Close
Mijn week #11: bloed kwijt, veel eten en Pluk de Markt!

Mijn week #11: bloed kwijt, veel eten en Pluk de Markt!

Tadaaa, het is weer tijd voor een ‘mijn week in foto’s’-post! Deze week raakte mijn bloed kwijt, at ik een bijzondere lunch en lekker zomerfruit! Kijk je mee?

pizap.com14353438372471

Zondag was het 21 juni, Vaderdag. Op Instagram wenste ik iedereen een fijne vaderdag. Zelf vond ik het een moeilijke dag. Vaderdag zonder vader is niet leuk.

’s Middags ging ik wel met mijn moeder naar mijn opa en oma om daar Vaderdag te vieren voor mijn opa. Dat vond ik ook behoorlijk lastig. Gelukkig konden we ook nog een stuk met de hond wandelen. Dat zorgde voor wat afleiding! Ik vond deze foto wel heel erg lief – ik besloot snel een fotootje te maken voor mijn week in foto’s! :-)

pizap.com14353438919841

Deze prachtige orchidee kreeg ik vorig jaar van mijn opa en oma. Hij is toen uitgevallen, maar we (oké, vooral mijn opa, eigenlijk) hebben hem weer opgekweekt. Nu zit hij weer helemaal vol prachtige witte bloemen. Daar ben ik zo blij mee. Mooiste bloemen ooit!

Deze foto van mijn vader en mij vond ik eindelijk weer terug. Dit is de laatste foto van mijn vader en mij samen. Je snapt vast dat hij heel waardevol voor me is. Toch was ik hem lange tijd kwijt (hij stond op een camerakaartje dat we eigenlijk nooit gebruiken). Nu heb ik hem gelukkig weer teruggevonden en kan ik hem laten afdrukken. Fijn!

pizap.com14353439422031

Maandagochtend besloot ik de was op de gaan vouwen. Ik stelde het door mijn vermoeidheid al een week uit, dus het werd wel eens tijd. Na de helft van de was was ik echter te moe om verder te gaan. Ik ging iets anders doen en maakte het een paar uur later af.

Meneer Konijn heeft me afgelopen maandag ook aardig aan het schrikken gemaakt! Hij maakte steeds bunny flops, waarbij een konijn op zijn zij ‘springt’. Ik kan het niet zo goed uitleggen, maar het lijkt best wel op de beweging die ze maken wanneer ze een hartaanval krijgen. Ik schrok me de eerste paar keer rot, haha. De eerste keer heb ik hem zelfs wakker gemaakt. Even checken of hij nog wel leefde, oeps! Gelukkig ging het helemaal goed.

IMG_8742

Echt lekker weer was het maandag niet. Ik keek om 11 uur op buienradar. Het leek alsof de buien zouden ophouden voordat we met de hond moesten wandelen, gelukkig!

Dat bleek ook zo te zijn. Er waren alleen maar héle donkere luchten, zoals je hier kunt zien. Snel terug naar de auto! Uit eindelijk zijn we precies op tijd terug gekomen bij de auto. Net toen we zaten begon het te regenen.

pizap.com14353440850961

Nadat ik afgelopen donderdag bij de huisarts was geweest was het maandagmiddag toch echt tijd om bloed te gaan prikken. Ik mocht zowaar direct doorlopen, dat gebeurt niet vaak!

Het bloedprikken ging prima – ik had een hele lieve prik-mevrouw. Ze zag dat ik het heel eng vond en vroeg me wat ik fijn vond: wel of niet vertellen wanneer ze zou prikken. Ik wil dat liever niet weten, dus dat vertelde ze ook niet.
Wat alleen niet zo lief was, was dat ze bij het ziekenhuis mijn bloed kwijtraakte. Elke dag van de week heeft mijn moeder de huisarts gebeld en telkens waren de uitslagen niet binnen. Toen is de assistente eens gaan bellen en bleek dat ze bij het ziekenhuis überhaupt geen bloed van me hadden. Hoe raak je nou weer bloed kwijt?! Je gooit toch niet zomaar drie buisjes bloed weg? Je hebt normaal toch geen bloed ‘over’? Wat een vaagheid.

pizap.com14353441964091

’s Avonds maakte ik weer Iris’ enchiladas. Ik maak ze het liefst elke weet een paar keer, zo lekker zijn ze! :-) Wel echt enorm vullend. Ik krijg er 1,5 tot 2 op, maar dan ben ik echt ontploffie-vol.

Deze afbeelding kreeg ik van een lief vriendinnetje toegestuurd! Zo leuk. :-) Hij past hier niet helemaal op de afbeelding, maar er staat ‘Life isn’t about waiting for the storm to pass, it’s about learning to dance in the rain’. Mijn motto, whoooo!

pizap.com14353443080911

Nog even lekker bloggen! Ik was bezig met het blogje dat begin donderdag online kwam! Er kwamen een hoop reacties op mijn ‘verwendicapt’ blogje. Hopelijk heb ik niemand gekwetst, of iets. <3

En natuurlijk kon een foto van mijn lieve nijntje niet uitblijven. Wat een lieverdje is het hè? Zeg maar ja. ;-)

pizap.com14353444349641

Mijn opa had voor ons een heerlijke bak kersen meegenomen. Ik hou zo van kersen! Ze zijn al best mooi donker gekleurd en dan zijn ze het allerlekkerst. Zo heerlijk zoet. “Ik ben Balou, de bruine beer, de dikke, dikke bruine beer. Die houdt van lekker eten, lekker zoet!” Anyone? Nee? Oké…

Na de gezonde kersen moesten we het natuurlijk een beetje in balans brengen. ;-) Nee, eigenlijk waren mamma en ik allebei te moe om te koken. De hond was de hele week ziek en daardoor moest hij steeds ’s nachts naar buiten waardoor m’n moeder nauwelijks nachtrust had. Tijd voor pizza dus! Ik had een heerlijke pizza margaritha. Voor de nieuwsgierige aagjes onder ons, onder de oogjes staat ons adres. ;-)

pizap.com14353445417811

Donderdagmiddag lunchte ik alleen. Ik maakte voor mezelf een hele lekkere salade want ik had geen zin in brood. Ik maakte mijn couscoussalade! Een aanrader (kijk hier voor het recept, hihi).

Dit was ongeveer het meest wakker dat ik er de hele week uit heb gezien, bah! Zo moe… Mijn oog gaat altijd zo stom hangen wanneer ik me niet goed (fysiek) voel. Maar altijd blijven lachen!

pizap.com14353445812681

Echt HEMA!

’s Middags even met mijn moeder naar een winkelcentrum in de buurt geweest waar ze altijd heel erg veel ‘creatieve’ spulletjes verkopen. Bij de HEMA in de stad is altijd alles uitverkocht, zo jammer! Gelukkig hadden ze hier wel alles. :-) Ik heb heel erg veel washi tape ingeslagen. En éindelijk heb ik ook de medicijnenbox gekocht die ik al zo lang wilde. Ik vind ‘m zo mooi. :-)

pizap.com14353446462872

’s Avonds moest ik even wat opruimen in mijn kamer, zodat ik mijn nieuwe spulletjes een plekje kon geven. Ik kwam mijn stenenverzameling van vroeger weer tegen. Ik ben destijds gestopt omdat het best een dure hobby werd, maar oh wat zitten er mooie tussen. :-)

Twix! Lekkerrrrr! :-D

pizap.com14353446941371

Vrijdagmiddag moest ik opnieuw gaan bloedprikken, bah. Deze keer waren we ook niet zo snel aan de beurt als de vorige keer. Hopelijk gaat het deze keer wel goed.

Het was super lekker weer vrijdag. Of nou ja, in elk geval lekker warm. Beetje benauwd, maar toch. Ik kon lekker mijn slippers dragen. En rode nagellak, joepie!

pizap.com14353447724561

Ik veranderde éindelijk de batterijen in het toetsenbord van het toetsenbord waardoor ik de iMac weer kon gebruiken. :-) Lekker bloggen op groot scherm. Fijn.

En een leuk bol.com pakketje werd bezorgd. Maar eh, mijn adres – daar bijven jullie vanaf hè? ;-)

pizap.com1

Ik kocht onlangs een nieuw hemdje bij de C&A. Met watermeloenen erop. Hihi. Lekker zomers. :-)

Zaterdagmiddag ging ik met mijn moeder en hond naar Dordrecht, omdat daar een leuke markt was! Toen we aankwamen bleek alleen dat de hond eigenlijk niet mee mocht naar ‘binnen’. Ach, hij was zo lief, wij vonden dat ‘ie best mee mocht. :-)

pizap.com2

Hier was foto’s van de markt! Ik dronk een heel erg lekker sapje met mango, aardbei sinaasappel en nog iets, maar dat laatste ben ik even vergeten. Het was echt een perfecte combinatie, heerlijk! Ik kocht het sapje bij ’t Biosap Karretje. Ze hadden hele lekkere repen en chocolade en ijsjes en sapjes en nog zo veel meer. Op de laatste foto zie je het ijsje dat ik at. Het was een yoghurtijsje aardbei. Heel erg lekker. Mocht je dit Karretje ooit tegenkomen dan is het een enorme aanrader om uit te proberen.

Bij de kraam van The Goodiebag Shop kocht ik leuke dingetjes! Een letter banner in pastel en mooi tape. :-)

Hoe was jouw week? En nog een vraagje: zie je deze foto’s rechtop? Bedankt!

Liefs

29 thoughts on “Mijn week #11: bloed kwijt, veel eten en Pluk de Markt!

 1. Huh, bloed kwijt raken is inderdaad wel heel apart zeg! Vervelend dat dat je opnieuw moest, aangezien je zo te lezen niet zo’n prik-fan bent. Wat een mooie foto van jou samen met je vader! Fijn dat je hem weer terugvond op het kaartje. :)

 2. Wauw dat kwijtraken van je bloed is raar! Ik ben stiekem heel benieuwd wat je op bol.com hebt gekocht en wat je mee hebt genomen van de markt! Ziet eruit alsof dat heel leuk was :-) (en ja, ik zie je foto’s rechtop!)

 3. Wat raar dat ze je bloed zijn kwijt geraakt. Inmiddels alweer geprikt? Ik was ook gaan bloed prikken. Njom lekker he die kersen?! Gister bijna een halve bak zitten opeten.

 4. Ik vroeg me op Instagram al af of het weer enchiladas waren. Ik ga ze deze week ook proberen denk ik :-) En heel apart dat ze buisjes met bloed kwijtraken!

 5. Wat stom dat ze je bloed zijn kwijtgeraakt zeg! Kersen zijn nu idd heerlijk! Hier ook al een hoop gegeten :) Fijne zondag!

 6. Huh, wat raar dat ze het bloed zijn kwijtgeraakt. Heel vervelend, zeker als je bloedprikken eng vindt en er speciaal voor naar het ziekenhuis moet. In het dorp waar ik vandaan kom kon je elke werkdag tussen 8.00 en 10.00 bloed laten prikken, ideaal! Maar binnenkort heb ik bloedonderzoek dat echt in het ziekenhuis moet gebeuren, geen idee waarom. Nuchter, rond een uur of 8. Ik vraag me af hoe ik dat moet gaan doen. Volgens mij val ik van de fiets als ik ’s ochtends niet eet :p mijn bloedsuikerspiegel is volledig van slag.

  1. Haha heel herkenbaar! Ik hoefde nu gelukkig niet nuchter dus kon om 15.00 ’s middags gaan. Hier kun je ook wel op andere plekken terecht maar dat is inderdaad tussen 8.00 en 10.00 en omdat ik niet alleen durf zou ik dan om 8.00 moeten. Mijn vermoeidheid vindt dat veel te vroeg, hihi.
   Succes met je bloedonderzoek en het fietsen!

 7. Die stenen!!! Ja, dat valt mij natuurlijk meteen op. Ik ben er zelf ook gek op. Heeeeeeel af en toe koop ik er één, maar het is inderdaad behoorlijk prijzig. Bunny flops? Nog nooit van gehoord. Ik zou me ook het apezuur schrikken. Fijn, dat je nu de foto van je vader weer hebt. Dat bloed zullen ze wel niet goed gelabeld hebben. Kan gebeuren natuurlijk, maar wel erg slordig. Ah goed zo, omgekeerd compenseren! Dan ben je pas echt goed bezig. Kanjertje ben je. Liefs. XXX

 8. Fijne week heb je zo te zien achter de rug! :) en hopelijk zijn ze dit keer niet weer je bloed kwijt geraakt, dan zou het wel heel erg vervelend worden!

  1. Haha, ja inderdaad! De assistente zei dat ze het nog nooit mee had gemaakt dus nu zal het wel goed komen. :-)

 9. Sjeetje bloed kwijt raken…

  Mooie foto van jou en je vader en volgens mij is jouw hond heel erg lief. Zo ziet hij er wel uit ;-)

 10. Wat heb je een leuke dingen gedaan! Wel erg vreemd dat ze je bloed kwijt zijn! Bizar!
  En ik zie de foto’s rechtop, haha.

 11. Ik zie zoveel leuke dingen waarop ik wil reageren, maar als ik er eenmaal doorheen ben weet ik niet wat het allemaal was hihi. Die orchideën zijn in ieder geval prachtig. Bij mij houden die het nooit lang uit. Als de bloemen eenmaal weg (dood?) zijn dan komen ze ook niet meer terug. Kansloos haha. Echt stom dat je bloed kwijt is bleh. Raar dat zoiets zomaar kan!

  1. Hahah heel herkenbaar!
   Je moet met orchideeën echt heel lang wachten voordat de bloemen weer komen. Echt een jaar of zo. Als je ze afknipt groeien ze wel weer terug. :)
   Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: