Close
Mijn week #17: wachten, hoepelen en turnen!

Mijn week #17: wachten, hoepelen en turnen!

Mijn week was niet erg druk. Maar, ik heb er weer een mooi overzichtje van kunnen maken en ik kan jullie een aantal fijne dingen laten zien. :-)

Zondag

Foto1-page-0-3

Zondagmiddag ben ik samen met mijn moeder naar het Balijbos geweest in Zoetermeer. Je hebt hier het ‘laarzenpad’ waar de hond los mag lopen. Dat is wel heel fijn. We hebben niet de hele route gelopen zoals het ‘moest’, omdat je dan nogal door het bos moet kruipen, hihi.

Na het wandelen was het tijd om in de tuin te zitten met mijn voetjes op de stoel. Ik hoopte ook nog wat bruin te worden. Of dat is gelukt weet ik niet, haha. Zie de hond stiekem om een hoekje gluren. Lief beest.

Foto2-3-page-0

Deze foto was ‘extra’ op zondag. Ik had geen twee foto’s gemaakt, dus nu deel ik deze foto alleen, hihi. Ik vond ‘m erg mooi en ik houd heel erg van zonnebloemen.

Maandag

Foto3-page-0-5

Maandagochtend maakte ik me wat druk om allerlei onzin-dingen. Om de zorgen de deur uit te werken heb ik eventjes gedronken uit mijn Do Nut Worry mok. :-) Hielp perféct. ;-)

’s Middags was het tijd om eventjes naar de stad te gaan. Ik vond de bloemetjes op het terrasje best mooi zo met de oude huisjes erachter. Delft is best een mooie stad, toch? Ik vind van wel. Maar ik ben wellicht een klein beetje bevooroordeeld.

Dinsdag

Foto4-page-0-3

Dinsdagmiddag ontving ik een pakketje van Lonneke (van bringinghapiness.nl). Super leuk en lief. Ik vond alleen het doosje al super leuk, haha. En toen zaten er ook nog allerlei leuke dingen in. En de vulling, hoe noem je dat? Die blauwe dingetjes, die maakte me ook blij.

Later op de middag las ik Let’s Get Lost eindelijk uit! Het heeft even geduurd maar eindelijk is ‘ie toch uit. Tot het einde aan toe een aanrader, vind ik. Verder deed ik vrij weinig op dinsdag.

Woensdag

Foto5-page-0-3

Woensdagochtend lag de IKEA catalogus in de gang! Yes! :-) Eindelijk dan toch. Ik was al bang dat onze bezorger niet zou komen, maar gelukkig, ik werd niet teleurgesteld. Super fijn altijd om te bladeren.

Ook kwam de postbode met een pakketje. Ik had een hoelahoep besteld! Hij is echt enorm, haha. Na de eerste keer (twee minuutjes of zo) kreeg ik enorm veel pijn en blauwe plekken. Hoort dat? Hihi. Ik vond het wel erg leuk om weer eens te doen! :-)

Foto6-2-page-0-2

Ik vroeg mijn moeder ’s middags direct, zonder omweggetje (ja ja..), of ze misschien mee wilde fietsen als ik ging skaten. Ik durf niet zo goed alleen te gaan, maar samen wel. Ik heb bijna een half uurtje geskate. Het was warm, maar ook erg fijn. Ik ben niet gevallen, gelukkig, want ik heb nog steeds geen beschermers gekocht, haha. Voor m’n polsen en ellebogen ben ik niet zo erg bang, maar m’n knieën wel. Ik hoop maar dat ik niet val.

Ik had een hele sportieve woensdag, want toen ik thuis kwam keek ik een turnwedstrijd terug. De Secret US Classic (uit Amerika dus). Ik ben heel erg fan van de Amerikaanse turnsters, vooral van Gabby, Kyla en Simone – voor degenen die het ook volgen. ;-) Ik vind het heerlijk om de wedstrijden terug te kijken. Zoveel respect voor wat deze meisjes kunnen.

Donderdag

Foto7-page-0-3

Ik ging donderdagochtend eventjes verder met mijn cursus Pedagogiek. Ik ben nu bij hoofdstuk twaalf. Over een tijdje zal ik weer een update schrijven voor jullie.

’s Middags moest ik met de hond lopen. We lopen wel eens door een stuk land waar ook koeien staan. De hond lag midden op het pad te rollen terwijl de koe alsmaar dichterbij kwam, haha. Ik vond het stiekem wel een beetje eng, aangezien er op het bord staat “betreden op eigen risico”, maar ik geloof dat het risico een beetje meeviel en we zijn weer veilig van het land gekomen.

Foto8-page-0-3

Een koetje kwam wel erg dichtbij, haha. Gelukkig was ‘ie wel lief.

Donderdagavond kwam het noodweer aan. Oef. Veel onweer en regen. Mijn moeder was met mijn oma naar een markt toe, maar ze waren gelukkig net voor het noodweer terug. Het begon net keihard te regenen toen mijn moeder in de auto onderweg van mijn opa en oma naar huis zat.

Vrijdag

Foto9-page-0-3

Vrijdagmiddag moest mijn moeder naar een gesprek met de ouderbegeleider. Omdat ik de hele dag eigenlijk niks te doen had zijn we samen nog even naar een winkelcentrum gegaan. Daar was een Jumbo en ik vond allemaal lekkere dingen! Deze tomatensoep heeft ballen! Joehoe! En ook nog vegetarische. Fijn! :-)

Deze toffe tomaatjes mocht je zelf pakken. Ik had op verschillende plekken al gele tomaatjes gezien, maar zelf had ik ze nog nooit geproefd. Nu kon dat eigenlijk een keertje. Ik vond ze heel erg lekker! :-)

Foto10-page-0-4

Vrijdagavond was het tijd om met de hond te wandelen. Er kwam een monteur langs van Ziggo, omdat de tv nog steeds niet werkte zoals het moest. De monteur kon tussen 17.00 en 22.00 komen… Lekker ruim, haha. Nu is alles wel weer gemaakt, maar het was wel erg stom dat hij pas om 20.00 kwam. Dat is op zich niet laat als hij tot 22.00 kon komen, maar hij zei dat hij rustig bij een klant had meegegeten en daarna nog rustig aan had gedaan. Als hij dat niet had gedaan (en na 20.00 geen klant meer had gehad) was hij alsnog voor de oproepdienst ingeschakeld en dan kon het dat hij laat ineens nog ergens heen moest. Dat wilde hij niet. Maar hij had beter niet kunnen zeggen dat hij rustig had gewacht tot hij bij ons kwam. Wij zaten namelijk te wachten (en ik moest alleen met de hond wandelen).

De hond wordt altijd best wel moe wanneer hij met mij moet lopen. Ik ben vaak heel angstig en dat voelt hij goed aan. Hij wil dan ‘op me passen’, maar denkt ook dat er gevaar is. Hij loopt dus constant heel erg om zich heen te kijken, heel sneu. Op deze foto lag hij uit te rusten van de wandeling.

Zaterdag

Foto11-page-0-3

Zaterdagochtend had ik om half elf een afspraak om de nieuwe glazen in mijn bril te laten zetten en mijn zonnebrillen op te halen. Ik zie weer in HD!

Hier een foto van de doos die ik kreeg bij mijn zonnebrillen. Ik kreeg er ook een gehoortest-formulier bij. Als ze iets kunnen doen aan te goed horen zou dat heel fijn zijn, haha.

Foto12-page-0-3

Bij thuiskomst gooide ik de kersen uit een pot in een zeef, zodat ze vast konden uitlekken voor als ik later iets lekkers (met kersen dus) zou gaan maken.

Voordat het tijd was om met de hond te wandelen, was het nog even tijd om met Meneer Konijn te knuffelen. Ik vind eigenlijk dat Meneer Konijn niet meer genoeg wordt gezien in mijn week. Dat is jammer. Ik moet meer foto’s van ‘m maken.

Foto13-2-page-0

Door mijn eigen artikel van gister had ik heel erg veel zin om naar de IKEA te gaan! Mamma wilde mee, dat was leuk en fijn. :-) Hier zijn we bij de (nep)bloemen afdeling.

We kochten best veel. Meestal gaan we alleen kijken en kopen we niks. We kochten manden (die met de bloemen), een dekbedovertrek, een bonsaiboompje, een bal voor de hond, een klein knuffeltje voor Meneer Konijn en kleine cactusjes. :-)

Foto14-page-0-3

Tadaaaa. Prachtige foto’s hè? ;-) Grapje, ze zijn niet zo mooi. Maar dit waren de taartjes die ik maakte. Het waren kruimeltaartjes. Vier met appel en vier met kersen. Op dit moment heb ik er nog geen een geproefd, maar ze ruiken heerlijk.

Als ik bak/kook laat ik altijd nogal een troep achter. Oeps! Ik heb wel netjes opgeruimd hoor, hihi.

Dit was mijn week alweer. Ik voelde me nog steeds niet goed, maar ik kan jullie gelukkig toch nog wat dingen laten zien.

Hoe was jouw week?

Liefs

42 thoughts on “Mijn week #17: wachten, hoepelen en turnen!

 1. Het ziet er naar uit dat je best een leuke week nog hebt gehad.
  Ik twijfel ook nog steeds om een hoelahoep te kopen haha ze zijn wel leuk. Maar ik denk dat ik het voor n dag of twee leuk vind en dan niet meer. Skaten vind ik namelijk ook voor 10min leuk en daarna wil ik ze weer uit en komen ze t eerste jaar niet meer uit de kast.

  Vind trouwens die foto van delft erg mooi. Het bloemetje en de huisjes op de achtergrond heel leuk!

  En je taartjes zien er super lekker uit. Hebben vast ook lekker gesmaakt. 😊

  1. Haha, dat ‘ik vind het 10 min. leuk en daarna wil ik niet meer’ is super herkenbaar. Ik heb ook echt eeuwen getwijfeld… En eigenlijk twijfel ik nog steeds of ik ‘m terug zal sturen of niet.. Beslissingen…

   Daknjewel. :-) Ze waren inderdaad erg lekker!

 2. Leuke foto’s! En blij dat je toch een leuke week hebt gehad. Ik vind die kruimeltaartjes er echt lekker uitzien! (: Zeker die met appel. Moet ik zeker en vast ook nog eens maken, door jouw foto’s van ze, krijg ik alvast honger. En wat een schattig konijn!

 3. Leuk overzicht! Ik ga binnenkort weer naar IKEA Delft. Ze schijnen klaar te zijn met de verbouwing, ben heel benieuwd!

  Hoe kan ik de turnwedstrijd terugzien? Is daar een speciale link voor? :)

  1. Ik zal naar je zwaaien (Wel vanuit huis hoor, haha). Ze zijn nu inderdaad klaar bij de IKEA Delft (daar was ik gister dus, hihi). Het is best mooi geworden, maar natuurlijk wel typisch IKEA!

   Het turnen kun je terugkijken via YouTube gewoon! En dan US Secret Classic 2015 intypen!

 4. Ahh hoelahoepen, dat is echt heel lang geleden! Misschien heb ik mijn oude nog wel ergens op zolder liggen! :D Leuk weekje heb je gehad!

 5. Leuke afwisselende week. Bij die foto met de taartjes liep het water in de mond ;) . Ze zullen vast hebben gesmaakt.

 6. Oh heb je die soep bij de Jumbo gekocht? Super! Dan ga ik daar ook eens kijken. Ik vind de producten van de Vegetarische Slager erg lekker! En jaaaaa, meer konijn!!!

  1. Ja! Ze hadden ook nog twee andere smaken, maar ik wilde graag eerst deze proberen.
   Jij was wel de laatste van wie ik had verwacht dat ‘ie zou zeggen dat er meer Meneer Konijn moest komen. (Grapjeeeee, wat ben ik weer leuk hè..)
   Liefs!

 7. Leuk weekje met genoeg bezigheden :). Leuk he dat Ikea boek. Ik had em vorige week al gehad. Nog steeds niet ingekeken!!!!! Ik wens je een fijne week toe.

  1. Dankjewel :-) Ze waren heerlijk. Ik zou er een opsturen, maar ik denk dat er weinig van over blijft.

 8. Volgens mij hoort dat van die hoepel wel hoor, als kind ging dat allemaal soepel maar tegenwoordig is hoepelen al een hele uitdaging :P En die koeien, haha! Turnen vind ik ook altijd een bijzondere sport, ik heb het zelf gedaan maar dat stelde niet zo heel veel voor. Mijn zus en ik hadden vroeger ook wel altijd een Barbiespelletje op de computer waarin wij ‘Barbie’ konden trainen als turnster, hahaha.

  1. Ik heb ook geturnd maar ik was er veel te bang voor, haha. Zodra ik iets engers moest doen dan een koprol haakte ik af!

 9. oehh Ikeaaaa <3.
  Dat je blauwe plekken kreeg van het hoelahoepen is normaal. Ik had het ook.
  Mijn week bestond vooral uit werken en Lost kijken op Netflix.

 10. Leuk overzichtje van je week! De afdeling bij Ikea met de bloemen, plantjes en accessoires vind ik de leukste afdeling trouwens. :D

 11. Jij ook al aan het hoepelen? Het is een ware trend aan het worden!! Ben nu toch wel een beetje nieuwsgierig of ik het nog kan… Wie weet binnenkort op mijn website ;)
  Liefs & groetjes,
  Eva

 12. Ik heb dezelfde hoepel en je moet het idd langzaam opbouwen. Blauwe plekken zijn best normaal maar ik stop altijd net ervoor! Taartjes zien er heerlijk uit!

 13. Leuke week heb je gehad! Alleen heb ik nog nooit zo’n tomatensoep gezien, in een zakje :) Wist niet eens dat dat bestond! xxx

 14. Kleurrijke foto’s weer. Grappig dat het hoelahoepen weer ‘in’ begint te raken (aan de reacties te lezen ook). Als kind nooit last gehad van blauwe plekken, of zouden we het toen niet gezien hebben? Succes met oefenen!

  1. Ik pak altijd 100 bakjes en dingetjes, terwijl mijn moeder het gewoon met 1 kan, haha. Oeps! Oefenen maar, haha.

 15. Hi, blauwe plekken van zogenaamde fitness en massagehoepels zijn “normaal”, deze hoepels komen als het goed is inclusief gezondheidswaarschuwing dat te lang hoepelen met deze dingen ook echt schade kan aanrichten.
  Echter hoeft hoepelen helemaal niet oncomfortabel of pijnlijk te zijn. Iedereen die ik ken die al langer hoepelt en langer dan een paar minuten hoepelt, hoepelt met zogenaamde danshoepels. Deze hebben nooit onzinnige / pijnlijke ribbels aan de binnenkant en hiermee kan je zelfs urenlang hoepelen.
  Zoek bijvoorbeeld via https://hoelahoep.startpagina.nl/ een verkopers van een fijne hoepel bij jou in de buurt. Ik maak zelf alleen zeer beperkte oplage.
  Het is niet voor niets dat fitnesshoepels ook wel “hoops from hell” worden genoemd. Wees graag gewaarschuwd!

  Happy Hooping!

 16. Kniebescherming is wel echt heel belangrijk! Kun je om mee te beginnen best voor een paar euro tweedehands kopen :) Van de hoepel die jij hebt schijn je idd blauwe plekken te krijgen in het begin. Het shcijnt ook minder te worden als je het vaker doet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.