Close

Openbaar…

Na heel lang (bijna twee jaar ;-)) twijfelen heb ik besloten mijn blog “officieel” openbaar te maken. Natuurlijk was hij altijd al voor iedereen te lezen, maar ik had er nog nooit iets over geplaatst op bijvoorbeeld mijn persoonlijke Facebook account. Durfde ik niet. Bang voor reacties. Bang voor wat men zou vinden… Maar nu heb ik het toch gedaan. Niet meer verstoppen. Open en eerlijk zijn.

Deze blog is voornamelijk een kleine introductie voor de mensen die hier nieuw zijn. Die bijvoorbeeld via mijn FB post bij mijn blog terecht zijn gekomen. :-) Onderstaand zal ik de meest gelezen blogs linken én de blogs waar ik zelf het meest trots op ben. Here we go!

Meest gelezen…
1. Wat is een ontwijkende persoonlijkheidsstoornis?
Inmiddels heb ik deze diagnose niet meer, maar dit stuk wordt nog vaak gelezen. Ik hoop dat mensen er de informatie vinden die ze zoeken.
2. Over mij
Vrij logisch dat deze hoog op het lijstje staat! Het is immers altijd leuk en handig om te weten wie er achter een blog zit. De “over mij”-pagina is ook een korte introductie.
3. Wat eet iemand met een eetstoornis?
Tja, dat wil iedereen wel weten, blijkt! Op dit stuk komen vaak mensen terecht die op google zoeken wat iemand met een eetstoornis eet.
4. Een afspraak met mijn psycholoog
In dit stuk schrijf ik over mijn ervaringen met afspraken met mijn psycholoog. Over hoe het gaat tijdens zo’n gesprek, hoe ik me voel en hoe ik me voor- en achteraf voel.
5. Kijkje in mijn hoofd: schakelen en kortsluiting
Dit stuk geeft heel goed weer hoe het nu gaat. Hoe het eigenlijk altijd al is gegaan, maar nu kan ik het pas goed verwoorden. Het is moeilijk uit te leggen “in het echt”, maar zo schrijvend gaat het wel goed. Dan lukt het me wel. Deze blog geeft goed inzicht in wat er gebeurt als een plan plotseling verandert. Wat er gebeurt als ik in paniek raak.

Meest trots op…
1. Een brief aan mijn jongere ik
Een vrij lange brief waarin ik schrijf aan kleine Kim. Kleine Kim, die veel dingen vreemde dingen deed. In deze brief probeer ik de Kim van nu uit te leggen waarom ik dingen deed zoals ik ze deed, omdat ik het idee heb dat ik er nu meer inzicht in heb. Ik denk te weten wat ervoor zorgde dat ik overging tot bepaald gedrag… Deze brief is voor mij zelf erg belangrijk.
2. “Ik sta nu op het spoor”
Een brief over het helpen van anderen. Waar ligt de grens. Tot waar kun je gaan…
3. Hoe gaat het nu met je? 
Op deze blog ben ik vooral trots omdat hij voor veel mensen herkenbaar was…
4. 5 manieren om iemand met een angststoornis te helpen
Een duidelijke blog met hopelijk simpele handvatten voor mensen die iemand kennen met een angststoornis en die iets voor hen willen betekenen.
5. 6 redenen waarom je je eetstoornis niet los wilt laten
Een blog die bij een aantal lezers wat vragen opriep. Wat is dit nou? Waarom zou je vertellen waarom je een eetstoornis niét los wilt laten? Nou, heel simpel… Omdat het loslaten van een eetstoornis niet zo makkelijk is als het misschien lijkt. In deze blog laat ik zien wat redenen kunnen zijn om je vast te houden aan je eetstoornis…

Video’s
Dan nu, als laatst, 3 video’s die ik graag wil delen.

 

Veel liefs,

Kim

(Zo, vanaf nu gaan we weer verder zoals we dat voorheen deden :-))

8 thoughts on “Openbaar…

  1. Wat een stap om je blog helemaal openbaar te maken. Hoop dat t je brengt waar je op hoopt en je met plezier kan blijven bloggen!

    Leuk iig weer zo’n overzichtsblogje te lezen!

    1. Ik denk niet dat het me perse iets gaat brengen. Het enige waar ik op hoop is dat voor mij het “stiekeme” eraf is, al was dat er eigenlijk al een tijdje alleen nog maar van mijn kant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: