Close
Mijn week #18: plukkerij, (geen) stapjes en een mega konijn

Mijn week #18: plukkerij, (geen) stapjes en een mega konijn

Mijn week begint bij zaterdag deze week. Ik ging onder andere fruit plukken, naar de Hoge Veluwe en kreeg een ‘new best friend’.

Zaterdag

Foto1

Normaal beginnen mijn weekoverzichtjes op zondag. Mijn week begint dit overzichtje gewoon lekker op zaterdag, omdat ik zaterdag iets leuks ging doen en er vorige week geen overzicht online kwam. Zaterdag ging ik namelijk frambozen en aardbijen plukken! :-)

En een frambozencakeje eten met daarbij frambozenlimonade, jammie!

Foto2

Waar je hierboven nog zag dat ik frambozen aan het plukken was hadden we hier al een grote bak mooie rode aardbeien geplukt! Super lekker en heel erg leuk om te doen.

Ik had al wel vaker gelezen dat iemand naar een pluktuin ging, maar wist zelf nooit zo goed wat dit nu was. Op een dag hadden mijn moeder en ik het er over en zijn we gaan kijken of er in de buurt een pluktuin was. Dat was zo. Er zat een plukkerij redelijk in de buurt! Plukkerij Framblij! :-) Een enorme aanrader om eens te doen. Heel erg leuk (en lekker!)!

Foto3

Zaterdagavond was de laatste avond van het vuurwerkfestival op Scheveningen. Ik wilde het graag zien, maar op Scheveningen was het mega druk. Vanaf Kijkduin kon je het ook best goed zien, dus we zijn zaterdagavond nog even naar Kijkduin geweest. Nog een klein stukje van de mooie zonsondergang meegekregen.

Foto4

Ennnn het vuurwerk! :-) Ik hou meer van vuurwerk wanneer het niet 31 december is, haha. Nu vond ik het heel erg tof om te zien. (En ik voelde me ‘normaal’, dat was fijn. Ik was zowaar na 20.00 buiten, ik was onder de mensen en ik ging niet om 22.00 naar bed. Ja ja)

Zondag

Foto5

Zondagochtend gingen we redelijk vroeg onderweg met de auto. We zouden namelijk naar de Hoge Veluwe gaan. Op de witte fietsen fietsen met de hond naast de fiets. En hij deed het super goed! Nóg een reden waarom ik van onze hond hou.

Na het fietsen was hij heel erg moe, dus mocht hij even een tijdje uitrusten. :-)

Foto6

Het was ook ongeveer lunchtijd. Bij de lunch at ik een heerlijk stuk watermeloen. Yum!

Toen we allemaal weer uitgerust waren was het tijd om nog een stuk te lopen. Op een bord stond dat er een rondwandeling was naar Hoenderloo, die zou 5km zijn. Hij bleek alleen 5km heen en 5km terug te zijn. Toen had ik zere voeten, en de hond ook, haha. (Mamma’s schoenen waren zelfs helemaal kapot!) We zijn ook niks gewend, hè. Ik vond het in elk geval wel heel erg fijn om een dagje weg te gaan. Een dagje voor mij fijne dingen te doen. Lekker in de natuur, lekker rustig, geen bekenden.. Dat vind ik fijn. Dan ben ik eindelijk een dagje een stukje rustiger.

Maandag

Foto7

Maandagmiddag deed ik voor het eerst echt veel boodschappen alleen. Normaal ga ik alleen voor bijvoorbeeld een paar kleine boodschapjes. Nu zou ik gaan koken en eigenlijk ook de boodschappen voor de rest van de week meenemen (voor zover dat kon natuurlijk). Het ging wel redelijk.

Ik maakte kofta! Het smaakte erg goed. We aten bij deze saus en gehaktballen (vegetarisch natuurlijk) rijst. Echt een aanrader!

Dinsdag

Foto8

Maandag bestelde ik een tas die ik al heel erg lang graag wilde. Dinsdag werd hij bezorgd in een box waarop stond “this box contains a woman’s new best friend”. Leuk bedacht, haha. :-) Ik heb nog niet laten zien welke tas het was, dat vind ik moeilijk en eng. Mensen kunnen er van alles van vinden. Misschien komt het nog, misschien niet. Sorry daarvoor.

Soms ligt de hond me de hele tijd aan te staren en dan word ik daar een beetje zenuwachtig van, haha. Hier maakte ik maar een foto van om het ‘op te lossen’. Hij houdt namelijk niet zo van foto’s en vaak draait hij dan zijn kop weg. Gek hè? Het is echt zo.

Foto9

Dinsdagavond maakte ik een quiche (of kiesh, want Kim kookt kiesh en maandag kookte Kim kofta.. Ha-ha-ha). Die smaakte ook goed. Ik zou graag willen dat bladerdeeg heel gezond was, want het is zo lekker.

Voordat ik ging slapen keek ik nog een stukje Linda’s Zomerweek. Ik vind het mooi hoe Linda degenen die ze interviewt aan het praten krijgt. Ik vond vooral het interview met Wesley en Yolanthe erg tof.

Donderdag

Foto10

Donderdag was het weer eens tijd voor een therapieafspraak. Eerst met de bus, toen met de tram. Hier stond ik op de bus te wachten.

En weer mislukt. Na ongeveer een half uur onderweg te zijn (bus, wachten, stukje tram) ben ik uit de tram gestapt en naar huis gelopen. Hier liep ik dus. Ik durfde de tram niet meer in. Misschien schrijf ik nog een update, ik weet het niet.

Foto11

Toen ik thuis was en even had gezeten (het was best een stukje lopen vanaf de tram waar ik was naar huis) moest ik weer met de hond naar buiten. Helaas regende het. Al vond ik het stiekem niet zo erg. Het was wel fijn om even in de regen buiten te lopen, onderweg naar nergens, gewoon even een beetje hoofd leegmaken.

’s Avonds ging mijn moeder bij een kennis een hondenfietskar ophalen. Die mochten we lenen. Ik was al veel alleen geweest overdag en zag het even helemaal niet zitten om nog alleen thuis te zijn.  Mijn moeder’s kennis woonde vrij dichtbij de Intratuin. Dus daar zette mijn moeder me even af. :-) Daar zag ik een reuzenkonijn, een Vlaamse Reus. Ik vind ‘m zo zo mooi en hij zit er al veel te lang, maar ik heb (nu) geen plek voor ‘m. Zo sneu! Ik zou ‘m graag in huis nemen. Hij is mooi en lief. Ik vond het heel eng en spannend om alleen naar de winkel te gaan en gewoon maar wat rond te lopen, maar het was leuk om wat konijntjes te zien.

Foto12

Bij de Intratuin hadden ze een hoop Blond Amsterdam spullen. Vooral die linker vond ik heel erg leuk, maar ook de rechter vond ik tof. De linker is alleen een stuk toepasselijker. Als er ‘chocolate’ in plaats van ‘a cookie’ had gestaan had ik hem sowieso gekocht. Nu twijfel ik nog. :-)

Foto13

Finding Nemo dvd! :-D

Na de moeilijke en spannende dag hoopte ik goed te slapen, maar ik voorzag al dat er een hoop gepieker zou zijn in mijn hoofd. Dus ik nam een kopje slaap lekker thee. Of het helpt? Geen idee, maar het kan ook geen kwaad, dus ik neem het lekker. :-)

Vrijdag

Foto14

Vrijdagochtend begon met een bakje lekkere aardbeien. Dit waren nog de aardbeien die we de op zaterdag zelf hadden geplukt! :-)

Ik ontving vrijdag ook een superlief kaartje van een vriendinnetje. “A tale of two pals. Once upon a time, there were two pals. They went through lots of stuff together. Some of it was good. Some of it wasn’t. But through it all, they stayed palls. This made the world seem good. The End.” Ik vond het super lief en mooi.

En dat was mijn week alweer. De slechte dagen heb ik er even uit gelaten. Ik twijfelde eerst enorm, of dat wel “kon”, maar ik besloot dat het zo beter was dan helemaal geen weekoverzicht. Dus heb ik het maar zo gedaan. Ik hoop dat dat geen probleem is. De echt slechte dagen zijn nu eenmaal gewoon niet leuk om op de foto te zetten en eigenlijk maak ik dan ook helemaal geen foto’s, ik moet er niet aan denken. Misschien komt er binnenkort weer een week zonder hele slechte dagen of met genoeg te fotografen. Dan komt elke dag weer langs. Ik hoop het. :-)

Hoe was jouw week?

Liefs

19 thoughts on “Mijn week #18: plukkerij, (geen) stapjes en een mega konijn

 1. Oh dat konijn! Dan breekt ook mijn hart hier hoor als ik hoor dat zo’n beestje daar al zo lang zit. Ik heb alleen ook geen plek voor een konijn. Ik zou wel graag willen, maar wij hebben water achter het huis en ik wil mijn konijn wel los laten lopen. Voor zover ik weet zwemmen konijnen niet zo goed. Wie weet ooit een hekje maken. De Hoge Veluwe. Ik was er laatst vlakbij. Ik wil daar ook nog een keer gaan wandelen voordat de zomer voorbij is. Het is daar zo mooi. Je hebt een stukje gedaan met de bus en de metro. Waarom is het dan mislukt? Niet zo streng zijn, meis. Je hebt het gewoon wéér gedaan.

  1. Konijnen schijnen inderdaad niet zo graag te zwemmen. Ik weet alleen niet zo goed in hoeverre ze dat zelf ook weten en snappen, haha, of dat ze toch denken ‘even een duik nemen’ wanneer ze in je tuin loslopen, haha.
   Als je binnen nu en eh.. weet ik niet zeker, maar bijvoorbeeld eind september volgens mij gaat zou er nog heel veel hei in bloei moeten staan en dat is wel heel mooi. :-)
   Wat betreft het reizen met de tram en de bus.. Dit is iets wat ik 1,5 jaar eens per week gewoon heb gekund. Nu kan het ineens niet meer. Het doel is ook niet reizen met de tram (wat wel spanning geeft maar altijd nog minder dan naar therapie gaan) maar het doel is om bij de therapie te komen. En dat is me nu al een hele tijd niet gelukt. Dat vind ik stom.
   Ik hoop dat je nog een fijne zondag hebt!

 2. Ik zag gisteren op Twitter dat dit je veel tranen heeft opgeleverd. Daarom ben ik écht trots op je dat je het toch online hebt gezet. Dat vergt moed. Wat vind ik het erg om diertjes die te lang in een winkel zitten te zien… Ik kan daar niet tegen, zeg maar. Als ik ze zie moet ik al huilend uit de winkel lopen omdat ik ze niet kan meenemen (daarom kom ik niet vaak in zo’n winkels). Je hebt het goed gedaan met de bus en tram. Wees trots op jezelf (ook al is dit moeilijk, geloof me), je verdient het!
  Mijn week is trouwens heel slecht verlopen, elke nacht wel uren gehuild…

  1. Dankjewel. <3
   Ik kan er op zich wel tegen (slechte vegetariër hè? ;-)) maar het is inderdaad wel heel sneu en zielig.
   Ik hoop dat komende week wat beter voor je mag zijn. <3

 3. Gefeliciteerd dat je toch een weekoverzicht online kreeg! Ondanks alles :-)
  Een Vlaamse Reus is echt mooi. Het is een van de weinige konijnen die ik zelf ook heel tof vind. Maar blijkbaar zijn ze niet zo populair als dwergkonijnen. Persoonlijk begrijp ik daar niets van!

  1. Dankjewel :-)
   Ik vind ze ook echt super mooi! Het enige wat ik kan bedenken is dat mensen sowieso niet veel weten en denken dat een dwergkonijntje in een klein hok kan. Een Vlaamse Reus past daar sowieso al niet in, dus dan haken mensen snel af.. Maar het blijft raar. Ze zijn zo lief en mooi!

 4. Knap dat je wel een weekoverzicht hebt geplaatst. En jij bepaalt lekker helemaal zelf wat je er wel en niet in zet. Mooie foto’s. Ik ga ook eens kijken of wij een pluktuin in de buurt hebben.

 5. Zo knap hoeveel kleine positieve momentjes je nog kan benoemen en kan beschrijven. En die Amsterdamse blond koekjestrommel wil ik ook!! Maar sowieso niet te streng zijn voor jezelf! Niet terug kijken wat je ooit wel kon, ik vind al dat je super goed naar jezelf durft te luisteren en ook al is het nu wat minder en zwaar. Je neemt elke week toch weer een paar stapjes. Dus hoe dan ook: Trots!

 6. Wat fijn dat je ondanks alles dit overzicht online hebt geplaatst. En natuurlijk kan je de slechte dagen eruit laten! Het is jouw blog en moet doen wat goed voelt!

 7. Wat zielig voor zo’n konijntje! Hopelijk vind hij snel een lief baasje! Verder mooie momenten hoor :-). Fruit plukken en opeten wil ik ook echt nog een keertje gaan doen! En wat leuk een nieuwe tas. Hopelijk heb je er al veel plezier van!

  En alles kan op JOUW blog :-).

  1. Dat hoop ik ook! :-)

   Haha, je hebt gelijk, ik zal me de volgende keer proberen niet te verantwoorden en verontschuldigen. :-)

 8. Geen stapjes? Ik weet niet welke stapjes je hiermee bedoeld maar je bent ’s avonds laat vuurwerk gaan kinken. Je bent naar een pluktuin geweest. Boodschappen gedaan, naar de intratuin geweest én de Hoge Veluwe bezocht.

  Ik vind het maar knap! Ik snap dat de mindere dagen niet leuk zijn en wellicht overheersen maar ondanks die mindere dagen heb je toch dit allemaal gedaan.

  Je mag best een beetje trots zijn!

  Noirona

 9. Je weekoverzichtje is de moeite waard hoor! Dat aardbeien en frambozen plukken lijkt me echt leuk (tenminste, als ik het ook echt lekker zou vinden, wat niet écht het geval is) en het vuurwerk was ook zo mooi, yay. Ik snap dat je je dan weer even ‘normaal’ voelde (het was vrijdagavond op Scheveningen – toen ik er was – sowieso zó druk dat je lekker in de menigte op kon gaan, als het je geen angst aan zou jagen dan) en knap ook dat je alleen naar de Intratuin ging! Veel plezier met je nieuwe tas en ik hoop dat je de volgende keer misschien wel naar therapie kan gaan. Zo’n regenbui na afloop lijkt me in elk geval wel heel erg verfrissend, even niets denken en gewoon de regen over je heen laten komen, haha. (Ik fietste gisterennacht ook door een enorme stortbui, je wordt er zeiknat van maar eigenlijk is het best lekker)

 10. Wat ziet jouw kiesh er lekker uit! Ik Had er ook wel bij willen zijn in scheveningen, maar inderdaad, die drukte… Niks voor mij helaas! Leuk overzicht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: