Close
Hoe nu verder met mijn blog?

Hoe nu verder met mijn blog?

De afgelopen tijd heb ik nagedacht over hoe ik precies verder wil met mijn blog. Vandaag praat ik jullie bij over mijn ideeën… 

Blogs van vorig jaar
Mijn gedachtes over “hoe verder” begonnen eigenlijk toen ik een aantal blogs van mei/juni vorig jaar las. Deze blogs vind ik zelf veel beter en fijner om te lezen dan de blogs van de afgelopen tijd. Dat vind ik jammer. Ik zou graag teruggaan naar hoe ik toen schreef, wat ik toen deelde. Op de een of andere manier vind ik die stukken veel pakkender. Toen schreef ik ook meer over wat een angststoornis/eetstoornis/depressie precies is, wat je ertegen kunt doen en hoe je iemand met een van deze stoornissen kunt helpen. Daar kan ik natuurlijk geen 100 blogs over schrijven. Op een gegeven moment houdt dat op…

Lijstje van blogs waar ik tevreden over ben (in willekeurige volgorde)
“Had ik maar een eetstoornis!”
“10 redenen waarom je wilt genezen van je eetstoornis”
“6 redenen waarom je je eetstoornis niet los wilt laten”
“Vergelijken op straat”
“Beschadigd van buiten door pijn van binnen”
“Zieker worden in de hulpverlening”
“5 manieren om iemand met een angststoornis te steunen”
“7 dingen die je vooral níét moet zeggen tegen iemand met een angst” 

Persoonlijke updates
Met het teruglezen van de blogs van de afgelopen tijd merk ik dat ik eigenlijk alleen maar over hoe het met mij gaat geklets. Allemaal leuk en aardig, maar eigenlijk is dat niet waarom ik dit blog ben begonnen. Ik wilde graag delen, het stigma rond psychische ziektes wegnemen, maar ook schrijven over andere dingen. Dingen die ik fijn vind. Dingen die ik zie gebeuren in de wereld en die impact op mij hebben. Ik merk dat ik de afgelopen tijd eigenlijk alleen maar over mezelf klets en eigenlijk baal ik daar een beetje van.

Er is meer. Er is meer dan alleen maar “ik”. Ik wil me daar weer meer op focussen. Ik wil graag een blogje maken over wat autisme is, wat het voor mij inhoudt en hopelijk op een gegeven moment ook wat mij heeft geholpen (en wat anderen misschien kan helpen). Echter weet ik er op dit moment nog zo weinig vanaf dat ik hier niet aan wil beginnen. Ik wil geen incorrecte informatie geven.

Video’s
Wat ik wel zeker weet is dat ik iets meer met video wil gaan doen. Mijn YouTube kanaal gebruiken… Dat is iets wat ik al lange tijd wilde, maar ik had geen idee hoe ik het vorm wilde geven. Ik wilde eigenlijk zelf niet in beeld. Ik heb me inmiddels over die schaamte heen gezet en ga nu wel gewoon video’s plaatsen waarin ik zelf zichtbaar ben (dat heb ik ook al gedaan). Ik probeer het los te laten dat mensen van mijn middelbare school of familieleden de filmpjes tegen zouden kunnen komen. Datzelfde geldt namelijk voor mijn blog en dat heb ik ook los weten te laten.

Brainstormen
In mijn bullet journal (waar ik misschien ook nog wel eens een blogje over kan maken) heb ik inmiddels een sectie gemaakt met blogideetjes. Dat zijn geen persoonlijke updates. Ik hoop de komende periode wat meer inspiratie op te doen. Er is zoveel inspiratie, maar ik gebruik het niet. Ik neem het niet echt in me op. De wereld gaat een beetje aan me voorbij en dat laat ik gebeuren. Dat wil ik niet (meer). Vanaf nu wil ik me weer meer richten op de wereld. De mensen. Minder op mijzelf. Minder focussen op alles wat er in mij omgaat.

Dat betekent absoluut niet dat er geen persoonlijke updates meer online komen, want ik kan je verzekeren dat ik je daar nog lang mee zal vervelen ;-). Ik wil me echter wel weer wat meer “naar buiten” gaan richten. Dat lijkt me een mooi streven. Ik denk dat dit goed is voor me. Minder aandacht aan mijn problemen, niet zozeer minder aandacht voor mezelf. Weer ontdekken wie ik ben en wat ik kan buiten mijn problemen om… Daar ga ik me de komende tijd mee bezig houden en ik hoop dat jullie het leuk vinden om dit onderzoek met mij in te gaan.

Mocht je nog tips hebben, graag! Ook tips voor blogs of video’s zijn altijd welkom. 

Liefs

12 thoughts on “Hoe nu verder met mijn blog?

 1. Heel mooi streven inderdaad! Fijn ook dat je er zo over nadenkt en actief iets doet aan iets waarmee je niet meer zo tevreden bent. Ik kijk uit naar je blogs!

 2. Bullet journal, lijkt me leuk zo’n post! Als je het gevoel hebt dat er iets moet veranderen, dan moet je dat gewoon doen. Het gaat erom dat jij je er goed bij voelt!

  Ik heb een tag aan je doorgegeven.

  1. Dan ga ik die maken! :-) Bedankt!

   De tag had ik inderdaad gezien. Ik ga eens kijken of ik hem zal invullen. :-)
   Liefs

 3. Bijna alle artikelen die je opsomt heb ik gelezen en vond ik destijds ook erg mooi en krachtig: denk dat het voor zowel jou, je blog als je lezers goed zou zijn als je daar wat meer mee doet! Je hebt namelijk echt een stem hierin en het is heel mooi als je die kunt gebruiken.

 4. Ik herinner me die blogposts die je opsomt nog, ik geloof dat ik je rond die tijd ben beginnen volgen. Dat waren inderdaad ook heel leuke en waardevolle artikels!
  Inspirerend logje, dit, want ik loop ook even vast in mijn eigen issues terwijl ‘buiten’ weer aan mij voorbij gaat…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: