Close
Eerste kennismaking met mijn nieuwe psycholoog

Eerste kennismaking met mijn nieuwe psycholoog

Vanmiddag had ik de eerste afspraak met de nieuwe psycholoog van de GGZ waar ik nu in behandeling ben. Ik deel kort hoe het was.

Het gesprek op zich was oké. Typerend voor gesprekken van mij, geloof ik. Het lukt me niet om veel te zeggen. Dat is altijd balen, want ik wil wel graag. Toch lukt het steeds weer niet. Dat is jammer. Misschien heeft het tijd nodig en zal het uit eindelijk bij haar wel lukken. 

Ze leek me een vriendelijke vrouw. Niet erg oud. Ze stelde veel vragen. Of er iets was wat zij kon doen om de gesprekken voor mij makkelijker te maken etc. Een beetje het gebruikelijke bij een kennismakingsgesprek.

Op een gegeven moment vroeg ze me wat ik al had geleerd van autisme. Tja. Van alles. Ik weet dan nooit zo goed wat ik moet. Willen ze een powerpointpresentatie met alles wat ik weet? Kan ik voor zorgen. Dat weet ik dus nooit zo goed, wat ik merk dat soort vragen moet. 

Wat ik verwarrend en onduidelijk vond was dat zij aangaf dat groepsbehandelingen een beter resultaat geven dan individuele behandelingen. Dit was verwarrend omdat de SPV’er mij eerder had gezegd dat dit qua resultaat nauwelijks uitmaakte, sterker nog, dat individueel meestal een beter resultaat gaf. Ik dacht er in het gesprek wel overna, maar eer dat ik mijn gedachten om kan zetten in woorden (zinnen) die ik uit kan spreken zijn we een hele tijd verder…

Ze gaf ook aan dat ik haar alles mocht vragen. Ik voel me niet in de positie om haar dingen over haarzelf te vragen, maar het was aardig dat ze het zei. 

Al met al ben ik wel positief gestemd over het gesprek. Het is niet makkelijk en zal niet makkelijk worden, maar ik ga opnieuw proberen alles uit de behandeling te halen. 

Liefs

4 thoughts on “Eerste kennismaking met mijn nieuwe psycholoog

  1. Veel succes! Ik hoop dat het je veel vooruit gaat helpen.

    Aangezien jij je gevoel meestal wel op papier verwoordt krijgt is het dan een idee om na elk gesprek dat je hebt gehad op te schrijven wat je allemaal nog denkt en deze dan bij het volgende gesprek voor te lezen? Je kan dan met haar afspreken dat ze pas mag reageren nadat je klaar bent en ze je dus niet onderbreekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: