Close
Project Life app

Project Life app

Begin maart plaatste ik een Project Life update. Inmiddels zou het eigenlijk wel weer tijd zijn voor een update, maar helaas loop ik behoorlijk achter met mijn project. Zoals altijd werd ik overenthousiast. Nu werk ik aan vier albums tegelijk en dat maakt het niet makkelijker om alles bij te houden. Dat is niet erg, ik vind het nog steeds erg leuk om te doen! 

Een tijd lang bestaat de Project Life app al voor de iPhone, maar voor Android gebruikers is de app pas sinds kort verkrijgbaar.

Wat is het voor app?
In de Project Life app kunt je eigenlijk alles wat je ook kunt wanneer je Project Life maakt in een fysiek album. Je kunt foto’s toevoegen aan layouts en je kunt kaartjes toevoegen. Op een deel van deze kaartjes kun je ook stukken tekst typen.

Dit is hoe de app eruit ziet wanneer je hem opent.
Dit is hoe de app eruit ziet wanneer je hem opent.
project-life-app-dansenindestorm
Wanneer je bij het rondje wat je op de vorige foto zag op het vakje rechtsboven klikt, krijg je deze dit scherm. Een soort layout. Je herkent deze misschien wel van mijn pagina’s in mijn Project Life album.

 

Wanneer je op een vakje in de layout klikt krijg je twee opties. Het linkerhokje brengt je naar je foto's. Het rechterhokje brengt je naar je 'kits': je kaartjes.
Wanneer je op een vakje in de layout klikt krijg je twee opties. Het linkerhokje brengt je naar je foto’s. Het rechterhokje brengt je naar je ‘kits’: je kaartjes.
project-life-app-dansenindestorm
Dit is wat je te zien krijgt als je foto’s kiest.
Dit is wat je te zien krijgt wanneer je op het rechtervakje klikt. Je krijgt (volgens mij) standaard 4 kits gratis. Je kunt altijd nog extra kits met kaartjes bijkopen. Wanneer je bijvoorbeeld een album maakt over een klein meisje, dan kun je de Baby Girl kit er bij kopen. In principe kun je al behoorlijk veel met de kaartjes die je er gratis bij krijgt.
Dit is wat je te zien krijgt wanneer je op het rechtervakje klikt. Je krijgt (volgens mij) standaard 4 kits gratis. Je kunt altijd nog extra kits met kaartjes bijkopen. Wanneer je bijvoorbeeld een album maakt over een klein meisje, dan kun je de Baby Girl kit er bij kopen. In principe kun je al behoorlijk veel met de kaartjes die je er gratis bij krijgt.
Hier zie je een pagina die ik even snel in elkaar heb gezet. Let wel: hier heb ik geen journaling gebruikt. Ik heb dus geen tekst toegevoegd aan mijn layout. Dit doe ik in mijn fysieke PL wel. Als ik de app serieus zou gebruiken om layouts te maken zou ik dit zeker ook doen. Je hebt een heleboel mogelijkheden qua fonts. Voor ieder wat wils.
Hier zie je een pagina die ik even snel in elkaar heb gezet. Let wel: hier heb ik geen journaling gebruikt. Ik heb dus geen tekst toegevoegd aan mijn layout. Dit doe ik in mijn fysieke PL wel. Als ik de app serieus zou gebruiken om layouts te maken zou ik dit zeker ook doen. Je hebt een heleboel mogelijkheden qua fonts. Voor ieder wat wils.

Waarom zou je de Project Life app gebruiken?
Het is een hele makkelijke manier van Project Life. Je hebt geen spullen nodig, behalve je telefoon en de app. De app kost 2,99 in de App Store en 3,17 in de Google Play Store. De app is hier te koop in de App Store en hier in de Play Store.

Je kunt ook een blogpost en een video serie bekijken van Becky Higgins (de bedenkster van Project Life) over de app en over hoe deze werkt.

Dan heb ik alles op mijn telefoon, en dan?
Je kunt de layouts die je hebt gemaakt opslaan en verzenden naar een bedrijf die foto’s 30×30 kan afdrukken. Je kunt ze ook direct in een fotoboek plaatsen bij veel bedrijven. Zo heb je een mooi en ontzettend compact overzicht van je layouts. Heel handig voor iedereen die op een makkelijke manier een mooi overzicht wil maken van zijn/haar jaar. Ook heel handig wanneer je geen enorm dikke albums in de kast wil hebben staan.

Liefs

11 thoughts on “Project Life app

    1. Ah, nee, wat stom! Doe nee het nu wel? Aan zo’n post heb je natuurlijk vrij weinig als de foto’s niet laden, haha… :-)

    1. Hahaha, ja… Dat wel. Ik vind het het wel helemaal waard (en nee, ik word niet betaald om dit te zeggen, haha)

  1. Ohlala, ik zou alleen al voor zo’n app een nieuwe telefoon kopen!! De mijne is zo oud dat ik er geen nieuwe apps meer kan opzetten, oeps :) Bedankt voor de tip, wanneer ik ooit investeer in een nieuwe telefoon is dit één van de eerste apps die er op komt!

  2. Hmm hier ga ik eens over nadenken! In principe koop ik geen apps, maar dit lijkt me wel leuk. Ik word namelijk altijd wel enthousiast van jouw Project life dingen en dan wil ik dat ook, maar ik heb daar helemaal niet genoeg tijd en ruimte voor dus dan is dit wel een leuke oplossing!

  3. Hoi! Ik probeer mijn pagina’s te laden. Daarvoor moet ik ze eerst naar mijn pc mailen vanaf mijn iPad. Maar nu verstuurd hij ze heel klein 256 kb. En nu zijn ze dus niet bruikbaar in mijn albelli album. Voorheen kon dit wel? Doe ik iets verkeerd?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: