Close
Mijn week #3

Mijn week #3

Het is weer tijd voor een nieuwe “mijn week”! Deze week begon met heerlijk weer, waar ik natuurlijk lekker van genoten heb. Ik heb deze week voor mijn doen best veel gedaan. Benieuwd naar wat allemaal? Kijk snel verder!

IMG_6882     IMG_6885

Maandagmiddag was het prachtig weer en heb ik lekker in een “bos” hier in de buurt gelopen. Er lagen zelfs al mensen aan het water! Dat leek mij nog iets te koud, maar wandelen in het zonnetje was echt heerlijk. De blauwe lucht en het prachtig groene gras zorgen vaak voor zo’n fijn gevoel.

Op dinsdag was mijn moeder ’s ochtends thuis. Ze moest pas om half twee weg, dus we zijn weer ergens met de hond gaan wandelen. We hebben onderweg ook geluncht. Een heel lekker broodje met brie, honing en walnoten. Het was een klein bouwpakketje, maar het was heerlijk! Achteraf zaten mijn handen ook enorm onder de honing, haha. Het was het helemaal waard hoor!

IMG_6930     IMG_6927

Dinsdagmiddag ben ik in de zon gaan zitten. Dat was daarna heel duidelijk te zien, haha. Helaas niet omdat ik mooi bruin was geworden, maar omdat ik ietwat rood uit was geslagen… Jammer! Ik had me helemaal niet gerealiseerd dat de zon zo krachtig was. Ik voelde de zon wel branden op mijn huid, maar dacht dat het gewoon lekker de warmte van het zonnetje was. Mijn armen en knieën waren allemaal behoorlijk rood geworden. Stom!

Gelukkig kwam mamma aan met aftersun. Redder in nood. Ik kreeg op instagram al een reactie hoe lang ik deze fles al niet had. Volgens mij echt al jaaaaaaren, haha. Ik kan me niet herinneren dat we een andere fles hebben gehad. Gelukkig doet het nog steeds goed zijn werk. Ik kon mijn benen weer een stuk makkelijker buigen toen ik mijn knieën een paar keer goed ingesmeerd had.

IMG_6926     IMG_6939

Omdat mijn moeder wat later thuis was dan normaal kookte ik. Ik maakte een prei ovenschotel. Vroeger aten we dit best regelmatig, maar toen was ik er helemaal klaar mee en wilde ik het nooit meer eten. Ik had het even genoeg gegeten. We hadden het nu echt al jaren niet meer gegeten en ineens had ik er weer zin in! Het is een prei ovenschotel met gehakt, paprika, aardappelschijfjes en kerriesaus. Het was heel lekker! Ga er nu geen jaren meer mee wachten om het weer te eten.

Onderweg naar therapie in de tram. Hier was het eindelijk lekker rustig! Ik zat op Twitter te kijken tijdens de tramrit en dat was niet zo handig. Ik vergeet altijd dat ik snel misselijk word in de tram. Toen kwam er ook nog een meisje met een enorme zak patat in de buurt zitten, ahhhh! Kon ik even niet hebben. Gelukkig stapte ze al vrij snel weer uit en kreeg ik weer wat frisse lucht.

IMG_6948     FullSizeRender-5

Meest charmante foto ooit, haha! Na therapie of andere enge dingen ben ik altijd heel erg moe. Ik had die dag in een drukke tram gereisd, therapie gehad, gegeten in het openbaar en nog veel meer. Rond een uur of vier was ik helemaal op en besloot ik er maar even aa toe te geven en op bed te gaan liggen. Ik heb een uurtje geslapen en daar knap ik altijd wel van op.

’s Avonds kwam mijn broer op bezoek. Hij had heel leuk nieuws, dus dat maakte de avond heel goed! Ik deel best veel (uh, heel veel) over mezelf hier op mijn blog, maar over familie en zo wil ik niet te veel delen. Privacy en zo, haha. :-) De quote die op de foto staat is een reminder voor mezelf. Als de paniek weer eens toeslaat probeer ik dit te onthouden. :-)

image     image

Donderdag ben ik even met mijn moeder naar de stad geweest. Er was markt, dus daar hebben we even een rondje gelopen. Toen mijn moeder ergens iets aan het kopen was en ik een beetje om me heen aan het kijken was zag ik ineens de Ten To Three Bakery. Eerder deze week krijg ik van Carlijn de tip om daar eens een red velvet cupcake te eten, maar toen wist ik nog niet waar deze bakkerij zat. Nu gelukkig wel! :-)

Hier in de wijk staan nu al deze prachtige bomen in bloei. Er staan veel roze, maar ook een aantal met witte blaadjes. Zo jammer dat ze maar heel even in bloei staan en dan alweer uitvallen. Met een beetje wind ligt alles op de straat.

image     image

Op whatsapp kreeg ik een berichtje dat Michael Lansing, een deelnemer aan Levenslang met Dwang in 2014, is overleden. Dat was schrikken. Ziektes die zomaar zonder echte aanleiding kunnen komen en onbehandelbaar zijn vind ik extra eng (logisch…) Rust zacht, Michael. Ik hoop dat je nog hebt kunnen genieten van een leven minder weinig/geen dwang.

Vrijdag ben ik naar het strand geweest. Er stonden leuke bordjes met daarop ‘eb & vloed’ ‘zonsopkomst & zonsondergang’ ‘zee temperatuur’ en de temperatuur achter de windschermen. Leuk bedacht!

image     image

Samen met mijn moeder lunchte ik bij Take 2 in Noordwijk. Het was heerlijk weer en we zaten lekker uit de wind. Ik at een gegrilde panini met mozzarella, pesto en tomaat. :-)

In Noordwijk kwam ik ook nog een meisje waarmee ik in therapie heb gezeten tegen. Ze was ook haar hond aan het uitlaten. Vermijden en angst namen jammer genoeg over en ik heb niks tegen haar gezegd en niet gedaan alsof ik haar herkende. Achteraf baalde ik ervan, maar ik werd op het moment te angstig en het lukte niet om anders te handelen.

Dit was mijn week #3, op naar nummer 4!

Hoe was jouw week?

Liefs

 

15 thoughts on “Mijn week #3

 1. Dat ziet eruit als een fijne week. Ik vond het zonnetje ook echt heerlijk! Gelukkig was ik net op tijd de zon uit voordat ik ging verbranden. Dat broodje brie ziet er echt heerlijk uit!

 2. Behoorlijk verbrand zo te zien. met een windje verkijk je je er snel op, de felheid van de zon.
  Fijne Zondag!

 3. heel leuk geschreven. oei verbrand door de zon. dat ziet er pijnlijk uit. is het vandaag al wat minder?
  die schotel ziet er lekker uit, heb je een receptje.? Je had een leuke week.

  1. Ja het is inmiddels bruin geworden, jeeee! :) De schotel is heel simpel! Pakje van Maggie; preischotel met gehakt, paprika en kerriesaus. :) Er zit kerriesaus in het pakje, maar als je handig bent kun je dat denk ik ook heel simpel zelf maken :) Als je geen pakje zou willen gebruiken oid.
   Fijne dag!

 4. Fijn overzichtje weer om te lezen en te bekijken. Goed dat je inziet dat je even niet anders kon met dat meisje van therapie. Knap. Heb me om dat soort dingeb wel eens dagen druk gemaakt. Heeft geen zin. We doen wat we kunnen. Rustig aan, meis. Fijne zondag nog.

  1. Dankjwel, lief dat je dat zegt. :) Het is zo zonde dat het op zo’n moment niet anders “kan”, maar het is even zo. Blijven vechten en dan wordt het ooit anders!
   Jij ook een fijne zondag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: