Close
Kleine gelukjes #5

Kleine gelukjes #5

Jaaa, het is weer tijd voor kleine gelukjes! Ik kan zo genieten van deze artikelen. Zowel het maken als lezen vind ik heerlijk. Ik hoop dat jullie het net zo fijn vinden! Lees mee en geniet. :-) 

In mijn laatste ‘kleine gelukjes‘ gaf ik aan dat ik het lastig had gevonden om lichtpuntjes te zien. Alles leek donker, of donkerder. Er was even weinig licht te zien. Deze periode ging het gelukkig beter. De lichtpuntjes verschenen weer als sterretjes in de nacht. Ik wil graag de fijne momentjes en kleine gelukjes van de afgelopen tijd met jullie delen. Let’s go!

 • Whatsapp-berichtje op mijn verjaardag
  Op mijn verjaardag kreeg ik ’s ochtends vroeg een whatsapp-berichtje van mijn oudste broer. Hij heeft twee kleine kindjes. Ik ben dus officieel ’tante’ van een stoer neefje van 4 en een lief nichtje van 3. Ik opende het whatsapp-berichtje en zag een filmpje. Het was mijn broer die met mijn neefje en nichtje verjaardagsliedjes voor me zongen. Dat toverde een enorme glimlach op mijn gezicht. Sinds ze naar België zijn verhuisd zien we ze niet veel. Ze hebben inmiddels ook een enorm Vlaams accent, zo lief. Ze zongen ‘happy burthdayyy to joe’ en zeiden heel vaak ‘hieper de piep, hoera!”, haha. :-) Toen mijn broer het filmpje wilde stoppen begon mijn neefje te roepen “nee, nee, nee!”. Hij wilde nog verder zingen. “Nee” zei hij met zo’n ontzettend lief Vlaams accent. Ik smolt. Jammer dat ik het niet aan jullie kan laten horen, ik weet zeker dat jullie ook zouden smelten. Dat het even duidelijk mag zijn dat ik het leukste neefje en nichtje heb! 
 • Makkelijk opstaan
  Vaak heb ik veel moeite met opstaan. Ik ben vaak nog ontzettend moe of heb geen zin in de dag. Soms is dat ook anders, dan kom ik direct mijn bed uit wanneer ik wakker word. En wat is dat fijn! Wat is het fijn om geen discussie met mezelf te hoeven voeren: Je moet nu echt opstaan hoor! Maar ik wil niet. Het moet. Ja maar… en zo verder. Het is zo lekker. Een goed begin is het halve werk! Vrij letterlijk in dit geval. Als mijn dag zo goed begint ben ik vaak de rest van de dag ook vrolijker.
 • Mijn buurvrouw
  Al eerder schreef ik over mijn lieve buurvrouw. De afgelopen tijd kwamen er verschillende pakketjes binnen (lees: konijnenhok!). Dit was een enorm pakket, maar ik was niet thuis op het moment dat het bezorgd werd. De buurvrouw heeft onze huissleutel ook en toen de postbode bij haar aanbelde liet ze hem het pakket in onze gang parkeren. Dat vind ik zo lief van haar!
 • De dag na een rotdag
  De dag na een rotdag kan bijna alleen maar meevallen. :-) Pas had ik een ontzettende rotdag: alles ging mis, ik voelde me slecht. De dag daarna was het zo fijn. Ik werd wakker en struikelde niet over mijn Zalando-doos. Ik stootte me niet aan de deur en mijn ontbijt ging in de kom in plaats van ernaast. :-) Fijn!
 • Vakantie!
  Heerlijk even een weekje er tussenuit in de zomer. Ik vind het heerlijk om ergens heen te gaan waar ik nog niet vaak ben geweest, om de omgeving te ontdekken en om ergens te zijn waar ik niemand kan. Dat is voor mij erg ontspannen. Ik geniet van uitkijken naar de vakantie.
 • Mijn lieve mamma
  Mijn lieve mamma is een enorm lichtpuntje, zeg maar gerust een enorme lichtshow! Ze is zo sterk en zo lief. Dat maakt mij heel erg gelukkig. De kaart die ze mij gaf voor mijn verjaardag, de slinger met Paddington-kaarten die ze ophing ondanks dat ik 20 werd, de oplossingen die ze bedenkt wanneer ik weer eens in paniek raak over een situatie. Ik hoop dat ze weet hoeveel ze voor mij betekent.

Wat zijn jouw lichtpuntjes van de afgelopen tijd?

Liefs

 

 

37 thoughts on “Kleine gelukjes #5

 1. Fijne gelukspuntjes, ik kan ook altijd zo uitkijken naar vakantie ook als we niet op vakantie gaan, maar gewoon lekker niks doen, niks moeten en geen wekker :)

 2. Dat zijn prachtige geluksmomentjes. Vooral van je buurvrouw, is super lief.
  Ik kijk vooral uit naar geen wekker, vroeg opstaan.

 3. Wat fijn dat het je weer wat minder moeite kost om lichtpuntjes te bedenken! Ahww.. wat schattig je neefje en nichtje! :D Die discussie wat betreft het opstaan ken ik maar al te goed. Helaas heb ik dat makkelijk opstaan nog niet uitgevonden. Heb je nog tips? Ik ga ’s avonds vaak al tussen 21u en 22u naar bed, maar de ochtend daarop om 10u is het nog steeds moeilijk om mijn bed uit te komen. Denk dat ik gewoon veel slaap nodig heb! Heerlijk he dat uitkijken naar een vakantie. Dat doe ik nu ook echt! Was het maar alvast eind augustus!!! Dan gaan we heerlijk naar Parga. Ik kan ook echt genieten van een nieuwe omgeving. Dan laad ik helemaal op :)

  1. Dat is inderdaad heel fijn :)
   Eerlijk gezegd heb ik weinig tips. Het blijft een lastig iets. Met jezelf afspreken dat je er om een bepaalde tijd uitgaat, zorgen dat je iets ‘op de planning’ hebt en jezelf een schop onder de kont geven, maar of je daar verder mee komt..? Ik denk wel vaak dat je jezelf kunt wennen aan meer en ook aan minder slaap, dus ik zou proberen niet al te vroeg naar bed gaan. Maar zelf doe ik dat vaak wel, haha. Dus ik zeg het wel maar voet het zelf niet uit, haha.
   Oh, wat heerlijk! Heel erg veel plezier alvast! Klinkt super fijn! Geniet ook vast van de voorpret :)
   Liefs

 4. Wat fijn zulke lichtpuntjes, we zouden allemaal eens elke week (of maand) de dingen op moeten schrijven die ons deden glimlachen. Maar toch moet ik je wel even teleurstellen, IK ben namelijk de tante van de allerleukste nichtjes en neefje. Inmiddels allemaal een stuk groter dan die van jou, maar wel echt de beste! ;)

 5. Wauw, wat een mooie kleine gelukjes Kim! Ik vind het altijd zo fijn om te lezen. Het helpt mij ook om me te richten op het positieve! Mijn kleine gelukje is toch wel mijn blog die ik samen met mijn nicht beheer. En de EO Jongerendag (ook al voelt het door alles wat er gebeurd is niet zo) is ook een lichtpuntje. Liefs, Klaske

 6. Zo zie je maar dat je toch tot een hele lijst komt. Wat heerlijk om een weekje vakantie voor de boeg te hebben!

 7. Mooie lichtpuntjes! Wat leuk dat je broer met je neefje en nichtje gingen zingen. :) Dat is toch geweldig! Dat is fijn dat het nu allemaal kan . Ze zijn ver qua afstand maar door ’t filmpje toch enorm dichtbij. :)

 8. Ahh wat lief zo een filmpje! En lekker genieten op vakantie! Veel plezier in Trier, ik ben benieuwd hoe je het er vond!

 9. Wat fijn om over jouw lichtpuntjes te lezen! Ik ben blij dat ik eindelijk mijn beste vriendin weer heb gezien vanochtend. Ik bedacht dat het al bijna een jaar geleden was! Nu heb ik eindelijk kennisgemaakt met haar zoontje en de hond kwam ook gezellig mee. :) Nu ben ik op, maar het was fijn. Meteen weer alsof we elkaar iedere dag zien.

  1. Wat fijn! Hele overwinning lijkt me? Mooi datj e het hebt gedaan. Moe zijn is oké, als je maar een fijne tijd hebt gehad.

 10. Ik moest zo lachen om de dag na een rotdag. Ik ben trots op je dat je ontbijt in de kom en niet er naast belandde :) Als ik het zo hoor heb jij echt een top moeder, de mijne hangt sinds mijn 12e al geen slingers meer op. Boehoe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: