Close
3 leuke dingen van dit weekend!

3 leuke dingen van dit weekend!

Dit weekend heb ik (ten minste) 3 leuke, fijne dingen gedaan! Vandaag een blogje met foto’s al bewijs. :-)

project-life-14

Omdat ik de afgelopen tijd ons oude brood aan de eendjes en zwanen had gegeven was het brood nu op… Geen probleem: we kochten gewoon een goedkoop brood, speciaal voor de eendjes en zwanen. Ja, ja. Je moet wat overhebben voor blijheid. ;-)

project-life-13

Beetje slechte kwaliteit foto, maar KIJK! Soms ben ik wel dapper. :-D No worries, ik weet dat dit best een beetje gevaarlijk kan zijn en ik pas goed op wat ik doe. Overigens is er geen bewijs voor het feit dat een zwaan een arm van een volwassene kan breken. Ze kunnen wel behoorlijk agressief zijn. Deze had ik al een paar dagen broodjes gebracht. Elke keer mocht ik een beetje dichterbij komen. Zaterdagavond was de man (of de vrouw?) weg van het nest. Er was er dus maar eentje. Ik mocht helemaal naar het nest lopen en na een tijdje pakte ze (of hij?) het brood zo uit mijn hand. Heel tof. Er staat op instagram ook een filmpje. Mocht je die willen zien, dan kun je hier klikken. Ik was zo blij.

Wellicht word ik morgenavond wel een beetje de vrouw die jarenlang Bokito te bezoeken om vervolgens aangevallen te worden. Maar dan door mijn zwanenvrienden.

project-life-12

Zij (of hij dus weer) ging zelfs van de eieren af. Heel bijzonder om te zien. Ik had volgens mij nog nooit eerder zwaneneieren gezien voordat ik vrienden werd met deze zwanen. ;-) Ze zijn zo groot en zo klein tegelijk. Zo groot in vergelijking met andere eieren (behalve de struisvogeleieren waar ik toen ik 4 was in Zuid Afrika over mocht lopen), maar zo klein als je je bedenkt dat daar een heel jong zwaantje uit zal komen. Ik ben benieuwd wanneer ze geboren zullen worden.

project-life-15

Wat zijn het toch mooie, indrukwekkende, statige beesten. Al het brood dat je ziet liggen… Ze pakte op een gegeven moment steeds stukjes aan om ze vervolgens op het nest te leggen. Ik vond het zo leuk om te doen dat ik het gewoon bleef doen, haha.

Gisterochtend werd ik vroeg wakker. “Vroeg”. Vroeg voor mijn doen. Om 8 uur. Het was al erg licht in mijn kamer, dus ik besloot maar gewoon op te gaan staan. De avond ervoor had ik namelijk met mijn moeder afgesproken dat ik zou gaan kijken of ik de tuintegels kon schoonspuiten met de hogedrukreiniger die we een tijdje geleden kochten.

zondagfijnedag

Ha, en ja hoor! Kim in actie. ;-)

project-life-11

Dus… :-) Als je het zo ziet zou je je afvragen waarom we dit niet eerder hebben gedaan. Nu zie je eigenlijk pas hoe vies het was. Eerlijk gezegd wist ik niet eens meer dat daar ook gekleurde tegeltjes laten. Ik dacht dat ze grijs waren. Niet dus!

project-life-5

Het was echt héérlijk weer. Ik heb de hele ochtend en middag buiten doorgebracht.

project-life-6

In de stad was een markt. Omdat het zulk lekker weer was besloten we er op de fiets heen te gaan. Hond was nog niet eerder meegelopen als wij op de fiets naar de stad gingen. Hij was achteraf erg moe, maar het ging prima. Fijn!

project-life-4

Natuurlijk moet er onderweg een foto worden gemaakt. Dat heb je als ik mee ben…

project-life-2

project-life-7

Eenmaal in de stad aangekomen was het tijd om op een terrasje te gaan zitten om te lunchen. Ik was blij, zoals je kunt zien.

project-life-8

Lunch! Een aan twee kanten gebakken uitsmijter met kaas.

project-life-9

Na de lunch moest de markt ook nog even worden bezocht, uiteraard. Daar kwamen we immers voor. Ik had een bijna onbedwingbare drang om op zo’n trampoline te gaan springen waar je een soort “tuigje” aan krijgt. Gelukkig kon ik me inhouden. ;-)

Het is alweer mei… Een maand met een hoop herinneringen…

Liefs

6 thoughts on “3 leuke dingen van dit weekend!

  1. Zwanen vind ik altijd zulke mooie dieren! Zwaneneieren heb ik ook nooit gezien en al helemaal niet dat er een zwaan op zit. Heel bijzonder dat je dat hebt gezien! Wat is de natuur toch mooi :)

  2. Zo gaaf wat je met die zwaan durft te doen! En haha, ik moest wel even lachen om dat stukje over de Bokitovrouw :P

  3. Wat fijn dat je zoveel leuke dingen kon doen! Het weer was er ook wel naar :) En helemaal leuk dat je er zoveel foto’s van hebt als extra herinnering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: