Close
Stapjes van de afgelopen tijd #2

Stapjes van de afgelopen tijd #2

Ondanks dat het minder gaat wil ik toch graag een post maken met stapjes die ik de afgelopen weken heb gezet. Misschien júist wel omdat het minder gaat. 

Nu met de paniekaanvallen is alles een stuk lastiger voor me dan het eerder was. Dingen die ik eerder met gemak deed kosten nu weer vreselijk veel moeite of lukken helemaal niet meer. Wat laatst een stapje kan zijn geweest kan dus een aantal weken/maanden geleden een vrij ‘normaal’ iets voor me zijn geweest.

 • Tijdje alleen thuis geweest. Dit was niet moeilijk voor me, maar nu vreselijk lastig. Ik durf het eigenlijk helemaal niet. Toch doe ik het elke dag. De tijd dat mijn moeder al naar werk is en mijn opa en oma nog niet hier zijn. De tijd dat mijn moeder even naar de winkel is.
 • Mee geweest naar de winkel. Ook dit ging een tijdje terug prima. Nu vind ik het erg eng. Wachten in de rij, vreselijk! Maar ik ben mee geweest naar de winkel. Ik heb in de rij gestaan toen we niet direct aan de beurt waren. Een keertje ben ik heel snel naar buiten gerend (mijn moeder heeft wel afgerekend hoor, haha), maar de andere keren ben ik ook blijven staan. Geen lange rij, maar het is een rij. En in een winkel.
 • Rondje met de hond weer uitgebreid. In het begin was ik weer zo bang dat ik ook met mijn moeder niet ver met de hond durfde te lopen. Inmiddels is dat weer wat uitgebreid en durf ik wel weer te wandelen met mijn moeder en de hond. Alleen nog niet echt, of alleen 2 minuutjes, maar samen gaat het weer wat beter, denk ik.
 • Bij kleine neefje op bezoek geweest. Ondanks dat dat de plek was waar mijn heftige angstigheid begon ben ik weer op bezoek geweest bij mijn kleine neefje in het ziekenhuis. Het was fijn hem weer te zien. Hij is nu uit de couveuse!
 • Zelf aangegeven toen het te veel werd. Op een gegeven moment voelde ik de paniek weer erger worden toen we bij het baby’tje zaten. Ik heb toen op een gegeven moment zelf aangegeven dat het genoeg was, dat ik graag weg wilde. Dat was oké en niemand werd boos. Ik heb het wel een hele tijd uitgesteld, omdat ik het zo eng vond om te zeggen, dus dat was jammer, maar ik heb wel een soort van een grens aangegeven. :-)

Dat waren ze voor nu!

Wat zijn jouw stapjes van de afgelopen tijd?

Liefs

23 thoughts on “Stapjes van de afgelopen tijd #2

 1. Wat naar dat het weer minder gaat. Ondanks dat ben je zeker weer stapjes aan het zetten. Goed om daar bij stil te staan, anders gaat het zo aan je voorbij.

 2. Supergoed dat je dit bijhoudt! Ik vind het heel knap dat je het toch een beetje positief blijft bekijken :-)

 3. Dapper van je! En weet je het maakt niet uit hoe groot of hoe klein de stapjes zijn die je zet. Je maakt ze toch maar mooi, zo goed dat je in beweging blijft :-D En fijn dat je ons op de hoogte houdt, je durft jezelf nog steeds te laten zien, ook als het minder goed gaat. Je bent een kanjer!

 4. Wat goed dat je deze stappen hebt gezet!! Ze zijn in mijn ogen heel groot, zeker gezien de omstandigheden! Hou vol, lieve Kim, je mag trots zijn op jezelf!

 5. Wat jammer dat het minder met je gaat (ik lees je artikels al erg lang, ook toen ik nog geen blog had). Maar erg dapper dat je deze stapjes toch hebt gezet!

 6. Wat herkenbaar om te lezen zeg. Ik ben herstellende van een depressie waar ik een aantal maanden geleden niet naar mezelf wilde kijken, doe ik dat nu wel en juist die mini stapjes waarderen. En wat is dat toch met de supermarkt hè , doodsangsten sla ik uit als ik naar de supermarkt moet. Maar wat een overwinning als ik Door winkel vlieg en weer veilig thuis ben…
  Zet hem op meid! You can ruLe the word!

 7. Vervelend om te lezen dat het op dit moment wat minder gaat en bepaalde dingen weer minder vanzelfsprekend zijn. Goed van je dat je gewoon jouw angsten onder ogen komt en positief probeert te blijven. Ieder stapje is er één! :)

 8. Het is een paar stapjes vooruit, weer eentje achteruit. Niet zo gek dat je sommige stapjes opnieuw moet zetten. En een tweede, derde, of miljoenste keer is dat net zo’n prestatie als de eerste keer.

  De belangrijkste stap die ik recent heb gezet was toch maar naar de huisarts gaan. Een ander stapje was toegeven dat ik mijn klarinet niet meer kan tillen. Nu heb ik een draagband gekregen van een collega muzikant die er nog een had liggen. Als ik me sterker had voorgedaan had ik daar veel last van gekregen én dan was die draagband er niet gekomen.

 9. Ik ben heel goed bezig met zelf weer verantwoordelijkheid nemen in mijn huishouden, ik doe weer bijna elke avond de afwas. Verder uit ik mijn boosheid nauwelijks nog op Facebook en kan ik al aardig wat emoties (noodgedwongen) met mezelf uitzitten.
  Wat goed dat je jezelf blijft uitdagen, dat is belangrijk, ik heb laatste twee jaar daarmee veel dingen overwonnen als bellen, boodschappen bij winkels waar je gelijk moet inpakken, nieuwe dingen proberen. Heeft mij zelfstandiger gemaakt.

 10. Heel veel sterkte Kim, vind het knap van je dat je in ieder geval oog hebt voor deze kleine dingen die ook heel waardevol zijn!

 11. Wat een goed idee om de stapjes die je maakt op te schrijven. Bedankt voor de tip, ik denk dat ik dit ook eens doe. Je verliest namelijk snel de groei uit het oog…

 12. Wat een mooie stapjes en wat ben jij een ongelooflijk dapper en uniek mens! Ik blijf het zeggen, want ik meen het!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: