Close
(Be)waardevolle momenten

(Be)waardevolle momenten

Op internet zie ik deze tijd van het jaar een hoop challenges voorbij komen. Er zijn er een aantal die ik leuk vond, maar deze sprong er echt uit. Benieuwd welke challenge het is? Lees snel verder! 

Je hebt heel erg veel challenges. Om er een paar op te noemen: challenges waarbij je zo veel mogelijk geld spaart, zo veel mogelijk afvalt (of aankomt, als dat nodig is ;-)), elke dag in een boekje een vraag beantwoordt of elke dag iets opschrijft waar je dankbaar voor bent.

De challenge die ik ga doen lijkt het meest op die laatste, maar dan toch net iets anders. (Be)waardevolle momenten… Elke dag zal ik iets fijns van die dag opschrijven. Niet perse iets waar ik dankbaar voor ben. Dat heb ik vorig jaar even geprobeerd, maar ik heb gemerkt dat ik dan vaak blijf hangen in hetzelfde. Telkens voor “knuffelen met Pojke” of “dat mamma me helpt”. Dat soort dingen. Het werd een beetje eentonig… Dus het werd tijd voor iets anders.

Op internet kwam ik een soortgelijke challenge tegen. Elke week een fijn moment opschrijven en vervolgens aan het eind van het jaar je 52 briefjes bekijken. Ik doe het elke dag. Elke dag, dus aan het eind van het jaar 365 briefjes lezen. ;-) Ik vind dagelijks eigenlijk leuker, omdat dit minder globaal is. Ik heb echt een heel slecht geheugen, dus mijn wekelijkse briefjes zouden waarschijnlijk altijd iets te maken hebben met iets wat ik die dag had gedaan, haha. Wat ik op maandag heb gedaan ben ik op zondag allang weer vergeten!

Mamma doet ook mee, dus we kochten twee grote weckpotten. Elke dag doen we daar een briefje in met een fijn moment, een leuk/grappig/mooi moment van die dag. Het kan en mag van alles zijn. Van een lekker kopje thee tot een prachtig uitzicht. Van een fijn fietstochtje tot de verwarming die het weer doet nadat hij het een tijd niet deed… Het kan werkelijk van alles zijn.

Ik ben heel erg benieuwd wat ik aan het eind van het jaar allemaal terug zal lezen. 365 fijne momenten. :-)

Mocht je nu zelf ook zoiets willen doen dan kan dat natuurlijk! Ik ga op mijn pot nog een label maken (nu zit er nog niets op – je kunt mijn weckpot hierboven zien). Je kunt een pot kopen en daar net als ik briefjes in doen, maar je kunt het ook opschrijven in een boekje. Je kunt het dagelijks doen of wekelijks. Het kan allemaal. Ik vind het wel een heel erg leuk vooruitzicht om aan het eind van het

Wat vind jij van deze challenge? Zou jij ook een (be)waardevolle momenten weckpot willen maken?

Liefs

17 thoughts on “(Be)waardevolle momenten

 1. Leuk! Ik heb hier ook nog zoiets staan en wil er telkens mee beginnen, maar ben al 5 dagen te laat haha. Zo mooi om stil te staan bij alle dingen waar je dankbaar voor bent. Lijkt me ook erg mooi aan het einde van het jaar allemaal terug te lezen.

  1. Dat is ook leuk! :-) Heel leuk om terug te kunnen kijken en te zien wat voor fijne dingen er allemaal zijn gebeurd.

 2. Ahhhh, een memory jar! Ik heb me er in 2013 en 2014 aan gewaagd, 365 dagen in een pot. En het werkte niet. xD Ergens werd ’t een opgave om het ieder jaar te doen, en het paste op een gegeven moment ook niet meer in de weckpot! (Ik deed er naast briefjes ook kleine voorwerpen in, zoals een muntje van een festival, een gevonden veer of een omhulsel van een theezakje.) Nu heb ik sinds 2015 een grote pot staan, nog groter dan dat ik eerst had – en daar doe ik af en toe een ‘memory’ in.

  Ik moet zeggen dat het wel echt heel leuk en fijn is om die briefjes terug te lezen! :D

  1. Haha, ja, inderdaad “gewoon” een memory jar! Het werkte niet omdat het niet paste of om een andere reden? Hier werkt het tot nu toe wel… Maar het is pas 8 januari hè? ;-)
   Mijn pot is geloof ik ook wel echt groot. Moet natuurlijk ook wel, voor 365 dagen. Ik hoop dat hij groot genoeg zal zijn!

   1. Het werkte niet omdat iedere dag eraan denken dat ik het moest doen (iets in de pot stoppen), meer de opgave was. Dan dacht ik: “Oh, dan doe ik die morgen wel” als het niet zo goed ging of ik heel druk of heel moe was. En dan gaat het verslippen. Dat was de voornaamste reden. Maar toch lukte het me om de pot helemaal vol te krijgen, overvol – en nu maakte het niet meer uit dat het stukje ‘iedere dag’ niet gelukt was.

 3. Ik doe elke dag 100 woorden digitaal, mag dat ook? Niet altijd positief trouwens maar nu al fijn om terug te lezen. Ik denk niet dat ik nog tijd heb voor een weckpot er naast… of dat ik ergens pennen heb in huis #tedigitaal

  1. Natuurlijk mag dat! :-D Leuk! Ik snap dat je naast die 100 woorden het niet zo ziet zitten om ook nog 1 ding op te schrijven.

   Ik merk dat ik het zelf heel fijn vind om elke dag een briefje te pakken, één ding op te schrijven en het in de pot te stoppen. Even de dag afsluiten, of zo. :-)

  1. Ja. :-)
   Pojke is onze hond! En het is Zweeds voor jongen. :-) Je kunt wel raden of het een teefje of reutje is denk ik….

 4. Superleuk dat je dit doet! Ik ga dit jaar ook mijn hoogtepunten bijhouden en op briefjes schrijven die ik ergens bewaar zodat ik ze aan het eind terug kan lezen :)

 5. Lijkt me heel leuk om dit ook een keer te doen! Maar misschien dan een heel stuk korter. Bijvoorbeeld 30-60-90-120 dagen of zo.

 6. Leuk idee Kim! Geeft ook weer een boost om eind van het jaar al die positieve momenten terug te lezen. En natuurlijk om te weten dat je elke dag zo’n fijn moment hebt, werkt ook psychisch motiverend. Succes en veel plezier met het vullen van je precious-moments-jar. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: