Close
Project Life update: januari en februari

Project Life update: januari en februari

In december deed ik December Daily. Als “voorbereiding” op Project Life 2016. Vandaag de eerste update!

Het was erg lastig goede foto’s te maken van mijn layouts helaas! Ik ben nog op zoek naar een manier om dit beter te kunnen doen. Ik zorg wel voor natuurlijk licht, maar omdat die mapjes zo weerspiegelen zie je vaak dingen toch niet zo heel goed Sorry!

KimsPLAllereerst mijn map! Een mooie stevige map met lichtblauw bij de rug en gouden stippen op het witte gedeelte.

KimsPLDe titelpagina. Veel zwart, wit en goud.

KimsPLOmdat week 1 begon op 4 januari had ik 1 t/m 3 januari te overbruggen. Ik had een pagina gemaakt, maar kon geen twee pagina’s vullen. Toen kwam ik op het idee een pagina met “voornemens” en quotes te maken. :-) Dat is deze geworden!

KimsPLHet stukje dat ik moest overbruggen was deze pagina. Er gebeurde op 1, 2 en 3 januari zo veel dat ik het wel wilde verwerken. Zo deden mamma en ik een kerstballenspeurtocht, we bezochten Scrapdelight en Hond was jarig!

project-life-5Daar is dan toch week 1! Het regende veel en ik bracht mijn jas naar de stomerij.

project-life-6Ik bakte ook koekjes. Bezocht Jojo’s Scrapshop, wandelde en dronk warme chocolademelk! Op de Markt was een sneeuwbaan aangelegd.

project-life-7In week twee probeerde ik wat meer “dagelijkse” dingen vast te leggen. Zoals de was, de hond en mijn afspraak bij de fysio. Ook kreeg ik een hele lieve kaart van mamma.

KimsPLIn week 2 zijn we ook naar de verjaardag van mijn nichtje in Brussel geweest. Hiervan deel ik gen foto’s ivm privacy.

KimsPLWeek 3! IJs!

KimsPL

Ik ging veel uitdagingen aan: ik fietste, ik ging naar de kapper, ik lakte mijn nagels… Ook kwamen in deze week mijn koptelefoon en tangle binnen.

KimsPLWeek 3 was de eerste week waarin ik meerdere layouts maakte. Ik merkte dat ik meer foto’s had dan plek op mijn layouts. Ik baalde ervan, maar wilde niet van mijn “twee pagina’s per week”-regel af. Hier heb ik die “regel” toch losgelaten en twee extra layouts gemaakt.

KimsPLIn week vier had ik een heel erg verlaat Kerstdiner met de familie. Ook reden we voor het eerst over de nieuwe A4 (ja, ja, wat een spanning he!) en ik oefende de spagaat.

KimsPLIn week 5 was pappa’s verjaardag. Een groot deel van de eerste pagina bestaat dan ook uit het bezoeken van pappa’s graf en denken aan pappa. Oh, en natuurlijk wat gesmolten camembert, maar daar heeft pappa dan weer niks mee te maken. ;-)

KimsPLIn week 5 begon ik ook wat meer met het proberen te behalen van de 5km elke dag. Mijn telefoon zit nooit in mijn broekzak, dus de stappen die ik in huis zet zitten hier sowieso niet bij. Dus 5km per dag echt wandelen. Vind ik leuk om te proberen. Ook ging ik naar de ikea en kocht ik een Raskog. Hij is zo leuk! Deze kleur gaat er helaas uit. Ik twijfel nog of ik er voor die tijd nog een zal gaan halen… Hihi. Ik ontving ook een gigantisch pakket met spulletjes voor Project Life. Super lief! Echt heel bijzonder om te krijgen. <3
Als laatst maakte ik nog een banaan-kiwi smoothie en een kikkererwtenburger.

project-life-17In week 6 ging ik naar Scrobby (net zo’n winkel als Scrapdelight en Jojo’s Scrapshop waar ik eerder al heen ging). Ik kom er nu pas achter hoe veel van deze winkels ik eigenlijk heb bezocht, haha. Er is gewoon zo veel leuks! Ook kwam de IHT’er voor de eerste keer en kreeg ik de uitslag van de hartonderzoeken. Super fijn dat alles gewoon helemaal goed was.

project-life-18Deze week ging ik voor het eerst met mamma en Hond naar het park fietsen. Was heel erg leuk! Onderweg hebben we gepicknickt met druiven en een flesje water, haha. Vrijdagavond gingen we met mijn opa en oma naar Kijkduin, omdat zij een nieuwe auto hadden. Dat is bij ons in de familie een traditie: iemand een nieuwe auto -> iets drinken bij Kijkduin. Vroeger had mijn vader een lease-auto en dan moest hij eens in de zoveel tijd een nieuwe auto. Mijn opa en oma wisselen hun auto ook eens in de zoveel jaar om, dus dat is vaak een leuk uitstapje!
Zaterdagochtend was er iets tragisch gebeurd. Ons huismuisje, ons muisje, het muisje dat altijd bij de voedertafel kwam eten…. was dood…. Hij/zij zat ingevroren in de drinkbak van Hond die buiten staat. Hij is daar ingevallen en kon er toen niet meer uit komen. Hij is bevroren. Ik heb hem een mooie uitvaart gegeven en iedereen opgeroepen te doneren aan de Dierenbescherming.

KimsPLZaterdagavond was toen nog Wie is de mol? avond! Open haard aan, warme  chocolademelk maken en kijken! Ik had het trouwens wel goed, yay! (En ja ja, ik weet dat het een stom seizoen was, want te duidelijke hints, blabla)

project-life-20Op 14 februari (zondag) ging ik met mijn moeder naar de Markthal in Rotterdam. Gaaf om eens te zien. We waren er vroeg, dus het was toen nog lekker rustig. Later werd het wel veel drukker. We hebben lekker gegeten en heerlijke dingen gekocht.

project-life-21Week 7. Natuur… Een lekke band en laatste keer bij mijn fysio.

project-life-23Over deze pagina ben ik totaal niet tevreden. Ik wilde graag het failliet gaan van de V&D in mijn boek verwerken, omdat ik over een paar jaar niet eens meer zou weten dat V&D ooit heeft bestaan. Ik ben niet tevreden over hoe deze pagina is geworden, maar ach! Het moet maar zo. Ik wist niet goed at ik nog wilde/kon toevoegen.

project-life-22Mijn moeder en ik hebben het plan onze badkamer te verbouwen. We zijn 19 februari wezen kijken. We hebben veel gezien en weten nu vrij goed wat we graag zouden willen. Linksonder ie je trouwens mijn moeder die net doet of ze haar haar wast, haha. Dat “moest” van mij. Alles voor het boek. ;-)

project-life-24
Op zaterdag gingen we naar de stad. Daar bezochten we de dierenkraam en we zagen een man die zijn uil aan het uitlaten was. Hij had zelfs een riem om… Ik vond het best een beetje zielig, maar voor mij als uilen-liefhebber is het natuurlijk ook een uitgelezen kans om foto’s te maken!
Zondags ruimden we op in huis. We ruimden het beeldscherm van pappa’s muziek computer op om mijn Project Life albums daar te kunnen zetten. Dit was best gek en ik schreef er een blog over. We vonden ook het badpak(je) waarin ik mijn A-diploma haalde terug. Grappig! Oh en nu ik meer bezig ben met yoga, vond ik ook dat een “worrier-pose” plaatje in mijn album moest komen. :-)

project-life-26Week 8. Een week met weer veel “natuur”-foto’s. Ook heb ik mijn uitdaging, het met de bus naar de GGZ gaan, in mijn pagina van week 8 verwerkt.

PLKimHihi, even hoofden van mamma’s ex-collega’s onherkenbaar gemaakt. Mooi he? Ook heb ik de tekst die ik daarbij heb geschreven even weggehaald. Bij mijn opa en oma in de straat stond een grote Iejoor knuffel. Die moest ik meenemen voor Hond! Hij had wel hechtingen nodig, want zijn ene oor hing los, maar ik heb hem geopereerd en toen aan Hond gegeven. :-) Hij was er heel blij mee.

project-life-28Rechtsboven zie je hond met de grote iejoor knuffel. <3 Bij de foto van het raam… Daar staan dus letters… Die zouden “loving” moeten spellen, maar ze spellen “lovnig”. Al een hele tijd, haha. #oeps. Hond leert nu van me dat hij buiten moet zitten als we terug komen van de wandeling tot ik zeg dat hij naar binnen mag. Hij kijkt hier niet erg blij, maar hij vindt het best leuk hoor. Hij krijg namelijk meestal wat lekkers. En voor lekkers doet hij alles.
Ik kocht bloemetjes, fotografeerde bloemetjes en at pompoensoep.

project-life-29
Symphonica in Rosso! Dat is eigenlijk alles wat ik over deze pagina te zeggen heb, haha. Ah, je kunt het niet lezen maar Jeroen van Koningsbrugge zong “Wit Licht” en O’G3NE zong een aantal liedjes en Frank Boeijen ook. :-) Ondanks alles ben ik blij dat ik ben geweest.

Dit waren januari en februari! Ik ben zelf niet tevreden over de foto’s die ik van mijn layouts heb gemaakt. Ik ga veel oefenen, en hopelijk zijn ze bij de volgende update beter! Als jullie het tenminste leuk vinden om te zien.

Liefs

21 thoughts on “Project Life update: januari en februari

 1. Wauw, wat een werk moet daarin zitten! Het ziet er echt ontzettend mooi uit. Leuk dat je dit doet. Tegenwoordig is bijna alles digitaal en online en dat is soms best jammer. Heel leuk om te zien. Ik doe het je niet na!

  1. Dankjewel! :-) Fijn dat je het leuk vindt om te zien! Ik heb een tijdje getwijfeld of ik het wel of niet zou delen! Bedankt.
   Liefs

 2. Wauw wat prachtig! Heel leuk om te zien hoe je je map hebt ingedeeld tot nu toe. Die map is trouwens ook echt al een plaatje! <3

 3. Moooooi! Leuk dat je je lay-outs in dezelfde kleuren maakt, bij mij wordt het altijd een kleurig zootje, haha. En wat een leuke hond <3

 4. Ik heb jaren geleden daar iets over geschreven op mijn blog, project life. Dat ik het tof vond en dat ik dit vast eens wilde proberen als ik kinderen zou hebben. Guess what, de eerste is er al een jaar en ik kom gewoon niet toe aan zoiets. We hebben wel een traditioneel fotoboek voor hem, met ingeplakte foto’s. Maar eerlijk gezegd zou ik niet weten hoe ik aan zoiets toe zou moeten komen nu, haha! Dus blader ik graag virtueel mee met anderen die het wel doen. :)

  1. Tegenwoordig heb je ook de Project Life app. Hij kost geloof ik 1,99, maar dat is het helemaal waard. In die app kun je digitale layouts maken. Dat is misschien makkelijker? :-) Die kun je dan later laten afdrukken. Je krijgt een aantal sets met de kaartjes gratis, als je bijvoorbeeld baby boy of baby girl kaartjes wilt kun je die nog aanschaffen. Ik zie in de Project Life groepen op FaceBook steeds vaker mensen die overstappen naar digitaal! Misschien is dat ook iets voor jou! :-)

 5. Super leuk die map! Spreekt me erg aan. Lijkt me een fijn idee dat je op deze manier terug kan kijken naar je weken, lekker creatief.

  1. Ja, dat is zeker leuk! Sommige dingen zou ik nu alweer zijn vergeten als ik ze niet in m’n map had teruggezien!

 6. Wat leuk dat je ook begonnen bent met project life! Voor mij is het echt een verslaving geworden, ik maak steeds meer albums per jaar, haha! Je december daily ziet er leuk uit! Heel veel plezier met 2016!

 7. Ik vind het echt zo knap dat je die iedere dag doet en regelmatig bijwerkt! Ik zou het na 1 week al vergeten en het vervolgens 3 maanden in de hoek laten liggen haha
  Maar het ziet er heel mooi uit!

 8. Je doet dit echt superleuk, ik krijg er een glimlach van op mijn gezicht! Ik vind het trouwens ook supertriest van V&D, ben er echt mee opgegroeid…

 9. Wat geniet ik hier toch elke keer weer van, je neemt ook zo’n prachtige foto’s. Bedankt om te delen <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: