Close

Wat ik wil in april

We zijn inmiddels ‘alweer’ aanbeland in de vierde maand van 2015. Voor deze maand heb ik een aantal doelen voor mezelf gesteld. Aan het eind van de maand zou ik jullie kunnen laten weten hoe het met de doelen is gegaan, als jullie dat leuk vinden! Ik hoop ze natuurlijk allemaal te halen, daar ga ik voor!

fullsizerender-3

Mijn doelen voor april:

 • Lichtpuntjes.
  In de maand april wil ik graag meer gaan kijken naar de kleine, fijne dingetjes in mijn leven. Ik ben vaak geneigd om meer gefocust te zijn op de negatieve dingen. Dat is zo zonde, want daardoor vergeet ik bijna welke mooie dingen er voorbij komen op een dag. Zoeken naar kleine lichtpuntjes op een moeilijke dag kan er voor zorgen dat ik me wat beter voel. Zelf word ik altijd nogal moe van opdrachtjes als ‘schrijf elke dag 3 positieve dingen op’, omdat dat erg gedwongen voelt. Ik hoop dat het me lukt om door de dagen heen wat meer te kijken naar de lichtpuntjes, zonder het geforceerd te maken. Mocht het in april nou helemaal misgaan met dit doel, dan wil ik misschien in mei alsnog elke dag 3 positieve dingen gaan bijhouden. Daar zou ik best wel tegenop zien, maar ik wil graag alles proberen! Voor nu hoop ik vooral dat het deze maand ‘gewoon’ lukt om de kleine, fijne dingetjes meer waar te nemen.
 • Afspraken.
  Een belangrijk doel voor april heeft te maken met afspraken. Ik heb wekelijks afspraken met hulpverleners. Mijn doel voor april is om naar al deze afspraken te gaan, en zo veel mogelijk open te zijn. Dit is een groot en eng doel voor me en ik vind het spannend om het hier ‘zwart op wit’ te zetten. Vaak zeg ik afspraken af en ga ik niet omdat de angst te groot wordt. Als ik dan tóch ga lukt het nauwelijks om iets te delen. Dat is erg zonde van zowel de tijd van de therapeut, als mijn tijd. In april ga ik proberen hier een beetje verandering in te brengen. Door naar elke afspraak te gaan vermijd ik het gesprek over het afzeggen van de vorige afspraak en kan ik hopelijk meer bespreken over de belangrijke dingen.
 • Sporten.
  Het is inmiddels al meer dan een jaar geleden dat ik sportte (foei!) en dat voelt niet goed. Eerst mocht ik niet sporten van de arts, omdat mijn lichamelijke conditie niet goed genoeg was. Later ontbrak simpelweg de motivatie. De motivatie is nog steeds niet heel erg hoog, maar nu het weer langer donker is en lekkerder weer is denk ik dat het een stukje makkelijker wordt om het weer op te gaan pakken. In april hoop ik ten minste twee keer te gaan hardlopen. Dat klinkt als een heel klein doel, maar vergis je niet… Het aantrekken van mijn schoenen en de deur uitgaan is een enorme drempel voor me. Mijn conditie is natuurlijk heel slecht, dus ik moet het helemaal opbouwen. Dat is best wel balen, omdat ik twee jaar geleden 15 km hardliep. Ik zal mezelf dus eerst over die drempel moeten slepen, en vervolgens mezelf moeten verbieden om te hard/ver te gaan. Ik denk dat dit doel lastig wordt, maar ik ga ervoor!
 • Durven.
  Als laatst een doel dat iets minder meetbaar en concreet is. Durven. Voor mij houdt dit in dat ik zo veel mogelijk door de angst heen wil gaan. ‘Feel the fear and do it anyway’ wordt mijn motto. Mijn angst is vaak zo groot dat ik dingen vermijd. In april wil ik proberen om zo min mogelijk te vermijden. Grote dingen zijn nog veel te hoog gegrepen, ik zal niet ineens een baantje nemen. Het lijkt me een mooi begin om bijvoorbeeld bij het uitlaten van de hond niet meer een ander pad in te slaan wanneer ik zie dat er iemand aankomt op mijn weg. Dat soort ‘kleine’ dingen wil ik proberen te verbreken. Het is enorm spannend, want ik vermijd dingen natuurlijk niet voor niets. Door te letten op mijn omgeving (wat zie ik?) moet ik mezelf proberen af te leiden en zo door de spannende momenten heen te komen.
  Goed, dat zijn mijn doelen voor april. Wens me succes, dat kan ik wel gebruiken!

Laat me weten of je het leuk zou vinden om aan het eind van de maand te horen hoe het met de doelen is gegaan!

Heb jij doelen voor de maand april?

Fijn weekend!
Liefs!

1 thought on “Wat ik wil in april

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: