Close
Kleine gelukjes #4

Kleine gelukjes #4

Het is weer tijd voor een kleine gelukjes! De afgelopen tijd ging het focussen op de mooie momentjes even iets minder. Wat zorgde dat het minder gemakkelijk ging weet ik niet, maar ik merkte direct dat het minder goed ging. Gek hè, dat zoiets kleins bij mij zo’n groot verschil kan maken? Goed, de komende tijd ga ik dus weer extra letten op mooie momenten! En ik heb natuurlijk vandaag ook wel een lijstje voor jullie! Kijk je mee?

 • De buurvrouw die Celebrations aan ons kwam brengen
  De buurvrouw ging een paar dagen op vakantie en vroeg ons om de brievenbus te legen en ‘op haar huis te passen’. Dat was voor ons natuurlijk helemaal geen moeite, maar zij vond het kennelijk heel fijn. Ze bracht als bedankje een doosje Celebrations langs! Zo lief! (En lekker, haha!) Had ze natuurlijk niet hoeven doen, maar nu ze dat wel heeft gedaan geniet ik er met volle teugen van.
 • Fietsen
  Wie had ooit gedacht dat een doel ook een lichtpuntje zou zijn? Ik niet! Maar deze keer is het écht zo. Het fietsen vind ik heel erg fijn om te doen. Het is ontspannend en geeft me energie. Geen energie qua… minder vermoeid, maar wel van binnen. Energie om meer te doen, energie om aan dingen te werken. Ik hoop de komende tijd lekker door te gaan met het fietsen. Misschien lukt het zelfs wel een keer om naar mijn opa en oma te fietsen!
 • Het weer
  Een terugkerend geluksmomentje is het lekkere weer. De afgelopen tijd is het echt geen 26 graden geweest, maar het weer was een stuk beter dan ze in eerste instantie hadden voorspeld en dat maakt me vrolijk. Met lekker weer ben ik zelf vaak in een betere ‘mood’! Dat is heel erg prettig.
 • Mijn mamma
  De afgelopen tijd heb ik regelmatig met mijn moeder gesproken over dingen die ik eng vind. Normaal doe ik dat niet graag omdat mensen me vaak niet goed begrijpen. Dat is geen verwijt naar hen toe, ik zou mezelf ook niet snappen als ik een ander was! De afgelopen tijd begrijpt mamma me steeds beter en respecteert ze mijn grenzen steeds meer. Dat doet me heel erg goed. Het geeft me veel rust om te weten dat ik haar kan vertrouwen.
 • Happening
  Beetje een gek gelukje eigenlijk, maar de app Happening hoort deze keer zeker in mijn lijstje thuis. Zoals je kunt lezen in deze post, ben ik een tijdje geleden uit de whatsappgroep met mijn vriendinnen gegaan omdat ik niks meer durfde te zeggen, vond dat ik niets toevoegde en eigenlijk gewoon even helemaal klaar was met alles. Toen ik van een van hen de uitnodiging kreeg om me bij de Happening app te voegen heb ik eventjes getwijfeld, maar heb ik dit toch gedaan. En ik heb geen seconde spijt gehad tot nu toe. Ik vind het leuk om mee te doen aan de spellen! Het is voor een groot deel ook nog redelijk anoniem, dus dat is voor mij extra makkelijk! :-)
  (Voor degenen die de app niet kennen: het is een app waar je verschillende ‘spellen’ in kunt spelen met een groepje. Er is bijvoorbeeld een spel waarbij je een stelling krijgt en dan moet aangeven bij wie dat het meest past, wie er op de tweede plaats staat en wie op de derde plaats staat. Je kunt ook nog raden op welke plek jij komt te staan, door de stemmen van anderen. Een voorbeeld van een stelling kan zijn: “Who listens the best” of “Who watches the worst TV shows”. Een ander spel dat wij spelen is Photo Hunt. Daarbij krijg je een opdracht om een foto te maken met iets, bijvoorbeeld terwijl je een ijsje eet of met een Ford K.)
 • Vakantiegeld
  Mei-maand betekent vakantie-geld maand. Dit jaar krijg ik voor het eerst vakantiegeld! Het is niet “nodig” en ze hadden het niet hoeven doen, maar ik vind het zo leuk! Ik krijg het ook nog rondom mijn verjaardag, dus dat is extra leuk! Bijna alsof ze mij een verjaardagscadeau geven. Joehoe!

Dit waren de kleine gelukjes van deze keer weer! Ik ben benieuwd wat jouw kleine gelukjes van de afgelopen tijd waren. Samen zoeken naar lichtpuntjes zal zorgen dat we er nóg meer vinden, toch? En hoe meer kleine gelukjes, hoe meer enorme glimlachen op mijn gezicht!
Zou je een van jouw kleine gelukjes met mij willen delen in de reacties? 

Liefs

38 thoughts on “Kleine gelukjes #4

 1. Wat fijn dat het fietsen steeds beter gaat! Hartstikke goed! :) Goed ook dat je met je moeder beter kan praten, dat is natuurlijk hartstikke fijn en goed!
  Mooi lijstje!

 2. Wat een fijne lichtpuntjes. Super ook dat jouw moeder je beter leert begrijpen. Dat is toch wel erg fijn, zodat je er met haar over kan praten. Ik kan me namelijk goed voorstellen wat je zegt: als ik een ander was, zou ik mezelf ook niet begrijpen. Herkenbaar!

 3. Wat leuk om te lezen! Echt heel fijn dat je steeds beter met je moeder kan praten!:) Mijn kleine gelukje is mijn blog. Ik heb besloten om samen met mijn nicht verder te gaan en dat vind ik heel leuk!:)

  1. Nee hoor, ik zie net ook dat ik het niet verder heb uitgelegd, stom van me! Ga het even aanpassen. :-)
   Liefs

 4. Wat een fijn lijstje! Mmmm, Celebrations, die zijn lekker he? En ook knap dat je daar met volle teugen van geniet, als je begrijp wat ik bedoel. You go girl (: Fijn dat je zo goed kunt praten met je mama. Dat is zo belangrijk! Ik heb daar ook altijd zo veel aan (gehad). Ik hoop dat er nog een hele lange lijst lichtpuntjes bij komt komende week! Liefs, Stella.

  1. Hihi, ik snap zeker wat je bedoelt! Heel lief dat je het benoemt, dankjewel. <3
   Liefs en een fijne dag, Kim

 5. Mooie geluksmomentjes! Ik word heel erg blij van aardbeitjes, ook het lekkere weer, dat het zo lekker lang licht is, extra vrije dagen en zo kan ik nog wel even doorgaan! :)

 6. wat een leuke geluksmomentjes. ik word vooral blij als mijn huisje opgeruimd is en ik kan buiten gaan zitten met een dessertje.

 7. En weer een heel mooi lijstje! Ik word ook heel blij van fietsen! Vooral met het aankomende lekkere weer!!

 8. Wat een leuk lijstje! Vooral fijn dat je zo met je moeder kan praten. Ik vind fietsen ook heel fijn! Helemaal toen ik elke keer naar school moest fietsen. Ik kon daar echt van genieten en dat terwijl de rest me voor gek verklaarde dat ik 45 minuten fietste (heen) en niet gewoon de bus pakte aangezien ik gewoon OV heb.

 9. Fijn om te lezen! Mijn lichtpuntje vandaag was dat ik mijn paard uit de wei heb durven halen en ook nog echt iets heb gedaan ipv meteen weg te zijn gegaan!

 10. Wat lief van de buurvrouw! Mooie gelukjes heb je weten neer te zetten. Mijn lichtpuntje is dat ik dadelijk aan nieuw project mag beginnen.

 11. Wat een fijne lichtpuntjes! Goed als je het fietsen blijft volhouden :) Hopelijk kan je snel naar je oma en opa!

 12. Wat een fijn lijstje! Kan me voorstellen dat je hier blij van kan worden…
  Ik zit ook te wachten op mijn vakantie geld, ben erg benieuwd.

 13. Fijn! <3 Niet te lang bij stilstaan dat je minder lichtpuntjes kon vinden. Volgende keer beter. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: