Close
Rust en ruimte

Rust en ruimte

Na donderdag, een dag vol spanning, had ik nooit gedacht dat de spanning nog weer zou zakken. Mamma had wel een ideetje. Untitled design-9

We zijn gaan varen in Giethoorn. Het was best een stukje rijden van waar wij wonen. Na ongeveer twee uur rijden waren we in Giethoorn. Nog even wat spanning op het moment dat we een bootje moesten gaan huren en weg moesten varen. Op het moment dat we weg gingen varen snapte ik het sturen nog niet helemaal en botste we bijna tegen de kant, haha. Hier waren we net onderweg.

Untitled design-10

Het werd steeds lekkerder weer en het was heerlijk rustig. De omgeving was prachtig. Mijn hoofd werd langzaam aan weer een beetje leger. Er kwam steeds meer een klein beetje meer rust in mijn hoofd. Er kwam weer ruimte voor meer dan paniek, angst en negativiteit. Dat vond ik heel bijzonder om te merken. Rust en ruimte. Dat was heel erg fijn. De therapiesessie van donderdag was mislukt, ik was niet gegaan. Dat was balen, maar er is weer een beetje rust en ruimte in mijn hoofd nu.

Untitled design-11

We hadden een fluisterbootje gehuurd. Ik vond het zo leuk om te sturen, hihi. Ik ben helemaal niet zo vaak gebotst, haha. We gingen alleen, een beetje onhandig, een stuk van de route tegen de stroming in. Daardoor moest ik steeds oppassen dat ik niet botste. Het ging zowaar goed. En weet je, ik heb niet eens full-blown paniek gehad. Af en toe een beetje paniek, want wilde ik het goed doen, maar dan gaf ik een beetje te veel gas en maakte ik een wat te snelle bocht, haha.

Er waren allemaal leuke eendjes. Die waren heel erg gewend aan mensen en bootjes. Ze kwamen heel vrolijk op je af zwemmen wanneer je in de buurt kwam. Kennelijk geven toeristen vaak eten, want ze bleven naar je toe en achter je aan zwemmen.

Untitled design-12

Haha, foto’s van op het water! Het zwaaide. ;-) Let niet op mijn gekke haarplukjes. (Die rechtse foto vind ik eng om te plaatsen. Ik wilde hem eigenlijk niet plaatsen, want eng, maar dat doe ik toch.)

Untitled design-13

En toen was de dag weer afgelopen. Het kabbelende water en het ronkende motortje zorgde ervoor dat mijn hoofd langzaam leegstroomde. Geen gedachten meer aan de mislukte therapiesessie van donderdag. Dit is wel gelukt. Dit heb ik wel kunnen doen. Misschien kan ik niet alles, maar ik kan wel iets. Dit kon ik wel.

Bootje varen is mijn nieuwe hobby. Heerlijk op het water. (En ik ben zelfs best bruin geworden!  Nog een pré!)

Heb jij wel eens gevaren?

Liefs

 

 

38 thoughts on “Rust en ruimte

 1. Leuk bootje varen! Giethoorn wordt toch ook het ‘Venetië van het noorden’ genoemd? En fijn dat je je aandacht daarop kon richten en lekker kon genieten. Ik weet niet wat je eng vindt aan het plaatsen van die foto, maar knap dat je het wel hebt gedaan!

 2. Ik kan me voorstellen dat je een leuke dag hebt gehad! De foto’s zien er goed uit! Misschien moet ik ook eens naar Giethoorn gaan… :)

 3. Heb nog nooit zelf gevaren, lijkt mij best eng! Haha. Super dat je het gedaan hebt. Fijn dat het je wat rustiger hebt gemaakt.

  1. Helemaal niet eng, eigenlijk. De plas is groot genoeg om niet te botsen en die bootjes kunnen heel wat hebben. :)

 4. Oh wat fijn! Ik heb daar ook weleens gevaren en ook een keer in de Biesbosch maar dat is allebei heel lang geleden. Wat ik wel heel leuk vind is kanoën met papa op vakantie. Hij moet dan achterin het zwaarste werk doen met die kippenarmpjes van mij, maar ik vind het heerlijk. In de meivakantie zijn we een soort kloof in gegaan, canyon de verdun. Moet je maar eens opzoeken, het is echt prachtig!

  1. Bedoel je canyon du verdon? Daar heb ik ook gekanood met mijn ouders en beste vriendin. Super mooi is het daar! (wel heel druk in het hoofdseizoen bij mooi weer)

   1. Druk is handig hoor, haha. Ik ben ooit met mamma verdwaald met kanoën. Na drie uur rechtuit te zijn gevaren bedachten we dat we misschien ergens af hadden moeten slaan (maar waar?!) dus toen gingen we maar verder varen, de logica! En toen uit eindelijk moesten we bij een andere aanlegplek vragen hoe en wat, maar we waren in Tsjechië, en mijn Tsjechisch is niet echt heel goed, haha. Gelukkig kwam een mannetje in een auto ons toen halen. :)

 5. Wat fijn zeg! Top idee van je moeder! Ik denk dat ik een beetje hetzelfde heb met picknicken, daar word ik rustig van. Doe het alleen nooit. ;) (alleen is niet zo leuk)

  De foto’s zijn ook leuk! Ja, hier word ik wel vrolijk van. Super dat zo’n moeilijke dag een goede wending krijgt.

  1. Ah, picknicken is inderdaad ook heel erg fijn! Alleen picknicken is inderdaad minder leuk, maar misschien wel een beetje leuk als je er een wandelingetje aan plakt en wat leuke foto’s kunt maken? :)

    1. Is oké. <3 Hopelijk lukt het je ooit om wel te doen wat je leuk vindt (/denkt leuk te vinden). Mag en heb je verdiend!
     Liefs

 6. Oh wat lijkt me dit geweldig leuk om te doen! Ik ben ooit wezen zeilen. Dat was best moeilijk, maar ontzettend tof! We hebben ook een keer in heel zwaar weer gevaren. Hing ik echt met mijn reet in het water en ik weet niet hoe hard we gingen, maar we leken wel een speedboot! Dit lijkt me een stuk toffer om te doen. Misschien ga ik dat ook een keer doen met mijn moeder. Zij houdt ook zo van varen! Die foto is juist heel mooi! Ik snap je angst, maar absoluut niet nodig. XXX

  1. Dat lijkt me inderdaad erg moeilijk, maar ook wel heel erg leuk!
   Leuk als je eens gaat varen met je moeder, dat zal zij vast ook leuk vinden!
   Bedankt. <3
   Liefs!

 7. Ahh heerlijk dat je er rustig van werd! En wat leuk om tussen de eendjes te varen :-)

  Ik ben ook een keer verdwaald met kanoën (ik last dat in een reactie van jou). Sindsdien ben ik niet meer een bootje ingestapt, haha. Een vriendin en ik gingen kanoën in Frankrijk en na ongeveer anderhalf uur varen (terwijl het hooguit een uurtje had moeten duren) zagen we nog steeds niet waar we eruit konden. Lekker, twee meiden van net 16, zonder mobiel, in de middle of nowhere haha.
  Ik stond al op het punt om op een drukke weg een auto aan te houden, maar dat vond mijn vriendin niet zo een goed idee (+ de kano’s…). Dus zijn we maar ergens uitgestapt met die kano’s en een huis gaan zoeken. We vonden een huis en de vrouw die er woonde heeft ons wat eten gegeven (mijn vriendin zei dat ik net deed alsof we al dagen verdwaald waren) en bleek zelfs een beetje Nederlands te kunnen. Uiteindelijk heeft iemand ons moeten ophalen en was die baas van het kano bedrijf erg boos op ons geworden!

  1. Haha, awh! :) Bij ons waren ze helemaal niet boos, maar misschien kwam dat omdat ik moest huilen, hahaha. Daarbij ging het keihard regenen en de auto/bus ging helemaal heen en weer. Ik raakte helemaal in paniek, haha. Ik schreeuwde tegen m’n moeder dat ik eruit wilde (eigenlijk enorm dom natuurlijk, haha buiten was er regen en onweer). Ze vonden ons volgens mij gewoon domme toeristen, haha.

 8. Ah varen in Giethoorn is heerlijk! Het is vlak bij mij in de buurt, wij waren van plan volgende week misschien ook zo’n bootje te gaan huren. Fijn dat je je hoofd op deze manier even wat leger kunt maken :)

 9. Stoer hoor dat je zelf hebt durven varen. Ik zou dat echt niet durven. Veel te bang dat ik overal tegen aan vaar haha. En de foto’s van jou in het bootje zijn ontzettend leuk! Stoer dat je ze hebt geplaatst!

  1. Haha, het meer is gelukkig groot en daarvoor hoefde je eigenlijk alleen rechtdoor ;-) Lief, dankjewel!

 10. Klinkt alsof het heel fijn was! Ik heb volgens mij nog nooit echt zo gevaren, maar lijkt me best eens leuk om te doen :-)

  1. En je woont nog wel in Zeeland!!! Haha. Voor mij is dat echt ‘vaarland’, haha. Niet dat ik er ooit heb gevaren hoor. Associaties en zo!

 11. Klinkt als een hele geslaagde dag! Super leuk! Fijn dat je je hoofd hebt leeg kunnen maken! Bootje varen is ook heel leuk!

 12. Wat fijn dat je op deze manier wat ruimte in je hoofd krijgt. Ik vind het ook altijd heerlijk om bootje te varen. Wij doen het altijd in het biesbosch!

 13. Het is echt heerlijk om in een fluisterbootje te kunnen varen. Wij hebben dat ooit eens gedaan in de Biesbosch, echt superleuk was dat zeg! Ik wil het graag nog een keer doen op een zomerse dag

  1. Ik vind het echt leuk dat iedereen ook over de Biesbosch vertelt! Kan ik daar ook eens gaan kijken. :-)

 14. Ik vind het heerlijk om aan het water te zitten of in de natuur te wandelen :) Ik heb ook wel eens gevaren maar dat is wat minder mijn ding

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: