Close
Mijn week #15: zomerstorm, verjaardag en quotes

Mijn week #15: zomerstorm, verjaardag en quotes

Het is alweer de 15e ‘mijn week’ post. Dat gaat snel! Deze week bestond onder andere uit de zomerstorm, een verjaardag en verschillende quotes.

Zondag

Foto1-page-0

Zondag was de dag na zaterdag (duh), dus ook de dag na zomerstorm! Zondagmiddag gingen mijn moeder en ik op het strand wandelen met de hond en we zagen allemaal omgewaaide strandhuisjes! Zo zonde! Deze waren alleen omgewaaid, anderen waren ook echt stuk. ‘Gelukkig’ waren dit meer opslaghuisjes dan echt vakantiehuisjes, maar toch. Wat een kracht heeft de wind.

We gingen wat eten en drinken bij Elements. Dat is een restaurantje op het strand in ’s Gravenzande. Ik vind het daar altijd net een hippie-tentje, haha. Wel heel erg leuk, want er staan allemaal ligbedden met vrolijke kussens en er hangen allerlei andere vrolijke dingen op het terras!

Foto2-page-0

Er stonden allerlei hapjes op de kaart. Vooral een hoop ‘moeilijke’ dingen, haha. Ik ben soms best avontuurlijk hoor, wat eten betreft, maar ik had nog niet ontbeten en ik had honger. Geen zin in allerlei moeilijke dingen dus, haha. We bestelden een broodje met aioli en tomatentapenade. Dat laatste had ik nog niet eerder op, maar ik vond het echt heel lekker! Na dit broodje gedeeld te hebben had ik mijn honger weer een klein beetje gestild. :-)

Nadat we een stuk hadden gelopen kwamen we bij een andere strandtent waar mamma en ik nog deze leuke zak frietjes deelden. Ze waren heel lekker gekruid – jammie!

Foto3-page-0

’s Avonds probeerde ik een nail art te maken die ik ergens online had gezien, maar het mislukte nogal helaas. Er moesten nog dingetjes op en ah, het lukt niet! Jammer! Uit eindelijk ben ik maar gegaan voor alle nagels met de kleur die je op mijn pink en wijsvinger ziet. :-)

De quote op de foto kwam ik tegen in de Fashionista Feel Good Guide. Ik vind ‘m erg mooi, omdat hij niet alleen maar over ‘gezond eten’ en al dat soort dingen ging.

Maandag

Foto4-page-0

Maandag sliep ik wat uit, maar toen ik op was gestaan was het eerste wat ik zag deze quote. Perfect om de dag mee te beginnen, toch? Ik hou van dit soort kaartjes met quotes. Dinsdag heb ik verder helaas niet zo veel foto’s gemaakt.

’s Avonds aten we een nieuw gerechtje. Het waren lasagnerolletjes, hihi. Mijn moeder had ze ergens online gezien en wilde ze graag eens maken. Ik vond ze er zo leuk uit zien, al zien ze er ook wel een beetje gek uit. Het was in elk geval wel erg lekker! Smaakte gewoon naar gewone lasagne, alleen was nu de bovenkant iets knapperig! Aanrader!

Dinsdag

Foto5-page-0

Dinsdagochtend kwamen mijn opa en oma langs om te helpen met schoonmaken in huis. De afgelopen weken maakte ik de benedenverdieping schoon, omdat mijn oma haar sleutelbeen heeft gebroken en nu niet kan stofzuigen. Deze keer maakte mijn opa beneden schoon en kon ik eindelijk weer een keertje koken. Leuk! :-)

Ik maakte deze lekkere kaasstengeltjes met het bladerdeeg wat ik overhad van het klaarmaken van het avondeten. We aten ’s avonds quiche met prei, dat vind ik altijd ook heel erg lekker. Maar deze kaasstengels smaken ook altijd heel erg goed, hihi.

Foto6-page-0

Fijne quotes maken me altijd zo blij. <3

’s Middags kwamen we er achter dat de tv het niet meer deed. De monteur kan pas over twee (!) weken komen, dus we moeten op de een of andere manier de analoge aansluiting weer aan de praat krijgen. Uit eindelijk bleek dat we een nieuwe kabel nodig hadden en toen heb ik ‘m weer aan de praat gekregen! Yes! Ik kijk niet veel tv, maar het is zo stil in huis zonder achtergrondgeluidjes.

Woensdag

Foto7-page-0

Dinsdagnacht was ik meerdere keren geprikt door een mug, bah! Een van de weinige dingen aan de zomer die ik niet leuk vind zijn de muggen. Deze prrrikweg van zou eigenlijk al jaren over de datum zijn (tht 2007 of zo, haha), maar hij werkt echt super goed nog, dus ik gebruik heb lekker nog steeds.

Woensdag kwamen mijn broer en zijn twee lieve kindjes (mijn neefje en nichtje) langs. Zoals ik eerder heb verteld wonen zij in Brussel, dus we zien ze niet erg vaak. Ze gaan binnenkort op vakantie dus het was heel leuk ze voor de vakantie nog even te zien. We gingen met elkaar naar de kinderboerderij/speeltuin en daar zag ik al deze kleine zwanen! Mooie beesten zijn dat altijd – al zijn ze wel een beetje eng wanneer er jongen bij zijn.

Foto8-page-0

Meneer Konijn (ik schreef deze week een bunny update!) moest even met hok en al verhuizen naar een ander plekje in de woonkamer, omdat we de ruimte naast de tafel nodig hadden. Maar dat was niet erg, hij had daar net zo veel ruimte en nog meer licht. We kunnen hem daar alleen minder goed zien overdag.

De cadeaukaart die ik even geleden had gewonnen kwam ook binnen. Zo leuk! :-)

Donderdag

Foto9-page-0

’s Avonds at ik deze heerlijke room yoghurt van Almhof. Toen mijn vader was overleden en mijn broers vriendinnen voor ons gingen koken maakte een van hen als toetje Griekse yoghurt met honing en walnootjes. Daarvoor had ik dat nog nooit geproefd, maar nu eet ik het regelmatig. Deze ‘yoghurt met walnoot en Griekse honing’ (net iets anders, haha) is heel erg lekker.

Ik maakte ook de zandbak voor Meneer Konijn af. Eerder had ik een kartonnen doos, maar daar ging hij natuurlijk aan knabbelen. Nu heb ik deze plastic bak en daar blijft hij wel af gelukkig. Hij vindt het erg leuk om te graven en is volgens mij heel blij met de zandbak.

Vrijdag

Foto10-page-0-2

Vrijdag was mijn opa jarig en gingen we naar het strand. De hond vond dat best leuk, maar eh, ‘moet ik echt vast op het terras, Kim? Ik zal heus niet weglopen, ik ga hooguit achter wat leuke andere honden aan!’. Helaas jongen.

Als lunch at ik deze hele lekkere tosti bij een strandtent. Het was super lekker weer en we konden heerlijk buiten zitten op het strand.

Foto11-page-0

Toen we thuis kwamen lag deze grote doos in de gang. Eten voor Meneer Konijn. Oké, en voor de hond. :-)

Later op de dag maakte ik een leuke groenteslinger voor Meneer Konijn. Hij vond het heel erg leuk, en natuurlijk vooral lekker. Het is heel erg gemakkelijk te maken, maar volgens mij had ‘ie er wel veel plezier van. Hij heeft niet eens het draadje doorgebeten!

Foto12-page-0

Opa en oma kwamen nog langs en opa had deze hele lekkere appeltaart meegenomen. De foto is niet heel mooi, haha, sorry daarvoor! De appeltaart was wel super lekker, het is de beste appeltaart van Delft (echt, ze hebben prijzen gewonnen). Mocht je ooit eens in Delft zijn… dan moet je appeltaart eten bij Kobus Kuch op de Beestenmarkt. Zo lekker!

’s Avonds las ik eindelijk Sterrenhemel van Coleen Hoover uit. Ik vond het echt een heel erg mooi boek. Wauw. De quote die je hierboven ziet vond ik erg mooi. Aangezien hij niet super goed te lezen is heb ik ‘m ook overgetypt. “De tegenslagen in je leven zijn test die je dwingen een keus te maken tussen opgeven en op de grond blijven liggen of het zand van je kleding slaan en met nog meer kracht opstaan.” Erg mooi. Klein puntje bij dit boek vond ik dat het wel heel duidelijk vertaald was. Niet altijd even goed gedaan, vond ik.

Zaterdag

Foto13-page-0-2

Zaterdag zijn we heerlijk naar het strand geweest ’s middags. Ik was veel te laat opgestaan (irritant!), maar we konden gelukkig ’s middags nog wel iets leuks doen.

We zaten een tijdje te wachten tot er iemand onze bestelling zou komen opnemen toen we besloten maar zelf even naar binnen te lopen. Even later zagen we dit bord met “consumpties gaarne bestellen aan de bar” hahaha. Oeps.

Foto14-page-0

Eenmaal thuis maakte ik een schaaltje met een mix van allerlei groentes voor Meneer Konijn. Andijvie, witlof, basilicum, peterselie. Van alles een klein beetje. Smullen voor het konijn.

De kruiden die ik nog niet zo lang geleden heb gezaaid in de bakjes van de HEMA groeien echt goed! Super leuk! :-) Rechtsachter kun je een grote basilicumplant zien, haha. Dan lijken mijn plantjes wel weer heel erg miezerig hè? Nog even doorgroeien, jongens!

Heb jij ook zo’n hekel aan laat opstaan? Hoe was jouw week?

Liefs

 

 

 

20 thoughts on “Mijn week #15: zomerstorm, verjaardag en quotes

 1. Erg leuk en gezellig overzicht. Zie heel veel diertjes<3
  En prachtige quote. Ik ben er fan van geworden en heb ze in lijstjes gestopt.

 2. Die kaasstengels zien er heerlijk uit! Deze week bestond voornamelijk uit werken, straks moet ik ook weer!

 3. Leuk overzichtje! Ik zou ook zo graag dicht bij het strand wonen! Lijkt me heerlijk.

  Mijn week stond voornamelijk uit heel veel werken haha

 4. Dat ziet eruit als een geslaagde week! Lekker eten & een lief konijntje. :-) Ennuh… stiekem vind ik het wel leuk, hoor, die verschillende kleurtjes op je vingers. ;-) Mooie quotes, ook!

  1. Haha, ik vond ze stiekem ook best leuk! Maar er hoorde nog mooie vormpjes en driehoekjes op. Op het voorbeeld zag het er heel tof uit toen! :)
   Het was een fijne week!
   Liefs

 5. Hahaha! Dat nail-artmoment is héél herkenbaar! Ik waag me er inmiddels maar niet meer aan. :p Wat een lekker weekje verder! Meneer Konijn wordt verwend met die lekkere groentes! :)

 6. Meneer Konijn is een bofkont. Een groenteslinger en een zandbak, leuk!! Ik heb ook kruidenplantjes, ze doen het erg goed. Ik doe er flink mijn best voor. Maar ja, ze gaan vast dood als ik op vakantie ben. Mijn enige hoop is ze in de volle grond zetten voor ik weg ga.

  1. Dat kan inderdaad wel veel opleveren :-) Wie zorgt er voor de konijntjes? Misschien kun je ook vragen of die kruiden water wil geven? Vindt hij of zij vast geen probleem :)

 7. Wow, jij woont wel dicht bij het strand dan denk ik of niet? Lekker! Ik vind sowieso dat je veel gedaan hebt, knap. En over dat laat opstaan; ik sloeg vanmorgen mijn (vrijwillige) wekker om half tien direct uit omdat ik echt nog door wilde slapen en werd toen om kwart over elf wakker. Da’s best irritant eigenlijk, vooral omdat ik me dan nooit in één keer aankleed en het dus lijkt alsof ik nog later ben opgestaan, haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: