Close
eHealth: het signaleringsplan

eHealth: het signaleringsplan

Een aantal weken geleden stuurde ik mijn SPV’er een mailtje met de vraag of het een mogelijkheid zou zijn om eHealth te gebruiken als aanvulling op mijn behandeling daar. Dit kon! Benieuwd wat ik ga doen en mijn ervaringen tot nu toe?

Signaleringsplan
Ik vroeg om een module die mij zou kunnen helpen bij de paniekaanvallen. Dit bleek niet mogelijk. Dat was wel even jammer, maar gelukkig was er nog wel iets anders dat ik zou kunnen proberen. Ik mocht de module doen over het maken van een signaleringsplan. Ik heb eerder ook een signaleringsplan gemaakt, maar dit is al wel weer een hele tijd geleden. Hier heb ik ook nooit heel veel mee gedaan. Het leek me dus wel goed om het toch nog weer eens te proberen.

Ervaringen tot nu toe
Tot nu toe is alles erg laagdrempelig. Ik heb nu twee “lessen” gehad. Ik heb dus alleen de inleiding gehad. de SPV’er vroeg mij met welke frequentie ik hieraan zou willen werken. Dit vind ik een lastige vraag. Als ze alles toegankelijk maakt zou ik het in redelijk korte tijd kunnen afronden. Een groot deel van de “lessen” bevatten namelijk geen moeilijke vragen. Over fase groen, oranje en rood zal ik natuurlijk langer moeten nadenken. Bij mijn oude signaleringsplan  had je fase groen, geel, oranje en rood. Ik ben heel benieuwd hoe het zal zijn. Of het signaleringsplan iets voor mij kan doen.

Afspraak gister en onduidelijkheid 
Gister had ik een afspraak met een aantal mensen – ook de SPV’er. Ik merk dat ik het ontzettend moeilijk vind om op dit moment objectief te zijn. Om niet een groot zeurverhaal op te hangen over hoe het allemaal gaat, hoe ik me voel, etc. Deels misschien omdat ik niet zit te wachten op relativerende reacties op dit moment. Ik kan het zelf ook goed relativeren, maar ik wil geen blog schrijven met mijn gevoelens om vervolgens me na elke zin te moeten verantwoorden voor wat ik zeg. Mijn excuses aan moet bieden voor mijn gevoelens en gedachten. Dat is iets wat van mijn kant komt, dus ik hoop niet dat welke lezer dan ook zich aangesproken voelt. Niet nodig. Echt niet. :-)

Goed, de onduidelijkheid. Gister had ik dus die afspraak. De SPV gaf ineens aan dat we het nog moesten hebben over de frequentie van de afspraken die wij hebben. Nu hadden we eens per twee weken een afspraak. Nu bleek dat zij dit omlaag wil schroeven nu ik ook de eHealth volg (hier is zij ook mijn begeleider). Dat terwijl ik in mijn mail waarin ik vroeg om een eHealth module juist heel duidelijk aangaf dat ik dit als aanvulling op de gesprekken wilden. Niet in plaats van. Tijdens het gesprek lukte het me (natuurlijk, ha ha ha) niet om aan te geven hoe ik dit voor me zie/zag. Dit zal ik via de module nog met haar bespreken.

Ik zal jullie op de hoogte houden van mijn eHealth avonturen. ;-)

Liefs

7 thoughts on “eHealth: het signaleringsplan

  1. O, er bestaat wel een module paniekaanvallen, maar ik weet niet welk platform je gebruikt? Het hangt er soms net vanaf wat een organisatie heeft ingekocht. Wel supergoed dat je hier zelf om hebt gevraagd :).

  2. Goed bezig, echt waar. Ik hoop dat t je lukt opmerkingen van je omgeving buiten je te laten als je er niks mee kunt, adviseren en beter maken is aardig menseigen ben ik bang.

    Super dapper in elk geval dat je eHealth bent begonnen. Succes daarmee. ♡

  3. Je hoeft ook niet objectief te blijven, want het is jouw gevoel en dat is nooit objectief. Als het voor jou niet fijn voelt is dat prima. En ik vind dat je daar best over mag klagen hoor!

    Succes met de e-health!

  4. Ik snap wel dat hulpverleningsinstanties het druk genoeg hebben maar één keer in de twee weken vind ik eerlijk gezegd al weinig, zeker als je verder geen school of iets dergelijks volgt. Het is in elk geval geen ‘intensieve’ begeleiding/hulp terwijl ik je dat wel zou gunnen, maar hé, ze zullen ongetwijfeld doen wat goed is en wat ze kunnen. Ik hoop dat de eHealth module ook wat ondersteuning geeft!

  5. Ik vind het wel echt super mooi dat je op deze manier via het internet een aanvullen hebt op je behandeling. Goed dat je nog gaat aangeven dat je het wel echt als aanvulling wilt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: