En lijstjes van hoe het ging, wie er op bezoek was geweest en wat er elke dag gebeurde, zodat ik het niet zou vergeten :)
  Daarna heb ik er eigenlijk niks meer mee gedaan, maar dat wil ik gauw weer oppakken.
  Een leuk(e) (kijkje in jouw) bullet journal!

  1. Ik kan me voorstellen dat het bijhouden daarvan heel handig is. Zeker om dingen niet te vergeten en voor jezelf gewoon een goed overzicht te houden.
   Succes met het weer oppakken! :-)

  1. Dankjewel! Waarom gebruik je hem nu niet meer? Past het niet? Het is vaak een tijdje zoeken naar hoe je hem precies wilt en kunt gebruiken zodat hij bij jou past (want dat is natuurlijk het belangrijkste).
   Liefs

 4. Je maakt er echt iets moois van, leuk om te zien! Voor nu is dit niets voor mij, maar misschien wel in de toekomst als ik er meer tijd voor heb.

 5. Leuk om je bullet journal eens te zien!
  Zelf ben ik er nooit aan begonnen. Het ziet er altijd echt heel mooi uit, maar ik heb gewoonweg geen tijd om (veel of genoeg) tijd te besteden aan het steeds opnieuw maken van alle pagina’s. Of beter gezegd: ik wil mijn vrije tijd daar niet aan spenderen. Bovendien vind ik het prettig om de mogelijkheid te hebben om lijstjes en dergelijke te verplaatsen. Daarom gebruik ik nu een Filofax-like schrijfmap met inserts die ik gewoon kan printen en versieren en uit mijn map kan halen of later juist bij kan steken.
  Het is maar net wat werkt, maar nogmaals, jouw bullet journal ziet er echt tof uit!

  1. Het is inderdaad heel erg wat bij je past! Gelukkig kan iedereen hierin gewoon doen wat hij/zij fijn vindt. :-) Ik kan me goed voorstellen dat je soms of vaak gewoon geen tijd zou hebben om er iets van te maken. Heb ik ook vaak niet, dan heb ik een “standaard” design dat ik gebruik, haha.
   Dankjewel!

 6. Heel leuk om een kijkje te krijgen in jouw bullet journal! Die pennen lijken me erg fijn. Ik heb zelf ook een bullet journal, maar ik wil daar graag een ander notitieboekje voor aanschaffen.

  1. De Leuchtturms (dotted) vind ik persoonlijk heel fijn, maar ze zijn ook behoorlijk aan de prijs, helaas. De pennen zijn inderdaad heel erg fijn. :-) Mooie kleuren en heel fijn in het gebruik.

 7. Gebruik je hem nog steeds? Ik heb hem zeer minimalistisch.. ik ben allergisch voor het bijhouden van lijstjes.. dus er staan planningen + mealplanningen + financieen en maandoverzicht. Tussen door staan wat overzichtspagina’s en braindumps. Het moet vooral prikkelarm en zo min mogelijk terugbladeren zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: