Close
Vragenlijst: de uitkomsten!

Vragenlijst: de uitkomsten!

Niet zo lang geleden stond er een vragenlijst op mijn blog. Vandaag deel ik de uitkomsten met jullie! 

In mijn vorige blogje over de vragenlijst deed ik het ook al, maar ik doe het nu lekker nog een keer: heel erg bedankt voor het invullen van de vragenlijst! Heel erg bedankt voor alle lieve woorden en voor alle eerlijke opmerkingen (ten minste, dat hoop ik dan maar!). Vandaag ga ik de uitkomsten van mijn vragenlijst met jullie delen. (Sorry als iets een beetje onduidelijk of klein is)

Vraag 1: Wat is je geslacht?

Vraag1

Goed, ik ben zoals je kunt zien niet goed met het maken van grafiekjes en zo, maar hé, ik vond het wel leuk zo, dus vandaar. Op de vraag ‘wat is je geslacht?’ heeft 88% ingevuld vrouw te zijn en 12% man. Dat betekent 51 vrouwen en 7 mannen. Ik had gedacht dat het bijna 100% vrouw zou zijn, dus vond het leuk om te zien dat er ook wat mannen de vragenlijst in hadden gevuld. :-)

Vraag 2: Wat is je leeftijd?

Vraag2helemaalgoed

De antwoorden zijn vrij uiteenlopend. Van 16 jaar tot 54 jaar. Veruit de meeste van mijn lezers zijn tussen de 20 en de 30. Ten minste, als de vragenlijst representatief is voor al mijn lezers. :-) Wel leuk om te zien dat ook mensen die ouder zijn dan ik (ik ben 20) mijn blog lezen. Op de een of andere manier ga ik altijd om met mensen die jonger zijn dan ik (de afgelopen tijd) dus dat niet alleen maar 10 jarigen mijn blog lezen vind ik leuk om te zien. :-)

Vraag 3: Hoe ben je bij deze vragenlijst gekomen?Untitled design

Achteraf was dit een beetje gek. Facebook en social media is immers hetzelfde. Ik bedoelde eigenlijk Twitter en in plaats van social media, geloof ik. Het is duidelijk dat de meeste mensen via social media (en dan dus waarschijnlijk Twitter) bij de vragenlijst zijn gekomen. Hier heb ik ook een aantal keer gevraagd of mensen ‘m in wilde vullen, dus dat kan goed kloppen. Het verbaast me wel dat er ook nog mensen  via ‘anders’ bij mijn vragenlijst zijn gekomen. Hoe dan? Ik heb er toen ik die optie toevoegde vast ideeën bij gehad, maar nu weet ik ze niet meer, haha.

Vraag 4: Hoe lang volg je Dansen in de storm?

vraag4

Zoals je kunt zien zijn er veel mensen die Dansen in de storm nu 1/2 maanden volgen. 48% (dat zijn 28 mensen), bijna de helft. Daarna komen de 20 mensen (34%) die mijn blog al vanaf het begin volgen, dan 6 (10%) die Dansen in de storm eigenlijk helemaal niet volgen, en dan nog 4 (7%) die nu een paar dagen/weken volger zijn. Iedereen is welkom. :-)

Vraag 5: Wat vind je het leukst om te lezen?

vraag5

Deze vraag was een van de vragen waar ik het meest benieuwd naar was. Wat willen jullie nu eigenlijk lezen? Meer dan de helft, 57%, vindt persoonlijke updates het leukst om te lezen. Dat vind ik leuk om te lezen! Ik dacht namelijk dat niemand hier echt geïnteresseerd in was. 22% vindt de therapie updates het leukst en daarna komen de informatieve artikelen en ‘anders’. Therapie updates en persoonlijke updates probeer ik een beetje te combineren. Ik vind het namelijk lastig om een therapie update te schrijven zonder een persoonlijke update te geven!

Vraag 6: Welk onderwerp vind je het meest interessant op Dansen in de storm?

Vraag5

Bij deze ga ik niet al te veel uitleg geven, want hij spreekt wel voor zich, geloof ik. De categorieën zijn (vlnr) angststoornis, hulpverlening, eetstoornis, anders, mijn week, stemmingsproblemen, praten over pappa, Meneer Konijn en recepten. Dat angststoornis en hulpverlening gelijk staan verbaasde me wel. Vooral dat angststoornis zo hoog staat! Ik heb altijd het idee dat ik hier weinig over schrijf – omdat ik het erg lastig vind om dit goed te beschrijven, en reacties als ‘je moet het gewoon doen’ vaak nogal lastig vind. Leuk om te zien dat jullie ondanks dat dit onderwerp toch wel interessant vinden! En jongens, maar één stem voor Meneer Konijn? Hij ligt te huilen in zijn hok nu. ;-)

Vraag 7: Wat vind je van de lengte van de blogposts?

Vraag7

Gelukkig maar! De meeste mensen vinden ze precies goed. 95% zelfs, wauw, da’s een hoop. Ik ben zelf vaak bang dat ze wat te lang zijn en 2 mensen waren dat met me eens. Een iemand vond zelfs dat ze langer mogen! Dan denk ik niet dat veel mensen genoeg concentratie hebben om het helemaal te lezen, dus ik denk dat ik gewoon zo door ga. :-)

Vraag 8: Wat vind je van mijn schrijfstijl?

vraag8

Eigenlijk had ik deze vraag nog uitgebreider moeten maken, want nu weet ik dat 2 mensen er ‘nog wat aan te verbeteren valt’, maar ik weet eigenlijk niet precies wat. Zijn het bijvoorbeeld spelfouten in mijn blogs (als je deze tegenkomt, mag je altijd mailen! Vind ik zelfs heel erg fijn!)? Of is het iets anders? Is het gewoon dat mijn schrijfstijl je niet aanspreekt of is het iets wat ik kan veranderen zonder mijn eigenheid te verliezen? Goed, te veel vragen voor nu.

Vraag 9: Wat voor cijfer zou je Dansen in de storm geven?

Vraag9

Wat een lieve cijfers zeg, hihi. Ik hoop oprecht dat jullie eerlijk zijn geweest! Maar daar moet ik maar van uit gaan, want anders wordt het wel heel vaag. Dus goed. Bedankt, hihi.

Vraag 10: Wat zou er beter moeten op Dansen in de storm? 

Vraag10

Hier was ik per ongeluk de ‘Niks’ vergeten toe te voegen. Of eigenlijk had ik daar gewoon niet aan gedacht! Veel mensen vulden ‘Anders’ in en gaven dan als reactie dat ik zo door moet gaan en niks hoef te veranderen. Ik kreeg nog wel verschillende tips, waaronder: kwetsbaarder opstellen en gedetailleerder zijn over therapiesessies – dit zorgt voor meer begrip. Daarnaast ook de tip om foto’s allemaal hetzelfde formaat te maken. Als laatst kreeg ik nog de tip waar ik eerder al over schreef, om minder ‘miss know it all’ te zijn. Vind ik een hele lastige! Ik ga er (nog meer) over nadenken,  maar het is mijn bedoeling om vanuit m’n eigen ervaring te schrijven en daarom snap ik niet zo goed hoe ik daarbij betweterig ben. Misschien in de reacties? Ik weet het niet. Mocht je die reactie hebben gegeven en er nog iets over wil uitleggen, zou je dan willen mailen? Thanks! :-) (Je hebt trouwens wel gelijk hoor, ik wil ALTIJD gelijk hebben, hihi).

“Extra opmerkingen”

Goed, dan was er nog een laatste vakje waar je nog dingen kwijt kon als je wilde. Hieronder heb ik een klein overzichtje gemaakt van alle opmerkingen die ik heb gekregen. Jullie zijn echt lief!

Zo, dat waren wel weer genoeg veren in mijn kont hè? :-D Heel erg bedankt lieve allemaal. Ik heb nog veel meer lieve reacties gekregen, maar wil sommige dingen graag voor mezelf houden. Van de meeste reacties weet ik niet van wie ze zijn. Van “en je stem is cute” weet ik het overigens wel, Celine, hahaha. Mijn stem is niet cute, maar gek! Hihi. Goed, jullie zijn lief. Heel lief. <3

Wat ga ik hier nu mee doen?

Er zijn een aantal opmerkingen die ik heb gehad: mooiere layout, ander lettertype, betere foto’s… Hier ga ik aan werken! Dit is niet alleen n.a.v. de antwoorden op mijn vragenlijst, maar ook (vooral? geen idee) omdat ik het zelf met deze dingen eens ben én ze graag wil veranderen. Ik ben op zoek naar een mooi thema op dit moment. Ik heb eerder bij lieve Vivian ook een soort korting gewonnen op een eigen design, maar op dit moment heb ik geen budget om dit te laten doen, dat komt misschien later. :-) Voor nu eerst een ander thema en ik ben al bezig met betere kwaliteit foto’s en afbeeldingen. Bij deze post is het even wat minder duidelijk, want ik ben niet zo goed in mooie grafiekjes maken, hihi.

Wat vind jij dat ik moet aanpassen op mijn blog? (Mocht je de vragenlijst niet hebben ingevuld en hieronder in de comments nog even wat dingen willen laten weten, dan mag dat natuurlijk! Je mag ook áltijd mailen met tips, tricks en opmerkingen!)

Liefs

 

 

16 thoughts on “Vragenlijst: de uitkomsten!

 1. Ik vind je lettertype juist mooi! Maar verder heb ik m al ingevuld en kan ik alleen maar zeggen: ga zo door! :)
  Van dat betweterige snap ik dat je daarmee zit, maar t is maar een opmerking van éen iemand he! Ikzelf vind t bijvoorbeeld écht niet zo. Dus probeer t ook een beetje los te laten :)

 2. Wat een mooie resultaten! Hier kun je trots op zijn, lieve Kim. :) Ik ben benieuwd naar de veranderingen die je door gaat voeren, want stiekem vind ik jouw blog nu al top! :) X

 3. Eigenlijk vind ik nog steeds dat je niets hoeft te veranderen. Het is jouw blog, jouw stukje internet en vooral jij moet blij zijn met hoe het er uit ziet en wat je schrijft. Dat anderen het dan toevallig ook leuk vinden is mooi meegenomen, maar blijf wel altijd aan jezelf denken!

  Liefs,

 4. Wat een mooie uitslag! Daar mag je dus echt wel trots op zijn, meis! Super! Ik heb zelf vandaag ook een korte vragenlijst geplaatst. Ik wil ook wat kleine dingen veranderen en het aantal categorieën wat verminderen. Dan is het toch wel handig om wat info van je lezers te hebben!

 5. Leuk om te lezen wat de uitslag van de vragenlijst is! Ik twijfel er al een tijd over om er ook 1 te maken voor mijn blog, maar ik durf niet :’)

  1. “Gewoon doen!” Echt, het komt goed. :) Mensen zijn er niet op uit om jou/je blog kapot te maken.
   Liefs

 6. Wat een hoop mensen hebben je vragenlijst ingevuld zeg! En fijne resultaten! Ik vond mijn eenjarig jubileum ook een mooi moment voor een vragenlijst, toch fijn om te weten wat de mensen die je blog lezen er nu echt van vinden :)

  1. Ja, zeker! :) Ik vond het vooral heel handig om te weten wat mensen nu precies leuk vinden om te lezen. Natuurlijk blijf ik schrijven wat ik wil schrijven, maar het is toch leuk om te weten waarom mensen nu eigenlijk op je blog komen.

 7. Ik had de vragenlijst niet ingevuld, is er niet van gekomen op de een of andere manier. Ik volg je blog erg graag en er zijn geen dingen die ik zo kan bedenken die ik graag anders zou zijn. Meer Meneer Konijn is altijd goed. Al moet ik toegeven dat zelfs ik niet had ingevuld dat het mijn favoriete onderwerp is. ;)

 8. Ik wil ook altijd gelijk hebben, maar dat komt doordat ik perfectionist ben en het als afwijzing zie als ik geen gelijk heb…. Dus soms ga ik dan enorm bluffen om mijn gelijk te halen… Een vermoeiende eigenschap omdat ik het vrij goed weet te verbloemen, tenzij ik een discussie dreig te verliezen, dan wuif ik hem weg, dat kan voor de ander heel vervelend over komen… herken jij dat misschien?
  Verder vind ik dat je het allemaal heel positief oppikt deze vragenlijst, maar het is ook een mooie uitslag 😄

 9. Wauw mooie resultaten! Kan je zeker trots op zijn. Ik had de vragenlijst überhaupt niet gezien, maar vind je blog leuk zoals die is!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: