Close
Recept couscoussalade

Recept couscoussalade

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden, maar in mijn terugblik op mijn week #2 liet ik zien dat ik een couscoussalade had gemaakt. Nadat ik wat vragen had gekregen om het recept te plaatsen heb ik besloten dat maar te doen. Eigenlijk kun je aan dit recept van alles toevoegen wat je lekker vindt. Het is een beetje uittesten tot je hebt gevonden wat je het lekkerst vindt. Hieronder het recept voor couscoussalade dat ik erg lekker vind!

Recept voor couscoussalade (voor +- 3 personen: wij aten het met z’n tweeën en hadden nog iets meer dan een portie over)

Ingrediënten

250 gram ongekookte couscous
1 rode ui
1 rode paprika
1 komkommer
150 gram feta in olie en kruiden (verkrijgbaar in een pot in de supermarkt)
250 gram ongezouten cashewnoten

Recept

  1. Breng 250 ml water met een eetlepel (olijf)olie en een theelepel zout aan de kook.
  2. Doe de couscous in een kom en giet het gekookte water al roerend door de couscous. Laat dit ongeveer twee minuten staan.
  3. Snij de rode ui in kleine stukjes.
  4. Roer wanneer de couscous het water helemaal heeft opgenomen de rode ui door de couscous.
  5. Snij nu ook de paprika in kleine stukjes. Schil de komkommer en haal het middelste deel (de pitjes, het zachte, waterige deel) van de komkommer eruit. Snij daarna wat nog over is in kleine stukjes.
  6. Wanneer de couscous al redelijk is afgekoeld, maar nog wel een beetje lauwwarm is, voeg je de paprika, komkommer en uitgelekte feta toe.
  7. Als laatst hak je zoveel cashewnoten als je lekker vindt in kleine stukjes en die roer je door de couscoussalade.
  8. Klaar! Eet smakelijk!

Ik hoop dat je ervan zult genieten. Het recept is vrij makkelijk, dus ik denk dat dit voor iedereen te doen moet zijn!

Heb jij wel eens een couscoussalade gegeten? Wat zat er allemaal door?

Liefs

 

 

26 thoughts on “Recept couscoussalade

  1. Hij ziet er erg lekker uit. Zoals bij alle salades die ik maak gooi ik er altijd willekeurig ingrediënten doorheen. Meestal pakt dat wel goed uit.

    1. Het is dat ik geen asperges lust en geen vlees eet, maar anders… ;)
      Ik hoop dat je geniet van jouw versie van de salade! :)
      Veel liefs!

    1. Goed idee zeg! :-) Door gewone salade doe ik dat eigenlijk nooit, maar als vegetariër zou ik meer noten moeten eten. Door de sla is een goed idee, bedankt!
      Veel liefs

  2. Ik ben dol op couscoussalades! Ik vind het zelf heel erg lekker met gegrilde groenten (paprika en courgette bijvoorbeeld).

    1. Dan is het inderdaad verstandig om die eruit te laten, ja! :-) Maar ook zonder de noten is het heerlijk! Mijn moeder eet het altijd zonder, omdat ze dat lekkerder vindt. :-)
      Fijn weekend!

  3. Ziet er echt lekker uit! Ik ben ook dol op couscous, haha.
    Maar dit ga ik dus zeker eens maken. Je hebt er helemaal niet zoveel voor nodig, dus dat moet te doen zijn. ;)

  4. Mmmm couscoussalade. Daar kan ik echt van genieten. Ik maak het altijd ietsie anders, maar deze variant lijkt me ook lekker! (: Liefs!

  5. Oeh dit klinkt echt ontzettend fijn!
    Zelf houd ik alleen totáál niet van noten dus als ik dit ooit maak laat ik dat wel lekker weg hihi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: