Close
Kijkje in mijn dagboek

Kijkje in mijn dagboek

Al eerder noemde ik mijn obsessie met het bewaren van herinneringen. Daarom hou ik ook allerlei verschillende notitieboekjes, dagboekjes, lijstjes en mappen bij. Vandaag een kijkje in o.a. mijn dagboek!

Dagboek van toen ik klein was

Toen ik klein was heb ik een dagboek gekregen van een kennis. Ik was toen echt nog een klein meisje. Kon net schrijven. Ik schreef alleen in mijn dagboek wanneer ik boos of verdrietig was, volgens mij. Het was een uitlaatklep. Helaas heb ik hier bijna nooit een datum en tijd bij gezet. Dit vind ik achteraf heel erg jammer! Toch blijft het heel erg grappig om terug te lezen. Dingen waar ik toen mee bezig was… Ik had ze nooit meer geweten als ik mijn dagboek niet had bewaard!

ouddagboek1
“Mama is aleen een tuis en papa komt lat tuis. Wij zijn naar Camiela ge fietst met de harde wint” Wat betekent: Mama is alleen thuis en papa komt laat thuis. Wij zijn naar Camiela gefietst met de harde wind
Ouddagboek2
Gek eigenlijk. Hier schrijf ik “mocht” eerst wel goed, en dan later ineens niet! Gelukkig mochten we sammen de kerstboom versieren. ;-)
Ouddagboek3
Groot, groot leed. Kneedgum afgepakt door de juf. En dan: DOEI!
Ouddagboek
Ge slaapen.

Mijn dagboek vanuit mijn meest eetgestoorde periode

Tja, dit is niet zo’n heel leuk ding om op terug te kijken. Toch wil ik het absoluut niet kwijt. Ik ben blij dat ik het nog heb. Geen idee waarom. Misschien omdat ik nu kan zien hoe ver ik ben gekomen. Hoe ik nu sommige dingen helemaal niet meer bij hoef te houden van mezelf. Overigens hoop ik dat dit niemand triggert. Ik hoop dat iedereen kan bedenken dat deze pagina uit mijn boekje een random pagina is. Dat dit een voor jou compleet uit context getrokken stukje informatie is.

Eetdagboek

Mijn herinneringenboek

Herinneringen. Tja. Daar hou ik maar al te graag aan vast. Op elke manier wil ik mijn herinneringen vasthouden. Nooit kwijtraken. Nooit iets vergeten. Zo heb ik dit boek vol moet concertkaartjes, treinkaartjes (vooral van en naar concerten, naar vriendinnen die verder weg woonden etc.), nou ja, eigenlijk zit er van alles in! Hieronder wat voorbeeldjes van wat er zoal in zit.

Entreekaartjes
Entreekaartjes
Treintickets
Treintickets
Setlists van concerten
Setlists van concerten
Concertkaartjes en polsbandjes
Concertkaartjes en polsbandjes
Herinn4
Een prachtige brief. Vertaling: “Lieve Tante Bep, bedangkt voor die mooie kaadootjes. Ik vind de viediejoo (video dus) en het boekje heel mooi. Ik vind je heel lief omdat je mij zoovil (zoveel) leuke kaadootjes geeft. Ik hoop je gau weer te zien. Ook groepjes aan ome Arie. xx van kim”
Startbewijzen van hardloopwedstrijden
Startbewijzen van hardloopwedstrijden
Verlanglijst voor de Sint
Verlanglijst voor de Sint
Brieven aan mamma als zij naar een ouderavond of iets dergelijks moest
Brieven aan mamma als zij naar een ouderavond of iets dergelijks moest

Mijn agenda

agenda

Een agenda is natuurlijk bij uitstek een plek om gebeurtenissen in op te schrijven (ja, ja, echt..). Ik hou heel graag mijn agenda bij. Ik schrijf er in op wat ik moet/wil doen, wat anderen gaan doen en meer. Toen ik een foto wilde maken van de binnenkant kwam ik er helaas achter dat dit niet echt ging zonder de naam van bijv. mijn therapeut erop te zetten. Om nu alles te blurren vond ik niet handig. Daarom heb ik helaas geen foto van de binnenkant van mijn agenda. Maar goed, je kunt je vast wel voorstellen hoe dat eruit ziet. :-) Ik heb dit jaar een agenda van de Bruna en ik ben er heel blij mee. Voor volgend jaar denk ik erover om de My Journal 2016 te kopen. Maar ik twijfel nog, hihi. Zoals altijd.

Notitieboekje

notitieboekje

Naast mijn dagboek, agenda en herinneringenboeken gebruik ik allerlei notitieboekjes. Hierboven een van mijn notitieboekjes. Deze gebruik ik als een soort van bullet journal nu. Ik ben er echter nog een enorme beginner in en moet er nog veel over “leren”. Maar ach. Delen kan geen kwaad, denk ik.

notitieboekje1

Mijn huidige dagboek

Huidigedagboek

Op dit moment ben ik bezig in dit dagboek van Kikki K. Eigenlijk is dit geen ‘echt’ dagboek. Er zit geen slotje op, of zo iets. Dat is gelukkig ook niet nodig. In mijn dagboek schrijf ik eigenlijk alleen maar. Ik ben niet iemand die een ‘art journal’ bijhoudt of iets dergelijks. Dat is niet echt iets wat mij op dit moment aanspreekt. Hieronder een kijkje in mijn dagboek op dit moment!

Huidigedagboek1

Hou jij een dagboek bij?

Liefs

17 thoughts on “Kijkje in mijn dagboek

 1. Wat een mooie boekjes en agenda! Leuk dat je alles bijhoudt (behalve dan die van je eetstoornis, maar ook dat is inderdaad goed om terug te zien). Ik vind het ook zo grappig om boekjes van vroeger te vinden haha en dan te lezen dat ik bepaalde jongens stom vond enzo!

 2. Ik heb een dagboek, nog steeds, waar ik vanalles in schrijf wat mij bezig houdt. Het helpt mijn gedachten te ordenen.
  Ik heb ook nog tickets enzo in een plakboek gestopt zoals jij, maar ik heb dit allemaal weg gegooid. De echte herinneringen zitten toch in mijn hoofd :-)

 3. Dat van die kneedgum, zo sneu maar wel heel leuk om terug te lezen. Ook je boek met kaartjes etc, wat een leuke herinneringen zijn dat, zoiets zou ik ook wel willen hebben. Ik heb ook heel wat dagboeken, maar ik schrijf daar eigenlijk niet zo veel meer in. Ik ben meer een prater geworden en bespreek de meeste dingen dan ook met mijn vriend, in plaats van ze op te schrijven. Mijn blog zelf is ook al een soort dagboek natuurlijk.

 4. Jonas Brothers concertkaartje <3 Moet ik ook nog ergens hebben wel. Oude dagboeken zijn zo leuk om te lezen!

 5. Mooi dat je al deze herinneringen bewaard hebt!
  Ik heb op de middelbare school een tijd lang in een dagboek geschreven. Ik zat toen helemaal niet lekker in m’n vel en kon het op die manier kwijt. Nu gebruik ik mijn blog soms als dagboek, hihi, maar heb geen echt dagboek meer.

 6. Hahah dat van die kneedgum, ik heb precies hetzelfde gehad, mijn meester gooide hem gewoon in de prullenbak . Was er toen helemaal boos om hahah.
  Leuk om zo terug te zien!
  Liefs, Sofie ❤

 7. Wel tof dat je het allemaal zo netjes bijhoudt, vooral die concertkaartjes enzo vind ik ook heel leuk. Ik heb daar vaak wel foto’s van, maar dat is toch heel anders dan ’tastbaar’ bewijs – ik kwam pas bijvoorbeeld een vliegticket en treinkaartje van Rome tegen in mijn portemonnee, dat is toch net wat leuker. En je hebt een mooi overzicht van je ‘rijkdom’. Maar die geschreven stukken zijn ook net zo waardevol!

 8. Wat een ontzettend leuk artikel! Ik ben ook echt een herinneringenjunkie, al bewaar ik alles in schoenendozen (wel de mooie) (schoenendozen bedoel ik). Vond het dan ook super leuk om te zien wat jij allemaal aan herinneringen bewaart! En, ik kon er niets aan doen, maar ik zag de foto’s en dacht alleen maar ‘omg, is ze naar de Jonas Brothers geweest, nooo waaaay. OMG en naar Taylor Swift?! Hee en ook naar Pinkpop! EEN MEET EN GREET MET JOHN GREEN?!’

  Erg leuk! Ben ook erg benieuwd hoe je Project Life gaat vinden, daar zit ik zelf ook over na te denken. Oh en My Journal – jaaaa, doen! Die is super leuk! Ik ben zelf fervent bulletjournaler, maar heb My Journal ook in mijn handen gehad. Ben benieuwd welke je gaat kiezen!
  Veel liefs!
  Leonie

 9. Wat onwijs leuk om te zien! Ik ben jaloers op jouw handschrift, en ik vind je herinneringenboek echt mooi gedaan. Ik heb zelf wel allerlei notitieboekjes, maar echt een dagboek bijhouden is niet echt iets voor mij: daar heb ik vooral mijn blog voor. Wel heb ik een boekje dat ik soms gebruik om van me af te schrijven als het echt nodig is en ik het niet online wil delen.

 10. Ook ik houd een dagboek bij. Ik hield een dagboek bij over mijn Erasmus periode in Helsinki en in september ben ik begonnen aan mijn afstudeerstage. Ook hier heb ik weer een apart boekje voor. Ik vind het dan fijn om er in te schrijven en dan aan het einde van die periode te kunnen zien wat ik deed en in hoeverre ik gegroeid ben.

 11. Ik hield vroeger wel een dagboek bij, maar ik denk dat ik een jaar of zestien was toen ik er mee stopte. Misschien wel eerde. Leuk om dat zo terug te kijken, ik ga ze ook weer eens opzoeken.

 12. Ik heb gigantisch veel dagboeken versleten, nu heb ik er eentje die ik bijhoudt ikv spiritualiteit en de maan. Een Maan-dagboek, zogenaamd. Werkt prima!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: