Close
Bunny update #2

Bunny update #2

Na de wat heftigere post van gisteren over communiceren (en het onvermogen om dat te doen) leek het me vandaag wel weer eens tijd voor een bunny update! :-) Bereid je voor op lieve foto’s!

Inmiddels is Meneer Konijn bijna twee maanden bij ons. En ik wil nooit, maar dan ook nooit meer anders! Alle twijfels die ik in de eerste bunny update schreef blijken niet uit te komen. Ik kan best voor het lieve beestje zorgen en ben niet ongeduldig met hem. Ik vind het super fijn om dat te merken.

Meneer-Konijn
“Lekker kontje”, zoals mensen in de FB groep Konijnen zeiden.
Meneer-Konijn-2
Ik weet dat ‘ie bewogen is, maar ik vond ‘m te lief om niet te delen!

Meneer Konijn is echt een schatje. Hij houdt van knuffelen, maar is tegelijkertijd enorm ondernemend en onderzoekend. Soms iets te, misschien, haha. Wanneer hij in zijn ren zit in de woonkamer hipt hij zo vaak met zijn kont tegen de zijkant aan dat het deurtje van de ren na lange tijd gewoon open gaat. Hij heeft een hooihuis waar hij al zo vaak in, over, en op is gesprongen dat het dak het inmiddels heeft begeven. Als hij er nu op springt zakt het hele huis in en wanneer hij er weer af springt wordt hij gekatapulteerd door de vering van het huisje.

IMG_3053

Het is hier best glad. :-)
Het is hier best glad. :-)

Ongeveer twee weekjes geleden ben ik met hem naar de dierenarts geweest. Meneer Konijn vond dat iets minder. Heel erg spannend, vooral. We hebben geen officiële mand om Meneer Konijn in te vervoeren (de konijnenvervoermandjes vind ik maar klein, zielig, dus ik zoek een kattenmandje), dus hij ging mee in een krat met een dikke deken erin en een theedoekje erop wanneer we buiten waren. We moesten een stukje met de auto en dat was al heel spannend. Toen ook nog in de wachtkamer met allemaal andere geurtjes. Meneer was onder de indruk. Ik heb hem nog nooit zo stil zien zitten, haha. Gelukkig wilde hij wel knuffelen. Toen we eenmaal binnen waren moest hij natuurlijk even ‘onderzocht’ worden en een prikje (de jaarlijkse vaccinatie) krijgen. Het onderzoek vond hij maar niks, maar het prikje ging prima. Hij vond het niet zo heel leuk, maar het was oké. Wat wel heel lief was, was dat hij van de onderzoekstafel zo omhoog kroop en bij me kwam zitten (terwijl ik gewoon naast de tafel stond). Ik vond het bijzonder om te zien dat hij mij kennelijk vertrouwde en de dierenarts (nog) niet.

IMG_9337

Hij groeit goed en eet zéker goed, haha. :-) Hij is nu een maand of vier. Over een maandje of twee wil ik graag in de konijnenopvang gaan kijken voor een vriendinnetje voor hem. Ik twijfel een beetje, want is het hok bijvoorbeeld wel groot genoeg voor hen samen? Zal hij wel een vriendinnetje kunnen waarderen? Ik weet dat konijntjes groepsdieren zijn en liever met meer zijn, maar toch vind ik het een beetje spannend! Maar goed, eerst moet Meneer Konijn dan natuurlijk gecastreerd worden, tenzij ik graag babykonijntjes wil, maar ik geloof dat dat niet helemaal het geval is, haha. (Wel heel lief, en ik zou het best willen, maar volgens mij raak je ze nooit allemaal kwijt, hihi). Ik hou jullie op de hoogte!

Nog even wat fotootjes van de lieve, mooie en nieuwsgierige Meneer Konijn!

Meneer Konijn
Verstoppertje!
IMG_3393
Klein knuffeltje
IMG_3385
“Kijk, hoe groot ik ben!”

IMG_3369 IMG_3348

Voor degenen die zich afvroegen hoe deze twee samen gaan: prima! :-)
Voor degenen die zich afvroegen hoe deze twee samen gaan: prima! :-)

Heb jij ook zoveel foto’s van je huisdier?

Liefs

27 thoughts on “Bunny update #2

 1. Ahh wat lief! Jaa, gelukkig heb ik ook nog zoveel foto’s. Daar ben ik maar wat blij mee nu Lobke er niet meer is. Wat is meneer konijn een dropje zeg, echt heel lief

 2. Ik vind je konijn echt te leuk. Ik smelt echt weg achter de computer als ik al die schattige foto’s zie! Liefs, Klaske

 3. Wat een super leuke foto’s allemaal zeg! Konijntjes zijn zo leuk.. <3 Onze hamster heeft trouwens ook van die lekkere billetjes.

  1. Ik ben stiekem wel best bang dat de kooi dan niet goed is. Hij kan hier in huis namelijk niet altijd loslopen ivm draden op dit moment en omdat het met de hond erbij best wel oppassen is toch (ondanks dat ze super lief zijn voor elkaar).

 4. Wat ben je toch een knapperd Meneer Konijn! Je vindt vast een lief vriendinnetje als de tijd daar is, dat komt ook allemaal weer op z’n pootjes terecht. Zeg dat maar tegen je baasje en geef haar een knuffel.

 5. Wat een lief fotomodel is Meneer Konijn!
  Het is echt een snoepje om te zien Kim. Fijn dat hij al zo aan je gehecht is en je vertrouwd. De relatie met een huisdier vind ik altijd heel bijzonder.
  Ik heb ook heel veel foto’s van mijn huisdieren.

 6. Hahaha ‘lekker kontje’, dat zeg ik weleens over mijn katten. Ik word dan zo raar aangekeken :P

 7. ah hij blijft mijn hart stelen! haha.
  Het is echt een cutie.
  Ik heb niet zoveel foto’s van Sem geloof ik…
  Kijk als je een vriendinnetje gaat kopen wel uit als je ze bij elkaar zet. Meneer Konijn heeft nu een territorium en soms verdedigen ze die wel is. Maar dit is meer als je twee mannetjes bij elkaar zet geloof ik.. Is me lang geleden is verteld maar dit had je vast al uitgezocht!

  1. Ja, Ik heb er al veel over gelezen. :-) Kennis laten maken op onbekend terrein, en zo. Zou fijn zijn als ‘ie mag ‘speeddaten’ zoals ze dat bij de knaagdierenopvang noemen, haha.

 8. Wat een schatje zeg! Bij ons gingen twee konijnen niet samen, dus dat is denk ik wel oppassen. Al heb ik er geen verstand van, ik was nog maar een jaar of zeven toen wij konijnen hadden :’). Ik mis ze wel!

  1. Het schijnt dat ze juist gelukkiger zijn als ze met z’n tweeën zijn – maar dan man-man en vrouw-vrouw heel vaak fout gaat. Alleen man-vrouw gaat meestal wel oké. Ik ga via het dierenasiel doen, zodat Meneer Konijn kan speeddaten, haha. Op die manier kan je vast een klein beetje zien of het goed gaat of niet!
   Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: