Close
“Only look back to see how far you’ve come”

“Only look back to see how far you’ve come”

Vaak denk ik dat ik helemaal niet vooruit kom. Dat ik eindeloos maar vast zit op hetzelfde punt.

Dat blijkt toch niet waar te zijn, bleek laatst. Timehop hielp me eraan herinneren waar ik een jaar geleden stond… Timehop is een app die je kan herinneren aan gebeurtenissen van een, twee, drie, of meer jaar geleden. 


Een jaar geleden was ik net flauwgevallen in het ziekenhuis (15 oktober 2015). Ik kon eigenlijk niets meer daarna. Ik was zo ontzettend bang en ik had heel erg veel paniekaanvallen. Op de bank liggen was alles dat ik kon. Ik durfde niet uit huis. Ik was ontzettend bang. Ik kwam net terug van de huisarts… Een tijdje later ging ik weer en kreeg ik een verwijzing naar de cardioloog.


Alleen met Pojke wandelen was ook een tijd heel erg eng. Deze foto is zo’n 100 meter van mijn huis gemaakt. Ik moest mezelf echt dwingen naar buiten te gaan. Ik moest het een soort van opnieuw leren… Ik was vreselijk bang om buiten weer flauw te vallen…

Toen ik bovenstaande afbeeldingen voorbij zag komen realiseerde ik me plotseling dat ik wél vooruit ben gegaan. 

Misschien niet zoveel als ik zou willen: ik heb nog steeds heel erg vaak paniekaanvallen als ik met Pojke alleen buiten loop. Maar ik doe het wel, en niet meer alleen een heel klein rondje. 

Ik maak me nog veel zorgen om mijn gezondheid, maar niet meer zoveel als toen.

Ik ben wel vooruitgegaan. Meer dan ik dacht… :-) 

Liefs

6 thoughts on ““Only look back to see how far you’ve come”

  1. Fijn is dat he, als je merkt dat je toch wel degelijk stappen vooruit hebt gemaakt. Ik zie dat ook bij je hoor. Je blijft vechten. Vind ik heel knap. x

  2. Heel erg knap van je dat je toch een groot verschil ziet met een jaar terug. Dat heb je helemaal zelf gedaan, je mag trots op jezelf zijn! Het voelt misschien alsof het kleine stapjes zijn, maar elke stap is er een!

  3. Wat fijn dat je zo vooruit bent gegaan. Je mag echt ontzettend trots op jezelf zijn. Ik zag afgelopen week mijn therapie doelen van vorig jaar rond deze tijd, 2 van de 3 had ik behaald. Terwijl ik dacht dat ik helemaal vooruit was gegaan. Dit soort terugblikken helpen wel echt om te zien dat je vooruit gaat!

  4. Ik heb hier al lange tijd niet meer kunnen lezen, maar wat fijn dat je stappen vooruit hebt gemaakt. Soms gaat het zo geleidelijk dat je zelf vergeet van waar je kwam. Knap van je!

  5. Facebook heeft ook zo’n soort functie en ik vind het vaak ook bijzonder om dit soort herinneringen te zien. In jouw geval gaat dat nog meer op, want je bent zo goed bezig en dat mag echt gezegd worden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: