Close
Mijn week #16: Let’s get lost, skaten en ‘aan de drank’

Mijn week #16: Let’s get lost, skaten en ‘aan de drank’

Zondag: tijd om mijn week aan jullie te laten zien. Deze week las ik een stuk van een boek, ging ik skaten, varen en wandelen en naar de psychiater.

Zondag

foto1

In mijn vorige weekoverzicht kon je zien dat mijn opa vrijdag jarig was. Toen gingen we naar het strand. Zondag gingen we nog een uitstapje maken voor zijn verjaardag! We gingen naar Zeeland om daar te varen. Tijdens de vaart kon je zeehondjes en bruinvissen zien.

Het was heel erg rustig op ‘zee’ gelukkig! Het was heerlijk zonnig en er was maar weinig wind. Dat was erg fijn. We hebben meerdere zeehonden gezien en ook twee (of meer, maar hoe weet je dat het de tweede keer andere zijn dan de eerste keer…) bruinvissen gezien. Een moeder met een jong! Dat was erg leuk om te zien.

foto2

De boot waarop we vaarden heette MS de Onrust, haha. Ik vond het behoorlijk dapper van mezelf dat ik daar op durfde te stappen. Alles ging goed en het was fijn om weer op het water te zijn!

Na ongeveer anderhalf uur was het weer afgelopen en gingen we weer op weg terug naar huis. Fijn dagje!

foto3-page-0-4

’s Avonds pakte ik mijn skeelers weer eens uit de schuur! Dat had ik echt al heel erg lang niet gedaan, maar ik vond het nog heel leuk. Ze passen helaas niet meer goed en nieuwe kosten al gauw 100 euro! Aangezien je met mij werkelijk nooit weet hoe lang ik iets leuk vind durf ik het niet zo goed aan om nieuwe te kopen. (Ik vind alles altijd twee dagen méga leuk, en daarna vind ik het vreselijk). Mocht ik dat ooit wel doen, dan moet ik ook knie/polsbeschermers kopen, haha. Nu ben ik niet gevallen, maar ik durf niet zo goed ‘hard’ te gaan, want als ik val met mijn korte broek.. Au.

Ik lees op dit moment ‘Let’s Get Lost’ van Adi Alsaid. Heel leuk boek tot nu toe. Het boek is verdeeld in verschillende delen. In het eerste deel stonden een aantal quotes die ik ook via Instagram deelde. “That’s the same thing as saying, ‘I like you because you’re not a murderer.’ That’s a very good quality for a person to have, but it doesn’t really tell you much about them.” Helemaal waar!

Maandag

foto4-page-0-2

Maandagmiddag moest ik naar de psychiater. We spraken af dat ik nu even geen nieuwe medicatie zou starten (en hij raadde me aan aan de drank te gaan!). In de wachtkamer was niemand, dus ik maakte een foto van mijn schoenen. Ik vind ze zo leuk!

Eenmaal thuis wist ik niet goed wat ik moest gaan doen, dus ik besloot verder te gaan in mijn boek.

foto5-page-0-2

Ik zocht ook wat quotes van Paper Towns en vond onder andere deze. De film draait inmiddels al weer in even in de bioscoop. Ik wilde ook graag gaan, maar ’s middags en ’s avonds vind ik de kans te groot dat er iemand is die ik ken. ’s Ochtends draait hij hier helaas niet. Echt balen, maar ik wacht wel ongeduldig af tot ‘ie op dvd is (of te downloaden is..).

Hele wazige foto, maar Meneer Konijn vond een maiskolf heerlijk! Het was gedroogd of zo iets, knapperig in elk geval. Wel gewoon natuurlijk. Inmiddels is ‘ie al helemaal op geloof ik. Lief!

Dinsdag

foto6-2-page-0

Dinsdagmiddag was er een kleine miscommunicatie tussen mij en mijn moeder. Bah. Daar kan ik heel erg slecht tegen. Ik wist niet goed wat ik moest, dus ik besloot een stukje te gaan fietsen.

Naar de bibliotheek. Een boek kon ik nog terugbrengen en verder heb ik even rondgekeken. Ze hadden helaas niets wat me aansprak. De hele bibliotheek was verbouwd sinds de laatste keer dat ik er was geweest. Ik hoorde een van de medewerksters zeggen dat ze een kleinere collectie hebben nu. Jammer!

foto7-page-0-2

Bij de bibliotheek waar ik was zit ook een soort taalcentrum voor mensen die nog niet goed Nederlands spreken. Er staan een hoop boeken voor ‘beginners’ in de Nederlandse taal, maar er hing ook een bord met koelkastpoëzie magneetjes! Leuk! :-) Ik vond het wat te spannend om er iets van te maken, maar het was wel leuk om er even bij te kijken.

Dinsdag maakte ik ook een bakje lekkere groentes/kruiden voor Meneer Konijn. En at ik zelf een paaseitje. Dat kan best in augustus. Ik had er nog twee bewaard van de Pasen. Eentje voor ongeveer nu, en eentje voor in november. De smaak van deze paaseitjes kan ik nooit vinden in de vorm van een gewone chocoladereep.

Woensdag

foto8-page-0-2

Woensdagmiddag ging ik met mijn moeder naar de opticien! Dit is de bril die ik nu heb. We gingen regelen dat er nieuwe glazen ingezet zouden worden.

Ook zocht ik twee nieuwe zonnebrillen uit. Bij Specsavers hadden ze meer keuze en meer naar mijn smaak dan bij de opticien waar ik nieuwe glazen in mijn bril laat zetten. Daar mocht ik twee brillen (1+1 gratis, hihi) kiezen. Leuk!

foto9-page-0-2

Na het kiezen van de brillen was het tijd voor een ijsje! Bij Jans in Delft kreeg je een gratis bolletje ijs! Vooraf stond er een behoorlijke rij, maar toen we klaar waren was de rij weg. Ik koos een heerlijk bolletje mango-ijs. Ik had nog nooit eerder mango-ijs gegeten dus het was wel een gok, maar het was heerlijk en fris! Smaakt echt preciés als mango.

’s Avonds aten we stokbrood met sla. Niet sla op stokbrood hoor. Apart. Lekker ’s zomers vind ik dat altijd. :-)

Donderdag

foto10-page-0-3

Donderdag voelde ik me niet zo goed. Kon je in een extra persoonlijke update ook al lezen. Deze quote kwam ik tegen en die sloeg ik op, als herinnering aan mezelf.

Donderdagmiddag liep ik met de hond naar het park. Ik kwam nog twee mensen tegen. Terwijl ik korte mouwen droeg. Ik was echt vreselijk ongemakkelijk en wist totaal niet wat ik moest. Wat was ik blij toen ik de andere kant op kon gaan…

foto11-page-0-2

Rond half vijf gingen mijn moeder en ik onderweg naar het strand. Overdag vind ik het te druk en zullen we waarschijnlijk ook geen parkeerplaats kunnen vinden. Om een uur of vijf gaan veel mensen naar huis, dus dan is er weer volop plek. We gingen eerst een heel stuk wandelen en daarna eten bij een strandtent. Op deze foto sta ik heerlijk met mijn voetjes in het water. Zo fijn. Het was een soort binnenmeertje dat echt heerlijk warm was.

Er waren ook weer een hoop mensen met van die windsurf vliegers. Of kitesurf, ik weet het niet. Het zag er in elk geval leuk uit.

Vrijdag

foto12-page-0-2

Vrijdagmiddag heb ik even wat gedronken op een terrasje. Het was heerlijk weer, een beetje warm zelfs, dus onder de bomen was het heel erg fijn! Op het pleintje was het een stuk rustiger dan ik had verwacht, dus dat was fijn.

Weer een wazige foto’s. Dat gaat wel goed deze week hè? Sorry! Maar ja. Sushi is altijd lekker. Heerlijk zelfs.

Zaterdag

foto13-page-0-3

Ik kreeg zaterdagmiddag post van de lieve Léonie! Post maakt me blij. Deze post opende ik ’s middags, vlak voordat ik aan dit blogje begon.

Dit blogje maken is altijd drama op de een of andere manier. De website waarmee ik de ‘collages’ maak loopt normaal altijd vast. Heel irritant. Om mezelf voor te bereiden at ik een banaantje. Yum. Ik gebruik nu meestal Canva, omdat ik geen Photoshop heb. Ik kreeg al de tip om Photophiltre Studio X te downloaden. Verder nog tips? :-)

foto14-page-0-2

Twee quotes om mijn week af te sluiten. De eerste quote is van Let’s Get Lost. “I like red – don’t get me wrong. But I have a deep appreciation for anything that is willing to be totally and utterly itself. If you’re going to be red, well, then, be red, goddamnit. From your steering wheel to your hubcaps, be red.” Deze quote gaat over een auto in het boek, die dus helemaal rood is. Ik vond ‘m mooi. Een mooie manier van zeggen dat je jezelf moet zijn.

“Hey little fighter, soon thing will be brighter” <3

Dit was mijn week alweer. Een week met een aantal niet zo fijne momenten, maar echt ‘vastleggen’ kan ik die niet. Ik hoop dat jullie vooral de mooie momenten zien en dat ik niet te veel heb geklaagd. Anders mag je het altijd zeggen. :-)

Hoe was jouw week?

Liefs

32 thoughts on “Mijn week #16: Let’s get lost, skaten en ‘aan de drank’

 1. Spannend met korte mouwen de deur uit! En die eerste quote vind ik wel heel goed. Die van iemand wel mogen omdat die persoon geen moordenaar is. Haha, volgens mij gebeurt dat namelijk best vaak. Vergelijkbare uitspraken bedoel ik dan dus…

 2. Leuk zo’n week in foto’s. Ik vind het altijd wel iets positiefs hebben, in elk geval leuk om te lezen (en te zien natuurlijk). Ik vind het dapper dat je in korte mouwen bent gaan wandelen. Zou fijn zijn als je jezelf daarin meer vrijheid zou kunnen geven, anders is het altijd zo warm in de zomer.

  Mooie quotes heb je er ook tussen zitten, bedankt voor het delen.

 3. Leuk overzichtje. Heerlijk dat je steeds naar het strand gaat, daar is het echt weer voor. Zelf gebruik ik nu steeds Picmonkey voor mijn collages, die werkt ook best goed.

  Liefs,

 4. Heerlijk al dat water!!! Ik moet er ook weer echt even heen. Veel te lang niet geweest. Ik ben even op de blog van Leonie gaan kijken. Die kende ik nog niet. Ga er straks even wat lezen, want ik zag voor mij wel interessante artikelen staan. Degene die het als klagen opvatten gaan maar lekker wat anders doen. Deel maal lekker je sores met ons. Ben je het kwijt, dat lucht op. XXX

  1. Lief, dankjewel! :-)
   Voor jou is het strand niet echt om de hoek volgens mij. Kan me voorstellen dat je dan niet zo vaak gaat. Des te meer kun je ervan genieten als je wel eens gaat? Misschien? Hihi.
   Fijn weekend nog!
   Liefs

 5. Wat slim van je om paaseitjes te bewaren voor de rest van het jaar! Dat ga ik denk ik ook doen (als ze weer te koop zijn, nu is het alweer bijna tijd voor pepernoten… Daar sla ik wel altijd flink van in omdat ik ze zo lekker vind door de yoghurt!). En waarom adviseerde je psychiater je om aan de drank te gaan? Heb ik iets gemist? :P

  1. Haha, verstandig! ;-)
   Hij meldde me dat het “de beste angstremmer” was, haha. Tja… Dat kán (al kan het natuurlijk ook de andere kant op slaan, haha) maar dan nog denk ik dat ik dit advies maar even niet opvolg.
   Liefs

 6. Wat heerlijk dat zo snel bij het strand bent en heerlijk sushi, binnenkort ook maar weer eens halen! Ik gebruik voor collages PicMonkey. Fijne zondag!

 7. Leuke bril heb je! Jammer dat de bibliotheek kleiner wordt :( Bij ons gaan ze verhuizen, en ik hoop eigenlijk dat ze groter worden, haha! Let’s get lost wil ik ook nog lezen trouwens! Wat vond je van het boek?

  1. Gelukkig hebben we nog een bibliotheek! :-) Die is wel enorm groot!

   Ik vond het een tof boek, maar ik ben nu pas op 41% hoor, hihi. Maar tot nu toe zeker een aanrader!

 8. Heerlijk hoor, zo dicht bij het strand! Ik woon er ook niet heel erg ver vandaan maar kom er eigenlijk te weinig. Leuke foto’s!

 9. Leuk om te lezen weer! Ik wel een tip voor foto’s. Ik gebruik de plugin column shortcodes. Daarmee kun je meerdere foto’s naast elkaar zetten, met zelf te kiezen tussenruimte. Als ik meerdere staande foto’s heb doe ik er altijd twee naast elkaar. Die zijn dan samen even breed als één liggende foto. Dat ziet er een stuk netter uit dan hoe ik het eerst deed. ;)

 10. Klinkt ondanks de mindere momenten wel als een fijne week :) Mijn oude bril lijkt echt heel erg op jouw huidige bril !

 11. Oh Kim! Toevallig zag ik van de week skates staan in het Lidl krantje! Voor maar 25 euro! Misschien hebben ze daar nog wat? :) Zelf zat ik er ook over na te denken, maar er is niet echt iemand hier die met me wil skaten haha!

  1. Echt? Ik heb zo opgelet maar ze niet gezien. Wat stom!

   Haha, ach, misschien wil je vriend meefietsen? M’n moeder wil ook niet skaten, maar fietsen wel.

 12. Wat een fijn overzicht! Stokbrood en salade vind ik ook een lekkere zomerse combinatie, haha. Oh en wat mis ik het strand! Heerlijk vind ik dat (als het niet zo druk is dan!)

 13. Oooh, ik vind het altijd zo jammer als bibliotheken kleiner gaan worden! Dan word ik altijd met mijn neus op de feiten gedrukt dat boeken ‘uit’ raken en dat vind ik zonde, haha. Leuke foto’s verder :) (Het scheelt trouwens wel dat het donker is in een bioscoop, maar ik snap dat het dan alsnog te spannend is – ik bedacht het me alleen, haha) En eh, aan de drank als middel om ‘losser’ te worden? Je kan het proberen :P

  1. Dat schilt inderdaad wel een beetje, bij de bioscoop. :-)

   Haha, tja, het probleem oplossen door een nieuw probleem te creëren? :P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: