Close

Mijn week #2

Het is weer zondag, tijd om terug te kijken naar de afgelopen week. Ik hoop dat je een fijne week hebt gehad. 

IMG_6797      IMG_6812

Mijn broer en zijn vrouw (haha, gek om te schrijven… ze zijn namelijk pas twee maanden geleden getrouwd) kwamen langs. Ze hadden nog de bedankjes van hun huwelijk. Die waren ze vergeten tijdens de huwelijksdag, dus die kregen we nu nog. Eigenlijk wel net zo leuk, want nu waren de mooie herinneringen aan die dag weer even terug.

Van de week heb ik mijn moestuintjes voor een groot deel verpot en verspeent (nooit gedacht dat ik dat woord ooit zou gaan gebruiken, of eigenlijk überhaupt kennen…). Ze doen het verbazingwekkend goed eigenlijk. Ik had verwacht dat ze nadat ik ze in de potten had gezet allemaal om zouden vallen, maar tot nu toe groeien ze goed door. Ben benieuwd wanneer ik mijn eerste zelfgekweekte paprika kan eten. ;-)

IMG_6840     IMG_6802

Het was hier deze week echt heerlijk weer. ’s Ochtends kon ik gewoon lekker in de tuin zitten met mijn laptop. Door de schutting en de schuur is er nauwelijks wind in onze tuin, dus dat is heel fijn.

Later op de middag werd het toch wat kouder en er kwam een klein beetje hoge bewolking dus toen ben ik maar weer binnen gaan zitten. Van binnen naar het zonnetje kijken is ook best leuk, dan lijkt het vaak nog lekkerder dan het eigenlijk is omdat je geen last hebt van wind en dergelijke. Lekker!

IMG_6816     IMG_6841

Ik schreef deze week een gastartikel op de blog van Celine. Mijn eerste gastartikel, dus dat was best bijzonder voor me. Ik vond het heel lief van Celine dat ze een stukje ruimte van haar blog aan me wilde besteden. Klik hier om het artikel te bekijken!

’s Middags wanneer de hond naar buiten moet was het vaak lekker warm. Mijn moeder en ik lopen vaak een ronde om een grote plas hier in de buurt. Als je dan een afslagje neemt van het pad kom je bij een restaurantje dat een terras met een mooi uitzicht heeft. Je kunt hier zowel in de zon als onder de bomen zitten. Genieten! :-)

IMG_6842     IMG_6847

Bij het restaurantje kreeg ik van mamma een heerlijke Magnum White! Mijn tweede van dit jaar alweer, haha. Ze zijn zo lekker, ik kan ze niet weerstaan. En na een paar jaar geen Magnums hebben  durven eten heb ik nog een hoop in te halen, toch? :-)

’s Avonds aten we een couscoussalade die ik voorbereid had. Ik had een keer eerder een couscoussalade bij iemand anders gegeten, maar ik wist toen niet wat er in zat. Na wat rondgekeken te hebben op internet gooide ik wat recepten bij elkaar en maakte deze salade klaar. Als jullie het leuk vinden kan ik het recept wel online zetten komende week?

IMG_6852     IMG_6859

Ik lakte voor het eerst in een hele lange tijd mijn nagels weer. Dat voelde heel gek..! In mijn crisisplan van therapie staat dat ik mijn nagels lak wanneer het ‘beter’ met me gaat. Op dit moment is dat niet zo, maar ik wilde wel mijn nagels lakken. Al een hele tijd eigenlijk. In plaats van mijn crisisplan aanpassen omdat het niet klopt, lakte ik mijn nagels maanden niet – terwijl ik dat best had gewild. Ik was bang dat als ik mijn nagels zou lakken en mensen dit op zouden merken, ze zouden denken dat het goed met me ging. Als ze dat denken dan zouden ze allerlei hoge verwachtingen kunnen krijgen die ik niet waar kan maken en dat zorgde voor zoveel angst. Nadat ik aan mijn moeder had gevraagd of ze niet zou denken dat het heel goed met me ging wanneer ik mijn nagels zou lakken en ze die vraag negatief beantwoordde, ben ik ervoor gegaan. :-) Het voelt nog onwennig en mijn hoofd is het er niet helemaal mee eens, maar ik zet door, haha.

Toen ik in de wachtkamer zat bij therapie zag ik ineens de vt wonen liggen! Yes! Nooit geweten dat ze die hadden. Als ik dat had geweten waren al die uurtjes wachten van de afgelopen maanden niet zo erg geweest. De vt wonen vind ik zo’n leuk tijdschrift, daar kan ik wel even tijd mee ‘verdoen’.

IMG_6850     IMG_6867

De Loesje poster zag ik ergens op internet. Ik vond hem heel tof en ga hem misschien printen om op mijn kamer te hangen. Fijne reminder. Voor angst hoef je niet bang te zijn. ‘Angst is je vriend’, toch? Zolang het niet overdreven en onrealistisch is.

Mijn moeder vond tijdens het opruimen op haar werk dit verlanglijstje. Geen idee hoe veel jaar geleden dit is, maar het is van een behoorlijke tijd geleden. “Lieve sinterklaas en de pieten ik zou dit zoo graag willen hebben, dit ook, voor de sint en piet” Zo leuk om terug te zien!

Hoe was jouw week?

Liefs

 

8 thoughts on “Mijn week #2

  1. Lekker die nagellak opdoen! Hoe je er van buiten uitziet, zegt (helaas) niks over hoe je je vanbinnen voelt. En al maakt het je maar een kleeein beetje vrolijker, lijkt het me wel de moeite waard!

  2. Dat van die nagellak is heel herkenbaar, niet in die vorm, maar wel het idee van straks denken ze dat het beter met me gaat. Soms heb ik gewoon zin om me op te maken, maar als ik me dan niet goed voel doe ik dat om precies die reden niet. En dat terwijl ik eigenlijk ook niet wil dat iemand het ziet als het niet goed met me gaat. Ach..

    Ik zit nu trouwens al de hele avond tegen mijn cherrytomaatjes te praten. Ik geloof dat ze op het punt van sterven staan, maar ik snap het niet :( Ze staan met mooi weer buiten, ’s avonds gaan ze naar binnen want dan is het te koud en ze krijgen gewoon water. Ik ben niet zo’n goede plantenmama denk ik

    1. Gek eigenlijk hè, al die gedachten rondom ‘anderen zien dat het beter gaat’ en ‘anderen zien dat het noet goed gaat’. Ik hoop dat we ooit kunnen zeggen dat het écht beter gaat en dat iedereen dat mag zien.

      Raar dat ze op het punt van omvallen staan dan! Bij mij staat alles altijd binnen, maar dat is meer omdat ik te lui ben om ze telkens van binnen naar buiten te zetten haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: