Close
Veel gemaakte opmerkingen over het feit dat ik vegetariër ben

Veel gemaakte opmerkingen over het feit dat ik vegetariër ben

Wanneer je geen vlees krijg je heel veel dezelfde opmerkingen te horen. Vandaag deel ik welke ik allemaal voorbij heb zien/horen komen.

“Mag ik wel vlees eten in jouw bijzijn?”
Deze vraag vind ik vooral heel erg lief. Ik vind het tof dat mensen erover nadenken dat ik dat misschien vervelend zou kunnen vinden. Ik vind het prima wanneer mensen vlees eten waar ik bij ben. Ik bereid en snij het alleen liever niet zelf. Er zijn wel wat dingen die ik naar vind, zoals het eten van een kippenbout (dat heet zo toch?) of spareribs. Maar mijn moeder vind deze allebei lekker, dus ik zit er regelmatig naast wanneer zij deze eet. Ik vind dat dat moet kunnen. Ik kan geen keuzes voor anderen maken, alleen voor mezelf. :-)

“Ik zou dat écht niet kunnen!”
Oh jawel, als je het echt zou willen zou je dat best kunnen. Het is heus niet zo moeilijk om geen vlees te eten. Het vergt even wat aanpassingen wanneer je net vegetarier bent geworden, omdat je het nog niet gewend bent, maar je kúnt het wel. Of je het wilt is natuurlijk een tweede.

“Eet je dan ook geen hamburgers?”
Deze kreeg ik vooral toen ik wat jonger was veel. En mocht je het je afvragen.. Ik geen inderdaad geen hamburgers. Wel vegetarische hamburgers, natuurlijk. Die van de Vegetarische Slager schijnen veel te lijken op de ‘echte’, maar dat weet ik niet, ik kan me niet meer herinneren hoe de hamburger van vlees smaakte.

“Heb je sinds je 10 was ook echt geen vlees meer gegeten?”
Jawel. Ben ik nu een nep-vegetariër? Kan. Ik at in Amerika vlees, omdat het moest. Het moest omdat ik vreselijk veel was afgevallen in korte tijd en heel erg bleek zag. Toen wij daar waren was de hele veganisme hype nog niet op gang gekomen en er was weinig te krijgen waar geen vlees in zat. Dat maakte dat ik heel weinig at en heel veel afviel. Ik werd mega duizelig en voelde me heel erg zwak. Hierdoor heb ik toen inderdaad vlees gegeten. Vreselijk hè? ;-) Of ik het lekker vond? Mwa, volgens mij was het een hamburger of zo, dat vind ik al niet echt vlees. Het is wel van een dier gemaakt natuurlijk, dat bedoel ik niet. Wat ik meer bedoel is dat ik de textuur van vlees vaak vreselijk vond. Ik kan me niet herinneren dat ik het vreselijk vies vond. Wat een ernstige feiten hier hè? Hierna heb ik overigens geen vlees meer gegeten.

“Is het niet lastig wanneer je uit eten gaat of bij iemand gaat eten?”
Het kan onhandig zijn, denk ik. Voor mij is het inmiddels zo dat iedereen weet dat ik geen vlees eet. Dat maakt het wel gemakkelijker. Iedereen houdt er vanzelf rekening mee. Met uit eten gaan kan het lastig zijn, maar tegenwoordig zijn restaurants gelukkig wel heel erg ingesteld op vegetarisch etende gasten. :-)

“Planten hebben ook gevoel!!!”
Ja. Tja. Oké!

“Je kunt echt nooit gezond zijn. Je krijgt bijna geen voedingsstoffen binnen.”
Dit is iets wat veel mensen geloven. Natuurlijk moet je een beetje opletten of je wel binnen krijgt wat je binnen moet krijgen qua voedingsstoffen en vitaminen en zo, maar als je dat doet kun je prima gezond zijn hoor. No worries. :-)

Dit is een kleine greep uit de opmerkingen en vragen die ik heb gekregen rondom het vegetariër zijn. Om de meeste kan ik wel lachen, je hoort mij niet klagen. Ik vind het wel grappig dat mensen altijd denken zo origineel te zijn, maar allemaal dezelfde vragen stellen. Ik vind het alleen een beetje irritant als mensen perse een hele discussie aan willen gaan over dat hun manier van ‘eten’ beter is. Dat mogen ze vinden, maar ik voel me hier goed bij. :-)

Heb jij een van deze dingen wel eens gezegd tegen iemand die vegetarisch eet?

Liefs

34 thoughts on “Veel gemaakte opmerkingen over het feit dat ik vegetariër ben

 1. Hahah ik kreeg eerder ook vaak te horen inderdaad van : maar eet je dan ook geen frikadellen?
  Helemaal in shock waren ze dan haha

 2. Ik heb deze dingen nog nooit gezegd, maar ik krijg dit soort opmerkingen of vragen ook wel eens. Wat je zegt klopt wel inderdaad, mensen denken heel vaak dat ze heel origineel zijn en een vet goed punt maken met hun opmerking, terwijl juist veel mensen iets in die trant zeggen. :’)

 3. Zelf heb ik het wel eens opgemerkt vroeger van die planten. Ik geloof het zelf ook wel, maar nu ik overwegend vegetarisch eet, vind ik het ook wel een belachelijke opmerking. En totaal overbodig ook!

  1. Ik krijg er altijd een beetje het idee van dat men ermee wil aantonen dat wat zij doen heus zo slecht niet is. Soort van “ja maar wat jij doet is ook niet goed hoor”. Terwijl het daar helemaal niet om gaat, haha.

 4. Ik vind het heel knap! Zelf vind ik vlees te lekker (haha, sorry!), maar ik heb wel een tante die ook geen vlees eet.

 5. Persoonlijk zou ik geen vegetariër willen worden. Ik hou te veel van vlees. Toch eet ik zo nu en dan iets zonder vlees. Grappig is wel dat heel veel mensen denken dat ik wel een vegetariër ben. Zo gek.

 6. Ik ben geen vegetariër, maar eet weinig vlees. Als ik uit eten ga vind ik vaak het vegetarische gerecht ook veel aantrekkelijker klinken. Helaas valt dat dan soms ook weer tegen. Maar je hebt helemaal gelijk, iedereen maakt een keuze voor zichzelf.

 7. Nee, ik heb nog nooit zo’n opmerking gemaakt. Ik vind dat anderen moeten doen waar ze zich goed bij voelen… Daar wil ik niet over oordelen. Als ik vragen heb stel ik die natuurlijk wel

 8. Ik heb deze vragen ook nog nooit gesteld maar het lijkt me wel moeilijk, je moet veel meer eten en opletten om wel alles binnen te krijgen wat je lichaam nodig heeft heb ik begrepen. Ik zou zou zelf niet zonder vlees kunnen want ik vind het gewoon veel te lekker, maar we eten het niet dagelijks.

  1. ‘Veel meer eten’ is niet helemaal waar. Ik hoef ook niet echt enorm op te letten op wat ik binnen krijg (gelukkig). Met vleesvervangers en zo gaat het allemaal wel redelijk van zelf heb ik het idee. Wel heb ik bijna altijd ijzer tekort, maar of ik dit niet zou hebben als ik wel vlees zou eten weet ik niet. Gewoon ‘gezond’ eten en dan kom je een heel eind.

 9. Ik ben geen vegetariër en zal dat ook niet snel worden denk ik. Maar ik eet wel regelmatig vegetarische gerechten omdat ik ze lekker vind. Vlees eet ik ook lang niet elke dag. Maar ik ben iemand die enorm weinig lust en dat maakt het verzinnen van een maaltijd nu al enorm moeilijk. Zonder vlees erbij zou ik nog veel miner eten.

 10. Ik denk sommige van die dingen wel eens, maar zeg ze niet. Daarvoor snap ik echt wel dat het eigenlijk onzin is. En vegetarisch eten is alsnog wel vaak lekker :).

 11. Hihihi, eet je dan ook geen hamburgers. Wat een gekke vraag. Ik heb overigens wel eens de vraag gehad of ik dan wel kip eet omdat dat gevogelte zou zijn in plaats van vlees. Dat is dan kennelijk weer anders. Mijn vriend kan er ook niet tegen om anderen vlees te zien eten. Wel als het bijvoorbeeld door de spaghetti zit of zo, maar kluiven, dan wordt hij gek. Oh sorry, dit wordt een beetje lange reactie, maar ik moet het vertellen. Ooit kwam zijn beste vriend bij ons langs vlak voordat hij de nachtdienst inging. Had hij spareribs meegenomen. Peter werd gek. Nee, je gaat maar in je auto zitten en dan kom je maar binnen. Haaahahaha. Dat wilde die vriend niet, dus hebben ze de fauteuil omgedraaid zodat Bram met zijn gezicht naar de muur zijn spareribs kon opeten. Waaahahah, ik pies nu weer in mijn broek als ik eraan terugdenk. Wat een vertoning was dat!

 12. Ik heb ook een tijdje vegetarisch gegeten. Ik kreeg inderdaad ook heel veel van dit soort vragen. Ik ben er inmiddels weer vanaf gestapt (heel lang verhaal, ga ik je niet mee vervelen) maar ik vind mensen die geen vlees eten fantastisch. Goed zo, Kim!

 13. Haha heel herkenbaar! Hier in Colombia is vegetarisch eten totaal (nog) niet ingeburgerd, dus ik krijg veel vragen of opmerkingen. Meestal denken mensen dat ik wel kip en vis eet als ik zeg dat ik geen vlees eet. En vervolgens vragen ze me ook of ik dan ook geen eieren en melk en kaas neem. Ja dat wel dus. Nou, dan krijg jij gewoon geen proteïne op je bord, alleen koolhydraten. Haha men is er hier van overtuigd dat je zonder vlees/vis/kip geen proteïne binnenkrijgt en dus bij voorbaat al niet gezond bent :)

  1. Lijkt me best lastig om daar dan vegetarisch te eten! Omdat je natuurlijk wel alles binnen moet krijgen. Maar waarschijnlijk lukt dat je wel. :-)

 14. Ik ben geen vegetariër, maar wil binnenkort een tijdje vegetarisch gaan eten om te kijken hoe dat is en vooral of het wat voor mij is. Ben heel benieuwd, ik eet al weinig vlees dus het lijkt me niet zo’n heel grote stap.

 15. Ik geloof nooit dat ik het gezegd heb, want ik respecteer iemand die ervoor kiest om geen vlees te eten. Ik vind het ook onwijs goed als iemand geen vlees eet, mij lukt het niet, maar goed, ik doe er ook niet mijn best voor ;)

 16. Dat over planten vind ik stiekem wel heel grappig, haha. Ik vind het super als mensen vegetarisch of veganistisch zijn, en het is volgens mij wetenschappelijk bewezen dat je geen vlees hoeft te eten om gewoon gezond te blijven. Ieder zijn meug, toch?

 17. Oooh zoo herkenbaar! Inderdaad van die “Eet je dan ook geen …. ?” vragen, wat dan wordt ingevuld met vlees. :’)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: