Close

Recept: heerlijke, frisse citroentaart

Na de heftige post van gister heb ik vandaag een luchtigere post voor jullie. Vandaag namelijk heb ik een receptje voor jullie. Het recept is voor een hele lekkere luchtige, frisse citroentaart. Het recept is helemaal niet moeilijk en kan eigenlijk niet misgaan, dus ook de beginnende bakkers kunnen dit maken!

Een stukje van de citroentaart
Een stukje van de citroentaart

Ingrediënten voor de cake
– 100 gram zachte boter
– 175 gram suiker
– 175 gram zelfrijzend bakmeel
– 1 theelepel bakpoeder
– 2 grote eieren, losgeklopt
– 60 ml melk
– rasp van 1 citroenschil

Ingrediënten voor de topping
– sap van 1 citroen
– 100 gram suiker

Hoe maak je de citroentaart met topping?

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht oven 160°C). Vet een springvorm met een doorsnede van 18 cm in en bekleed de vorm met bakpapier.
  2. Weeg alle ingrediënten af en doe ze in een grote kom. Mix ongeveer 2 minuten totdat alles goed gemengd is. Doe het mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  3. Bak in de voorverwarmde oven voor 30-40 minuten totdat de cake los van de randen komt en terugveert als je hem zachtjes indrukt.
  4. Maak de topping terwijl de cake in de oven staat. De topping maak je door het citroensap en de suiker in een kom te doen en goed door te roeren.
  5. Haal de cake uit de oven. Verdeel de topping over de bovenkant van de cake terwijl deze nog warm is. Laat de cake helemaal afkoelen in de vorm en haal hem daarna uit de springvorm en verwijder het bakpapier.  

De citroentaart is klaar!

Eet smakelijk!

Liefs

8 thoughts on “Recept: heerlijke, frisse citroentaart

  1. He wat leuk! Mijn moeder maakt het volgens mij op precies dezelfde manier! En dan nog met citroenglazuur eroverheen als de cake helemaal is afgekoeld. Ik heb er alleen zoveel van gegeten een keer, dat ik er niet meer aan moet denken, hahah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: