Close
Hoe staat het ervoor met mijn doelen voor 2016?

Hoe staat het ervoor met mijn doelen voor 2016?

Begin 2016 schreef ik post over mijn doelen voor het jaar. Vandaag een update. Hoe staat het er nu mee? Heb ik al doelen gehaald? 

Wanneer je de mijn post met doelen niet hebt gelezen kun je hem hier terugkijken. Kort samengevat waren mijn doelen: mijn inkomsten en uitgaven bijhouden, de split kunnen, Project Life album maken van 2016 en minstens 25 boeken lezen.

Het inkomsten en uitgaven bijhouden gaat niet zo goed. Ik ben nog niet zo lang geleden begonnen met mijn bullet journal. Hierin ben ik van plan opnieuw een pagina te maken voor dit doel. Wel ga ik de inkomsten weglaten. Ik weet namelijk wel wat ik binnenkrijg elke maand. Wat ik wel lastig vind ik aan het bijhouden van uitgaven is dat ik vaak het gevoel heb te veel uit te geven, maar misschien is dat ook gewoon zo. ;-) Ik voel me hier snel schuldig over, ook wanneer het bijvoorbeeld om cadeautjes voor anderen gaat. Anyway, dit is wel een doel dat haalbaar moet zijn. Het was goed dat ik even terugkeek op mijn doelen, want nu ben ik weer aan dit doel herinnert en ga ik het opnieuw proberen.

De split kunnen… Nou, ik kan het nog niet. Overigens is het ook eigenlijk de spagaat. Ik heb veel Engelstalige filmpjes gekeken over turnen en in het Engels heb je front splits en middle splits. In het Nederlands is de fronts split dus een spagaat. Ik heb een tijd lang elke dag netjes gerekt en geoefend. Ik merkte dat ik veel vooruit ging, maar op een gegeven moment kreeg de depressie weer meer macht en had ik nergens zin in of puf voor. Ik ben toen ook gestopt met oefenen. De afgelopen weken ben ik wel weer bezig. :-)

Project Life album bijhouden. Dit gaat redelijk! Ik loop wel een tijdje achter, maar dat is niet erg. Ik doe het nog steeds en nog steeds met veel plezier.

Ik heb me ook nog vrij weinig georiënteerd op “passende” vormen van mindfulness. Ik merk dat ik vaak niet het geduld heb (slecht hè?). Veel dingen die ik tot nu toe ben tegengekomen waren erg vaag en zweverig. Eigenlijk heb ik dus wel onderzoek gedaan, maar gewoon nog niet echt iets passends gevonden, helaas. Soms werkt iets even, maar ook dit effect stopt helaas snel.

Het zou moeten lukken om 25 boeken te lezen dit jaar, denk ik. Op dit moment heb ik er 11 gelezen. Beetje doorlezen en dan moet het toch wel lukken. Zeker in de vakantie en wanneer het straks weer koud wordt en echt weer om lekker met een boek en een kop thee op de bank te zitten.

Conclusie
Tja, echt veel vorderingen heb ik nog niet gemaakt hè? Als ik eerlijk ben denk ik dat jaardoelen niet echt iets voor mij zijn. Vooraf wist ik dat niet, ik dacht dat dit fijn zou zijn. Minder druk, maar wel een soort stok achter de deur. Als ik er nu eerlijk naar kijk zie ik dat dit niet de manier voor mij is. Per kwartaal zou wellicht beter werken. Een jaar is een lang tijdsbestek. Ik vergeet snel mijn doelen, als ik er zo lang de tijd voor heb. Ik zal dus nieuwe doelen opstellen voor juli tot en met september en daarna van oktober tot december.

Heb jij doelen voor 2016 gesteld? Hoe staat het met deze doelen? Heb je al doelen behaald? 

Liefs

 

 

6 thoughts on “Hoe staat het ervoor met mijn doelen voor 2016?

 1. Waarschijnlijk ben je hem al tegengekomen, maar ik vond zelf de mindfulness app Headspace erg leuk, met super schattige animaties! ^^

 2. Heel veel mensen maken doelen om er vervolgens niet echt wat mee te kunnen. Ik denk dat mensen vooral doelen maken om hoop te hebben in het nieuwe jaar, krijgen we energie van. Maar een jaar is ook lang natuurlijk.

  Maar ik vind dat je al aardig op weg bent! Knap. Er zijn ook alweer zes maanden voorbij.. de tijd gaat snel. Succes verder met je doelen en vooral de weg er naartoe. <3

 3. Dat bijhouden van uitkomsten en ingaven (oeps, inkomsten en uitgaven haha) vind ik ook lastig: ik weet wel wat er binnenkomt qua uitkering en zo, maar vind het echt lastig om zicht te houden op vaste lasten en dingen die ik koop.

 4. Ik dacht eigenlijk juist dat je het er toch nog best goed vanaf brengt, want je bent met elk doel eigenlijk wel bezig en met het grote ‘project’ van 25 boeken lig je ook goed op schema! Volgens mij is het idee van jaardoelen ook wel een klein beetje dat je er vijf opstelt en uiteindelijk drie naleeft, althans zo is het bij mij altijd gegaan. Je kan je niet overal tegelijk ‘zomaar’ op focussen :)

 5. Mooi om te lezen dat je plezier beleeft aan het maken van het Project Life album!
  Inkomen en uitgaven moet ik binnenkort ook eens op een rij gaan zetten. Dank je voor de tip!

 6. Ik denk dat ik eerder de spagaat kan, dan dat ik 25 boeken in een jaar lees 😅

  Mindfulness heeft een strak omschreven programma. Er zal dus niet veel verschil zitten tussen de aanbieders. Het lijkt me wel goed voor je, qua rust en geduld kweken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: