Close
Fotodagboekje: Vakantie Duitsland

Fotodagboekje: Vakantie Duitsland

Op maandag ben ik teruggekomen van mijn vakantie. Ik heb er eerder niet heel gedetailleerd over geschreven, maar als je vaker op mijn blog komt zul je vast wel iets hebben gemerkt, haha. :-) Waar ik heen ben geweest en wat ik allemaal heb gedaan? Je leest het hier. 

Op maandag 8 juni vertrok ik met mijn moeder naar Saarburg, Duitsland. Dat ligt in de buurt van Trier, voor de topografie-wonders onder ons. We gingen naar vakantiepark Warsberg van Landal. We gaan meestal op vakantie naar Landal of Centerparcs, omdat ik dat ‘veilig’ vind, hihi. Je weet namelijk wel ongeveer wat je krijgt en er zijn altijd een heleboel voorzieningen in de buurt.

onderweg     vakantie frites belgie

Hier waren we net onderweg. Het was een beetje zonnig, maar eigenlijk vooral nog erg bewolkt. Maar ja, we waren ook in Nederland hè? Dan is het logisch dat het bewolkt is. ;-)

We reden door België, dus moesten ineens bij de lunch Frans spreken! Ik lunchte met lekkere frietjes, hihi. Hoort bij de vakantie, toch? Denk ik? Ik had me al helemaal voorbereid op Duitse bestellingen, maar toen werd het ineens ‘pommes frites s’il vous-plaît?’ Nou ja, als we maar krijgen wat we willen toch?

IMG_8119     landal warsberg

Terwijl mamma bij de incheckbalie was at ik een snoepbanaantje! Yum.

Dat was waar we waren. Deze kar stond op het parkeerterrein waar ik moest wachten. Mooi moment om even vast te leggen waar we nu eigenlijk precies waren, leek mij zo! Landal Greenparks wordt vaak wel een beetje al ‘burgerlijk’ gezien of zo, maar ik vind het heerlijk, haha. :-)

restaurant landal warsberg     IMG_8125

Voor het avondeten gingen we nog eventjes in het restaurant iets drinken. Er zou wifi in het huisje zijn, maar bij aankomst bleek dat niet zo te zijn. Vind ik niet zo’n probleem, ik vind zonder internet ook best lekker. Bij het restaurant was wel wifi dus daar zaten vaak hordes mensen met hun telefoon, haha.

De hond was helemaal uitgepierd na zo’n dagje autorijden. Hij vindt dat maar niks, hij wordt er super zenuwachtig van. Heel erg zielig. Vroeger hebben we hem wel eens kalmerende tabletjes gegeven, maar dat was het toch ook niet – daar werd hij echt extreem duf van. Ook werden zijn ogen helemaal rood. Super zielig! Dat was erger dan de nervositeit, dachten we. De hele middag en avond hadden we in elk geval geen ‘last’ meer van hem, zo moe was hij, haha.

DSC05220     DSC05222

Dinsdagochtend moest er natuurlijk eerst worden ontbeten. Op vakantie haalt mamma altijd verse broodjes wanneer ze met de hond gaat wandelen ’s ochtends. Dit was een heerlijke bruine bol!

Daarna was het tijd om naar Saarburg te lopen. Vanaf het park zou dit ongeveer een half uurtje lopen zijn en er stonden routebordjes, dus dat was makkelijk!

DSC05225 DSC05228 DSC05226 DSC05235

Hierboven vier foto’s van de wandeling! Op de eerste foto zie je het uitzicht. We moesten naar het dorpje daar beneden!

Op de tweede foto zie je de wegbewijzering. Dat moet lukken, toch? Haha. Makkelijk genoeg. :-)

Er waren een hoop wijngaarden in de buurt. Deze worden altijd gebouwd op erg scheve hellingen (zodat ze veel zon vangen, misschien?). Aan een tros hingen zelfs al een heleboel kleine druifjes. :-) Heel leuk om te zien!

DSC05236 DSC05238

Haha, twee selfies met mamma! Op de eerste doe ik een typisch familie dingetje – mijn oog dicht. Mamma doet dat ook altijd, heel gek. Als er een beetje zon is hebben we eigenlijk nooit allebei onze ogen open. Het gekke is overigens dat we allebei niet letten op welke kant de zon vandaag komt. Altijd deze oog gaat dicht. Bij mij rechts.

Die trap moesten we af lopen (deze foto is van beneden af genomen). Alles was zó steil naar beneden! Niet normaal. Mijn benen trilden ontzettend toen we nog niet eens op de helft waren. En dat terwijl ik elke dag toch zo’n anderhalf uur met de hond wandel. Je zou zeggen dat ik wel een klein stukje zou kunnen wandelen, maar dit was ‘andere koek’.

DSC05246     DSC05248

In Saarburg vonden we dat we wel wat te drinken hadden verdiend. Een groot glas water voor mij. Heerlijk. Dat kan zo lekker zijn als je een beetje moe bent.

In Saarburg was ook een waterval midden in de stad (nou ja, stad, het was een klein dorpje). Mooi op de foto lukte niet, maar het is iets. Er zat ook een keer een eend die steeds bijna van de waterval ging, maar hij redde zichzelf steeds net op tijd. :-)

 

DSC05253 DSC05258

Goed, we zouden eigenlijk de terugweg ook weer gaan lopen, maar het was zo steil (echt!) dat we met de sesselbahn (kabelbaan, zo’n lift-ding). Ik vond het best spannend.

Maar eigenlijk viel het heel erg mee! Het was wel hoog, maar ik vond het heel leuk. Ik krijg altijd zo’n adrenaline (denk ik?) wanneer ik iets doe wat ik spannend vind. Logisch, dat weet ik, maar ik ben dan zo blij met het feit dat ik het toch heb gedaan. Op de foto zie je trouwens mijn mamma’s handen. Zij vond het wel een beetje eng, hihi. Als ze naar beneden keek. Nu was het ook wel echt best hoog. We waren na een minuut of vijf boven.

Bovenaan de kabelbaan was een rodelbaan! Een zomerrodelbaan, om precies te zijn. Ik vind het altijd eng om dit soort dingen te doen, omdat ik bang ben dat er vervelende jongens achter me zitten die harder willen en die me dan constant vooruit beuken. Maar er waren helemaal geen andere mensen! Super fijn! En mamma ging achter me, dus ik had nergens last van. Op de foto zie je dat ik weer omhoog getrokken werd. Het was een best lange baan, heel leuk!

DSC05264 IMG_8127

 

Al die bochten waren de weg naar het vakantiepark. Wow! Enorm veel haarspeldbochten zeg. Gelukkig kan mamma goed sturen, haha.

’s Middags gingen we nog even een rondrit maken. We gingen naar Mettlach, omdat we dachten dat dat een grote plaats was. Maar het was heel klein. Ze hadden er een paar restaurantjes en honderden (oké, nee, tien) Villeroy & Boch winkels en outlets. Kennelijk staat de fabriek van dat merk in het dorp. We waren al wel vrij snel uitgekeken, maar iets drinken kan natuurlijk altijd. Ik nam deze heerlijke Eischoco! Ik was (zoals je kunt zien) stiekem al begonnen. Lekker, hmmm. Er zat een bolletje stracciatella ijs in. Klinkt gek, maar het was super lekker.

DSC05269 DSC05270

Ze hadden er wel hele mooie bloemen. Die zet ik altijd graag op de foto. Iedereen lacht daar een beetje om, maar ja.

DSC05275 DSC05271

Woensdag gingen we naar Trier. We wisten dat dit wel een grote stad was (in tegenstelling tot Mettlach, haha). Op de foto’s ziet je de Dom van Trier. Ik ben zelf (!) naar binnen gegaan, omdat de hond niet mee naar binnen mocht. Het was heel erg mooi daar! Ik vind kerken en gebouwen sowieso erg mooi.

DSC05297 DSC05308

Na nog even in een winkeltje te zijn geweest zijn we op een terrasje neer geploft. Het was heel erg warm die dag, dus ik dronk opnieuw een lekker glas water. Onder de parasol zitten was zeker geen overbodige luxe.

Dit was de Porto Nigra. Vond ik wel mooi! Eerlijk gezegd heb ik geen interessante feitjes, sorry.

DSC05310  DSC05311

 

Dit waren ook nog mooie beelden in Trier. Bij een beeld met een fontein (lekker gedetailleerd he?). :-)

De meest linkerfoto was het kleinste kerkje in Trier.

IMG_8151 IMG_8154

’s Avonds gingen wij eten bij het restaurant. Ik at een nieuw gerecht. Het was een ravioli met spinazie, kaas en gegrilde tomaatjes. Ik vind het altijd spannend om nieuwe dingen te proberen, maar dit was heel erg lekker.

Daarna kwamen we langs de hondenparkeerplaats, haha. De hond mocht niet mee in de winkel, dus je moest je hond daar neerzetten wanneer je de winkel in zou gaan. Ik liet hem even poseren bij het bordje. Vond hij heel leuk, zoals je kunt zien.

DSC05315 DSC05316

Op donderdagmiddag gingen we om 14.00 ’s middags met een rondvaartboot mee. Het was die dag weer heel erg warm, ook al zie je dat op de foto’s niet zo goed.

DSC05318 DSC05343 DSC05345 DSC05354

Hier zijn verschillende foto’s vanaf de boot. Er was een mooie burcht en een mooi kasteel te zien. Ook was er heel erg veel groen (hihi). Langs de Saar (de rivier) stonden heel erg veel bomen. Op een gegeven moment vond ik een bepaalde setting op mijn camera, en toen zag je daar alles ook zo mooi groen. Wat was ik blij zeg. :-)

IMG_8202 IMG_8204

Toen we terug waren van de boot was het nog steeds heel lekker weer. Ik heb even in mijn hemdje buiten in de zon gezeten. Dat was heerlijk. En eng, maar ik het heb gedaan! :-)

’s Avonds aten we weer in het restaurant. Deze keer nam ik een salade met zalm. Smaakte heel goed! Terwijl het eigenlijk een heel gemakkelijk recept was natuurlijk. Misschien ga ik dit thuis ook eens maken.

IMG_8213 IMG_8217

Op vrijdag gingen we een dagje naar Luxemburg. Dat was ongeveer 60 km rijden, geloof ik. Best te doen dus! Het enige lastige was dat we geen parkeergarage konden vinden. We volgden telkens de bordjes ‘P Centrum’ maar kwamen nergens uit. Heel gek! We blijven wel steeds een soort van rondjes rijden. Wat ook raar was, was dat er de ene keer nog 480 plaatsen waren, en daarna ineens 34, en dan weer 4-zoveel en dan weer in de dertig. Heel gek. Uit eindelijk vonden we een andere parkeergarage waar we konden staan. :-)

We hadden toen al wel lang in de auto gezeten en hadden DORST! Vooral de hond, eigenlijk. Maar het was weer heel erg warm, dus bij mij ging een watertje er ook wel in. Selfie met een glas Luxemburgs water. Of misschien meer een selfie met water uit een Luxemburgs glas.

IMG_8214 IMG_8221 IMG_8225 IMG_8226

Wat foto’s van Luxemburg! Het was er behoorlijk druk, al zie je dat op deze foto’s niet. Ze hadden er heel erg veel grote winkels met hele mooi spullen. Ik kocht alleen een kaart, haha. Ik ben zo dol op leuke kaarten!

In Luxemburg zaten ook verschillende mensen buiten muziek te maken. Er was ook zo’n leuke piano waar iedereen op mocht spelen. Daar wordt een mens toch vrolijk van, al die leuke muziekjes op straat.

DSC05362 DSC05364

En toen was het alweer zaterdag! Wat gaat de tijd toch altijd snel als je op vakantie bent zeg. Zaterdag wilden we naar de Stausee gaan. Dat zou een soort stuwmeer zijn, en we waren wel benieuwd hoe dat eruit zou zien.

De hond kon ook weer gezellig mee. Hier zie je hem heel lijdzaam in de kofferbak zitten, haha. Arme stakker. <3

DSC05366 DSC05367 DSC05372 DSC05397

Kijk, het was eigenlijk meer een meer. We hebben het stuwmeer niet echt kunnen vinden, denken we. Ten minste, niet het stuw-stuk. Dit klinkt vast heel dom, haha. Dit was vooral een gewoon meer met veel groen en bomen er omheen.

Wat voor de hond dan wel weer fijn was, want zo kon hij lekker even ‘zwemmen’. Zwemmen is voor hem overigens pootje baden – hij durft niet met zijn voetjes van de vloer.

DSC05375 DSC05393

Toen was het tijd voor wat bloemenfoto’s!

DSC05390 DSC05391

En wat close-ups van de hond, haha.

DSC05416 DSC05407

We zijn toen teruggereden richting Saarburg, omdat er bij het meer niet veel meer te doen was. Ik had gezien dat er een mooie ‘Burg’ stond en wilde daar wel graag kijken. Toen bleek dat we daar ook konden lunchen was het helemaal fijn. Er was een heel erg mooi uitzicht, omdat dit oude gebouw bovenop een berg stond. Dat is nog eens fijn zitten!

Op zondag zijn we nogmaals met de sesselbahn naar Saarburg gegaan. Hier hebben we een lekker ijsje gegeten (stracciatella en hazelnoot, yum!). Toen we weer naar boven gingen, zijn we ook nog een keer over de rodelbaan gevlogen, hihi. Ik ging 27 km per uur! Daarna hebben we met de hond gewandeld en gespeeld.

Helaas lukt het nu even niet om hiervan foto’s bij te voegen, stomme WordPress! Sorry daarvoor! Mocht het nog lukken dan voeg ik ze natuurlijk toe. :-)

Maandagochtend moesten we het huisje weer uit. Jammer! Ik had graag nog (veel) langer willen blijven!

Ga jij nog op vakantie?

Liefs

 

24 thoughts on “Fotodagboekje: Vakantie Duitsland

 1. Ziet eruit als een heerlijke vakantie! Wat apart zo’n Sesselbahn had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord haha. Ziet er wel heel gaaf uit!

 2. Leuk, hoor! Die streek ben ik vroeger ook veel geweest.
  Ik ga ook graag naar Duitsland, maar wij gaan nu de laatste jaren altijd naar de Harz.

 3. Ik vind een vakantie in Duitsland altijd heerlijk en eigenlijk ligt Saarburg niet eens zo ver van ons vandaag! Dus het lijkt me wel wat om daar eens heen te gaan. En Landal mag dan wel burgerlijk zijn, maar ik vind het ook lekker handig om daar heen te gaan haha :D

  1. Valt wel mee inderdaad! Voor ons uit Zuid Holland is het nog wel een stukje rijden, maar voor jou valt het wel mee. :)

 4. Super mooi artikel met lekker veel foto’s! Leuk! Rodelen! Dat lijkt me zo ontzettend gaaf! Heerlijk dat je zo kan genieten samen met je moeder. Die close up foto’s zijn mooi :-)

 5. Dat ziet er uit als een heeeerlijke vakantie! Ik vlieg volgende week even naar Londen, en drie weken er na nog naar Spanje. Die reisjes staan voor mij nog op de planning en dan heb ik er 4 gehad. Genoeg gevlogen voor 2015 (en de rest)

 6. Klinkt als echt een heerlijke vakantie! En ook wat overwinningen voor jou, dus toch nog wat gewerkt terwijl je op vakantie was. Supergoed! xx

 7. Fijn zeg, lekker er even uit! Ik hoop dat het enthousiasme dat ik voel bij het lezen klopt met hoe het was voor jou.

  En kijk jou eens! In een hemdje in de zon zitten en alleen de kerk in. Stoer!

 8. Grappig: ik ben afgelopen februari ook daar ergens in de buurt op vakantie geweest voor de tweede keer, en ook weer in Saarburg geweest – die waterval herken ik :) Eerlijk gezegd vonden wij het nogal een saai dorpje, maar misschien lag dat ook wel een beetje aan de weersomstandigheden (grauw en koud met miezer), haha. We zijn ook even in Luxemburg geweest inderdaad! Goed om te zien dat je het naar je zin had, en ik vind jullie hond zooo lief <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: