Close
9 redenen waarom ik van onze hond hou

9 redenen waarom ik van onze hond hou

Naast Meneer Konijn hebben we een hond. Hij krijgt (op mijn blog) wat minder aandacht dan Meneer Konijn, maar is zeker niet minder gewaardeerd. :-) Vandaag redenen waarom ik van onze hond hou! 

Inmiddels is onze hond al bijna 7 jaar oud. De tijd gaat zo snel! Vandaag deel ik wat redenen waarom ik van de hond hou. Als de foto’s hieronder je nog niet overtuigen… tja. Dan heb ik zelfs nog redenen. Als je dan nog niet overtuigd bent weet ik het ook niet meer. :-)

Untitled design

1. Hij is altijd vrolijk. Wanneer ik thuis kom staat hij direct op en komt hij kwispelend naar me toe. Wanneer ik ’s ochtends beneden kom weet hij dat ik nog niet zo in ben voor een uitgebreide knuffelsessie omdat ik nog niet zo wakker ben. Dan komt hij steevast vijf minuten nadat ik mijn ontbijtje op heb (hij hoort of ik klaar ben met eten door het getik van het lepeltje tegen het kommetje) zijn aaitjes halen.

2. Wanneer er iemand verdrietig is wil hij altijd graag troosten. Hij voelt heel goed aan wanneer iemand verdrietig is. Als iemand huilt komt hij direct met zijn shirt (zijn ‘speelgoed’) aangelopen en legt hij zijn kop op schoot. Soms werkt dit een beetje averechts. Mijn nichtje is nogal bang voor hem, hij is namelijk best groot in vergelijking met haar. Als ze dan bang is en gaat schreeuwen en huilen komt hij juist naar haar toe, omdat hij wil ’troosten’. Hij snapte niet helemaal waarom ze dan nog veel harder gaat gillen, haha.

3. Ik zit nooit de hele dag binnen. De hond moet natuurlijk naar buiten. Dat kan hij niet alleen, dus ik moet mee. Dit heeft er voor gezorgd dat ik nooit hele dagen binnen heb gezeten. Elke middag en avond loop ik een stuk met hem. Daar ben ik hem stiekem best dankbaar voor.
4. Het is een enorm watje. Tja, sorry hond. Het is zo aandoenlijk hoe eng hij dingen vindt. Als we ’s avonds buiten lopen en er staat ergens een fiets die er normaal niet staat.. Reken maar dat meneer er met een enorme boog omheen loopt. Hij maakt zich groot, blaft er misschien zelfs een beetje bij. Want ja, je weet maar niet hè, die fiets…

5. Een grote, levende knuffel. Wanneer ik op de grond ga zitten, komt de hond direct heel erg blij aangehuppeld. Hij komt naast me staan, om vervolgens op mijn schoot te ploffen. Als ik hem even aai valt hij zo in slaap. Lief.

6. Hij zorgt ervoor dat ik elke dag een stuk mág wandelen. Ik kom op plekken waar ik anders nooit zou komen. Ik zou nooit in de regen buiten gaan lopen. Ik zou waarschijnlijk sowieso niet veel buiten komen. Met de hond wel. De ene keer op het strand, de andere keer in een bos, soms in de wijk… Zo veel mooie plekken die ik met de hond kan en mag ontdekken. Daar word ik heel blij van.

7. Hij is heel erg beschermend. Wanneer ik buiten loop met hem en ik voel mij angstig, dan blijft hij heel dicht bij mij en loopt hij alsof hij klaar is om me te beschermen als dat nodig is. Als ’s avonds de deurbel gaat op een tijdstip dat dat normaal niet gebeurd, glipt hij mee door de tussendeur om mee te gaan kijken wie er voor de deur staat. Normaal doet hij dit niet, maar ’s avonds kijkt hij liever even mee. Het is totaal geen waakhond, maar als hij zou moeten waken, zou hij het waarschijnlijk wel doen.

8. Hij is lekker eigenwijs. Hij luistert prima als dat moet hoor, no worries, maar hij kan ook lekker eigenwijs zijn en dat is heel erg leuk om te zien. Hij weet zelf dan heel goed dat hij iets doet wat eigenlijk niet de bedoeling is en dat ziet er super grappig uit. Ik zou willen dat ik een filmpje had voor jullie, maar helaas, dat heb ik niet.

9. Het is gewoon een heel erg leuk en lief beest en ik zou nooit zonder hem willen. <3

Ik hoop dat jullie nu overtuigd zijn van hoe enorm leuk, lief, vrolijk, enthousiast en knuffelbaar onze hond is. :-)

Heb jij een hond? Of een ander huisdier? Wat vind je zo leuk aan hem/haar?

Liefs

31 thoughts on “9 redenen waarom ik van onze hond hou

 1. Wat een prachtig beestje! :-) Bijzonder hè, hoe honden de emoties van mensen aan kunnen voelen en daarop inspelen. Het lijkt me echt een lieverd! Zelf heb ik geen huisdier, maar ik wil zo graag een konijntje als mijn vriend en ik weer samenwonen, haha. Bij mijn vriend thuis hobbelt ook een hond (Australian Shepherd) rond. Ook zo’n lieverd!

 2. Hihi leuk artikel! En die fiets, Kim, trust the dog zou ik zeggen, haha (: Ikzelf heb vijf -jawel- konijnen en een kat. Ze zijn allemaal zo ontzettend lief! De kat troost me wanneer het nodig is (want katten zijn behoorlijk eigenwijs), omdat ze altijd bij mij is in plaats van m’n ouders en zus.

  1. Haha, je weet maar nooit. Plantenbakken, prullenbakken, plastic zakken.. Super gevaarlijk! Je weet maar nooit!
   Lief dat jullie kat jou ook zo troost! :)

 3. Honden zijn leuk! En de jouwe ziet er heel lief uit <3 Wij hebben zelf alleen twee katten, omdat dat makkelijker is (die hoef je dus niet uit te laten) en omdat we eigenlijk meer kattenmensen zijn, haha.

  1. Dat is zeker waar, haha. Voor mij is het ideaal dat hij wel naar buiten moet, maar ik kan me voorstellen dat dat niet voor iedereen altijd handig is, haha.

 4. Die foto’s, zó’n schatje, haha! Mooi om te lezen, ik denk dat je inderdaad heel erg veel aan een hond kan hebben als ’trouwe vriend’. Ik word er ook echt gelukkig van als ik dit soort dingen lees over de band tussen een hond en z’n baas of mensen bezig zie met hun hond, mooi dat dat kan.

 5. Ahw wat een schatje! Ondanks dat ik zelf meer een kattenpersoon ben, vind ik het heerlijk om met de hond van mijn vriend te wandelen en spelen! :)

 6. Ik ben eigenlijk best jaloers op hoeveel steun mensen kunnen halen uit dieren. Ik zelf heb dat helaas totaal niet, zie alleen maar alle nadelen van beesten, heb er helemaal niets mee en zie alleen maar alle moeite, tijd, energie en geld dat er naartoe moet gaan. Bovendien heb ik er ook geen ruimte voor op mijn studentenkamer.

  Blergh wat een negatieve post op zo’n positief artikel. Mooi beest wel en mooi dat het voor jou ergens kan helpen! Enjoy ervan <3.

  1. Ik ben nu eigenlijk best benieuwd: hebben jullie zelf thuis vroeger huisdieren gehad? Geen idee namelijk!
   Ik zou op je studentenkamer inderdaad geen huisdier nemen, dat is voor zowel jou als het dier niet fijn. En wat betreft je reactie: geen probleem, als het voor jou niet positief voelt hoef je het ook niet nep-positief te maken.

   1. We hadden een kat, maar die is toen ook weer terug naar het asiel gegaan, omdat we die allemaal niet genoeg aandacht konden geven (ouders drukke baan etc.). Ik vond dat al gedoe, overal haren, zat je net lekker op de bank sprong dat beest weer op je etc. Mijn zus heeft nu wel ook 3 kleine katjes, super schattig, maar ik vond toen ik het op dat huis moest passen eerst ook al gedoe. Mogen niet in die kamer, wel in die etc.

    Maar ik heb ergens het idee dat voor heel veel mensen dierenliefde heel fijn kan zijn, check je bericht en ik als vreemde eend in de bijt die hier zich als enige niet in herkent. Enfin, mooi dier en mooi dat het jou ergens positieve stapjes laat zetten en het je steun kan bieden :)

 7. Ah wat een schatje!
  Wij hebben ook een hond en dat is ook zo’n lieverd! Ik ga der zo missen als ik op stage ga:'(

 8. Ah wat heerlijk om te lezen! Ik vind ‘m zo’n mooi koppie hebben.
  Ik houd zelf ook erg van honden. Mensen verwachten dat meestal niet omdat ik het vaak over mijn katten heb, maar wat mij betreft sluit het één het ander echt niet uit hoor. :p Ik heb altijd een hond thuis gehad. Als ik op mezelf woon zou ik er ook wel eentje willen, maar het moet natuurlijk wel gaan met mijn gezondheid. Zo eentje die jij hebt zou ik ook wel willen!
  Super lief.

  1. Ze zijn sterk, maar vooral héél erg lief! :-) En ik denk ook zeker niet dat het een het ander hoeft uit te sluiten, haha. Ik heb zelf geen katten, maar ik zou later heel graag allebei willen, hihi.

 9. Hahah dat eigenwijze is zo herkenbaar, maar dat vind ik juist leuk in een hond! Heb er zelf 2 , een hele kleine en een herder. Die kleine komt mij ook altijd troosten als ik moet huilen, zo lief!

 10. Ja, wij hebben er ook twee en ik herken heel wat dingen die je schrijft. Altijd heerlijk om op avontuur te gaan met de hond!

 11. Wat een ontzettend herkenbaar artikel! Ik kan niet wachten totdat Louie wat ouder is en we niet continu meer aan het opvoeden zijn. Maar nu is het al een heerlijk beestje hoor :)

 12. Wat lief :) Echt een lieverd om te zien. Je hebt veel aan je lieve huisdier, mooi om te lezen. Ook dat hij je komt troosten. Helaas, ben ik allergisch anders had ik wel een hond of kat gewild. Dieren voelen je beter aan dan mensen en het lijkt mij heel erg leuk en gezellig :) Altijd iemand om mee te knuffelen of tegen te praten ( ook al praten ze niet terug).

 13. Ontzettend mooi en herkenbaar om te lezen! Wij hebben ook twee honden en ik zou niet weten wat ik zonder ze zou moeten!!!

 14. Fijn he, huisdieren. Honden vind ik inderdaad mooie dieren, ook omdat ze je vaak feilloos aanvoelen. Best bijzonder. Ik zou zelf echt niet zonder mn hond(je) willen, als ik wat groter ga wonen wil ik er het liefst nog eentje bij. Het is enorm fijn gezelschap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: