Close
Waarom de IKEA mijn favoriete plek op aarde is

Waarom de IKEA mijn favoriete plek op aarde is

Er zijn verschillende redenen waarom de IKEA voor mij hemel op aarde is. Vandaag deel ik de 7 redenen waarom de IKEA mijn favoriete plek op aarde is.

Al sinds ik een jaar of 12 ben ben ik erg geïnteresseerd in interieur en alles wat daarbij komt kijken. Ik kijk al lang elke zondagochtend alle woonprogramma’s en de IKEA is een van mijn favoriete plekjes op aarde (beetje overdrijven mag toch?).

 1. Zoveel meubels bij elkaar
  Zoals ik hierboven ook al heb geschreven vind ik alles wat met interieur te maken heeft erg leuk. In de IKEA kan ik me helemaal uitleven. “Oh, mamma, dit wil ik later graag in mijn huis!” “Oh en dit!” “Moet je dit zien!” Mijn moeder weet inmiddels echt precies wat ik mooi vind en wat niet, omdat ik het haar zo vaak heb verteld, haha! Ik heb normaal gesproken wel een uitgesproken smaak of mening over dingen, maar deze uit ik niet snel. Wanneer het om meubels of woonaccessoires gaat ben ik daar helemaal niet moeilijk in. Overigens wel als ik bijvoorbeeld iets moet zeggen over het nieuwe huis van iemand anders, maar dat laten we even buiten beschouwing. In de woonwinkels kan ik heel goed aangeven wat ik mooi vind. Dat vind ik fijn, want soms weet ik allemaal niet zo goed meer wat ik nu eigenlijk denk en vind.
 2. Je mag alles uitproberen
  Meest kinderlijke reden ooit, maar hoe leuk is het om te mogen voelen aan de tapijten en de mogen gaan liggen op de bedden. Dit doe ik eigenlijk niet heel vaak wanneer ik in de IKEA ben, maar als ik het doe… ben ik zo blij als een kind in een speelgoedwinkel.
 3. Betaalbaarheid
  Ik vind alles in de IKEA zo leuk, maar ik zou dingen een stuk minder leuk vinden als ze veel duurder waren. Bij IKEA is eigenlijk alles goed betaalbaar en je krijgt echt goede kwaliteit. De laatste keer dat er hier in huis iets van de IKEA kapot is gegaan kan ik me niet herinneren.
 4. De service 
  Als er iets mist in je pakket of je weet even iets niet zeker, dan kun je altijd bij de IKEA terecht. Het missende onderdeel krijg je vaak zo mee. Wij hebben een keer gewoon een plank van een kastje gekregen die niet mee was geleverd, terwijl we de bon niet eens bij ons hadden. Dat was “gemakkelijk”. Er zullen vast ook mensen zijn die hier misbruik van maken, maar hopelijk stopt de IKEA nooit met de goede service.
 5. Het restaurant
  Het restaurant! Hier in Delft in de IKEA is het restaurant heel groot en ruim. Ook wel nodig, want het zit vaak bijna helemaal vol. Het eten in het restaurant is niet duur (neem het ontbijtje voor 1 euro!) maar vaak wel heel lekker! :-) Grote schande trouwens, ik heb nog nooit ontbeten bij de IKEA! Ik mag mezelf geen IKEA-fan meer noemen, denk ik, haha. Mijn excuus? Het is altijd heel druk in het restaurant rond etenstijd en dan ben ik liever in de winkel. Die is namelijk op dat moment lekker rustig. Nu zag ik in de nieuwe catalogus dat ze binnenkort vegaballetjes in het restaurant gaan verkopen. Die moet ik natuurlijk eens uitproberen.
 6. Regelmatig nieuwe, mooie producten
  Telkens als er een nieuwe catalogus uitkomt ben ik zo blij! Weer nieuwe producten! Ze hebben bij de IKEA best vaak nieuwe producten. Dat is fijn. Soms gaan helaas dan ook oude dingen weg, dat is dan weer jammer. Zo wilde ik graag een bepaalde kast, maar die is nu erg veranderd en nu twijfel ik weer. Balen.
 7. DIY’s
  Best regelmatig zie ik een DIY met een IKEA product. Je kunt van een ‘saai’ IKEA product zo een heel tof product maken door er een likje verf aan te geven of er iets anders leuks mee te doen. Ik had een DIY die ik heel graag wilde proberen en ik weet nog precies hoe het moest, maar ik ben vergeten waar ik ‘m had gezien! Zo stom van me. Heb jij een IKEA Molle kastje op Instagram staan en heb ik daarop gereageerd hoe je dat had gedaan? Laat het me dan even weten, hihi.

En? Ben je al overtuigd van de fijnheid van de IKEA? Ik weet ook dat er een hoop mensen zijn die IKEA niet tof vinden. Sorry voor dit artikel, dan, hihi. Of misschien ben je nu eindeiljk overtuigd. Ik kan nog wel een langere lijst maken hoor. Daar zouden de snoepjes, ijsjes, dekbedovertrekken en geurkaarsen in komen. Maar dat zou wat langdradig worden, dus dat doe ik niet.

Hou jij van de IKEA?

Liefs

ps. Dit is niet ikea door de… IKEA. Nee, ik hou er gewoon echt van, haha.

23 thoughts on “Waarom de IKEA mijn favoriete plek op aarde is

 1. Wat is het lang geleden dat ik naar de IKEA ben gegaan. Zó spijtig. Net als jou, vind ik de winkel bijzonder leuk. Door je artikel ga ik straks eens even polsen bij mama of we nog eens naar IKEA gaan :).

 2. Ik ga er zelf wel graag heen voor kleine dingetjes, maar grote meubels van Ikea zijn mijn ding niet. Teveel pas en puzzelwerk om ze in elkaar te krijgen! Maar er rondlopen is wel heerlijk!

 3. Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa love IKEA. Toen mijn dochter nog wat jonger was en in een voor haar ‘nieuw’ huis kwam liep ze een rondje door de kamer en wees naar alles dat bij de IKEA vandaan kwam en zei dan ‘dat is van IKEA, dat is van IKEA’ erg aandoenlijk maar kwam natuurlijk ook omdat we erg vaak bij de IKEA te vinden waren.

  Ik vind het nog steeds erg leuk daar maar de menigte kan ik niet zo goed meer aan. Het is me echt te druk. Jammer genoeg :-( toch komen we er nog wel eens naar dat houdt wel in dat ik daarna echt even bij moet komen van alle drukte.

  Ik wens je een goed weekend.
  Noirona

 4. Het is zoals Saar al zegt ideaal voor de kleine dingen. Voor je studentenkamer en studio is het ook ideaal ivm prijs maar nu in ons huis staat op de benedenverdieping wel geteld 1 Ikea artikel. Teveel eenheidsworst. Wij wonen 5 minuten van de ikea af maar heel soms komen we er voor een ontbijtje of avondeten. Oh en de goedkope ijsjes en hotdogs zijn wel een voordeel van de Ikea ;)

 5. Ik hou ook van ikea. Heb er zelfs 5 jaar gewerkt als bijbaantje. Als werkgever ben ik er trouwens nog lyrischer over. Althans ruim 10 jaar geleden :-)

 6. Leuk artikel! Ik zelf ben een aantal weken geleden nog bij de IKEA geweest, maar zo’n grote fan als jou ben ik niet, terwijl ik wel heel erg van interieur hou haha. Ik vind de IKEA over het algemeen iets te modern, ik heb er alleen wat kasten van – die vind ik soms wel mooi en zijn ook heel fijn in gebruik! voor de rest ben ik niet zo kapot van de IKEA, behalve.. de Zweedse butterscotch taart die is echt goddelijk! <3

 7. Yessss, IKEA! In studentenhuizen krijg je altijd maar 1 IKEA-gids, dus die heb ik meteen gejat voor mijn huisgenoten hem zouden zijn ;) Ik woonde altijd heel ver weg van een IKEA-filiaal, maar sinds kort woont mijn partner er bij eentje in de buurt. Dus daar zijn we laatst naartoe geweest, puur om rond te lopen en meubels uit te proberen. Zo leuk <3 en in één van de keukens lag een kookboek waar ik mijn zinnen op heb gezet. Ooit ga ik het hebben… ;)

 8. Jaaah de Ikea is geweldig!
  Als kind vond ik het al een fijn uitstapje. Mijn ouders liepen boven rond, en ik mocht he-le-maal zel-luf(!!!) in de ballenbak spelen. Fantastisch vond ik dat! En ja, dat was nog de tijd voordat de ballenbak Smaland genoemd werd, en toen de Bangles hip waren met het liedje ‘Eternal Flame’. Als kind dacht ik altijd dat die op de radio kwam als we in de auto naar de Ikea zaten, en met mijn kinderlogica zong ik mee: ‘En I-ike-eaaaaaaa!’ lol

  Tegenwoordig vind ik de kleine dingen erg leuk, maar toch ook de meubels. Qua meubels heb ik ook veel gekregen spul, en dat combineert erg leuk met de eenvoudige Ikea-dingen. En dat rechttoe rechtaan is makkelijker schoon te houden haha.

 9. Ik hou van de Ikea! Zo jammer dat ik er best een eindje voor moet rijden, anders zou ik er veel vaker te vinden zijn.

 10. Jaaah!! Ik vind de ikea ook helemaal geweldig. Sowieso dat mijn huis interieur straks voor 90% uit ikea spulletjes

 11. Jaaa ik hou ook van ikea! Ik kwam er t laatste half jaar wel elke maand. Maar nu even niet meer want het is niet meer zo dichtbij sinds k verhuisd ben.
  Al vind ik het altijd een drama om dingen in elkaar bouwen. Het is wel een relatie tester hahaha

 12. Ik ben een paar keer bij de Ikea geweest met studerende zoons die op kamers gingen. Om eerlijk te zijn vond ik het er niet echt gezellig en veel te druk.

 13. Haha ik houd er juist helemaal niet van! Mijn eerste grote paniekaanvaal was in de IKEA, pff ik dacht dat ik nooit meer buitenkwam! Sindsdien ga ik er altijd met angst naartoe. Het eten vind ik dan wel weer heel lekker :) Toevallig was ik er een paar dagen geleden om de rabarbercakejes te kopen (aanrader!)

 14. Je hebt helemaal gelijk. Alle punten van je snap ik :-). Ik ben ook fan. Vind het heerlijk om er rond te lopen en te shoppen. Oh ja, en te eten natuurlijk. Helaas laat het bezorgen wel de wensen over :-(. Twee keer laten bezorgen en 2x dingen stuk.

 15. Ik vond die minikamertjes ook altijd zooo leuk! Eigenlijk kom ik amper in de Ikea, alleen als we iets nodig hebben – er is ook niet echt eentje naast de deur, maar ik word wel blij van alle leuke spulletjes en dat restaurant sowieso, haha. Daar is echt over nagedacht. Kan overigens ook niet wachten om ooit een studentenkamer in te richten (shit hé, ik zit nog prima thuis maar ik krijg de laatste tijd echt vaak de kriebels om uit huis te gaan). De tweede zin van je blogpost is trouwens nog niet af!

 16. Ikea is zo fijn. 90% van ons huisje is Ikea.
  Alleen soms wel erg druk en heb er dus wel een haat-liefdes verhouding mee…

 17. Ik vind de IKEA ook wel handig eigenlijk :) Niet voor alles trouwens, maar er alleen gewoon al doorheen lopen is al leuk :D

 18. Ik ben het met alle punten eens behalve het restaurant,.. Het meeste vind ik gewoon niet lekker bij Ikea, ik ga dus altijd voor een gebakje :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: