Close
Mijn Pandora armband

Mijn Pandora armband

Een jaar of tien geleden zag ik bij een kennis een prachtige armband om haar pols. Bedeltjes, allemaal uniek en met een speciale betekenis. Hoe dit heette of hoe ze eraan was gekomen wist ik toen niet.
De armband is eigenlijk nooit meer uit mijn hoofd gegaan. Ik ben er niet altijd actief naar op zoek geweest, maar telkens als ik er weer zo een zag baalde ik weer dat ik niet wist waar ik er zelf eentje kon kopen. Tot ik op een dag, toen ik een jaar of 15 was, langs een juwelier liep waar de armband en een heleboel bedels in de etalage lagen. Yes! Eindelijk wist ik de naam! Pandora!

Uit eindelijk heeft het nog vier jaar geduurd tot ik hem dan ook echt heb gekocht. Zoveel twijfels en overwegingen: vind ik hem niet te duur, straks raak ik hem kwijt, wat vinden anderen ervan, vinden anderen het niet heel stom? En ga zo maar door. Rond kerst vorig jaar besloot ik dat het dan toch echt een tijd moest worden dat ik zo’n mooie armband zou gaan kopen. Ik ben echt heel erg blij dat ik uit eindelijk die beslissing heb genomen, want ik ben tot de dag van vandaag super blij met de keuze en draag m’n armband met veel plezier.
De foto’s hieronder zijn niet erg goed belicht, helaas. Dit gaat best lastig met de bedels. Ik hoop dat jullie toch een beetje een indruk kunnen krijgen van hoe de armband eruit ziet. :-)

Dit is hoe mijn Pandora armband er nu uitziet. Ik heb nu vijf bedels aan mijn armband hangen. Een uiltje, een bus met de Engelse vlag bovenop, een cadeautje, een ‘hoop-geloof-liefde’ bedel en een klavertje vier.

IMG_6832

Mijn eerste bedeltje, die ik direct met de armband kocht, was een uiltje. Ik vind een uil een heel mooi dier en ik heb heel erg veel spullen met uiltjes erop of in de vorm van uiltjes. Voor mij staat een uil voor wijsheid – de uil ziet wat anderen niet zien. De keuze voor dit uiltje was dus snel gemaakt!

IMG_6831

Dit is een Engelse dubbeldekker met de Engelse vlag bovenop. Deze kocht ik (verrassing!) in Londen. Ik was daar met mijn moeder in december. We zouden al eerder een keer naar Londen gaan, maar toen is dat door mijn angst helemaal mis gegaan. Nu wilde ik graag voor mezelf een aandenken van Londen, én een herinnering aan het feit dat ik het toch maar mooi gedaan had.

IMG_6830

Een cadeautje. Deze bedel kreeg ik met Sinterklaas van mijn opa en oma. Ik vind hem heel mooi en dit is de eerste bedel die ik van iemand anders heb gekregen en dat is voor mij best speciaal – dat iemand voor mij een cadeautje heeft gekocht, dat vind ik heel bijzonder.

IMG_6834

Deze hoop-geloof-liefde bedel kreeg ik nog niet zo lang geleden van mijn moeder. Ik was er al heel erg lang naar op zoek, maar elke webwinkel waar ik keek had hem niet (meer). Mijn moeder had hem ergens op internet wél gevonden en besteld. Ze wist dat ik hem heel graag wilde hebben, super lief! :-) Het bedeltje is ook bedoeld als steun. Mijn moeder kan me geen hoop geven, maar ze gelooft wel heel erg in me en geeft me veel liefde. Ik ben heel blij met deze bedel.

IMG_6828

Deze foto is niet heel duidelijk, sorry daarvoor! Het lukte maar niet om de bedel mooi op de foto te zetten. Dat terwijl ik hem wel heel mooi vind… Dit klavertje vier kocht ik ongeveer twee weken geleden voor mezelf. Een klavertje vier brengt geluk. Ik ben nog niet zo lang geleden begonnen met een nieuwe therapie en kan wel wat geluk gebruiken. Ik hoop dat het klavertje me veel zal brengen. ;-)

Zelf koop ik mijn bedels vooral in de winkel, omdat ik het leuk vind om eventjes in de winkel te zijn en alle bedels te bekijken om vervolgens mijn favoriet te kiezen en kopen. Op internet zijn er natuurlijk ook genoeg websites waar je Pandora bedels en armbanden kunt kopen, bijvoorbeeld hier! Geen idee waarom ik eerder nooit online bedels heb besteld. Je hebt online een makkelijk overzicht van alles wat er wordt aangeboden. Dat is ook wel heel erg makkelijk. :-)

Heb jij een armband of ander item wat veel voor je betekent? Wat voor item is dit? Wat betekent het voor jou?

Wat vind je van Pandora armbanden?

Liefs

13 thoughts on “Mijn Pandora armband

 1. Leuk dat je er zoveel herinneringen aan hebt hangen! Ik heb zelf ook een Pandora-armband die ik vorig jaar met Valentijn van m’n vriend kreeg met meteen een heleboel bedels erbij: een hartje, een schildpad (naar mijn geboorteknuffel), een cupcakeje en twee clips… Nadien kocht ik nog twee ananasjes en twee van die glazen bedels erbij, en nu met Kerst kreeg ik nog twee mooie clips met bloemetjes. Ik doe nu enkel de bloemetjesclips aan omdat ik die eigenlijk de mooiste vind. Maar het is natuurlijk wel niet erg persoonlijk…

  1. Of juist wel, omdat jij die bedels het mooist vindt! :-) Het sieraad laat nu precies zijn wat jij écht mooi vindt! Dat je ze niet in een of ander zomers resort hebt gekocht of heb gekregen van een vriendin die je leven heeft verandert maakt helemaal niets uit qua ‘persoonlijkheid’.

   Ik snap wel wat je bedoelt hoor, qua herinneringen. Dat kost ook wel wat tijd, want je moet maar net iets doen/hebben/willen/etc. waarvan een bedel is die jou aanspreekt!

 2. Ik vind dit zulke mooie armbanden, zelf draag ik altijd een kettinkje met een klavertje en een swarovski vlindertje. Het klavertje heeft een magneetje dat een of andere werking en ik draag het altijd.

 3. Dat zijn inderdaad altijd zulke mooie armbanden! En ik vind het juist zo mooi dat er vaak achter elk bedeltje een verhaal of betekenis achter zit. Mooi om te zien en om te lezen. Voor jou heel waardevol, denk ik zo :)

 4. Zo leuk, lijk me echt leuk.
  ik zelf heb niks met bedels
  maar vind dat ook kei mooi. Denk dat ik ook ooit zo iets zal koppen.

 5. Ik heb 2 en een half jaar geleden een armband gekregen van mijn vriend. En met kerst of mijn verjaardag geeft hij me telkens een bedel erbij. Alle bedeltjes heb ik dus gekregen en dat vind ik heel erg speciaal. Ik heb een klavertje vier voor extra geluk voor therapie en school. 2 hartjes omdat we van elkaar houden. Kersjes omdat ik van fruit hou en een lieveheersbeestje omdat dat mijn favoriete dier is.
  Als ik angst heb kijk ik er graag naar want dan moet ik aan mijn vriend denken en dan word ik rustiger van :)
  Pandora is me helaas te duur, maar ik vind het wel heel erg mooi
  Liefs,
  Alice

 6. Ik vind ze ook heel leuk, draag er zelf ook 1. Inderdaad zijn ze redelijk aan de prijs maar het is wel heel leuk om op deze manier heel langzaam bedeltjes te sparen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: