Close
Kleine gelukjes #12

Kleine gelukjes #12

Gisteren was het Thanksgiving. Wordt hier in Nederland niet zo veel “gevierd”, natuurlijk, maar stil staan bij de kleine gelukjes kan altijd. Welke dag het ook is. Vandaag ga ik dat dus ook weer eens doen. 

Er zijn een hoop kleine gelukjes waar ik bij stil zou kunnen staan. Gelukkig doe ik dat ook graag, hihi. Ik hoop maar dat jullie ook blij worden van alle kleine gelukjes die ik vandaag ga delen. Let’s get this party started, whooooohoooo! Of zo.

Happy mail. Ik ontving een brief van een lief meisje. Dat vond ik leuk. Ik hou van fijne post. Waarschijnlijk houdt iedereen wel van fijne post. Waarom sturen mensen elkaar dan geen kaartjes of brieven meer? Dat is toch jammer? Ik vind het leuk om iemand anders blij te maken met een kaartje of brief en vind het ook heel erg leuk om zelf blij gemaakt te worden met post. Postzegels worden duurder, wat door sommige mensen wordt gebruikt als “excuus” om geen post te sturen. Het is sneller om te sms’en, ja klopt ook… Maar een handgeschreven brief.. Dat is toch anders. Daar doet iemand moeite voor. Dan voel je je gewaardeerd. Tenminste, ik denk dat ik dat voel wanneer ik post krijg (tenzij het van de bank is, dan voel ik me niet perse gewaardeerd……). Mocht iemand graag brieven willen schrijven… Mail me dan even, hihi.

December komt er nu toch echt aan! Eerder schreef ik al een blog over december en over hoe erg ik daar naar uit kijk. Nu is het echt bijna zover. Er staan wat leuke dingen op de planning. Onder andere een dobbelspel met mijn moeder en broers, mijn neefje en nichtje cadeautjes zien uitpakken, misschien ga ik naar Lichtjesavond hier in de stad, ik ga een weekje op vakantie en nog zo veel meer. Misschien moet ik alvast gaan nadenken over mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar. :-)

Mijn nieuwe agenda. Ik heb een nieuwe agenda! Ik ben gegaan voor de “My Journal 2016”. Eerst twijfelde ik nog, maar toen besloot ik toch. Hij is echt tof, vind ik. :-) Ik vind het leuk om door mijn nieuwe agenda te bladeren.

Het Rosie Project/Het Rosie Effect. Ik heb een boek dat ik heel graag in december wil lezen (over de winter), dus ik moest even de tijd overbruggen met andere boeken. Als ik eenmaal heb bedacht dat ik een bepaald boek wil lezen wil ik het eigenlijk ook nú lezen, dus het kiezen van andere boeken was niet zo gemakkelijk. Gelukkig vond ik Het Rosie Project ineens als ebook in het Nederlands. Ik had ‘m al een tijdje in het Engels, maar op de een of andere manier kwam ik er gewoon echt niet doorheen. In het Nederlands was dit helemaal geen probleem en ik heb ‘m vrij snel uitlezen. Heel fijn en tof boek! Nu ben ik bezig in Het Rosie Effect en ook die vind ik heel tof! Aanraders.

Stapjes. Waar ik eerder veel stil stond en niet veel “complimenten” kreeg bij therapie is dat nu heel anders. Ik krijg ineens allemaal complimentjes van de therapeut en de psychiater. Dat geef me meer motivatie om door te vechten tegen de paniek. Nu voelt voor mij vechten tegen de paniek heel anders dan vechten tegen mijn andere angsten, maar ik ben toch heel blij met elk stapje dat ik nu zet. Alles is een stapje de goede richting uit. Zelfs als ik dan alleen maar weer terug kom op het niveau waar ik een paar maanden geleden zat. Dat is beter dan daar ver onder zitten. :-)

En dan nu nog een lijstje met kleine gelukjes die geen uitleg vereisen:

Krant lezen ♥ Sudoku’s maken ♥ Zelf kruidnootjes maken ♥ En opeten! ♥ Lieve mensen ♥ Het geslacht van mijn nieuwe neefje/nichtje horen ♥ Baby’tje ♥ Kamille thee met honing ♥ Het Sinterklaasjournaal ♥ Een klein meisje in de apotheek dat haar oma ervan probeerde te overtuigen dat ze thuis ook altijd snoepjes en koekjes mocht voordat ze ging middageten ♥ Uitgerust zijn ♥ Schrijven ♥ Een keertje niet natregenen wanneer we met de hond buiten wandelen ♥ Gekleurde pennen ♥ Stationery webshops ♥ Een lijst met fijne blogs ♥ Dina’s babybuikje, hihi (dat klinkt misschien heel freaky, haha, maar echt! Zo mooi!) ♥ Meneer Konijn ♥

Wat zijn jouw kleine gelukjes van de afgelopen tijd?

Liefs

8 thoughts on “Kleine gelukjes #12

  1. Wat een fijne lichtpuntjes!
    Heb je die ebooks gekocht of gedownload? Als je ze gedownload hebt zou je ze dan naar mij willen sturen via de mail?(a)
    Goed dat je weer motivatie hebt voor de therapie!

  2. Ouderwetse post kan zo leuk zijn. Het is de fijnste manier om iets voor mijn broer te doen nu hij ver weg is. Brieven, foto’s, kruidnootjes, alles gaat zijn kant op. ;)

  3. Al die postitieve dingetjes maken mij gewoon vrolijk! Ik kreeg een hele tijd terug ook een spontane kaart van een onverwachts lief meisje om mij sterkte te wensen. Dat was zo lief.. Waarom doen we dat inderdaad niet meer? Al moet ik zeggen, ik ben er soms ook schuldig aan. Ik stuur ook niet vaak een kaart. Hmmm, misschien 2 richtingsverkeer? En wat fijn dat je stapjes opgemerkt worden door je therapeut en psychiater :)! Kan me voorstellen dat je daardoor extra gemotiveerd raakt. Kei fijn meid! Heb een fijn weekend.

  4. We houden van veel van dezelfde dingen! Ik word ook blij van post, van de krant lezen, thee en nieuwe agenda’s.

    Ik heb een boekje waarin ik elke dag een paar positieve dingen van die dag opschrijf. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.