Close
Is het al december (daily)?

Is het al december (daily)?

Het duurt nog een paar weekjes en dan is het december. Ik kan niet wachten! Al weken kijk ik uit naar december, zoek ik leuke plaatjes op internet en zoek ik naar manieren om nu alvast wat december in huis te brengen. Vandaag leg ik uit waarom. 

Vanaf volgend jaar ga ik Project Life doen. Dat is een soort van makkelijke manier van scrapbooken. Klinkt misschien heel suf, maar het is echt heel erg tof. (Mocht je het leuk vinden om er meer over te horen of zien, laat je dan een reactie achter? Dan kan ik er een apart artikeltje over schrijven!)

Eigenlijk kon ik niet meer wachten, maar in oktober beginnen vond ik een beetje gek. Dan heb je zo’n half af album. Nee, dat kon niet. Beginnen moest op 1 januari. Als zoiets eenmaal vast zit in mijn hoofd, tja, dan gaat het er niet meer uit. Ik ben nogal eigenwijs. :-) Maar goed, ik wilde wel graag NU beginnen. Ik was zo vreselijk enthousiast over het project… Hoe moest dat nu…

Toen zag ik ineens in de Facebookgroep die er bestaat dat er allerlei mensen “December Daily” zouden gaan doen in een apart album. December Daily is, zoals de naam al een beetje verklapt, een project waarbij je elke dag van december een pagina maakt. Dit project is bedacht door Ali Edwards en op haar website kun je nog heel veel meer informatie over het December Daily project lezen, mocht je er meer over willen weten.

Dit was eigenlijk precies wat ik zocht! Ik kan nu vast in december beginnen met een projectje. Een heel leuk projectje! Elke dag van december ga ik dus een pagina (of meerdere pagina’s als dat zo uit komt) maken. Ik heb papier, stickers, cijfers, en nog veel meer. Ik hou heel erg van de decembermaand. De gezelligheid, de lichtjes, de kaarsjes, het eten (ja, echt) en de wandelingen in de kou. Dit kan ik fijn vastleggen in het album en zo heb ik iets heel leuks om op terug te kijken. Stiekem ben ik behoorlijk “verslaafd” aan herinneringen. Ik heb allerlei fotoboeken en herinneringenboeken op mijn kamer. Heerlijk om doorheen te bladeren. Daar kan ik echt enorm van genieten. <3

Wat ik leuk vind om te merken is dat ik ook meer uitdagingen aan lijk te gaan door dit soort projecten. Ik zoek nu al allerlei dingen die ik in december kan gaan doen om in mijn album te kunnen verwerken. Dingen die ik normaal misschien niet zou doen, maar nu wel van plan ben te gaan doen. Uitdagingen die ik aan wil gaan, leuke dingen die ik wil proberen.

Nu is mijn vraag eigenlijk of jullie het leuk zouden vinden als ik wat van mijn pagina’s zou delen in december? Dat hoor ik graag van jullie. :-) Sommige dingen (zoals foto’s van mijn neefjes en nichtje) kan ik niet delen, of ik moet hoofden blurren – ik wil ze namelijk niet zomaar op het internet zetten zonder toestemming (en toestemming wil ik niet vragen en durf ik ook niet te vragen). Maar dat hoeft natuurlijk niet elke dag. Er is genoeg te delen. Als jullie dat leuk vinden natuurlijk!

Dit is de beginpagina van mijn December Daily
Dit is de beginpagina van mijn December Daily

Kijk jij uit naar december? Of zie je er tegenop?

Liefs!

16 thoughts on “Is het al december (daily)?

 1. Jaa ik lees er graag over! Altijd leuk om dat soort creative projectjes te zien :)
  Ik heb er zelf de tijd (en de lef) niet voor, dus dan is het extra leuk om van iemand anders inspiratie te zien!
  Liefs, Sofie <3

 2. Jaa ik wil ook heel graag Project Life doen, maar ik heb er de tijd niet voor. Maar ik vind het wel heel leuk om bij anderen te zien!

 3. Wat leuk, dat december daily project. Ik weet niet of ik het zelf elke dag zou kunnen volhouden, maar ik ga zoiets ook proberen denk ik.

 4. Wat leuk dat je dit gaat doen. Zou misschien wel wat voor mij zijn, juist omdat ik een bloedhekel heb aan december. Misschien als je zo’n boekje maakt met dingen die wél leuk zijn aan de decembermaand, dat het makkelijker is om de maand door te komen?

 5. Leuk! Ik kijk onwijs uit naar december! Mijn huis is ook al helemaal in de kerstsfeer. Al voelt het wel een beetje vreemd zonder de donkere dagen en nog steeds in 20 graden. Dat echte decembergevoel heb ik niet, maar probeer het wel gezellig te maken!

 6. Het lijkt me heel leuk om je pagina’s te zien! Ik ben zelf al 1,5 jaar bezig met project life en geloof me het is echt iets waar je verslaafd aan raakt, haha! Ik kijk ook al enorm uit naar december daily! Heel veel plezier met het project gewenst alvast!

 7. Ah ja ik houd ook Echt van december! Houd ook het hele jaar een Christmas Pinterest board bij! En leuk project, ben benieuwd!

 8. Oh wat leuk! Ik ben vandaag geattendeerd op Project Life en ben erover aan het nadenken of ik het wil gaan doen in 2015, maar ik ben bang dat het veel werk gaat zijn, te veel om dagelijks vol te houden. Een apart artikel van jouw hand is dus welkom! =D

 9. Ah, nice! Lijkt me ook handig dat je nu alvast een maandje kan ‘wennen’ voor je het een heel jaar gaat doen, want als het nu een keertje niet goed gaat of niet lukt, kun je die ervaring in januari weer gebruiken. Klinkt dat logisch? :P En ook mooi dat het je motiveert om dingen te ondernemen! Ik ben wel benieuwd, als je af en toe iets wil delen is dat leuk :)

 10. Wauw, de voorkant vind ik alvast heel mooi om te zien! Ja, ik lees er graag meer over. Ik kan me nooit aan dit soort projecten houden maar vind het leuk om die van anderen te zien!

 11. Ik heb ontzettend veel zin in de decembermaand, met uitzondering van oud en nieuw. Ik zie altijd ontzettend op tegen oud en nieuw, bah! Het lijkt me super leuk om je projectlife pagina’s te zien, ben dol op dat soort creatieve dingen.

 12. Oh ja, zeker delen! Mijn favoriete foto’s zijn scrapbookfoto’s! Ik heb al jaren een hele stash supplies, maar begin er nooit aan, ik ben er te perfectionistisch voor vrees ik :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: