Close
Kleine gelukjes

Kleine gelukjes

De laatste tijd probeer ik steeds wat meer op de kleine, fijne puntjes te letten. Wanneer mijn stemming ‘stabiel’ is gaat dit steeds iets beter. Wanneer de depressie heel erg sterk is zie ik absoluut geen fijne dingetjes, dat is zonde, want men zegt dat het belangrijk is om juist wanneer je depressief bent op de kleine, fijne dingen in het leven te zien.
Vandaag daarom een lijstje met kleine gelukjes, dingen waar ik een fijn gevoel van krijg. Gewoon, omdat het fijn is. Maar ook om op te kunnen zoeken wanneer ik me niet goed voel. Ik hoop dat jullie van deze dingen ook een fijn gevoel krijgen!

 • De eerste lekkere zomerdag van het jaar.
  Ik ben best wel een zonaanbidder, de zomer vind ik heerlijk. Ik ben vaak een stuk vrolijker wanneer ik ’s ochtends gewekt ben door de zon. Die eerste zomerdag geeft me echt een geweldig gevoel.
 • Jonge lammetjes in de lente.
  Elk jaar hebben mijn moeder en ik een soort wedstrijd wie de eerste lammetjes ziet. Lammetjes maken altijd van die gekke sprongen door de wei. Ze springen over dingen heen, springen tegen hun moeder aan en rennen gek in het rond. Het is zo leuk om te zien hoe die kleintjes dingen ontdekken. Daarnaast zijn ze natuurlijk gewoon ultiem schattig.
 • In de tuin kunnen zitten.
  Deze is een beetje gerelateerd aan de zomer. Je kunt natuurlijk altijd in de tuin zitten (als je die hebt), maar echt aangenaam is het pas in de zomer. Wij hebben hier het geluk een best grote tuin te hebben. In de zomer of op een fijne lentedag in de tuin zitten is echt een fijn moment. Ik vind lange avonden in de tuin zo fijn, met een vuurkorfje en gezellige geluiden uit andere tuinen. ’s Ochtends lekker ontbijten met een zonnetje, ’s middags een boekje lezen… Ik kan niet wachten!
 • Kleine eendjes.
  Ook hier hebben mijn moeder en ik een wedstrijdje voor. Wie ziet de eerste kleine eendjes? Dit jaar waren ze samen, maaaaaar ík zag ze eerst, haha! Kleine eendjes zijn zo schattig, vooral die hele gele! Babydiertjes zorgen sowieso voor een grote glimlach op mijn gezicht.

 • Vers zomerfruit.
  Als ik eerlijk ben, ben ik niet zo trouw met fruit eten. Ik weet dat ik meer fruit zou moeten eten dan ik doe, maar op de een of andere manier doe ik het niet. In de zomer vind ik fruit eten een stuk makkelijker (en leuker?)! Er zijn dan een boel lekkere ‘hapklare’ fruitjes. Aardbeien, kersen, pruimen, frambozen… Makkelijk fruit, en stiekem vind ik deze fruitsoorten ook veel lekkerder dan een zure appel! Het lekkerst van al het fruit dat in de zomer beschikbaar is vind ik denk ik een heerlijke zoete, sappige watermeloen!
 • Nieuw receptje.
  Meestal kook ik (ten minste) eens per week. Ik vind het leuk om nieuwe receptjes uit te proberen. Het is zo fijn wanneer een nieuw receptje ook nog goed is gelukt.
 • Stationery en leuke hobby artikelen.
  De laatste tijd kijk ik veel in webshops naar stationery en papierartikelen. Papiervellen, notitieboekjes, agenda’s, washitape, kaarten, posters, stickers… Alles is zo leuk! Ik stuur alleen nooit kaarten en heb al veel notitieboekjes, dus ik heb nog niets besteld, helaas. Misschien bedenk ik binnenkort een goede manier om de leuke producten te gebruiken. :-) Dan stijgen de inkomsten van deze webshops ineens enorm! :-)

Dit waren mijn kleine, fijne momentjes voor dit moment. Ik ben best vrolijk geworden door het schrijven van deze blog. Ik hoop dat jullie er ook een beetje een fijn gevoel door hebben gekregen.

Wat zijn jouw kleine gelukjes?

Liefs

23 thoughts on “Kleine gelukjes

 1. Wat een mooi gelukslijstje! Van leuke stationery kan ik ook helemaal blij worden en oh die zomerdag was idd echt heerlijk!

 2. Wat een fijn artikel, ik ben ook echt een zonaanbidder, helaas zit ik vandaag tot vijf uur op school, ik wil gewoon naar buiten!

  Liefs, Elbrich

 3. Als je nou wel gewoon kaartjes gaat sturen heb je én een reden om die leuke spulletjes te kopen én je maakt mensen nog blij met een leuk en lief kaartje: win-win situatie denk ik zo!

  Ik word ook enorm blij van het lekkere weer, verse bloem, een schoon en opgeruimd huis, en nog veel meer :)

 4. Wat een heerlijk weer he!! Volgens mij blijft het de hele week heerlijk :)
  Ik ben ook gek op (baby)dieren. Binnenkort ga ik weer eens naar de kinderboerderij!

 5. Wat een fijn lijstje om door te lezen. Oh jaaaa de kleine eendjes. Hier zwommen ze ook al voorbij. Ik geniet zo van mijn tuintje met dit weer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: