Close
Kleine gelukjes #8

Kleine gelukjes #8

Ik zeg het vaker, maar deze keer is het écht waar: het is alweer véél te lang geleden dat ik een kleine gelukjes plaatste! Vandaag is het eindelijk weer zo ver. 

 •  Veel bloginspiratie
  Regelmatig schrijf ik een ‘kleine gelukjes’ op het moment dat ik weinig inspiratie heb. Wanneer ik zo’n post schrijf krijg ik namelijk vaak weer inspiratie. Er zijn namelijk heel veel dingen waar ik blij (of minder blij) van wordt waar ik over kan schrijven. Het feit dat er nu al heel lang (bijna een maand vind ik best lang!) is dus eigenlijk heel positief! Ik heb veel bloginspiratie!
 • De cursus Pedagogiek
  Zoals je vorige week kon lezen op mijn blog ben ik met een cursus Pedagogiek begonnen (klik hier als je het nog wilt lezen). Ondanks het feit dat ik het heel erg jammer vind dat mijn docent op dit moment op vakantie is vind ik het heel erg leuk om vast opdrachten te maken en de stof door te nemen. Dit is echt iets wat ik heel erg interessant vind.
 • Meevallende weegschaal
  Dit is misschien een beetje een eetgestoorde reden, maar ach. Het maakte me blij dus ik mag het delen! Ik was heel erg bang dat ik de afgelopen weken heel erg aangekomen zou zijn. Ik heb niet echt gezond gegeten omdat ik telkens erg veel behoefte had aan zout. Misschien door de warmte? Misschien was het gewoon mijn lichaam dat me voor de gek hield. Anyway, ik had dus niet zo gezond gegeten. Ik wist zeker dat ik kilo’s zou zijn aangekomen. Ik zag het, voelde het en wíst het gewoon. Tot het moment dat ik op de weegschaal stapte en er achter kwam dat het helemaal niet waar was. Zo vreemd, maar zo fijn.
 • Goed/dapper nieuws van anderen
  De afgelopen tijd heb ik veel fijn nieuws van anderen gehoord en gelezen. Voorbeeldje is deze post van Carlijn! Heel erg dapper. Ik vind het fijn wanneer anderen eindelijk krijgen wat ze al die tijd al verdiend hebben. Zet ‘m op Carlijn!
 • Gesprekken met een vriendin die ik lang niet sprak
  Vlak voordat de post over vriendschap online kwam sprak ik met een van de betreffende vriendinnetjes. Ik spreek haar nog wel vrij regelmatig, maar niet heel erg vaak. Ik vind het zo fijn om af en toe met een van hen te spreken. Ik durf dan misschien niet af te spreken, maar dat betekent niet dat ik niet wil weten hoe het gaat! Ik blijf immers wel gewoon mijn nieuwsgierige zelf! :-)
 • Even rust
  Zoals je gister kon lezen heb ik van nu tot 17 augustus even ‘vrij’ van therapie. Eventjes geen spanning voor afspraken. Eventjes rust en een adempauze. Natuurlijk moet ik snel weer verder met therapie en moet ik wel door blijven gaan, maar voor nu eventjes vind ik het fijn dat deze enorme bron van spanning weg is genomen. En dan weer met frisse moet op naar 17 augustus!
 • Familie komt langs
  Morgen komt mijn broer met zijn twee lieve, kleine (sorry, grote, en hele stoere!) kindjes langs. Ze wonen in België, dus we zien ze helaas niet vaak. Dat is logisch, wij gaan niet elk weekend naar België en zij zijn niet elk weekend in Nederland (of in elk geval niet bij ons, haha). Zij hebben het druk genoeg. Maar dat maakt niet dat ik het niet extra extra leuk vind wanneer ze langskomen. Elke keer hebben de kindjes weer een Vlaamser accent en elke keer zijn ze weer een beetje groter. Ik vind dat zo mooi en leuk om te zien.

En dan zijn er nog een aantal kleine puntjes die verder geen uitleg behoeven:

♥ Fotograferen ♥ Lieve kleine Meneer Konijn ♥ Slapende, dromende hond ♥ Lichtpuntjes ♥ De Tour kijken ♥ Werken aan mijn blog ♥ Strijkkralen ♥ Moestuintjes ♥ Mijn nieuwe basilicum die het heel erg goed doet ♥ Water ♥ De was gedaan heb ♥ Wanneer mamma ergens bij helpt ♥ Mijn knuffelbeertje ♥ Fijne pakketjes ♥ Post ♥ De zon ♥ Een korte mouwen t-shirt durven dragen ♥

Wat zijn jouw lichtpuntjes van de afgelopen tijd?

Liefs

23 thoughts on “Kleine gelukjes #8

  1. Leuk om te horen dat je bloginspiratie leuk vindt en niet denkt ‘bah, nog meer blogjes van Kim’ hihi.
   Liefs

 1. Wat super fijn! één van mijn lichtpuntjes is jouw blogpost die me ertoe zette tóch maar een cursus te bestellen. :) Vind ’t zo leuk!

 2. Al die kleine gelukjes samen is een heleboel geluk. :)

  Er is iets wat me opviel, maar dat komt waarschijnlijk door mijn huidige situatie. Een probleem met de bijnieren wat ervoor zorgt dat je van een aantal hormonen te weinig aanmaakt, kan zorgen voor heel veel zoute trek. Nu kan dat natuurlijk zoveel oorzaken hebben, maar als je ook andere klachten hebt is het misschien goed om eens te laten testen op cortisol. Andere symptomen zijn: vermoeidheid, duizeligheid, snel koud hebben, buikpijn en misselijkheid.
  Ik wil je absoluut niet bang maken, het viel me alleen op omdat ik laatst zelf ben getest op o.a. cortisol (donderdag de uitslag!).

  1. Ah, dat is wel goed om te weten en evt in de gaten te houden! Nu ik mijn medicatie gestopt ben en ijzer slik gaat het geloof ik met mijn vermoeidheid wel wat beter (en ben ik niet meer duizelig/misselijk!), maar ik vind het heel fijn dat je me er even op wijst. Bedankt! :-)
   En heel erg veel succes donderdag!

 3. Mooi lijstje. En fijn dat je niet was aangekomen terwijl je tóch goed naar de behoefte van je lichaam hebt geluisterd. Dat geeft je denk ik wel vertrouwen voor de toekomst. X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: