Close

Mijn week #1

Net als veel andere bloggers laat ik mijn week in foto’s zien!

Hieronder… :-)

IMG_6732     IMG_6735

Afgelopen week ging ik met mijn moeder lunchen in Zoetermeer bij Clooney. Ik at een omelet met kaas. Het smaakte heerlijk! We moesten sowieso naar Zoetermeer om mijn horloge op te halen wat bij de juwelier daar lag, dus dat konden we leuk combineren!

Op de rechtse foto zie je mijn dagboek. Mijn ‘echte’ dagboek, want mijn blog is natuurlijk ook een beetje mijn dagboekje. Af en toe vind ik het heerlijk om ook op papier even van me af te schrijven. Het maakt mijn hoofd leeg en dat is prettig. Zeker op dagen dat het nogal een chaos is in mijn hoofd helpt schrijven enorm om alles weer een beetje te ordenen en op een rijtje te zetten. Het boekje komt trouwens van Kikki K, een hele leuke webshop met stationery. Helaas duurt de verzending wel lang (en is het behoorlijk prijzig) omdat het helemaal uit Australië komt. Het wachten is het wel echt waard, want ze hebben hele leuke spulletjes!

IMG_6746       IMG_6739

Op tweede Paasdag ging ik met mijn moeder en opa en oma wandelen op het strand. We lunchten bij strandpaviljoen Zuid in Den Haag.

Het broodje dat ik at was een broodje vegetarische gehaktbal. Dit vond ik spannend om te nemen. Het was iets wat ik nog nooit had gehad, wat als het tegen zou vallen? Dat zou zonde zijn van het geld. De vegetarische gehaktbal van de Vegetarische Slager had ik al wel eens vaker op en vind ik heel lekker (een aanrader!). Na wat overleg besloot ik het broodje toch te bestellen. Wat ook spannend was is dat het iets was waar ik ‘zin’ in had. Ik moest mezelf dus iets gunnen waar ik zin in had om dit broodje te bestellen. Uit eindelijk was het broodje heel erg lekker en heb ik zeker geen spijt gehad. Overwinninkje!

IMG_6750     IMG_6748

Toen ik op een ochtend buiten kwam was het ineens heel erg mistig. ‘Verrassing!’ Ik had er even niet op gerekend en de wereld was wel heel klein ineens. Ik vind mist altijd mooi, maar ook een beetje engig. Gelukkig hoefde ik niet ver. Gelukkig werd het ‘s middags beter weer en ging de zon zelfs nog schijnen.

Allebei de foto’s zijn bij mij in de buurt in een parkje. Groen in de randstad!

Tram     IMG_6756

Op de eerste foto zie je Den Haag HS, waar ik op de tram aan het wachten was. De mist was inmiddels al behoorlijk weggetrokken en de zon probeerde door de wolken heen te schijnen. Door een brandmelding in een tunnel reden er geen treinen en was het heel erg druk in de tram. De drukte zorgde voor behoorlijk wat paniek bij me, dus ik was heel erg opgelucht toen ik weer uit de tram mocht. In de tram waar ik na mijn overstap in zat was het gelukkig een stuk rustiger!

Toen ‘s middags het zonnetje echt was doorgebroken en ik naar huis fietste zag ik de eerste kleine eendjes van dit jaar! Wat zijn ze klein! En wat zijn ze met veel! Ik word altijd zo blij van kleine diertjes in de lente. De moedereend sprong de stoep op en de kleine eendjes wilden haar volgen, maar kozen bijna de put om op te springen in plaats van de stoep. Ik was even bang dat ze zo door de gaten de put in zouden vallen als ze het niet zouden halen. Gelukkig besloot een klein eendje dat ze een stukje verder moesten rennen en daar de stoep op springen, en zo geschiedde. Leuk om te zien. :-)

IMG_6764     IMG_6645

Deel van mijn verwenlunch was een krentenbol met chocoladepasta. Als je dit nog nooit hebt geprobeerd dan adviseer ik je om NU naar de winkel te gaan en een krentenbol en chocoladepasta te kopen. Deze combinatie is echt heerlijk. :-) Fijn momentje zo midden op de dag.

Een tijd geleden bewaarde ik alle oude was van kaarsen die op waren, of waar ik stukjes af moest halen om hem goed te kunnen laten branden. We hebben hier thuis al een hele tijd allemaal bakken met restjes kaarsvet staan en ik besloot er maar eens iets mee te gaan doen. Ik smolt de blauwe restjes au bain marie en goot het in een leeg, schoongemaakt melkpak. Toen dit hard was geworden deed ik hetzelfde met de gele en witte restjes. Het is best een grappig resultaat geworden, al ben ik niet helemaal tevreden over de kleurencombinatie. Mocht iemand ook het idee krijgen om zoiets te gaan maken… giet wel heel voorzichtig, haha… Ik heb namelijk best veel tijd op de grond gezeten om het op de grond gevallen kaarsvet daar vanaf te krijgen…

IMG_6786     IMG_6787

Vrijdag stuurde mijn moeder me ‘s ochtends terwijl ze op werk was ineens een sms’je of ik zin had om mee te gaan naar het strand. Natuurlijk! We reden naar Hoek van Holland. Het zou super lekker weer zijn vrijdag (en later op de dag werd dit het ook wel), maar toen we aankwamen was het nog heel erg mistig. Heel gek om te zien op het strand! Als onze hond een stuk vooruit rende zagen we hem niet eens meer, hij was opgegaan in de mist.

De afgelopen tijd heb ik vaak buiten de deur geluncht zeg, haha. Ik at deze keer patatjes met een kaassoufflé. Alweer een uitdaging. Ik vond het spannend om dit in het bijzijn van anderen op te eten. Zouden ze me niet te dik vinden om dit te mogen eten? Zou ik er niet ineens heel veel van aankomen? Ik hield mezelf met twee beentjes op de grond en zei constant tegen mezelf dat ‘normale’ 19 jarigen ook wel eens een patatje eten als lunch en dat gewicht niet plotseling heel erg veranderd. Het was lekker. :-)

Fijne zondag nog!
Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: