Close
Ik wil verhuizen!

Ik wil verhuizen!

Ik woon al mijn hele leven in dezelfde woonplaats. Helemaal niets mis mee, het is een prima plek om te wonen.. en toch wil ik heel graag verhuizen! Vandaag leg ik uit waarom. 

Er zijn voor mij een aantal redenen om te verhuizen. Of dit allemaal goede en gegronde redenen zijn om te verhuizen weet ik niet, haha, ik denk het eigenlijk niet. Maar dat maakt niet uit. :-)

Waarom wil ik verhuizen?
De eerste reden is dat ik me in andere delen van Nederland een stuk meer thuis voel. Ik hou meer van rust, van ruimte en van afstand dan van de drukte en de onrust van de Randstad, waar ik nu woon. Het liefst zou ik naar het oosten van het land (van Nederland dus) verhuizen. Het noorden, ook goed. Het zuiden misschien ook nog wel, maar dat trekt me minder. Ik ben vooral heel erg ‘fan’ van het noord-oosten. Op de een of andere manier ben ik tijdens vakanties in deze delen van het land zo veel rustiger dan ik ‘hier’ ben. Deels natuurlijk omdat je met vakantie bent, maar zoals veel van jullie wel zullen weten kun je niet weglopen van je angsten, die neem je mee. Toch zijn ze voor mij een stuk minder heftig wanneer ik buiten mijn eigen woonplaats ben.

Een andere reden waarom ik graag wil verhuizen is dat het me erg leuk lijkt om een huis te mogen kiezen. Klinkt gek hè? Ik haat kiezen, waarom wil ik dan wel een huis, zo iets groots, kiezen? Ik weet het niet zo goed. Ik kijk altijd heel veel huizenprogramma’s en dat vind ik echt heerlijk. Ik zou graag kunnen kiezen wat ik mooi en handig vind. Ik zou graag opnieuw willen kunnen inrichten (natuurlijk wel grotendeels met de spullen die we nu al hebben, maar toch!).

Een derde reden is dat ik daar (nog) niemand zou kennen. Dat vind ik fijn. Niet bang zijn dat je iemand tegen komt voor wie je bang bent.. Ik besef me heel goed dat dit verandert wanneer je er woont, dan leer je waarschijnlijk wel mensen kennen. En anders vinden ze iets van je omdat niemand je kent. Toch voelt het anders dan hier wonen.

Wat zou ik graag willen?
Ik zou graag in een ‘normaal’ huis willen wonen. Niet groot, niet te klein. Gewoon genoeg ruimte voor mijn moederen de hond, ik en onze spullen (en natuurlijk Meneer Konijn, maar die neemt niet zo veel ruimte in). Het aller- allerliefst zou ik in een huis wonen met een grote tuin. Het liefst zelfs omringt door tuin. Dat lijkt mij geweldig. Ik zou meer konijntjes willen en deze in de tuin laten lopen. Ik zou graag nog een hondje willen. Ik zou graag een heel fijn plekje creëren om te zitten in de tuin en een hoop groenten en fruit verbouwen. Ik heb een hoop wensen, zie je? ;-) (Klinkt misschien heel ondankbaar nu, maar ik besef me heel goed dat waar ik nu woon mooi en fijn is)

Waarom verhuizen we niet?
Belangrijkste reden is denk ik dat ik geen idee heb of het echt zo zal zijn dat ik rustiger ben, als we daar eenmaal zouden wonen. Anders zou ik het serieus overwegen. Ja, ik loop deels weg voor mijn angsten. Aan de andere kant durf ik ook meer angsten aan te gaan, omdat mijn ‘standaard’ rustiger is. Ik weet echter niet hoe het zou zijn met mensen leren kennen en zo. Dat is niet te voorspellen.
Andere reden is dat mijn opa en oma hier vlakbij wonen en vaak langskomen. Het zou hen erg verdrietig maken als we zouden verhuizen naar ‘wat verder weg’.
Oh ja, en mijn moeder moet natuurlijk ook willen, hihi.

Voorlopig blijven we dus nog wel even hier denk ik. :-) Maar ik blijf lekker dromen, hihi.

Ben jij vaak verhuisd? Of net als ik nog nooit? Denk je dat dat verschil maakt in of je zou willen verhuizen of niet?

Liefs

21 thoughts on “Ik wil verhuizen!

 1. Ik ben al heel vaak verhuisd, maar wel steeds in hetzelfde dorp, haha! En één keer naar Belgie, voor mijn studie. Nu wil ik juist helemaal niet meer verhuizen, ik vind dat we nu fijn wonen, en ons huis heeft nu ook emotionele waarde omdat mijn opa & oma hier vroeger woonden. Wat mij betreft blijf ik hier lekker wonen tot ik het huis uit ga :-) Het maakt mij overigens niet zo veel uit waar ik woon, maar het dorp waar we nu wonen vind ik heel fijn. En huizen uitkiezen & inrichten is leuk!

  1. Snap zeker dat je er dan niet van weg wilt. :-) Sowieso woon je volgens mij echt in een heel mooi huis, hihi.

 2. Ik ben al erg vaak verhuisd, wel min of meer in dezelfde omgeving maar heb ook ruim 7 maanden in het buitenland gezeten. Mijn ervaring is dat ik op andere plekken hetzelfde ben als hier. Een rustigere omgeving kan je misschien helpen met je angsten maar een kant en klare oplossing zal het niet zijn. Kun je in je huidige woonplaats niet af en toe een rustige omgeving opzoeken? Als een soort compromis.

  1. Het zal zeker geen kant en klare oplossing zijn. Hooguit wat meer rust, maar verder vooral vermijding. Dat weet ik heel goed, haha. In mijn huidige woonplaats is alles te bekend en druk voor me, maar we gaan wel regelmatig naar andere plekjes toe.

 3. Ik heb tot mijn 21e thuis gewoond waarna ik op kamers ben gegaan in dezelfde stad, ik wilde echt uit huis. Daarna in een studio gewoond waarna we het huis gekocht hebben. Totaal dus nog maar 3x en dat vind ik nu wel voldoende!

 4. Tot nu toe ben ik twee keer verhuisd. Eenmaal toen ik ging samen wonen met mijn Lief, en daarna toen we ons eigen huis hadden gekocht. En volgens mij was dat voldoende verhuizing :-D

 5. Hier kan ik me eigenlijk helemaal in vinden! Ik zou ook graag verhuizen, omdat ik denk dat ik in steden/dorpen buiten Amsterdam een stuk meer rust kan vinden. Nu woon ik natuurlijk ook meteen in de hoofdstad, dus binnen Nederland kan het niet veel erger haha.
  We wonen hier nu al 22 jaar, dus van mijn eerste huis kan ik niets meer herinneren. Ik denk dat mijn vriend en ik eerst nog in A’dam blijven voor mijn studie en daarna naar een omringend stadje verhuizen!

 6. Dromen mag altijd! Ik zou nu best willen verhuizen naar een groter vrijstaand huis, maar niet per se, want eigenlijk zit ik hier prima op mijn plek. Ik ben 3x verhuisd in mijn leven, maar de eerste keer herinner ik me niet want toen was ik nog een baby.

 7. Wij wonen al 27 jaar in hetzelfde huis en soms zou ook ik willen verhuizen. Maar meestal geniet ik ervan om midden in de natuur te wonen ook al kun je niet even naar de winkel lopen.

  In het huis op de foto hierboven zou ik echt niet willen wonen ;)

 8. Ben niet vaak verhuisd (2x), waarvan dus één keer naar het buiteland. Na 29 jaar in hetzelfde dorp te hebben gewoon. Het opent een hoop nieuwe deuren, kan ik je vertellen. Uit je routine stappen en je leven een nieuwe draai geven kan een hoop positiefs teweeg brengen :)

 9. Ik ben alleen verhuisd van de ene kant van t dorp naar de andere kant toen ik 3 jaar oud was. Maar ik heb die behoefte ook niet. Woon hier prima in Zeeland.

 10. Ik ben dus gewoon nog nooit verhuisd, haha. Het lijkt me ergens ook wel heel leuk, maar ik heb het hier eigenlijk prima naar m’n zin, dus er is weinig reden om te verhuizen. Sowieso is dat wat lastiger omdat mijn moeder hier d’r werk heeft en we allemaal een sociaal leven hebben en ook blij zijn met de kerk waarin we zitten (die nu ook heel dichtbij is); het is ook nooit een topic bij ons thuis, haha.

 11. Ik ben vier-ish keer verhuisd: een keer toen ik zes weken oud was van een appartementje naar een gloednieuwe hoekwoning, daarna toen ik negen was naar een koophuis – mijn ouders wonen daar nog! Het huis heeft een heerlijke tuin en zo.

  Daarna ben ik op mezelf gaan wonen in een mini-appartementje (verhuizing drie) tijdens mijn studie, ik heb dus niet op kamers gewoond. Ik heb nog even een ‘uitstapje’ gemaakt omdat ik praktisch bij mijn ex introk en veel kleding en spullen daar had, maar ik heb altijd mijn eigen appartementje aangehouden en kon dus meteen enkele autolading (wel met de enorm-gezin-auto van mijn vader haha) terug en hoefde niet opnieuw in te richten, en had niets te zeggen over de inrichting bij ex, dus dat is de verhuizing-ish :-P en uiteindelijk kwam verhuizing 4 toen ik met mijn man ging samenwonen, want we wilden dan wel groter wonen dan ik op dat moment deed.

  Aan verhuizen zoals jij dat voor je ziet was voor mij de laatste het echtst. De eerste twee keer deden mijn ouders natuurlijk al het klussen en de inrichting, en mijn eerste appartementje had al goede vloeren en was netjes geschilderd en zo. Eigenlijk is het leukste van verhuizen bedenken hoe je alles neer gaat zetten, wat voor kleuren je wilt en zo :-)

 12. Als het kon ging ik direct terug naar het dorp waar ik vandaan kom. Ik heb daar gewoon zo’n band mee! Dat zou betekenen dat ik er qua woning op achteruit ga. Ik heb het nu erg getroffen en het dorp waar ik nu woon is ook leuk. Maar toch, als ik terug kon ging ik.

  Daarom droom ik ervan om ooit uit de Wajong te komen. Ik ben niet materialistisch ingesteld, maar ik zou graag een huis kunnen kopen. Dan zou ik ineens wel goede opties hebben om terug te verhuizen naar mijn dorp. Ik kan natuurlijk ook een rijke man aan de hak slaan. :p

  Misschien kan je over niet al te lange tijd wel op jezelf wonen? Je zou het uit kunnen proberen hoe het is om aan de andere kant van het land te wonen. Is het niks, dan ga je weer terug. Desnoods weer bij je moeder wonen. Ik ben ook terug gegaan naar mijn ouders op een gegeven moment. Leuk is anders, maar het kan. :)

 13. Ik snap het wel dat je je aan een andere kant van een land je prettiger kan voelen en dat je dan daarheen wil verhuizen. Mijn vriend had dat namelijk ook hij verhuisde voor mij van Noord Holland naar Gelderland. Voor hem was t echt niet fijn, hij kon zijn draai niet vinden. Ook gewoon een ander soort mensen. In zijn stad zeg je elke vreemde gedag dat is daar gewoon normaal en als je in mijn stad een vreemde aansprak dan werd je aangekeken van wie ben je en wat moet je…. Inmiddels zijn er afgelopen juli verhuisd naar noord holland voor mijn vriend is dit echt een positief iets…En ik voel me hier ook gewoon thuis dat is geen probleem.
  Ik vind t wel ontzettend lastig aan verhuizen ik ben inmiddels voor de 5x verhuisd in mijn leven (dat is best veel) maar behalve dat ik thuis woonde bij mijn ouders voel ik me nu in de drie huizen waar ik met mn vriend samen heb gewoont me voor het eerst echt thuis.. De andere huizen voelden echt als een huis en nu pas een thuis.. Heel gek is dat. Ik wil overigens de komende 10 jaar niet meer verhuizen. Ik ben teveel verhuisd. Laatste 3jaar ben ik 3x verhuisd heb een jaar in een huisje gewoont maar dat was maar voor tijdelijk want dat werd gesloopt toen heb ik twee jaar in een ander huis gewoond en nu dus weer in een nieuw huisje ik ben wel klaar met verhuizen haha.

 14. Dank, kom er net achter dat ik intussen 10 keer verhuist ben in mn leven (laatste 2 wel in hetzelfde dorp). Oeps. Opnames niet meegerekend. Ik ben zelf erg blij om eindelijk ergens echt te wonen en mensen te leren kennen. Toch snap ik je verlangen wel, al ben ik bang dat het in werkelijkheid tegen gaat vallen. Je neemt jezelf tenslotte mee. Dat valt mij elke keer ook tegen.

  Maar vooral lekker blijven dromen, dat doet iedereen denk ik wel. Ik zat ook altijd met mn neus in woontijdschriften (voor ik mn huisje kreeg, verhuizing nr. 10)) en knipte en plakte alle leuke dingen uit. Gewoon lekker van genieten, kan geen kwaad tenslotte.

 15. Ik ben in m’n leven inmiddels 8x verhuisd. Ik ben bijna een pro. Hahahah!

  Ik wil ook verhuizen. Ik wil meer ruimte en meer privacy. We hebben het er al een tijdje over maar er moet hypotheektechnisch eerst van alles worden geregeld.. Daar wachten we nog even mee/op. Al heb ik wel prachtige huizen gezien (ik zit bijna iedere dag op Funda..).

  Waarschijnlijk gaan wij terug naar Friesland. Dat is toch meer mijn wereld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: