Close
#fitgirl: hoe gaat het nu?

#fitgirl: hoe gaat het nu?

Een tijdje geleden schreef ik dat ik het hardlopen weer had opgepakt. Toen had ik 1 km hardgelopen. Ik was uitgeput, maar toch trots. Hoe het er nu voorstaat? En hoe hoog mijn “fitgurl” gehalte nu is? ;-) Dat lees je vandaag.

Destijds had ik 1 kilometer in 5:50 minuten gelopen. Nu is mijn “record” 5:03. “Vroeger” liep ik ongeveer 5:50 over 5 kilometer. Inmiddels loop ik alleen nog 1 kilometer hard als ik eigenlijk écht geen zin heb of even helemaal los wil gaan. Alles geven. Dan loop ik 1 kilometer. Anders loop ik nu meer. En dat heeft een reden……..

Ik heb me namelijk ingeschreven voor de mini marathon op 8 april in Rotterdam. De marathon van Rotterdam is op 9 april. Zaterdag doen ze een korte versie. In plaats van 42 kilometer 4,2 kilometer. Dat haal ik makkelijk, als ik door blijf trainen zoals ik nu doe. Ik heb laatst voor het eerst 3 kilometer hardgelopen. Nog 1,2 en dan zit ik dus al op de afstand die ik op 8 april moet lopen. Ik zou het nu wel halen, maar ik zou niet echt een goede tijd lopen. Als ik meer train kan ik wel een goede tijd neerzetten. Een goede tijd voor mij. Waar anderen veel harder zullen lopen, zal ik goed gaan lopen voor mij. Het belangrijkste, want hoe hard anderen lopen daar kan ik toch niets aan doen. Ik loop voor mezelf.

Voor wie het interessant vind: de 3 kilometer liep ik weer op 5:50 tempo. Nu eerst langzaam opbouwen naar de 4,2 en dan sneller. Eerst goed, dan snel. ;-)

In mijn doelen voor dit jaar stond de split kunnen. Ik realiseerde me later pas dat ik de verkeerde term had gebruikt. In het Engels heb je front splits en middle splits. In het Nederlands is “front splits” de spagaat. Daar gaat het eigenlijk heel erg goed mee. Leuk! Ik heb het hele jaar door wat aangemodderd. Af en toe heel fanatiek getraind, dan weer een tijdje niets trainen… Tja. Dat werkt natuurlijk niet. Op 1 november was ik zover:

spagaat1november

Veel verder eigenlijk dan ik had verwacht. Ik sprak met mezelf af: op mijn “turn” account op instagram (@beginneling) post ik van 1 november tot 1 januari elke dag een foto van hoe de spagaat die dag is. Als stok achter de deur om te blijven trainen. Het is anders namelijk best makkelijk om het weer los te laten. Het helpt me echt. Er zal niemand boos worden als ik niet post. Ik vraag me uberhaupt af waarom er nog iemand dat account volgt gezien dat herhaling op het account. Ik kan namelijk vrij weinig wat turnen betreft en ik plaats vooral foto’s van de spagaat. Maar goed, voor mij helpt het om elke dag een foto te plaatsen. Dus dat doe ik. En ik train netjes dagelijks. Volgens mij heb ik 1 of 2 dagen gemist. Soms is het even nog mogelijk. Dat is niet erg… Als ik het maar weer oppak.

Op 15 november zag mijn spagaat er zo uit:

spagaat15november

Mijn rechterbeen “zit”! Dat is snel gegaan! Mijn linkerheup wil nog niet helemaal meewerken, maar ik heb nog tot 1 januari om ook die goed te krijgen. Blijven oefenen. Het is leuk om te zien hoe snel je toch vooruit gaat als je blijft oefenen. :-)

Nou, zo staat het er dus een beetje voor. Ik merk dat ik sporten, bewegen, prettig vind. Dat ik daar een goed gevoel van krijg. Echter merk ik ook dat ik moet oppassen dat ik niet doorsla in het extreme. Lastig om een balans te vinden. Nu lukt dat nog wel redelijk, dus dat is fijn. :-) Soms sla ik door, soms gaat het weer beter. Het gaat op en neer. Iets om in de gaten te houden, maar nu nog niets om me echt zorgen om te maken. :-) Ik heb er vertrouwen in dat ik op een gezonde manier met sport bezig kan zijn… Oké, dat is misschien niet helemaal waar. Dat vertrouwen is er niet. De hoop is er wel. En we zien hoe het gaat lopen. Ik heb genoeg mensen om me heen die me erop zullen aanspreken als het mis gaat of dreigt te gaan. Komt goed.

Nou, dat was de #fitgirl update. ;-)

Krijg jij een goed gevoel van actief bezig zijn? 

Liefs

5 thoughts on “#fitgirl: hoe gaat het nu?

  1. Vind het heel erg knap om te lezen dat je zo actief bezig bent! Zelf hou ik helemaal niet van lopen, binnenkort ga ik thuis terug work-outs doen. Dat is meer mijn ding, hihi! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: